Dodaj do ulubionych

katar .pokasływanie

07.10.06, 12:06
Jestem w pracy i właśnie dostałam telefon od męża :"ze mały troche pokasłuje i
i psikał". dokładnie tydzień temu dostał antybiotyk Vercef(cała nasza pani
doktor, naszczeście od nowego roku bedziemy juz u innego lekarza)po całym
tygodniu brania antyb. kazała podać calcarea carbonica czyli w poniedziałek
(dostaliśmy od niej 4 kuleczki i to wszystko).W domu mam beladonne,drosere,
kalium b..., oscill.., i spray do nosa euforbium( nie pamietam jak sie to
pisze). Co mam podać? MYślałam ze może 3x dziennie podam oscillo ale nie wiem
czy dobrze zrobie dlatego pisze. Prosze o szybką odpowiedz bo nie chce zeby to
sie rozwinęło w coś gorszego. Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: katar .pokasływanie 07.10.06, 14:32
      trudno powiedzieć, może to po calacrea, nie wim wjakiekiej potencji dostaliście
      lek.Nie wiemy czy zaczyna się jakaś nowa infekcja ????
      Możesz postawić bańkę, podać Oscillo, echinaceę i obserwować objawy.

pzdr
      • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 07.10.06, 16:44
        Dzieki ze to że akurat Ty sie odezwałaś.Podałam malemu oscillo(czu musze
        zachować 6 godzinna przerwe tak jak pisze na opakowaniu)echinacey nie mam a
        baniek boje sie postawić bo czasami powoduja kaszel taki suchy a on w ciagu
        dnia narazie mało kaszle. dostał tą calcare w potencji Ch30. A te erchinace to
        jak bym chciała kupic to w jakiej postaci(nie wiem w jakiej
        wystepuje).Pozdrawiam!
        • 5_monika Re: katar .pokasływanie 08.10.06, 19:39
          - nie musisz zachowywać odstępów, podajesz 2 lub 3 razy dziennie po prostu
          - bańki nie powodują suchego kaszlu
          - ja używam w kroplach ratiopharmu, wkraplam na oko, podaję i mówię że
          to "winko", mój pije chętnie.

pozdrawiam
          • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 08.10.06, 23:00
            No wlaśnie tak zrobiłam podałam 2x dziennie oscillo podałam wczoraj i dzis, Nie
            wiem tylko jak długo mamgo podawać, przez ile dni?. Juyro zamierzam kupić
            ratiopharm w kroplekach a jak mam je podawać tez tak jak oscillo tzn. ile razy
            dziennie?
            dzieki.
            • 5_monika Re: katar .pokasływanie 09.10.06, 09:48
              ja Oscillo wierzę tylko na początku infekcji, dwa dni czasem podaję, ale zawsze
              już po pierwszej dawce Oscillo zastanawiam się co podać konkretnego z leków
              homeo( w zależności od objawów).Na pewno nie podaję w celu dokończenia
              leczenia, jeśli jakieś objawy np. kaszel jeszcze występują.
              Echinaceę podaj 3 razy dziennie po 4 krople.

pozdr
              • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 09.10.06, 11:58
                To co ja mam zrobić? Kupie te echinaceę i oczywiście podam ale mam podawać coś
                jeszcze? W sobote kaszlał w nocy około 2.00 w ciagu dnia sporadycznie to jest
                taki kaszel szczekający ale nie trwa długo (w dzien) zakaszle 2x przerwa i za
                jakis czas powtórka ale w nocy jest inaczej zaśnie i jest spokój i okoł 2.00
                zaczął kaszlec przez dobre pół godzuny ( nie obudził go ten kaszel) potem zasnął
                i było super.Niedziela w dzień jak wyżej wieczorem okoó 19.00 19.30 kaszlał tak
                jak w nocy w sobote potem przestał .Poniedziałek kaszlał troche jak sie obudził
                . Teraz jest w przedszkolu wieć nie wiem jak jest. Co mam podać? Wyżej w wątkach
                pisałam jakie aktualnie posiada leki homeop. Pozdrawiam.
                • 5_monika Re: katar .pokasływanie 10.10.06, 20:56
                  zobaczymy jak ten kaszel będzie wyglądał w następnych dniach, notuj wszystko.
                  do tej Calcarei to był jakiś wywiad homeopatyczny, czy tak na "oko" bo niby
                  wiele dzieci małych ma tą konstytucję.
                  Powiedziała lekarka że poda jeszcze ten lek, czy nic nie mówiła.

pzdr
                  • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 11.10.06, 09:58
                    CZEść! Wczoraj od 14.00 jak odebrałam goz przedszkola zakaszlał może z 4 razy do
                    wieczora, cały czas podaje Malie i echinaceę, wieczorem postawiłam
                    bańki(teadycyjne , szklane) z lewej str. nie były widoczne ale z prawej szok,
                    normalnie "czarne"( czy to znaczy ze ta strona jest chora, zaflegmiona?). Noc
                    przespał całą, nie wiem czy kaszlał bo,nic mnie nie obudziło. Wiem natomiast ze
                    kaszlał rano jak wypił kakao.
                    Odnośnie Calcarei_ to był chyba wywiadzik, zadała jakieś 2 pytanka , których
                    nawet nie pamietam i powiedziała tylko ze zobaczymy co dalej.
                    p.S wiesz tak sobie myśle ze moze tak jak wspominałaś ten kaszel wystąpił po tej
                    calcarei i może to było no to kilkudniowe pogorszenie i ze nie powinno sie
                    podawać nic zeby nie stłumić?
                    • 5_monika Re: katar .pokasływanie 11.10.06, 10:08
                      nie wiem jak z tymi bańkami, ja nie zwracam uwagi na kolor.Ile ich postawiłaś,
                      jest miejsce na postawienie jeszcze ?
                      Jak się da to nie podawaj mleka przez czas leczenia
                      jeśli to po Calcarei (nie jestem przekonana), choć często właśnie reakcja jest
                      po tygodniu.Malia jest homeoptycznym lekiem złożonym więc raczej nie powinno
                      się jej w ty czasie podawać.
                      Bańki i echinacea nie przeszkadzają na pewno.
                      Jaki wyglądał ten kaszel rano, suchy, mokry, bo piszesz wcześniej o
                      przypuszczalnym zaflegmieniu ?

pzdr
                      • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 11.10.06, 10:22
                        Po 4 z każdej strony raczej nie ma miejsca na postawienie nastepnych.Z tym
                        mlekiem to bedzie problem ale tez sie wczesniej nad tym zastanawiałam bo wiem ze
                        mleko zaflegmia.Co proponujesz odnośnie MAli, odstawić? CZy juz za pożno a
                        oscillo które podawałam przeszkadza. KAszel jest suchy szczekający ale jak
                        przystawie ucho do pleców to słychać jak mu tam flegma zalega dlatego pisałam o
                        zaflegmieniu.
                        • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 09:02
                          Przedwczoraj postawiłam małemu bańki i po tych bańkach zauważyłam ze kaszel stał
                          sie teraz raczej mokry. W nocy spał ładnie , przebudził sie o 4.00 ale tylko po
                          to zeby napić sie mleka, nie kaszlał. Rano po przebudzeniu kaszlał i mąż tez
                          potwierdził ze teraz jest to kaszel mokry.Aha jak go wczoraj odebrałam z
                          przedszkola to pod noskiem było widać ze miał troszke katarku , moze było to
                          spowodowane tym ze byli wczoraj z przedszkolem na wycieczce w lesie ( kilka
                          godzin chyba z 3h) i moze dlatego ze przebywał na świerzym powietrzu potem juz
                          mu nie leciało. No i Malię odstawiłam.

co by było jakby dostał beladonne 30 ch jedna czy tam dwie kuleczki i jeczsze
                          chciałam zapytac czy jak 1 kulka jest 30 ch to 2 to są 60 ch , 3 to 90 ch i tak
                          dalej... czy nie?
                          • 5_monika Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 09:37
                            następnym razem postaw codziennie 1 bańkę w innym miejscu, w ten sposób
                            organizm będzie pobudzany codziennie do "walki"
                            katarkiem pod noskiem się nie przejmuj
                            obserwuj ten kaszel, podawaj echinaceę
                            z jakiego powodu ta Belladonna ?
                            30 ch to 30 ch, czy podasz jedną czy 5 kulek to zadziała tak samo, potencja też
                            się nie zmieni, ja zawsze podaję jedną kulkę jako dawkę.Potencję leku można
                            zwiększyć podając go z wody i co ważne za każdym razem wstrząsając lub kupując
                            odpowiednią w aptece :)
                            Wyższe potencje utrzymują się dłużej w organiźmie, zbyt często podając można
                            wywołać niepotrzebne pogorszenie.Nie jest bez znaczenia czy poda się 5, 9 czy
                            30 ch.

A tu wg mnie i tak najlepszy byłby lek konstytucyjny, bo to już się ciągnie i
                            ciągnie, coś na chwilę się złagodzi a później wraca :(
                            • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 10:25
                              Te beladonne to tak tylko palnęłam bo chciałam sie zapytać czy jak podasz lek
                              który nie pasuje wogóle do objawów to co sie stanie -pytałam z ciekawości.
                              JA tez myśle że przedewszystkim potrzebny nam dobry homeopata i lek konstytucyjny.
                              Jak długo te echinaceę ( moze przez cała zime zapobiegawczo).?
                              Bardzo dziekuje:))
                              • 5_monika Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 10:33
                                Belladonna się przyda , kup 15 ch, jest super np. na zaczerwienione gardło i
                                stan gorączkowy (uogólniając).Jak podasz lek niepasujący do objawów to może
                                wywołać te co ma w opisie lub nie będzie zupełnie reakcji.Trudno jednoznacznie
                                stwierdzić.
                                Podaj ją przez 2 tyg. i zrób jakąś(nie wiem jaką) przerwę.
                                100-kroć lepszy lek konstytucyjny niż echinacea, bańki i osillococinum razem
                                wzięte.

pozdrawiam
                                • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 11:29
                                  No tak tylko do homeopaty jestem zarejestrowana dopiero na koniec roku i teraz
                                  musze to jakos wszystko przetrzymać. Zobaczymy co dalej bedzie z Kacprem.Bardzo
                                  dziekuje za Twoje odpowiedzi. JAk coś sie pogorszy albo polepszy to sie odezwie.
                                  Pozdrawiam.
                                  • 5_monika Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 11:32
                                    OK
                                    swoją drogą dziwią mnie te odległe terminy, ja zawsze idę na drugi dzień
                                    szkoda gadać

pzdr
                                    • monikaka9 Re: katar .pokasływanie 12.10.06, 12:35
                                      nie wiem czy pamietasz jak szukałam homeopaty i Ty przesłałaś mi taki wątek z
                                      którego skorzystałam (pisałam tez do tej osoby ktora korzysta z porad tego
                                      lekarza) a ta pani doktor przyjmuje NOWYCH pacjentów tylko raz w roku( chodzi o
                                      ten wywiad bo ona umawia sie wtedy indywidualnie na wizyte zeby wszystko
                                      wypytać- mysle ze to świadczy tylko o tym ze chce maksymalnie poświęcic nam czas
                                      żeby dobrze dobrać lek).Po tej pierwszej wizycie można do niej przyjeżdzac nawet
                                      codziennie.Mam nadzieje ze opłaci sie to czekanie!:))) PA!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka