Dodaj do ulubionych

Wypadek pod Sierpcem

IP: *.c153.petrotel.pl 13.07.05, 07:09
Gdyby ulice były szersze i wszędzie byłyby porobione pobocza, to by nie
dochodziło do takich wypadków.
Obserwuj wątek
    • Gość: OLO Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:31
      PRECZ Z WARIATAMI ZA KIEROWNICĄ GINĄ PRZEZ NICH NIEWINNI LUDZIE
      • Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.05, 13:46
        zgadzam się! tak kończy się brawura kierowców, szkoda tylko że przez jakiegoś bezmyślnego głupka życie mogły stracić niewinne dzieci.Kierowcy! troszkę więcej rozsądku za kierownicą; jeśli wam się tak śpieszy to najpierw chyba warto byłoby sie zastanowic czy ten pośpiech nie spowoduje tego, że znajdziecie się( albo ktoś przez was) po drugiej stronie życia.....Sami zginiecie-mała strata bo na własne życzenie i przez własna głupotę ale dlaczego ma ktoś inny na tym ucierpieć?...
      • Gość: Kierowniczka Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:29
        PRECZ Z ROWERZYSTAMI!!! To przez nich to wszystko...
        • Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:18
          Precz z bezmyślnymi kierowcami a nie rowerzystami!
          • Gość: docent Precz z Preczem !!!!!!!!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:25
          • Gość: kierowca Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.eed.ericsson.se / 212.117.81.* 15.07.05, 10:53
            Precz z jednymi i drugimi. Wariaci za kierownica sa tak samo niebezpieczni jak
            zawalidrogi rowerzysci. Co innego jak jezdza po poboczach.
    • agnieszka100 Re: Wypadek pod Sierpcem 13.07.05, 13:39
      no właśnie. Rowerzystka. Ludzie! Nie jeździjcie rowerami po szosach, stwarzacie
      ogromne niebezpieczeństwo!
      • monia515 Re: Wypadek pod Sierpcem 13.07.05, 13:43
        Przypuszczam, że między Mochowem a Sierpcem nie ma ścieżki rowerowej. To
        którędy według Ciebie ta kobieta miała jechać???? Po rowie?
      • Gość: kicia Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.05, 13:54
        a jak mają jeździć?? to nie tylko rowerzyści stwarzają zagrożenie ale własnie bezmyślni kierowcy, którzy uważają że droga należy tylko do nich, byłam kiedyś swiadkiem takiedo zdażenia, że jechała sobie kobieta na rowerze a za nia jechał samochód, który wcale nie miał zamiaru jej ominąć,zaczął tylko trąbić, kobieta sie wystraszyła i sama skręciła wpadając do rowu, głupek kierowca( młody szczeniak, który pewnie zabrał ojcu samochód) zaczął sie tylko głośno śmiać z kobiety...,to jest kultura...
    • Gość: A.L. Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:13
      Jakie mamy drogi w Polsce każdy wie - to jest zapewne pośrednia przyczyna
      wypadku. Jeżeli jednak poruszamy się po tak gó..anych drogach, trzeba do tego
      dostosować technikę jazdy - mogę założyć się, że to 25-letni kierowca
      przekroczył linię ciągłą na łuku drogi.

Po pierwsze drogi!
      Pod drugie szczepionka z odrobiną wyobraźni dla dwuciestoletnich drajwerów.
      • Gość: tomek Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.zep.com.pl 14.07.05, 08:14
        sorki za słowa, ale głupi PALANCIE (tyczy się A.L.) osobiście znałem tego twoim
        zdaniem cyt. "dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele
        do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji też)
        i było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, gdyż umiejetności jego jazdy jak
        również zachowania i opanowania za kierownicą były o wiele większe od wielu
        zawodowych kierowców. Osobiście boleję nad stratą, szczególnie dla rodziny,
        tylko dlatego, że tzw. "fachurka" za kierownica z kilkudziesięcioletnim stażem
        jazdy pozwala sobie na łamanie przepisów drogowych. Moim skromnym zdaniem
        wszystkie prawa jazdy powinny być wydawane okresowo i po upływie ważności
        każdy kierowca powinien zadawać egzamin jeszcze raz. Jak powszechnie wiadomo
        stan naszych dróg jest fatalny a niestety samochody coraz szybsze.
        • Gość: man Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:57
          Ja też znałem osobiście i to bardzo dobrze 25-ciolatka, który stracił życie w
          tym wypadku. Złożę kwiaty na jego pogrzebie. Kondolencje dla rodziny i reszty
          kumpli.
        • Gość: A.L. Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:23
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> sorki za słowa, ale głupi PALANCIE (tyczy się A.L.) osobiście znałem tego
          twoim
          >
          > zdaniem cyt. "dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele
          > do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji
          też)
          >
          > i było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, gdyż umiejetności jego jazdy jak
          > również zachowania i opanowania za kierownicą były o wiele większe od wielu
          > zawodowych kierowców. Osobiście boleję nad stratą, szczególnie dla rodziny,
          > tylko dlatego, że tzw. "fachurka" za kierownica z kilkudziesięcioletnim
          stażem
          > jazdy pozwala sobie na łamanie przepisów drogowych. Moim skromnym zdaniem
          > wszystkie prawa jazdy powinny być wydawane okresowo i po upływie ważności
          > każdy kierowca powinien zadawać egzamin jeszcze raz. Jak powszechnie wiadomo
          > stan naszych dróg jest fatalny a niestety samochody coraz szybsze.

Zdarzenie przykre i trochę niestosownie wdawać się w pyskówki, ale
          tomek matole ... chodziło o kontekst, a nie o konkretne osoby, które niestety
          zginęły w tym wypadku. Z wypowiedzi i artykułu wynikało, że przyczyną wypadku
          był błąd kierowcy (bo przekraczanie podwójnej ciągłej na łuku jest błędem).
          W swojej wypowiedzi : "...Jeżeli jednak poruszamy się po tak gó..anych drogach,
          trzeba do tego dostosować technikę jazdy - mogę założyć się, że to 25-letni
          kierowca przekroczył linię ciągłą na łuku drogi..." być może przyjęłem błędne
          założenie, że ów błąd popełnił młody kierowca - tak wynikało z dostępnych
          informacji. Jeżeli błędnie - przepraszam, ale w mojej wypowiedzi nawiązałem nie
          personalnie do tego nieszczęsnika lecz do ogólnego problemu. Duża grupa
          dwudziestolatków za kółkiem jest problemem równie poważnym jak stan naszych
          dróg - komu zawdzięczamy spowalniacze na osiedlach, zresztą wystarczy przyjrzeć
          się statystykom. Ale nie chcę się nad tym rozwodzić w kontekście tego
          konkretnego nieszczęścia.

I jeszcze jedno:
          ".."dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele
          > do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji
          też).."
          lepiej naucz się trochę lepiej jarzyć - to było ironiczne określenie, a nie
          popis lingwistyczny.

Jeżeli to był Twój kolega rozumiem rozdrażnienie, więc nie napiszę Ci po
          angielsku fakju.

Kondolencje dla rodzin poszkodowanych.

• Gość: Kierowiec Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:48
      Dozywocie dla rowerzystki !!! Za sprowokowanie niebezpiecznej sytuacji drogowej !!!
      • Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:15
        Chyba Cię pogieło! Dożywocie dla rowerzystki- wiesz smieszny jesteś, rower to też pojazd do poruszania sie po drogach, a to kierowca nie przestrzegał przepisów a nie rowerzystka, gdyby to był pieszy to sytuacja tez mogłabyć podobna, i co Ty bys uważał że pieszego tez trzeba zamnkąć.Nie wszystkie drogi są przystosowane dla rowerzystów i trzeba się z tym pogodzić jak i również trzeba mieć trochę więcej toleracji i wyobrźni!Widać,że nie należysz do takich osób.
        • Gość: Belfer Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:22
          Dziecko, co to za narzecze polskiego ?
          • Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:26
            dzieckiem to może sam jesteś....
        • Gość: Cicha Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 16:03
          Ciekawe w jakim stanie technicznym był pojazd owej rowerzystki? Może nie
          powinien znajdować się na drodze publicznej?
          • Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 16:35
            W TV wyglądał na sprawny,koła na swoim miejscu, żółta damka "góral" :)a tak poza tym to mnie się wydaje, że w tym konkretnym przypadku stan techniczny roweru nie ma znaczenia, to kierujący samochodem złamał przepisy...
            • Gość: Jurek z Płocka Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:09
              Wszystkim kierowcom życzę szerokiej drogi i rozsądnej jazdy.
              • Gość: Henryk Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 20:00
                Ja też!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka