Dodaj do ulubionych

Progi przed pasami - Podolszyce

IP: *.c157.petrotel.pl 21.08.05, 14:13
Kto wymyślił te progi zwalniające przed pasami na Podolszycach?? Niech teraz
spróbuje mieszkać lub spać na Podolszycach!! Tego strasznego huku nieda się
wytrzymać. Nie można spać przy otwartym oknie. Gratuluję inteligencji
pomysłodawcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: PO_lityk Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:40
      Rozwiązania na Armii Krajowej były konieczne i lepiej zamknąć w nocy okno
      niż "zamknąć oczy" na przejściu dla pieszych
      • Gość: Michał Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c157.petrotel.pl 21.08.05, 14:50
        Chyba nie mieszkasz na Podolszycach (ew. blisko Armii Krajowej). Te progi i tak
        nic nie dają oprócz hałasu, to nie są progi zwalniające tylko zwracające uwagę.
        Ten kto nie chce zwolnić i tak nie zwolnii.
        • Gość: PO_lityk Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 14:53
          Przekonamy się - po paru miesiącach - że rozwiązanie to było potrzebne.
    • Gość: ona Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c154.petrotel.pl 21.08.05, 21:09
      Mieszkam przy A. K i też przeklinam tę osobę która wpadła na znakomity pomysł z
      tymi pasami. Nie można spać przez ten hałas. Może i miałyby sens gdyby były
      umieszczone 100 m przed przejsciem, a nie 4 m. Jeśli ktoś jedzie 100 km/h nie
      ma szans żeby wyhamował przed pasami. Bzdura i tyle. Robi to tylko niepotrzebny
      hałas. Jedynym rozwiązaniem byłaby tylko sygnalizacja świetlna. Przekonamy się
      pewnie w ciągu kilku miesięcy. Pozdrawiam.
      • Gość: mieszkaniec Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 08:06
        Spać teraz ku.. nie mogę. Ale tu nie chodziło o bepieczeństwo. Zobaczcie ile
        firm przy tym pracuje. Trzeba było im dać zarobić. W jednej z firm co to robiła
        na Armii Krajowej pracuje mąż dyrektor zarządu dróg, którey zlecił tę fuchę. A w
        ogóle takich progów nie stosuje się w obszarach zabudowanych. Jest to zabronione.
      • Gość: Jurek Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: 193.109.244.* 22.08.05, 08:20
        > Może i miałyby sens gdyby były
        > umieszczone 100 m przed przejsciem, a nie 4 m. Jeśli ktoś jedzie 100 km/h nie
        > ma szans żeby wyhamował przed pasami.

dokladnie, nic dodac nic ujac
        pewnie zaraz jakies cioty beda krzyczec ze tam sie 100 nie jezdzi :P
        • Gość: QQ Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: 193.59.95.* 22.08.05, 08:27
          Tam się jeździ grubo ponad 100km/h. Szczególnie po północy. Hałas w domu jest
          nie do wytrzymania. Tak dalej być nie może!

Dla poprawy bezpieczeństwa w tym miejscu powinna być sygnalizacja świetlna! Tym
          bardziej, że jest to rejon Szkoły nr 23 i kilku przedszkoli.!
    • Gość: lolo Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c158.petrotel.pl 22.08.05, 10:33
      Te specjalne pasy dające taki efekt akustyczny mają za zadanie ostrzec p i e
      s z y c h przed nadjeżdżającym pojazdem, a nie spowodować zwolnienie jego
      szybkości bo to jest n i e możliwe. I jako takie są potrzebne.
      • Gość: fijut Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:54
        Tylko dlaczego ku.. na moim osiedlu. Ja chcę spać!
      • Gość: QQ Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: 193.59.95.* 22.08.05, 11:22
        Chyba ci się coś pomyliło?! Pasy mają ostrzegać o nadjezdzającym pojeździe?!!
        To chyba powinny być 100 m wcześniej a nie przed samymi przejściem! Trzeba być
        głuchym żeby z odległości kilku metrów nie słyszeć jadącego samochodu! A jak
        się jest głuchym to nawet te pasy nie pomogą!

To chore! HAŁAS i TYLE!
        • Gość: ....... Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: 80.51.224.* 22.08.05, 13:29
          do tej pory od polomarketu w stronę dojazdu do gimnazjum nr 8 były tylko 2
          przejscia dla pieszych. NIkt mi nie powie ze te przejscia nic nie zmienią i nie
          poprawią bezpieczeństwa na AK. A halas na tych przejazdach zalezy tylko od
          samych urzytkowników drogi z jaką prędkością po nich przzejadą. tak więc
          apelujcie do nich a nie do drogowców. pozdrawiam.
          • Gość: ona Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c155.petrotel.pl 22.08.05, 13:48
            Ja mam apelować do kierowców żeby jeździli wolniej?! Proszę cię.. Czy coś z
            tobą nie w porządku? Masakra i tyle.
            • Gość: Misiek Piekny post! Sam chcialem takiego umiescic! IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 22.08.05, 15:46
              Uwazam ze osoba która wymyslila i zatwierdzila pomysl tych pasów co tylko robia
              wiele huku a nic nie spowalniaja ruchu, to osoba wogole nie uzywajaca mózgu.
              Głab do potęgi!!! Te pasy sa stosowane na trasach poza miastem, gdzie drogi sa
              slabo oswietlone. Wogole one ruchu nie spowolniaja, mieszkam na tym osiedlu i
              zauważyłem ze wrecz przeciwnie. Wielu małoaltow ktore dorwalo sie dopiero do
              samochodzikow jeszcze na niemieckich blachach, przyspiesza bo chyba ich cieszy
              duden grajacych opon. W nocy spac nie mozna. POMYSL GODNY DEBILA!
            • Gość: Misior Progi przed pasami - Podolszyce -piekny post!!! IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 22.08.05, 15:50
              Uwazam ze osoba która wymyslila i zatwierdzila pomysl tych pasów co tylko robia
              wiele huku a nic nie spowalniaja ruchu, to osoba wogole nie uzywajaca mózgu.
              Głab do potęgi!!! Te pasy sa stosowane na trasach poza miastem, gdzie drogi sa
              slabo oswietlone. Wogole one ruchu nie spowolniaja, mieszkam na tym osiedlu i
              zauważyłem ze wrecz przeciwnie. Wielu małoaltow ktore dorwalo sie dopiero do
              samochodzikow jeszcze na niemieckich blachach, przyspiesza bo chyba ich cieszy
              duden grajacych opon. W nocy spac nie mozna. POMYSL GODNY DEBILA!
              • Gość: Zdzisław_Dyrma Re: Progi przed pasami - Podolszyce -piekny post! IP: *.c156.petrotel.pl 22.08.05, 17:32
                O tak, jeszcze raz!!! Dawaj!!!
                • Gość: plocman Re: Progi przed pasami - Podolszyce -piekny post! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 17:59
                  osobiście uważam cały sposób pomalowania Armii Krajowej za beznadziejny. Można
                  by tam porobić po dwa pasy ruchu to pomalowano ogromne wysepki na środku. Co do
                  tych czerwonych pasów zwalniających to mnie one raczej nie zwalniają, wręcz
                  odwrotnie ;)
    • Gość: bridge Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:03
      W oznakowaniach dążymy do doskonałości, jest jeszcze wiele znaków do
      postawienia,\ale doskonałość osiągniemy wtedy kiedy postawimy na wszystkich
      ulicach zakaz ruch wszelkich pojazdów a parkowanie będzie przy AUCHAN, niech
      się tyle asfaltu nie marnuje !!
    • Gość: Ja Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c156.petrotel.pl 23.08.05, 09:48
      Mieszkam na Zielonym Jarze i kiedyś na forum dołączyłem się do głosów
      nawołujących do zrobienia oznakowania poziomego na drodze Armii Krajowej.
      Przyznaję że efekt przerósł moje wyobrażenia. Brawo MZD. Ludziom to nigdy nie
      dogodzi. Najważniejsze jest bezpieczeństwo użytkowników drogi, a zajęcie się
      wyścigowcami to jest następny problem i jest to rola policji .
      • Gość: PLC Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c158.petrotel.pl 23.08.05, 17:53
        Masz rację - najważniejsze jest bezpieczeństwo użytkowników drogi. Nie od
        wczoraj wiadomo, że jest tam niebezpiecznie, ale nic nie zrobiono do tej pory.
        No, lepiej późno niż wcale. Tylko jaki jest efekt, za który tak bijesz brawo ?
        Jak pisali poprzednicy: kierowcy nie zwalniają, jest ogromny hałas.
        Problem z wyścigowcami jest główny,nie następny. Policja jakoś nie dała sobie z
        nimi rady. Zwykle tam, gdzie jest niebezpiecznie, są światła.
        Ludziom można dogodzić, ale mądrymi rozwiązaniami, bo ten jest po-ro-nio-ny.
    • Gość: Piotr Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c157.petrotel.pl 23.08.05, 10:30
      Huków to nie słychać raczej, ale za to wcale wolniej kierowcy nie jezdza. Mam
      wrazenie, że jeszcze szybciej.
      • Gość: Misiek Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.wirba.net / 195.116.157.* 23.08.05, 11:06
        Nie no przeciez ktos z MZD wpisac sie musiał!!!
      • Gość: P_300 Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.c153.petrotel.pl 23.08.05, 18:52
        Jak to huków nie słychać?! A o czym my tu do cholery rozmawiamy jak nie o
        przeraźliwym hałasie przez te pieprzone czerwone pasy!!!
        Takie pasy to powinna mieć na tyłku osoba która je tu położyła!!!

Apelowałem tu kiedyś o sygnalizację świetlną, taką najprostrzą - na przycisk.
        Apeluję o nią ponownie! A te pasy... szkoda słów...

• Gość: Kmicic Re: Progi przed pasami - Podolszyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 00:49
          A może to znów komuna czerwona położyła się na czarnym afalcie i szkodzi nam na
          uszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka