Dodaj do ulubionych

Co zatruwa osiedle Dworcowa i Plock ?

IP: *.c240.petrotel.pl 26.01.06, 21:17
Jestem zaszokowany dzisiejszym zdarzeniem na osiedlu Dworcowa przy
skrzyżowaniu Otolińska-Chopina.Rano wyłożyłem pościel na balkonie w celu
przewietrzenia na mrożnym powietrzu i zabrałem wieczorem, a tu pościel
śmierdzi spalenizną o zapachu poolejowym lub tego podobnym zapachem. Zdjąłem
poszewkę i poszwę do prania , a poduszka i kołdra też cuchną zapachem typu
pochemicznego.Nadmieniam ,że poszewki były wyjęte przedwczoraj z szuflady o
zapachu po płynie Lenor ,a kołdra nie miała takiej nieprzyjemnej woni. A tu
taka śmierdząca niespodzianka .Na balkonie nie czuć żadnego zapachu , a
jeżeli coś jest co nie pachnie to nas najbardziej zatruwa. Przypadek z
pościelą wietrzoną na balkonie zwrócił mi uwagę na cichego truciciela , bo w
końcu odbiorcą tego skażenia jest nasz organizm.Co na to kierownik
Delegatury WIOŚ w Płocku i jego laboratorium ? Do tej pory nie miałem czegoś
takiego na balkonie!Jestem zaniepokojony tym wszystkim ,bo przecież
zamykanie okien od ulicy i nie wychodzenie na balkon nie załatwi problemu
cichego podtruwania mieszkańców Płocka .Proszę Gazetę o interwencję w
omawianej sprawie!!!
Obserwuj wątek
    • skrzydlak Re: Co zatruwa osiedle Dworcowa i Plock ? 26.01.06, 21:22
      może po prostu staraj się częściej wietrzyć ...
      • Gość: Odpowiedż Re: Co zatruwa osiedle Dworcowa i Plock ? IP: *.c153.petrotel.pl 26.01.06, 22:06
        No to dopiero wszystko by mi zaśmiardło cuchnącym poolejowym zapachem !!!Już
        nigdy nie zrobię tego.Poczekam na opinię WIOŚ .
    • Gość: Jan Osiedlowy Re: Co zatruwa osiedle Dworcowa i Plock ? IP: *.c154.petrotel.pl 29.01.06, 14:56
      Już się domyślam co zatruwa na ul.Chopina.W piatek 27 bm. wychodziłem po
      godz.18,oo na koncert i po wyjściu z klatki schodowej, znajdującej się w
      kanale powietrznym m/blokami od strony kombinatu ,poczułem ten znajomy zapach
      spalonego oleju . Sądzę ,że opowiedzialne służby WIOŚ biorą pensję za brak
      pracy a nie wiedzą (bo nie kontrolują),że PKN ORLEN zrzuca do atmosfery zbędne
      gazy i nas zatruwa .Najbliższa mała kotłownia olejowa jest na terenie b.FMŻ
      przy ul,Targowej , więc takiej ilości oparów nie byłaby w stanie wypuścić do
      atmosfery. Mieszkańcy Płocka , ocknijcie się,monitujcie gdzie można,bo nas
      podtruwają, a wy nawet o tym nie wiecie i cicho siedzicie !
      • Gość: wyjaśnienie już je Re: Co zatruwa osiedle Dworcowa i Płock ? IP: *.c158.petrotel.pl 03.03.06, 11:46
        Teraz po drugim niekontrolowanym wybuchu w PKN ORLEN wiadomo kto zagraża i
        zwiększa zatrucie Płocka podczas tej zimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aromat Re: Co zatruwa osiedle Dworcowa i Plock ? IP: *.c153.petrotel.pl 03.03.06, 11:52
      Co to jest? Proste jak drut. Areozol ucha ha!
      Widzisz stary, gedni mnają szmal, a drudzy smrodek. Sprawiedliwie.
      • Gość: aromat poprawka, niestety IP: *.c153.petrotel.pl 03.03.06, 12:03
        Jestem zatruty i mi palce nie trafiają w klawiszki.
        A więc jest to areozol i podskoczyłem sobie uhaha!
        Dodałem,że jedni mają szmal, a drudzy smrodek.
        Po wybuchach duża ilość sprayu poszła w powietrze (część się spaliła) i z zetknęciu się z chłodnym, wilgotnym powietrzem opadła. Niestety, wybrała twoją pościel co z tego powodu jest mi ciebie żal. Tak jak mi żal dorodnych sumów i karpi śmierdzączych okrutnie ropą. Ale one to już inna sprawa.
        ORLEN nasz kochany został w Płocku, a dyrekciunia jego wybyła do Warszawki by im pod nosami nie śmierdziało. Ale może i im coś pizgnie festnie, aż się zachłystną i poczuja te "wanilię" orlenowską. Zależy od wiatru...
        Pozdrawiam.
        • Gość: cdn Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.c158.petrotel.pl 04.03.06, 12:30
          Radny A.Nowakowski złożył przed 21 lutego br.interpelację w tej poważnej
          sprawie ."Proszę o zbadanie emisji pyłów i gazów z ORLENU w czasie największych
          mrozów "(SYGNAŁY Płockie nr 5).I się A.Węgrzyn weżmie wreszcie do roboty !
          • Gość: też z Płocka Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:55
            Czwartą kadencję jest już radnym , ale jeszcze się nie nauczył, czy się zajmuje
            a czym nie Urząd Miasta Płocka - znaczy bystry i rozgarnięty jak wszyscy z PiSu
            i głosujący na nich. Zaoszczędzę cennego radnego czasu na te niezmiernie
            skomplikowane dociekania i męczarnie męczarnie poznawcze.
            Emisją z PKN Orlen nie zajmuje się Wydział Ochrony Środowiska UMP a o badaniu
            (może mierzeniu?) takowej przez UMP tym bardziej mowy być nie może, bo UMP nie
            ma żadnego specjalisty od tego, żądnego laboratorium ani aparatury.
            Zajmuje się tym WIOŚ i jest do tego przygotowany.

Wypadałoby, aby radny, zwłaszcza długoletni, wiedział coś swoim mieście i
            obsługującym go urzędzie. Jeśli tego jeszcze nie wie, to najlepszy dowód, że
            się nie nadaje na radnego i wypada mieć nadzieję, że wyborcy właściwie to
            ocenią w nadchodzących wyborach.
            A przy okazji, treść wspomianej w poście cdn interpelacji jest tak trafna jak
            pytanien o zeszłoroczny śnieg - to brednie powtarzane za jakimś histeryzującym
            ciemniakiem straszącym apokalipsą.
            • Gość: obserwator Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:47
              No coz wybory za pasem a aktywnosc radnych niektorzy mierza iloscia bzdurnych i
              nic nie wnoszacych interpelacji Ale po stronie pisu Nowakowski to rzeczywista
              wielka gwiazda Moze dlatego ze jest uczciwy i nie ma zadnej rady nadzorczej a
              prace w szkole zdobyl studiami wiedza i madroscia Szkoda ze sie marnuje jako
              klakier w glosowaniach z ktorych wiekszoscia sie nie zgadza a nawet w
              wypowiedziach oprotestowuje Panie Andrzeju chwila zadumy nad samym soba
              • Gość: z dworcowej Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:12
                To osiedle zatruwa rada osiedla i to jest caly problem
                • Gość: Jan Osiedlowy Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.c153.petrotel.pl 05.03.06, 21:50
                  A która ,spółdzielcza czy miejska rada truje,bo to tylko kilkanaście osób na
                  kilka tysięcy mieszkańców. A z delegaturą WIOŚ w Płocku jest tak, że wielkich
                  nie dyscyplinuje . Wygodnie im brać kasę z budżetu za brak aktywności, jak to u
                  bmw bywa . A wątpiącym radzę porozmawiać z ludżmi z kombinatu to powiedzą o
                  skutkach zatrzymywania instalacji.Może wyjaśnicie mi dlaczego rzecznik Piekarz
                  milczy ,czyżby nie bywał już w Płocku ?
            • Gość: do antyciemniaka Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.c240.petrotel.pl 06.03.06, 14:15
              A jak wytłumaczysz gościu "też z Płocka "przyczyny dwóch niekontrolowanych
              wybuchów w kombinacie ? Chcesz ciemnotę wcisnąć ,że nic nie było ?
              • Gość: też z Płocka Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:18
                Już to objaśniono dokładnie i wyczerpująco, ja zresztą też, na forum "kolejny
                huk w Orlenie". Nie pierwsze to i należy się liczyć z tym, ze nie ostatnie
                takie huki; taka jest uroda tej strzelającej wysokociśnieniowej wytwórni
                polietylenu LDPE.
                • Gość: Jan Osiedlowy Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.c155.petrotel.pl 15.03.06, 12:47
                  No i co się okazało ,że faktycznie Orlen podtruwał mieszkańców , o czym jutro
                  przeczytacie w Gazecie ,a kier.HASA ukrywał sprawy ,bo po co się mu trudzić!
                  • Gość: marek Re:W mrozy Orlen truł Plock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:04
                    Nie wiem czy to prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka