polsilver 19.07.05, 22:35 Proponuję aby forumowicze zrobili składkę na lodówkę albo kuchenkę, ja sam obiecuję wpłatę, jeśli nie będzie chętnych to ja deklaruję, że sam od siebie coś kupię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: no tak. Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:19 a gdzie tatuś synka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 23:44 Gość portalu: no tak. napisał(a): > a gdzie tatuś synka? > Jakie to ma znaczenie? Przecież nikt nie każe Ci brać odpowiedzialności za to dziecko, chodzi tylko o niewielkie wsparcie, oczywiście możesz umyć ręce i udawać,że ciebie to nie dotyczy. Wiec jednak, że osoby osamotnione, biedne i potrzbujące powinny znaleźć wsparcie. Nie wiadomo jak będzie wyglądać twoja przyszłość - pomyśl o tym. A teraz dosadniej: a tatusiowi "pies mordę lizał" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c3-0.elm-ubr3.qens-elm.ny.cable.rcn.com 20.07.05, 05:07 a jednak sa u nas ludzie o dobrym sercu, podajcie nr konta to i ja dorzuce cos od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c155.petrotel.pl 19.07.05, 23:38 OK. również deklaruję wpłatę, nie będzie to wielka suma, ale "ziarnko do ziarnka a uzbiera się miarka" Może inni się dołączą to uzbiera się szybciej. Czy ktoś poda nr.konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:29 ORLEN! - POTĘGA FINANSOWA ! WSPOMAGA FUNDACJĘ p.JOLANTY ...... CZY ONI NIE SŁYSZĄ WOŁANIA BIEDNYCH O POMOC???????????? pomimo że mam 517zł. renty napewno w czymś bym pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROS Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.zep.com.pl 21.07.05, 07:48 O właśnie - ORLEN, dzisiaj powiedzieli w radiu, że Pan Prezes Igor zarabia miesiecznie 160 tys. zł!!!!!!! ZOstawiam to bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:04 Czy to tak dużo???????????? To tylko 26 lat mojej renty, a ilu takich jest?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c153.petrotel.pl 20.07.05, 09:54 No Kochani do roboty, otwórzcie oczy i serca, róbmy coś razem - wtedy będzie nadzieja, że i nam pomogą inni, gdy będziemy w potrzebie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Do Redakcji 20.07.05, 11:58 Droga Redakcjo, Potrzebny Twój udział. Chodzi o koordynację. UM jak i Zarządzanie Kryzysowe sugerują pomoc rzeczową niemniej odsyłają bezpośrednio do Pani Kingi. Tak to każdy zainteresowany może pomóc indywidualnie tyle, że: 1. Pani Kinga może dostać np 5 pralek, 8 łożek i 12 żelazek... 2. Jakieś pieniądze, które jej się rozejdą na duperele Nie ma nikogo kto koordynuje pomocą. Chodzi o pomoc w znalezieniu wiarygodnej osoby, która: 1. Utworzy konto w banku na wpłaty dla Kingi 2. Zbierze kasę 3. Zorientuje się w konkretnych potrzebach Pani Kingi 4. Wyda zebraną kasę na konkretne potrzeby Kingi Ja mogę się podjąć ala obawiam się, że nie jestem wiarygodny... Mam numer tel do Kingi... Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kolo_na_molo Re: Do Redakcji 20.07.05, 12:48 Popieram - potrzebna koordynacja. Może jakas fundacja by sie tym zajęła albo organizacja przykoscielna (Caritas?). A moze dałoby się jeszcze jakąś wędkę w postaci chocby dorywczego zatrudnienia dla Pani Kingi znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Do Redakcji IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.07.05, 17:08 Koniecznie pracownik UM musi zająć sie koordynacją zadania. Proszę o najszybsze podanie publicznie do wiadomości numeru konta z przeznaczeniem na potrzeby dla Kingi, czyżby nikt nie wiedział w Urzędzie jak to załatwić, a gdzie ppracownicy opieki społecznej, MOPS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Do Redakcji IP: *.c155.petrotel.pl 20.07.05, 23:32 Gość portalu: Maria napisał(a): > Koniecznie pracownik UM musi zająć sie koordynacją zadania. Droga Mario jak nam zycie nic takiego się nie stanie o ile sami nie podejmiemy działań. Proponuję 1) Poprosić mariuszg2 o rozmowę z UM w sprawie konta, jednocześnie z góry dziękuję mariuszowy za ewentualną zgodę. 2) Przekazać pieniądze pani Kindze - jedynej upoważnionej do konta, która najlepiej będzie wiedzała jak je wydać z pożytkiem dla siebie i swojego dziecka. 3) Mam nadzieję, że nikt z urzędników nie będzie jej kontrolował - dosyć tego, jej pieniądze i jej wola jak je spożytkuje. Ponadto gdzie ppracownicy opieki > społecznej, MOPS-u? A pracownicy MOPSU pracują przy przyjmowaniu wniosków o zasiłki rodzinne i dodatki. Wcale nie są z tego zadowoleni, bo nie przywykli do tak intensywnej pracy. Jeśli nie będziemy liczyć na samych siebie to nic nie załatwimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Do Redakcji 21.07.05, 08:15 Anion.. rozmawiałem z UM ale oni nie założą konta. To musi być inicjatywa społeczna. Dlatego poprosiłem Redakcję o pomoc. Ja oczywiście mogę założyć konto i podać do wiadomości jego numer na forum. Problem w tym, że nikt nie jest w stanie mnie sprawdzić czy pieniądze jakie wpłyną nie zostaną przeze mnie zdefraudowane. To kwestia zaufania. Jeśli forumowicze powiedzą Mariusz zrób to to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyde Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.plocman.pl 21.07.05, 07:07 Z chęcią dorzucę coś od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyde Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.plocman.pl 22.07.05, 13:01 Podaję nr konta Pani Kingi: 32 1240 1721 1111 0010 0707 0869 ściągnięty z gazety. Nie martwcie się, to nie moje konto ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuszek Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:56 No nie wiem Mariusz czy można Tobie zaufać? Ty mi tu na forum pachniesz S.L.D., a takim broń Boże zaufać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.plocman.pl 21.07.05, 09:04 Walnij sie łeb i idź pisać w politycznych wątkach. Tutaj dyskutują Ci co chcą pomóc kobiecie. Trafiła się ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:35 To nie było smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.plocman.pl 21.07.05, 10:09 Czy smaczne było to co ten Komuszek napisał? Może niech da na luz w nie politycznych wątkach? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Propozycja - inicjatywa forumowa 21.07.05, 10:25 Czas leci, my tu gadu gadu a robota leży. Proponuję tak: - Założę konto i podam jego numer na forum, - Określimy termin przyjmowania wpłat np od 25 lipca do 30 lipca. - każdy zainteresowany dostanie ode mnie wyciąg z konta z wpłatami po tym terminie - rozeznam się w potrzebach Kingi i poinformuję o tym na forum - forumowicze podejmą decyzję o zakupie, - po zakupie prześlę zainteresowanym rachunek za zakup Czekam na wasze głosy na Tak lub Nie do końca niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.c153.petrotel.pl 21.07.05, 14:21 mariuszg2 - od dziś mówię Ci "Wspaniały" - brawo Też kontaktowałam się z urzędem, ale jak się spodziewałam, musimy sami podjąć działania. Mam nr tel Kingi, rozmawiałam z nią. Prosiłam by sama założyła konto i podała nr., poinformowałam ją także,że jeśli będzie miała trudności to konto założy "Wspaniały" (mariuszg2) Czekam na wiadomość od Kingi. Myślę, że stałe konto jej się przyda - mogą na nie wpływać chociażby zasiłki rodzinne, ponadto mam nadzieję, że nasza pomoc nie ograniczy się do jednorazowej wpłaty. Ja np. nie mogę przesłać od razu większej sumy, za to mogę udzielić wsparcia rozłożonego w czasie - może takich osób będzie więcej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Propozycja - inicjatywa forumowa 21.07.05, 14:56 Lepiej zeby jej nie wplacac pieniedzy bo je przeputa. To dla jej dobra. Lepiej jak sie zlozy kilka osob i cos jej kupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.c153.petrotel.pl 21.07.05, 15:18 mariuszg2 napisał: > Lepiej zeby jej nie wplacac pieniedzy bo je przeputa. To dla jej dobra. Lepiej > jak sie zlozy kilka osob i cos jej kupi... Nie pomyślałam o tym, niech wypowiedzą się inni. Nie podoba mi się twój brak zaufania, dlaczego tak myślisz - przecież jej nie znasz. Wyrażasz chęc pomocy, a jednocześnie wykazujesz tak dużą podejrzliwość - nie rozumiem? Ja jak chcę to pomagam, nikogo nie rozliczam i nigdy nie oczekuję wdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Propozycja - inicjatywa forumowa 21.07.05, 15:26 Chodzi o to zeby pomagac mądrze a nei tylko uprawiac sztuke dla sztuki. Mialem do czynienia z takimi przypadkami i wiem z doswiadczenia jak sie zachowuja tacy ludzie...To nie brak zaufania ale doswiadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:21 rozmawiacie o przypadku tylko jednej kobiety - bo akurat taki się trafił w gazecie. nawet nie zdajecie sobie sprawy z ludzkiej biedy. ile to kobiet z dziećmi jest bez środków utrzymania, porzuconych przez beznadziejnych meżów, latających za panienkami i udających szczęśliwych. to nie jest jedyny przypadek i nienajgorszy - ma tylko jedno dziecko. myślę że trzeba tej pani pomóc znaleźć pracę żeby miała wogóle za co utrzymać to mieszkanie. a może w ogóle nie ma ochoty pracować - lubi dostawać prezenty, jest przyzwyczajona do łatwizny - znam i takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak. Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:32 Gość portalu: aaa napisał(a): > ile to kobiet z > dziećmi jest bez środków utrzymania, porzuconych przez beznadziejnych meżów, > latających za panienkami i udających szczęśliwych. to nie jest jedyny przypadek > osz kurza twarz!!!! to powiedz mi, po jaką cholerę wydały sie za takich beznadziejnych facetów? a może przed ślubem byli nadziejni? życie to konsekwencja wyborów. Jak sobie pościelesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.c153.petrotel.pl 21.07.05, 17:50 Drodzy forumowicze. Przeczytajcie artykuł i od początku całą dyskusję, to powinno dać wystarczająco jasny obraz sytuacji. Obecny świat jest pełen niedoskonałości, ale właśnie dlatego powinniśmy siebie wspierać. Wy "róbta co chceta", ja nie czekam na poparcie tylko robię swoje. Informuję Kinga ma już swoje własne konto, które założyła na moją prośbę Bank Pekao SA II Oddział w Płocku Nr rachunku 32 1240 1721 1111 0010 0707 08 69 Proszę o wsparcie tej osoby i z góry dziękuję ...." lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat, nie zginie dzięki nim".... Przez chwilę - zamiast myśli - posłuchajcie bicia swoich serc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Propozycja - inicjatywa forumowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:04 ... mam na zbyciu pralkę z wirówką ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c153.petrotel.pl 23.07.05, 00:26 Konto Kingi działa, byłam w banku Pekao SA II Oddział w Płocku ul. Kwiatka 6. Dokonałam wpłaty tytułem "Inicjatywa społeczna forumowiczów" "Dziwny ten świat, ..... lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie dzięki nim"... Pozdrawiam wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c154.petrotel.pl 24.07.05, 11:06 Drodzy forumowicze! Jeśli podjęliście działania, by pomóc Kindze - pochwalcie się. Jeśli nie zrobiliście jeszce nic, zachęcam, pomagając innym stajemy się wartościowszymi ludźmi - spróbujcie, przekonacie się,że dopiero wtedy oddychamy pełną piersią, a świat wydaje się być lepszy, piękniejszy,dopiero wtedy poznajemy wartość i istotę samego istnienia. "Dziwny ten świat, ..... lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie dzięki nim"... Pozdrawiam wszystkich:) Spróbujcie, warto być człowiekiem dobrej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Pomóżmy młodej płocczance 25.07.05, 08:25 Ode mnie też coś dostała choć pod innym tytułem... Anion, jeżeli jesteś w kontakcie z Kingą to daj znać od czasu do czasu co u niej... postaram się jej coć podsyłać w miarę potrzeb... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anion Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c155.petrotel.pl 25.07.05, 23:40 OK. Będę trzymać "rękę na pulsie", przez jakiś czas jednak nie będę jej nękać telefonami, bo czekam na działania FORUMOWICZÓW. Dzięki mariuszg2 za podjęcie inicjatywy. Proszę, pomóżmy jej razem. "Dziwny ten świat, ..... lecz ludzi dobrej woli jest więcej i mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie dzięki nim"... Pozdrawiam wszystkich:) Dołączcie do nas, warto być człowiekiem dobrej woli. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Pomóżmy młodej płocczance 07.11.05, 15:20 Co słychać u tej dziewczyny? Ktoś wie? Może Anion? Tak się tu udzialała namiętnie wyśpiewująć Niemena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.adsl.econophone.ch 07.11.05, 19:58 A jak myslisz?He he he-pytasz co slychac u wlasciwej osoby???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 Re: Pomóżmy młodej płocczance IP: *.c153.petrotel.pl 08.11.05, 11:25 nareszcie coś sensownego na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś