Dodaj do ulubionych

Internet na starym rynku

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.05, 12:11
Co zrobić,żeby na Starym Rynku korzystać z bezprzewodowego internetu za pomocą
laptopa? Na pewno trzeba mieć kartę sieciową, ale w jakim standardzie? Czy
system sam wykrywa sieć czy też trzeba podać jakąś nazwę użytkownika, hasło
lub w jakikolwiek sposób skonfigurować komputer?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Internet na starym rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:57
      Sam sobie pobróbuj tak jak ja. I działa. Na gotowe?
    • Gość: Paweł Re: Internet na starym rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.05, 18:24
      Dziękuję.
      Czekam również na inne, bardziej rzeczowe odpowiedzi.
      • Gość: Pio każda zgodna z IEEE 802.11b/b+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:15
        komputery (stacjonarne) w Ratuszu mają karty DLINK DWL-520+
        do kupienia np. tutaj na allegro:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=63404135

oczywiście komputery ratuszowe z łączem radiowym nie pracują w ogólnodostępnym
        hot spocie, tylko w swojej wewnętrznej sieci, no ale to właściwie jeden diabeł,
        to i to wdrażała jedna ekpia.

Sieć "hotspotowa" będzie widoczna w otoczeniu sieciowym jak "Orlen" - nie wiem,
        czy zobaczysz jakieś inne przy nasłuchu

pozdr!
        • Gość: Pio poprawka co do kart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 19:16
          takie mają w ratuszu:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=63404232
          DWL-G520+
    • Gość: JanK. Re: Internet na starym rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:22
      Zgłoś się do administratora sieci w Urzędzie. Na pewno dostaniesz instrukcje,
      jak skonfigurować swoje połączenie sieciowe.
    • Gość: Jan Re: Internet na starym rynku IP: 148.81.8.* 19.09.05, 13:51
      Cały Płock podłączyć do inernetu nie tylko stary rynek i wlodkowica
    • Gość: V Re: Internet na starym rynku IP: *.c152.petrotel.pl 23.09.05, 08:27
      Mieszkam na Starym Mieście, i nic nie wiedziałem o bezprzewodowym internecie.
      • Gość: Paweł Re: Internet na starym rynku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.05, 13:21
        Miasto zafundowało tzw. hot spot czyli darmowy punkt dostępowy do internetu.
        Trzeba tylko mieć kartę sieciową w standardzie b (jak się zorientowałem). Jak
        uda mi się skorzystać z sieci na Starym Rynku to napiszę co i jak trzeba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka