Dodaj do ulubionych

BRAWO SALEZJANIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 01:01
Przepiękna Msza św. dla studentów i młodzieży Płocka w piątek o 20.00.
Kościół zapełniony po brzegi. Nawet na pasterce i rezurekcji tyle nie ma.
Górny kościół wypełniony pod sam ołtarz i jeszcze na dworze ludzie stali.
5000- 6000 samych młodych ludzi???
I ten nastrój modlitwy. Kiedy zleciało te 1.45 minut w kościele? I kojący
głos ks. Romana, duszpasterza młodzieży. I radosny śpiew: "Tobie chór
aniołów..." I wszyscy wtedy stali. I słuchaliśmy głosu papieża na homilii...
I potem Marsz pod pomnik... i ciągnący się szpaler młodych ludzi!
Gdzie wtedy byłaś Gazeto???
Na podolszycach z policjantami, którzy stali w kościele św. Krzyża?
Młodzież już Cię nie interesuje???
Szkoda...
Obserwuj wątek
    • Gość: płock Re: BRAWO SALEZJANIE IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.05, 09:26
      Brawo Salezjanie!
      Brawo Petroklezja!
      • Gość: kropek Re: BRAWO SALEZJANIE IP: *.class146.petrotel.pl 09.04.05, 10:13
        w kosciele Św. Krzyza takze bylo mnostwo ludzi, kilka tysiecy... Spiewajac
        trzymali sie za rece, razem modlili sie... Czy uwazacie, ze msza w
        Stanislawowce byla wazniejsza??? Moim zdaniem obie byly niepowtarzalne i piekne
        i chyba nie wazne jest to czy jest to opisane w gazecie...? Najwazniejsze jest
        ze sie odbyly i ze tyle ludzi w nich uczestniczylo...
        • Gość: bzyka_87 Re: BRAWO SALEZJANIE IP: *.c155.petrotel.pl 09.04.05, 10:18
          także byłam na Mszy sw. w Stanisławówce, nigdy nie widziałam takiego tłumu w
          kościele nawet na najważniejsza uroczystość! Papież nas zjednoczył i pokazał,
          że można żyć zgodnie z przykazaniami.
          ą co do obecności "gazety wyborczej" to chciałabym dodać tylko tyle, że potem
          pani sznaowna Ciesiulska-Woźniak będzie opisywała wszystki burdy w Płocku i
          nagadywania na polską młodziez będzie codzienne, ale to, że tej samej młodzieży
          było w kościele kilka tysięcy... to przemilczy.
    • Gość: Piotr Re: BRAWO SALEZJANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:18
      Nikt nie robił myślę tego po to, aby się prasie pokazać. Ale prawdą jest to, że
      opisuje się wandalizmy młodzieży na każdym kroku.
      Piszcie także o dobrych sprawach i pięknych sprawach. Młodzi, którzy spózniają
      się zawsze na Msze sw. wczoraj juz o 7.20 byli przed kościołem. Tłumy młodych,
      skupionych. Kompletna cisza w kościele, a na uwielbienie wszyscy wstali i cuda
      się działy.
      Piszcie także o tym. Młodzież jest wspaniała.
      I byli z nimi duszpasterze i był z nimi rektor politechniki, byli także
      wykładowcy...
      Pięknie
      • Gość: Zbyszek-Chicago Re: BRAWO SALEZJANIE IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.04.05, 07:34
        Napiszcie o tym temu Urbanowi ktory za wszelka cene chce nadal obrarzac Ojca
        Swietego Jana Pawla II nawet bezboznik po smierci chce mu dokuczyc,dziwie sie
        ze zadne sady nie potrafia osadzic dziada dac mu kilka lat paki a za drobne
        wykroczenie kaza naprawde
        ostro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka