07.08.02, 13:42
Chodzicie do plockiego ZOO? Jest cieplo, wiec ogrod zapewne nie swieci
pustami. Dosc czesto widze na pobliskim parkingu autokary i duza ilosc
samochodow z rejestracjami spoza Plocka. To bardzo dobrze. Miedzy innymi
dzieki temu ZOO moze dalej sie rozwijac... W tym roku jeszcze tam nie bylem,
ale z opowiesci znajomych wynika, ze sporo rzeczy uleglo zmianie. Ciekawe czy
znajda sie tez pieniadze na zmiane/zmodernizowanie wielkiego napisu od strony
mostu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dakolo Re: ZOO IP: *.orlen.pl 07.08.02, 13:49
      a co powinno być napisane: ORLEN czy Wisła Płock :-) ?
      ...pozostaje jeszcze Petrochemia...
      pozdrawiam
      • dzwonnik Re: ZOO 07.08.02, 14:16
        Gość portalu: Dakolo napisał(a):

> a co powinno być napisane: ORLEN czy Wisła Płock :-) ?
        > ...pozostaje jeszcze Petrochemia...
        > pozdrawiam

Zebysmy sie dobrze zrozumieli - nie chodzilo mi o zmiane tresci napisu tylko o
        uatrakcyjnienie go.
        • Gość: Dakolo Re: ZOO IP: *.orlen.pl 07.08.02, 14:30
          ...w dobie wszechobecnych zmian, może ktoś znów wpadnie na pomysł zmiany
          nazwy. Aaa! Właśnie, czemu płockie ZOO nie posiada jeszcze żadnej nazwy? Moja
          propozycja:

1. Płockie ZOO im. Słonicy Petry :-)
          • dzwonnik Re: ZOO 07.08.02, 14:35

> ...w dobie wszechobecnych zmian, może ktoś znów wpadnie na pomysł zmiany
            > nazwy. Aaa! Właśnie, czemu płockie ZOO nie posiada jeszcze żadnej nazwy? Moja
            > propozycja:
            >
            > 1. Płockie ZOO im. Słonicy Petry :-)

ha ha ha... nieźle :))) ale idac dalej Twoim tropem, to moze Plockie ZOO im.
            Słonicy Wisły? :)))
            • Gość: Dakolo Re: ZOO IP: *.orlen.pl 07.08.02, 14:39
              popieram :-)))) Płockie ZOO im. Słonicy Wisły przybyło 8 ubyło 4 (oczywiście
              na Bugu we Włodawie :-)))

pozdrawiam
          • roman_j Re: ZOO 07.08.02, 15:01

> ...w dobie wszechobecnych zmian, może ktoś znów wpadnie na pomysł zmiany
            > nazwy. Aaa! Właśnie, czemu płockie ZOO nie posiada jeszcze żadnej nazwy? Moja
            > propozycja:
            >
            > 1. Płockie ZOO im. Słonicy Petry :-)

A propos słonic i słoni, to niedługo ma przybyć do ZOO parka słoni. Domyślam
            się, że będziemy je mogli nazwać po swojemu. Może: słonica będzie Wisła, a słoń
            Płock? ;-))))))
            • mollusca Re: ZOO 07.08.02, 15:10
              A moze wlasnie Gazeta na swoich lamach oglosi konkurs na imie dla sloni, ktore
              niedlugo przyjada do Plocka. Oprocz internautow mogliby sie wypowiedziec
              czytelnicy
              • dzwonnik Re: ZOO 07.08.02, 15:37
                Niezly pomysl. Dla slonia (faceta) proponuje byc moze malo oryginalne
                aczkolwiek sympatyczne imie (a raczej nazwisko): Trąbalski, a dla slonia
                (babki) imie: Kruszyna :)
              • hiubi Re: ZOO 08.08.02, 00:32
                chmmm ale te słoniki chyba już mają jakieś imiona...
                • Gość: hevelius Re: ZOO IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 01:22
                  niewiem jak wy ale ja jak zawsze jade do plocka przez most i widze napis ZOO od
                  razu przypomina mi sie HOLYWOOD ;P .... chociaz rzeczywiscie tablicom tym
                  przydalaby sie "mala" renowacja .... conajmniej renowacja :-/
                  • mollusca Re: ZOO 08.08.02, 08:38
                    Nawet jesli sloniki maja juz imiona, to sadze, ze plocczanie i tak powinni im
                    nadac swoje. No, coz teraz beda mieszkac u nas :-))), wiec musza przejsc
                    chrzest, a wtedy nadaje sie imie. Tym bardziej, ze byly tak dlugo oczekiwane:-
                    )))
                  • dzwonnik Re: ZOO 08.08.02, 09:22
                    Gość portalu: hevelius napisał(a):

> niewiem jak wy ale ja jak zawsze jade do plocka przez most i widze napis ZOO
                    od
                    >
                    > razu przypomina mi sie HOLYWOOD ;P .... chociaz rzeczywiscie tablicom tym
                    > przydalaby sie "mala" renowacja .... conajmniej renowacja :-/

Wlasnie - HOLLYWOOD. Miedzy innymi w ostatnim National Geographic autor tekstu
                    porownal wlasnie te dwa napisy... Wpada w ucho... i w oko :)
                    • roman_j Re: ZOO 08.08.02, 09:46
                      dzwonnik napisała:

> Wlasnie - HOLLYWOOD. Miedzy innymi w ostatnim National Geographic autor
                      > tekstu porownal wlasnie te dwa napisy... Wpada w ucho... i w oko :)

Na artykuł w NG spuśćmy zasłonę milczenia. A jego autor, jeżeli pojawi się w
                      Płocku, powinien zostać z niego wywieziony na taczkach... ;-)
                  • Gość: Strucho Re: ZOO IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 00:49
                    A może idąc z duchem czasu ustawić słup z neonem (jak OBI czy McDonald), tak
                    aby w przyszłości było go widać nawet z nowego mostu... oczywiście to żart :)
                    Tak poważnie to obecny napis rzeczywiście może się kojarzyć z "fabryką snów",
                    a takie skojarzenie to najlepszy powód aby szyld ten utrzymywać w odpowiednim
                    stanie.
            • Gość: kamyk Re: ZOO IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 14:16
              Słonica - Wisła a słoń Płock, super nazwa przeciez nasi piłkarze ruszają sie
              jak słonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka