Gość: Jonquil IP: *.c153.petrotel.pl 13.07.05, 07:09 Gdyby ulice były szersze i wszędzie byłyby porobione pobocza, to by nie dochodziło do takich wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OLO Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:31 PRECZ Z WARIATAMI ZA KIEROWNICĄ GINĄ PRZEZ NICH NIEWINNI LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.05, 13:46 zgadzam się! tak kończy się brawura kierowców, szkoda tylko że przez jakiegoś bezmyślnego głupka życie mogły stracić niewinne dzieci.Kierowcy! troszkę więcej rozsądku za kierownicą; jeśli wam się tak śpieszy to najpierw chyba warto byłoby sie zastanowic czy ten pośpiech nie spowoduje tego, że znajdziecie się( albo ktoś przez was) po drugiej stronie życia.....Sami zginiecie-mała strata bo na własne życzenie i przez własna głupotę ale dlaczego ma ktoś inny na tym ucierpieć?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowniczka Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:29 PRECZ Z ROWERZYSTAMI!!! To przez nich to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:18 Precz z bezmyślnymi kierowcami a nie rowerzystami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Precz z Preczem !!!!!!!!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.eed.ericsson.se / 212.117.81.* 15.07.05, 10:53 Precz z jednymi i drugimi. Wariaci za kierownica sa tak samo niebezpieczni jak zawalidrogi rowerzysci. Co innego jak jezdza po poboczach. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka100 Re: Wypadek pod Sierpcem 13.07.05, 13:39 no właśnie. Rowerzystka. Ludzie! Nie jeździjcie rowerami po szosach, stwarzacie ogromne niebezpieczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Wypadek pod Sierpcem 13.07.05, 13:43 Przypuszczam, że między Mochowem a Sierpcem nie ma ścieżki rowerowej. To którędy według Ciebie ta kobieta miała jechać???? Po rowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c154.petrotel.pl 13.07.05, 13:54 a jak mają jeździć?? to nie tylko rowerzyści stwarzają zagrożenie ale własnie bezmyślni kierowcy, którzy uważają że droga należy tylko do nich, byłam kiedyś swiadkiem takiedo zdażenia, że jechała sobie kobieta na rowerze a za nia jechał samochód, który wcale nie miał zamiaru jej ominąć,zaczął tylko trąbić, kobieta sie wystraszyła i sama skręciła wpadając do rowu, głupek kierowca( młody szczeniak, który pewnie zabrał ojcu samochód) zaczął sie tylko głośno śmiać z kobiety...,to jest kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:13 Jakie mamy drogi w Polsce każdy wie - to jest zapewne pośrednia przyczyna wypadku. Jeżeli jednak poruszamy się po tak gó..anych drogach, trzeba do tego dostosować technikę jazdy - mogę założyć się, że to 25-letni kierowca przekroczył linię ciągłą na łuku drogi. Po pierwsze drogi! Pod drugie szczepionka z odrobiną wyobraźni dla dwuciestoletnich drajwerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.zep.com.pl 14.07.05, 08:14 sorki za słowa, ale głupi PALANCIE (tyczy się A.L.) osobiście znałem tego twoim zdaniem cyt. "dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji też) i było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, gdyż umiejetności jego jazdy jak również zachowania i opanowania za kierownicą były o wiele większe od wielu zawodowych kierowców. Osobiście boleję nad stratą, szczególnie dla rodziny, tylko dlatego, że tzw. "fachurka" za kierownica z kilkudziesięcioletnim stażem jazdy pozwala sobie na łamanie przepisów drogowych. Moim skromnym zdaniem wszystkie prawa jazdy powinny być wydawane okresowo i po upływie ważności każdy kierowca powinien zadawać egzamin jeszcze raz. Jak powszechnie wiadomo stan naszych dróg jest fatalny a niestety samochody coraz szybsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:57 Ja też znałem osobiście i to bardzo dobrze 25-ciolatka, który stracił życie w tym wypadku. Złożę kwiaty na jego pogrzebie. Kondolencje dla rodziny i reszty kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:23 Gość portalu: tomek napisał(a): > sorki za słowa, ale głupi PALANCIE (tyczy się A.L.) osobiście znałem tego twoim > > zdaniem cyt. "dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele > do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji też) > > i było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, gdyż umiejetności jego jazdy jak > również zachowania i opanowania za kierownicą były o wiele większe od wielu > zawodowych kierowców. Osobiście boleję nad stratą, szczególnie dla rodziny, > tylko dlatego, że tzw. "fachurka" za kierownica z kilkudziesięcioletnim stażem > jazdy pozwala sobie na łamanie przepisów drogowych. Moim skromnym zdaniem > wszystkie prawa jazdy powinny być wydawane okresowo i po upływie ważności > każdy kierowca powinien zadawać egzamin jeszcze raz. Jak powszechnie wiadomo > stan naszych dróg jest fatalny a niestety samochody coraz szybsze. Zdarzenie przykre i trochę niestosownie wdawać się w pyskówki, ale tomek matole ... chodziło o kontekst, a nie o konkretne osoby, które niestety zginęły w tym wypadku. Z wypowiedzi i artykułu wynikało, że przyczyną wypadku był błąd kierowcy (bo przekraczanie podwójnej ciągłej na łuku jest błędem). W swojej wypowiedzi : "...Jeżeli jednak poruszamy się po tak gó..anych drogach, trzeba do tego dostosować technikę jazdy - mogę założyć się, że to 25-letni kierowca przekroczył linię ciągłą na łuku drogi..." być może przyjęłem błędne założenie, że ów błąd popełnił młody kierowca - tak wynikało z dostępnych informacji. Jeżeli błędnie - przepraszam, ale w mojej wypowiedzi nawiązałem nie personalnie do tego nieszczęsnika lecz do ogólnego problemu. Duża grupa dwudziestolatków za kółkiem jest problemem równie poważnym jak stan naszych dróg - komu zawdzięczamy spowalniacze na osiedlach, zresztą wystarczy przyjrzeć się statystykom. Ale nie chcę się nad tym rozwodzić w kontekście tego konkretnego nieszczęścia. I jeszcze jedno: ".."dwuciestoletniego drajwera" (już sama pisownie pozostawia wiele > do życzenia - lepiej troche poucz się angielskiego i polskiego przy okazji też).." lepiej naucz się trochę lepiej jarzyć - to było ironiczne określenie, a nie popis lingwistyczny. Jeżeli to był Twój kolega rozumiem rozdrażnienie, więc nie napiszę Ci po angielsku fakju. Kondolencje dla rodzin poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowiec Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:48 Dozywocie dla rowerzystki !!! Za sprowokowanie niebezpiecznej sytuacji drogowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:15 Chyba Cię pogieło! Dożywocie dla rowerzystki- wiesz smieszny jesteś, rower to też pojazd do poruszania sie po drogach, a to kierowca nie przestrzegał przepisów a nie rowerzystka, gdyby to był pieszy to sytuacja tez mogłabyć podobna, i co Ty bys uważał że pieszego tez trzeba zamnkąć.Nie wszystkie drogi są przystosowane dla rowerzystów i trzeba się z tym pogodzić jak i również trzeba mieć trochę więcej toleracji i wyobrźni!Widać,że nie należysz do takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:22 Dziecko, co to za narzecze polskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 15:26 dzieckiem to może sam jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cicha Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 16:03 Ciekawe w jakim stanie technicznym był pojazd owej rowerzystki? Może nie powinien znajdować się na drodze publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.c158.petrotel.pl 14.07.05, 16:35 W TV wyglądał na sprawny,koła na swoim miejscu, żółta damka "góral" :)a tak poza tym to mnie się wydaje, że w tym konkretnym przypadku stan techniczny roweru nie ma znaczenia, to kierujący samochodem złamał przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek z Płocka Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:09 Wszystkim kierowcom życzę szerokiej drogi i rozsądnej jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Wypadek pod Sierpcem IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 20:00 Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś