Dodaj do ulubionych

droga na sobotce :)

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.07.02, 13:31
hej :)
mam pytanie, czy moze orientujecie sie czy w najblizszym czasie droga ktora
leci wzdluz sobotki zostanie dokonczona i polaczy sie z malym nabrzezem ?
jesli pamiec mnie nie myli, to conajmniej od 1.5roku (moze nawet wiecej)
droga jest zablokowana plytami betonowymi na amen. Ciekaw jestem czy
planowane jest jej dokonczenie, co czynilo by mi o wiele krotsza droge do
centrum miasta, lub nad wisle :]

Pozdrawiam
Bajus
Obserwuj wątek
    • Gość: Mortuus Re: droga na sobotce :) IP: *.portal.plock.pl 29.07.02, 15:27
      Z tego co się orientuje, to ta droga nie połączy się z okolicami szpitala,
      ponieważ to ma być taka ślepa droga nad Wisłą, do spacerowania. Połączenie
      stworzyło by tam taki ruch, że ludziska oduczyły by się spaceró. Poza tym
      specjalnie jest zbudowana z płyt betonowych, żeby ograniczać ruch.
      • Gość: Strucho Re: droga na sobotce :) IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 11:14
        Myślę, że udrożnienie przejazdu w stronę Winiar mogło by rozładować korki w
        rejonie mostu po dużych imprezach nad Wisłą. Poza tym drogę można przecież
        odpowiednio oznakować, postawić zakazy wjazdu w odpowiednich godzinach czy
        inne rozwiązania, ale od tego są już odpowiednie głowy, które powinny coś
        wymyślić, a nie pozostawiać prowizorkę.
        • Gość: kei Re: droga na sobotce :) IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 14:59
          haha...zakazy wjazdu...podobne zakazy wjazdu, ruchu i parkowania od kilku lat
          sa na rynku i grodzkiej...i co z tego? Tylko sa.
          • Gość: Kate Re: droga na sobotce :) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 21:20
            Z jednej strony byłoby lepiej z ta drogą szybciej by sie dojechało do centrum
            miasta omijajac przy tym duze korki krtóre sa w godzinach szczytu,ale ta druga
            strona to własnie ludzie łamie znaki nie zwazaja na nie, a policja nie upilnuje
            tego!!
            • Gość: bajus Re: droga na sobotce :) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 11:52
              z drugiej strony, procz znakow itp, zawsze moga powstac kolejne progi, a ich
              juz nie sposob nierespektowac, szczegolnie jak sa takie ogromniaste jak
              teraz :|
              a skrot bylby powazny, i nawet mozna by bylo skorzystac z niego jakby droga
              aktualna sie zapchala.. i dojazd sluzb uprzywilejowanych, tez bylby lepszy, w
              koncu od szpitala to rzut beretem :)))
              pozdrawiam
    • intruder Re: droga na sobotce :) 30.07.02, 22:18
      Zachecilem pewnego znajomego z MZD, aby sie wypowiedzial na ten temat. Mam
      nadzieje ze bedzie posiadal jakeis istotne wiadomosci i znajdzie chwile czasu
      aby sie z nami nimi podzielic.
      Jesli chodzi o moje zdanie to nie wydaje mi sie zeby po zbudowaniu tej drogi do
      konca, ruch wzrosl gwaltownie i wielce na tyle, ze znikneliby spacerowicze. Nie
      bylby to wielki skrot, dla ogromnej ilosci mieszkancow Plocka, a jedynie byc
      moze dla tych mieszkajacych na Skarpie, slodkich i Winiarach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka