Gość: powazny może ktoś z wege odpowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:44 Tak na poważnie to chciałbym się dowiedzieć jak niejedzenie mięsa wpływa na organizm, samopoczucie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski Re: może ktoś z wege odpowie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 21:14 organizm nie jest zakwaszony. Jest "lekko". Nie istnieją praktycznie dolegliwości gastryczne. Stan ogólny jest lepszy. Jakoś omijaja choroby żołądka. Świadomość że nie je się zwierząt, ryb, powoduje wewnętrzne zadowolenie. Życzliwiej patrzy się na świat i ludzi, dostrzegając lepiej świat jako rozumne dzieło Boże. Wmoim przypadku, zajmując się radiestezją , uzdrawianiem ludzi, lepsze są wyniki badań, analiz. Brak przewiny wobec zwierząt powoduje, że patrząc na nie, nie widzi się szynki, łopatki. Są to po prostu zwierzęta. Ładne, czy mniej ale żyjące według praw przyrody. Zabijają, żeby żyć wg swojego gatunku, jako naturalne prawo przyrody. człowiek powinie stań wyżej od nich. OPisałem to w mojej broszurze POSZUKIWANIE PRZYJAŹNI - POSZUKIWANIEM BOGA. Poszukajcie w Forum. albo zadzwońcie 2624096. Za odpowiedź dla Pana, dostanę bluzgi szyderstwa i naśmiewanie się z ortografi i łączeniem z Wałęsą. Ale rozdałem już ponad 600 egz. broszury. Nie śmiano się a odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: może ktoś z wege odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:54 Z niczego sie nie smieje. Ale dorabianie do diety jakiejs pseudoideologii to jest jakies takie... dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski Re: może ktoś z wege odpowie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 22:04 to nie jest dieta to sposób na życie żeby nikogo nie krzywdzić. Dieta nas wogóle nie interesuje. Ważne jest pytanie DLACZEGO? Ideologia jest jedna NIE KRZYWDZIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: może ktoś z wege odpowie 23.02.06, 22:07 W tej sprawie popieram Pańskie zdanie. Nie jestem specjalnym zwolennikiem mięsa (choć zdarzają się odstępstwa :) i ww. argumentację uważam za bardzo rozsądną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: może ktoś z wege odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:38 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Re: może ktoś z wege odpowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:41 :) było do Zenona Dylewskiego i jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZENON DYLEWSKI poszukiwanie przyjaźni, poszukiwaniem Boga IP: *.visp.energis.pl 24.02.06, 05:45 POSZUKIWANIEM BOGA MOJE WIDZENIE ŚWIATA PŁOCK wrzesień 2004 Wydanie VIII okładka FRESK Z KATEDRY „Z jednego pola wywiódł też Wszystkie narody ludzkie, Aby mieszkały na całym obszarze ziemi Ustanowiwszy dla nich Wyznaczone okresy czasu I granice ich zamieszkania. Żeby szukały Boga, Czy Go może nie wyczują I nie znajdą. Bo przecież, nie jest On Daleko od nas. Albowiem w Nim żyjemy I poruszamy się i jesteśmy. Z Jego, bowiem rodu jesteśmy.” Dzieje Apostolskie – 17/.26. 27 28. „Albo nie wiecie, że ciało wasze, Jest świątynią DUCHA ŚWIĘTEGO, Który jest w was I którego macie od Boga I że, nie należycie też do siebie samych” Pierwszy List św. Pawła do Koryntian 6.19. NA POCZĄTKU BYŁO SŁOWO A SŁOWO BYŁO U BOGA MOJE WIDZENIE ŚWIATA Idziemy przez życie w ciągłym pośpiechu. Wiecznie narzekamy. Nie pora jeszcze na posiadanie dzieci. Jakie ciężkie czasy? Może kiedyś? A nasz czas ziemski upływa tak szybko... Odchodzą nasi znajomi, przyjaciele. Piszemy epitafia: Bóg tak chciał... Niewinne ofiary wypadków, wydarzeń światowych. Mówimy często Bóg nam zabrał. Pełni rozpaczy, krzyczymy na Boga, że jest niesprawiedliwy, ale czy my jesteśmy sprawiedliwi? Czy możemy powiedzieć, że przynajmniej staraliśmy się wypełniać Boże Przykazania? Przecież ciągle czegoś chcemy, uważając, że nam się należy. A przestrzeganie nakazów i zakazów należy do dawania. Dajemy z siebie najlepsze uprawnienia. Oddajemy Bogu i kochanym przez nas osobom, swój przywilej – WOLNĄ WOLĘ. Jeżeli zapytamy kogokolwiek, czy jest wierzący, bez namysłu odpowie – tak. Gorąco zaprotestuje, kiedy powiemy, że na pewno sam tego nie wie. Kochamy Boga, ale czy szukamy Boga? Czy żyjemy dla Niego? Żyjemy jak chcemy, wynajdując setki wymówek, przekonując siebie i wszystkich, że żyjemy bogobojnie. TV pokazała zdarzenie: piękny, zadbany zakratowany dom. Duży teren ogrodzony murem z metalowymi prętami. Gładko ostrzyżona trawa. Pośrodku placu starannie wykonana klatka dla psów, pilnujących dobytku. Ogólny dostatek. Ten bezpieczny dom stał się miejscem dramatu. W czasie zabawy, psy udusiły córkę właścicieli... Czy dążenie do dobrobytu jest właściwe? Czy przyniesie szczęście? Dlaczego cierpimy? Dlaczego chorujemy? Kto może dać nadzieję na lepszy los? Pytań jest wiele, ale odpowiedzi nie zawsze się znajdą. Nawet podana Prawda nie zawsze znajdzie odbiorcę. Aż przyjdzie czas przemiany duchowej. Wszystko wydarzy się we właściwym czasie i miejscu. Zawsze trzeba szukać drogi wyjścia. Drogą tą jest WIARA – DROGA DO ŚWIATŁOŚCI. Życie człowieka poddane opiece Sacrum, drogą wyznaczoną przez Jezusa Chrystusa – do Boga Ojca. WYKŁAD W DOMU TECHNIKA Spotkanie bioenergoterapeutyczne WIARA Jakże szybko płynie W wiecznym wirowaniu Moje ŻYCIE. Ponad stosy ludzkich myśli, Ponad miłościwie wyciągnięte ręce Unoszę wieczne i gorące słowa: Kocham Ciebie Panie Ponad ludzkie miłosierdzie. Ponad cierpieniem wygaszone serce Szukamy mocy Sacrum, szukamy oczyszczenia. Przesyłam energię naszych namiętności, marnotrawionych na niepotrzebne żądze. Ta cząstka energii zasili nasz umysł, który spożytkuje ją dla przesłania naszej woli poddania się Mocy DUCHA ŚWIĘTEGO, znajdującego się w nas. Pozbycie się pragnień Umysłu i ciała, daje czystość intencji. Dla siebie nic nie żądajmy. Tak złożona ofiara zostanie przekazana Stwórcy, jako poddanie się woli Ojca. Jesteśmy Jednością. Bóg jest w nas i my jesteśmy w Bogu. Następuje przekaz Mocy i wiedzy Bożej do umysłu. Wiemy tyle, ile jest dostępne człowiekowi. Jesteśmy w stanie Łaski. Tak czynią się OBJAWIENIA – PROROCTWA Stan taki nazywamy INTUICJĄ - NADŚWIADOMOŚCIĄ W każdym człowieku jest Duch Boży. Bóg stwarzając człowieka dał również, Dech żywota. Żyjemy, wykorzystując ziemskie doświadczenie, które powinno być zgodne z zamiarami Stwórcy. Lecz celem nadrzędnym jest powrót Ducha w człowieku, do domu Ojca. Potrzebując pomocy Ducha Świętego, prośmy o Łaskę uzdrowienia chorych dzieci, które są w krytycznym stanie. Połączmy się z rodzicami, którzy są z nami na sali. Razem prześlemy cząstkę mocy danej nam przez Boga, do dzieci w szpitalu. Niech powrócą do zdrowia, za Bożym przyzwoleniem. Niech wykorzystają szansę pomocy, którą możemy im udzielić z Łaski Boga. O siebie nie martwmy się. To, co ma być jutro, powstało wczoraj. Jeżeli przyjdzie cierpienie – przyjmijmy je z pokorą. Jeżeli przyjdzie czas radości – cieszmy się. Nie wstydźmy się uczuć. Posiadamy małe dzieci, pieścimy je, kochamy. Są naszą radością. Dzieci rosną i następują przemiany. Nie okazujemy uczuć, wszak są duże i nie wypada przytulić dziecka do siebie, właśnie wtedy, kiedy w okresie dojrzewania, najbardziej potrzebują miłości i akceptacji. Uczone takich zachowań, wstydzą się okazywać tęsknotę do pragnień miłości, która została im zabrana. Ten niemy krzyk serca „kochaj mnie nadal! Jestem przy tobie i dla ciebie”, powoduje poszukiwanie przyjaznego serca, poza rodziną. Stąd jest łatwa podatność młodych ludzi na wpływy dobre i złe. Pozbawieni miłości szukają jej w grupach nieformalnych, sektach religijnych, biorą narkotyki. Wszelkiego rodzaju dyskusje o problemach narkomanii, są pozbawione szansy na rozwiązanie. Obarczone są brakiem zrozumienia źródła problemu. Ułatwianie narkomanom korzystania z narkotyków w imię humanizmu i dzielenie tej trucizny na "„twardą i miękką”, świadczy o bezradności społeczeństwa. Zło – powiększa moc złej energii. Dobro – powiększa moc dobrej energii. Jedna i druga siła przyciąga do siebie odpowiednie osoby. Kto odchodzi od Sacrum, pozbawia się opieki Ducha Świętego. Moc Jego oddziaływania jest naszym Aniołem Stróżem. Tworzone w niektórych krajach enklawy swobody dla narkomanów, były wykorzystywane przez handlarzy narkotyków do zwiększania zysków i zatraty dalszych osób. Trwające bez potrzeby istnienia Boga, nie mogło się poddawać pozytywnym zmianom. Tak zawsze musi być w stanie grzechu. Nie ma wtedy opieki Bożej, której aspektem jest ŚWIATŁOŚĆ i CISZA. Ludzie żyjący w zgodzie z Bożymi zasadami, są pełni miłości, są wyciszeni. Z ufnością odnoszą się do świata. Jakże wiele jest zgubionej młodzieży. Brak wyciszenia wewnętrznego powoduje, że CISZA jest im obca. Swój niepokój, brak harmonii, wyrażają w bezładnej muzyce ze słowami buntu. Są podatni na złe wpływy. Słuchanie hałaśliwej muzyki, nie jest przywilejem młodości. Jest zagubieniem osobowości z braku miłości rodziców, odejściem od religii. Rodzice w większości nie wiedzą, co to jest PRZYJAŹŃ. Niewłaściwe wzorce kształtowane przez system zabierający społeczeństwu Boga wytraciły czystość wewnętrzną. Altruizm jest postrzegany, jako zachowanie niepraktyczne a nawet podejrzane. Jakże można dać cokolwiek za darmo ... Czy może istnieć bez chęci zysku tak wielka zażyłość nazywana Przyjaźnią ? Obawiają się kontaktów homoseksualnych swoich dzieci. Nie wiedzą, że tam gdzie jest PRZYJAŹŃ – NIE MA SEKSU! Jest natomiast jedność Duszy i spełnione pragnienie życia dla dobra PRZYJACIELA. Jest to wyraz czystej miłości bliźniego, zgodnej z przekazem Chrystusa. Jeżeli nasze dzieci odnajdą swoją bratnią duszę - baczmy z daleka a może i my nauczmy się miłości do d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: poszukiwanie przyjaźni, poszukiwaniem Boga IP: *.class147.petrotel.pl 24.02.06, 07:33 A czy ojciec Dyrektor też nie szuka Boga?? hehehe Poszukajcie zatem razem.... Ciekawe czy też zje z toba sama sałatę czy udziec z indyka przetrąci hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski - Re: poszukiwanie przyjaźni, poszukiwaniem Boga IP: *.plock.mm.pl 24.02.06, 08:11 w czasie przetwarzania tekst nie zmieścił się. Na twj rechot powiem Poczekaj aż zachorujesz, wtedy co nieco zrozumiesz. Nie śmiej się z Nieznanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legolas Do Zenon Dylewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:32 Ta ulotkę możesz drukowć i rozdawać wraz ze swoją broszurą, powodzenia :) www.alternatywnezycie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski system IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.06, 09:54 dziękuję. Jest tego 7,33GB. 24 strony. Rozdawałem ale teraz jest ciężko. Jeżeli będzie takie zapotrzebowanie, dam wycinek mówiący bardziej o wegetarianiźmie i modlitwę o zdrowie. To co pisze jest od serca. A tych, którym pomogłem , było niemało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:14 Po przeczytania calego tega watku naszla mnie ochota na zjedzenie pieczonej karkowki. Co tez zaraz uczynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:22 Każdy odpowie za swoje czyny. Jeśli popierasz zabijanie, to...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodny Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:34 > Każdy odpowie za swoje czyny. Jeśli popierasz zabijanie, to...? Popieram to co sobie chce. Nie pie..mi tu, ze bede odpowiadal za jedzenie kotletow lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege2 Re: wegetarianizm non-stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:36 będziesz, będziesz i to wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodny Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:42 > będziesz, będziesz i to wkrótce W jaki sposob? Wegetarianska rewolucja? Przymusowe jedzenie roslinnosci? mega lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege2 Re: wegetarianizm non-stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:53 Będziesz wiedział jak ona nadejdzie i będziesz szukał przyczyn. przypomnisz sobie moje słowa. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodny Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:26 nie strasz , nie strasz bo sie zesrasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundBlaster Re: wegetarianizm non-stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 17:04 A ja sobie ide zrobic spaghetti w sosiku pomidorowym z cebulka i przyprawami :) Mmmm pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.d. Re: wegetarianizm non-stop IP: *.plock.mm.pl 24.02.06, 15:31 dalszych stron nie dostaniecie Coś tam pisano o rzucaniu perel, o złotym rogu... Odpowiedz Link Zgłoś
godzina.zero Dlaczego się kłócicie? 25.02.06, 12:30 Dlaczego niektórzy się kłócicie ze sobą? O co? Każdy ma prawo na forum powiedzieć swoje zdanie, jeśli nie obraża innych, prawda? Dlaczego tak dużo ludzi obraża się słysząc hasło "wegetarianizm"? Czyżby ich sumienie się odzywało? Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak25 Wiosną najłatwiej 25.02.06, 12:56 Wiosną najłatwiej jest się przestawić na diete wegetariańską. Pojawiają się nowe roslinki, mniam, mniam. Cały organizm spragniony jest świeżych warzyw. Wiosna jest najlepszą porą do spróbowania przestawienia organizmu na dietę roślinną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Re: Wiosną najłatwiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 14:19 Dość tych idiotycznych bzdur. Wystarczy że z moich podatków są utrzymywane schroniska dla psów. Dla przypomnienia pies jest takim samym zwierzęciem jak krówka czy świnka. W Indiach tez istnieją święte krowy a mimo to je zjadamy. Jak ktoś jest oszołomem to niech sobie stada psów utrzymuje za własne pieniądze. Według mnie w schroniskach powinno się psy tuczyć, zabić a tuszki wysyłać do Korei. Podobno psinina bardzo im smakuje. Podejżewam że ze względu na panujący tam głód będą bardzo szczęśliwi. Polska najbardziej zapsionym krajem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Wiosną najłatwiej IP: *.plock.mm.pl 25.02.06, 14:44 słoma siano miasto nie pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wiosną najłatwiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:35 Jak mawiał mój św. pamięci dziadek który przeżył dwie wojny światowe; " Ludziom w du.pie się przewraca od tego dobrobytu". Może i dobrze by było aby niektórych dotknął jakiś kataklizm, by może zrozumieli co jest w życiu ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik17 Do talib Re: 27.02.06, 09:37 Napisałeś: > "...z moich podatków są utrzymywane schroniska dla psów..." Na tej planecie nic nie jest Twoje. Goły tu przyszedłeś i goły odejdziesz. Wszystko co masz, jedynie pożyczasz. Swoje długi, prędzej czy później będziesz musiał oddać, z procentami. Za wszystko co masz, zapłacisz. Poza tym "Twoje" podatki nie są "Twoje" i Ty nigdy nie będziesz decydował o ich wykorzystaniu. Poza tym, mordowanie mogą popierać tylko mordercy :) Odpowiedz Link Zgłoś
spamerek7 Ludzka obłuda 25.02.06, 18:33 Czy wiecie, że niektórzy ludzie dają swoim dzieciom do głaskania króliczki, a później - w łeb króliczka i na talerz dziecku? Ech, ludzka obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Ludzka obłuda IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.06, 19:22 tak robili też gestapowcy swojej młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
optymista.optymista wegetarianizm jest ekonomiczny 28.02.06, 10:52 Aby otrzymać 0,5 kg mięsa, niezbędne jest 2,5 tys. litrów wody. Wyprodukowanie 0,5 kg warzyw pochłania zaledwie 10 litrów wody. Z obszaru ziemi uprawnej wielkosci 5 boisk futbolowych (10 hektarów) można uzyskać wystarczająco mięsa, aby nakarmić 2 ludzi albo zboża, aby nakarmić nim 24 ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: wegetarianizm jest ekonomiczny IP: *.class147.petrotel.pl 28.02.06, 13:09 OPTYMISTA... Biegiem na pole i pobiegaj..... poszukaj tam swojego szczęścia i czerepu.... hehehehehe zaczynacie się robić monotematyczni i nudnawi. Koniec argumentów sałatożerni?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: wegetarianizm jest ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:46 > Z obszaru ziemi uprawnej wielkosci 5 boisk futbolowych (10 hektarów) można Jedno boisko 2 hektary? Gdzies ty widzial takie boiska? Poza tym jedzenie miesa jest tak naturalne jak oddychanie i zebyscie sie zesrali to tego i tak nie zmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege3 Re: wegetarianizm jest ekonomiczny IP: *.plock.mm.pl 28.02.06, 13:48 cham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Do gosc Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:02 Chodzi o boiska futbolowe (futbol amerykański), a nie do piłki nożnej, Ty zakompleksiony mamrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Do gosc Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:15 pl.wikipedia.org/wiki/Football_ameryka%C5%84ski "Zasady gry różnią się nieco w zależności od poziomu rozgrywek. Ogólnie jednak gra toczy się na prostokątnym boisku o wymiarach 120 na 53 1/3 jarda (110x50 m)." To nadal nie sa dwa hektary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Do asd Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:24 Może gościu machnął się? Może przeliterował się? Może miał na myśli główne boiska z bocznymi i poboczami, itp? Jednak to nie zmienia faktu, a nawet go uwypukla. potrzeba więcej ziemi uprawnej dla mięchojadów niż dla roślinojadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHEMOTH Do wege IP: *.class147.petrotel.pl 28.02.06, 14:35 No to zbierzcie się wszysycy sałatożerni i spadajcie na marsa.... gdzie pogracie w piłkę na 2 hektarowych boiskach i będziecie pielić rządki. Narazie w chamski sposób to wy obrażacie wszystkich smakoszy SCHABOWYCH i KARKÓWEK... Na pochybel wam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Do Behemoth Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:55 Jesteś dzisiaj naćpany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Do TALIB IP: *.class147.petrotel.pl 01.03.06, 07:10 Tylko tyle potraficie napisać?? Nie, nie jestem naćpany - nie używam narkotyków - to tak żeby dotarło do twojej pustej, sałatowej głowy. Ale ty pewnie lubisz "trawkę" - to takie wegetańskie hehehehe i roślinne hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Do behemoth Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 14:58 Czego się pienisz, behemoth. Czego się wściekasz, behemoth. Uważaj, bo przyjadą po Ciebie z kaftanem, behemoth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Do behemoth Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:04 BEHEMTOTH dobrze gada. Strasznie przeszkadza tym wegecudakom, ze jem schabowe. Ja im nie mowie co maja jesc. Niech jedza nawet kore z drzew i trawe ale od moich posilkow niech sie odpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege3 Do behemoth Re: IP: *.plock.mm.pl 28.02.06, 16:49 coś ci się pomyliło. to co jesz to twoja sprawa. natomiast dyskusja nie istnieje, nagle porzucili tema i do hektarów. poczekajcie do piątku będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki salatoglowi 01.03.06, 08:00 podejmowac dyskusji nie potrafia pseudowegetoswiry tacy jak Ty, ktorzy nie odpowiadaja na prosto postawione pytania biora fakty z kosmosu - bez zadnych podparc chociazby pseudonaukowych i w obliczu zagrozenia ze ich swiat "idealow" sie zawali obrzucaja innych inwektywami temat hektarow nei byl porzuceniem watku po prostu doskonale odzwieciedlil Wasz brak wiedzy, a odwracanie sie od tego tematu pokazuje, ze nie potraficie przyznawac sie do bledow takie dzialania historia juz zna i miala nadzieje sie ich wyzbyc po 45 oraz 89 roku XX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege5 Re: salatoglowi IP: *.plock.mm.pl 01.03.06, 08:04 spokojnie poczekaj do piątku, wyjedziesz. najesz sie do syta co lubisz. reszta poza toba Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: salatoglowi 01.03.06, 08:13 widze ze tu jest nastepny wybuch inteligencji po prostu porazajacy jednak ja nie musze czekac do piatku wczoraj zjadlem sobie przepyszna watrobke drobiowa z zestawem surowek i lampka czerwonego wytrawnego wina idealnie podkreslajacego smak czerwonego miesa dzis planuje post poniewaz tradycja jest tradycja a jutro jakiegos fajnego schaboszczaka ewentualnei grilowane warzywa z krewetkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: salatoglowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:05 może jakiegoś dzieciaka na ruszt wrzuć, miąsko miam miam. Tylko nie przypal. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: salatoglowi 01.03.06, 11:16 widzę że tylko się dalej pogrążacie żałośni pseudowegetoświry wegetujesz dziecko tak bez białek i widać już po Twoim poście że mózg Twój się powiększa kosztem rozwijania się zwojów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: salatoglowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:30 Ja nie jestem wegeświrem tylko nie chcę jeść moich braci mniejszych uznając, że one są z krwi i kości jak ja, cierpią i radują się jak ja i bardzo mnie cieszy że są. Koszmarem byłoby życie, gdyby ich nie było. Dlaczego mam je zabijać? Tylko dlatego aby je zeżreć? Skoro tego nie muszę, to nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: salatoglowi 01.03.06, 11:49 ponieważ ta przeokrutna cywilizacja dała Tobie możliwość niejedzenia mięsa tyle tylko, że gdyby nie cywilizacja to byś żarł wszystko co się rusza i nie spie.. na drzewo (chociaż i tam byś to dosięgnął) przeokrutna cywilizacja dała Ci suplementy białka w proszku co w natuze raczej nie idzie w parze a tak podobno jesteście naturalni nadal jednak nie wyjaśniliscie mi panstwo wegetarianie do czego człowiekowi kły i oczy centralnie z przodu głowy - cechy typowe dla drapieżnika jakoś nie uzyskałem odpowiedzi na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: salatoglowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:03 co ty gadasz o jakiś suplementach białka w proszku? Ja nic takiego nie zjadam, staram się jeść i pić wszystko naturalne i jestem zdrów i to bardzo długo, jak nigdy przedtem. Ja nie mam kłów, tylko zęby które bardzo dobrze nadają się do jedzenia roślin. Mając wybór mięso i rośliny, wybrałem tylko rośliny, a oczy i zęby to nawet nie mają z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: salatoglowi IP: *.class147.petrotel.pl 01.03.06, 13:06 Raczej nie jesteś zdrów, brakuje ci poprostu V-tej klepki kolego:-) hehehehehe Kura to nie ejst mój brat, dlatego zjem dzisiaj sobie z rożna ładnie wypieczone mięsko... pychotaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: salatoglowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:28 a czemóż to, czyżby dlatego, że nie zabijam i nie zjadam zwięrząt? Mogłbym to samo powiedzieć o tobie z tej przyczyny że ty zabijasz i zjadasz. Któremuś z nas być może brakuje klepki. Mnie przy stoisku z mięsem po prostu robi się niedobrze. Naprawdę chce mi się rzygać, dlatego omijam takie stoiska. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: salatoglowi 01.03.06, 14:04 to widzę, że z biologią tak jak z inteligencją masz niewiele wspólnego człowiek do prawidłowego rozwoju potrzebuje białek zawartych w mięsie jeśli ich nie ma organizm przestaje normalnie funkcjonować (co doskonale widać po Twojej kondycji umysłowej) dlatego wegetarianie uzupełniają swoją dietę o białka syntetyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: salatoglowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:17 byłeś i zostaniesz durny, to też twój wybór. Około 25 lat nie zjadam nic co ma krew i żyję, czuję się dużo lepiej jak w czasie kiedy żarłem mięcho (a wtedy to ono było jeszcze nie tak bardzo nafaszerowane wszelkiego rodzaju anabolikami i innymi świństwami). Co mojej kondycji umysłowej to mógłbym sie z tobą swobodnie założyć, że jest bardziej sprawna jak twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodny Re: salatoglowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 15:25 Odpowiedz wreszcie do czego czlowiekowi kly, dlaczego wszystkie zwierzeta boja sie czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: salatoglowi 01.03.06, 16:49 znowu ukazujesz swoja prostowe i debilizm wez sie kretynie cofnij w czytaniu i napisz mi czy nie wspomagasz swojej diety pigulkami? tutaj wlasnie dowodzisz ze Twoja kondycja umyslowa kuleje poniewaz nawet ze zrozumieniem czytac nie umiesz a to juz sie nazywa analfabetyzm wsteczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 już napisałem debilku, że nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:37 tylko jesteś zbyt tępy aby zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: już napisałem debilku, że nie 02.03.06, 08:51 w sumie cieszy mnie ze masz tak dobre samopoczucie dzieki temu nie zdajesz sobie sprawy ze Twoj gatunek wymiera i juz nie bede musial sluchac wywodow szalenca mitomana ktory o wegetarianizmie ma tak doskonala wiedze ze powala mnie z nog szkoda tylko ze ta wiedza jest wyssana z palca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: już napisałem debilku, że nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:47 Jaskiniowy bęcwale, ja nie potrzebuję wiedzy o wegetarianiźmie aby być wegetarianinem, a to że nim jestem wypływa tylko z mojego wewnętrznego przekonania, natomiast wiedza o jest z codziennego doświadczenia od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: już napisałem debilku, że nie IP: *.class147.petrotel.pl 03.03.06, 07:06 BĘCWALE?? ŁOSIU hehehehe nie irytuj się, po zielskiej się zesrasz... brakuje ci kultury przede wszystkim ćwoku sałatożerny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: już napisałem debilku, że nie 03.03.06, 08:56 miotasz sie dziecko miotasz a ja to widze i mnie to cieszy osiagnales juz dno intelektualne nie majac zadnych sensownych argumentow i obrzucajac mnie jedynie obelgami nie uzylem celowo slowa inwektywy bo nie wiem czy rozumiesz tak dlugie i skomplikowane zwroty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: już napisałem debilku, że nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 09:56 przeczytaj zwapniały zwoju mózgowy to co żeś sam pisał, bo już żeś zapomniał To ty pierwszy wyzywałeś, zatem moje zachowanie jest tylko reakcją na twoje, matole. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: już napisałem debilku, że nie 03.03.06, 10:36 jak na 15 latka uzywasz az nad wyraz skomplikowanych zwrotow jezykowych sprawdziles chociaz w slowniku co one oznaczaja? Twoje zachowanie? Ty nie potrafisz sie zachowac, ot co przykre tylko, ze przez Twoja glupote cierpia Twoi bliscy szczerze im wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege6 Re: już napisałem debilku, że nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:18 mówisz o sobie kretynie daunowaty Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: już napisałem debilku, że nie 04.03.06, 09:53 dzidzia traci stalowe nerwy? a mamusia wie ze dzidzia siedzi w internecie? bo dzidzia nie dostanie kieszonkowego na nastepna glowke kapusty dzidzia wie ze zycie w wyimaginowanym swiecie (o jakie trudne i dlugie slowo - polecam encyklopedie PWN, tam wyjasnia co znaczy) moze dzidzi przysporzyc klopotw na tym realnym? niech juz moze dzidzia pojdzie spac i przytuli swojego misia pluszowego bo misiowi smutno ze go nikt nie kocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth Re: salatoglowi IP: *.class147.petrotel.pl 01.03.06, 13:25 Tym razem nie wspomnę o innych specjałach: o rozpływającym się w ustach udźcu jagnięcym, zanurzonym w mleku dla skruszenia do ostatnich kąsków na półmisku… O wątróbkach, które im bardziej się smakuje, tym bardziej chce się smakować dalej… O kołdunach w rosole… Wszystko to musi poczekać na następną odsłonę sałatogłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: wegetarianizm non-stop 28.02.06, 16:22 Czy ktorys z szanownych kolegow i kolezanek wegetarian moglby odpowiedziec na moje pytanie?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=37433367&a=37570017 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Do enka: Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 17:40 Warzywka i owoce kupisz prawie w każdym sklepie. Najlepiej dyplomatycznie sprawdź, czy pochodzą z ekologicznych upraw (takie mają specjalne atesty). Spróbuj na ryneczkach, może porozmawiaj z którymś z rolników. Zadaj to pytanie na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300 Tam są też ludzie z Płocka. Poza tym myślę, że trochę zartujesz. O co więc konkretnie pytasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Do enka: Re: 01.03.06, 15:20 Ja nie wiem, czy moge juz bardziej konkretnie pytac: "gdzie w Plocku kupujecie warzywa? Nie chodzi mi tylko o marchewke i pietruszke, ale o miejsce, gdzie zrobic bardziej roznorodne zakupy" np. karczochy, seler wloski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Do enka: Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:50 Szczerze powtarzam: Zadaj to pytanie na forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300 Tam są też ludzie z Płocka. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
godzina.zero Gdyby niektórzy naukowcy... 01.03.06, 15:20 „Gdyby niektórzy naukowcy zajmujący się działaniami dotyczącymi żywności byli wampirami, to na pewno lataliby co noc wysysać krew z wegetarian, wiedząc, że jest ona zdrowa, i próbując odkryć, co jest tego przyczyną. Niewątpliwie zjadacze mięsa górują nad wegetarianami jeśli chodzi o ataki serca, udary, cukrzycę, nadciśnienie tętnicze i niektóre postaci raka. W jednym z badań, opublikowanym w „Brytyjskim Przeglądzie Medycznym” naukowcy porównali śmiertelność 11 tysięcy wegetarian i „miłośników mięsa”; wegetarianie mieli zdecydowanie niższe wskaźniki zgonów. Jeśli przyjąć wniosek ekspertów, że przyczyną tego jest dieta i umiarkowany tryb życia, musimy uznać dwa możliwe powody: unikanie szkodliwego mięsa i spożywanie dużej ilości pokarmów roślinnych”. Carper J. - Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności; Warszawa 1996. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Gdyby niektórzy naukowcy... 01.03.06, 16:58 Soja jak inne warzywa strączkowe zawiera związki należące do tioglikozydów, które przy długotrwałym spożyciu mogą przyczyniać się do powstania wola tarczycy. Ich działanie wolotwórcze polega na blokowaniu wiązania jodu i tworzenia z tyrozyny tyroksyny niezbędnej do produkcji hormonów tarczycy. Na szczęście dotyczy to przede wszystkim ziaren surowych. Gotowanie zmniejsza zawartość tych niekorzystnych substancji o ponad 30%. www.resmedica.pl/zdart50012.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Do gibki Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:03 Dlatego też wegetarianie nie jedzą dużo samej soi, gibki. Soja, to nie wszysko, gibki. Wegetarianie jedzą bardzo urozmaicone posiłki, wbrew przekonaniom niektórych sceptyków, gibki. Tak, gibki? Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Do gibki Re: 01.03.06, 21:29 widze ze masz jakis problem czyzby brak miesa zakłocał procesy myślowe, a może soja zablokowała którąś żyłkę? powtarzanie się tyle razy jest troche nie halo zeby tego dosadniej nie wyrazic miesozercy tez maja urozmaicone posilki raz swinia raz krowa czasami rybka, krewetka, zaba i tak ile jest tylko gatunkow jadalnych do tego oczywiscie roslinki podkreslajace smak potraw Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Do gibki Re: 01.03.06, 21:33 w sumie polecam wszystkim hamburgera z bizona zwlaszcza swiezo ubitego miecho jest po prostu miod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundBlaster Do gibki Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:44 Nie wiem czemu ty taki dumny jestes z siebie Gibki? Ze wpierniczasz i masz podejscie do pewnych spraw jak czlowiek jaskiniowy? To chyba trzeba sie nad soba raczej zastanowic niz sie tym jeszcze chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZenonDylewski. Do gibki Re: IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 06:24 polecam moja broszurę POSZUKIWANIE PRZYJAŻNI, POSZUKIWANIEM BOGA,którą tak opluliście. Jakoś nie zwróciliści i wiem dlaczego, polecanej książki DROGI DOJŚCIA JOGÓW INDYJSKICH. To wyjasnia wszystko. Gibki może jeść co chce. Kłótnie nie wnoszą NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Do gibki Re: 02.03.06, 08:40 dziękuję Panie Zenonie tym właśnie zasłużył Pan sobie na moje uznanie - nie zmuszać innych do zmiany poglądów a jedynie przedstawiać swoje nie lubię gdy ktoś chce mi narzycić jedyny, słuszny tok myślenia a w dyskusji nie potrafi się sprawdzić ponieważ zamiast siły argumentów używa argumentu siły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.d.2624096 Do gibki Re: IP: *.plock.mm.pl 02.03.06, 08:54 słusznie. Natomiast ci którzy są wegeterianami, mogliby wymieniac poglądy w swoim zakresie. Jeżeli ktoś zapya , odpowiem a zajmuję się tym 25 lat. co nieco wien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aragorn Do z.d.2624096 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:44 Daltego, dla wszystkich Powstał ogólnoswiatowy "Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt" www.alternatywnezycie.pl Jeżeli ktoś chciałby pomóc w rozpowszechnianiu ulotki poprzez wydruk, umieszczenie bannera na swojej stronie itp., to prosimy o wizytę tutaj: www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm i wybór polskiej wersji Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środa popielcowa A jednak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:43 A jednak: www.alternatywnezycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
optymista.optymista Artur 02.03.06, 11:11 "Ponieważ współczucie w stosunku do zwierząt jest tak nierozerwalnie związane z dobrocią charakteru, można zaufać poglądowi, że jeśli ktoś jest okrutny wobec zwierząt, to nie może to być dobry człowiek." Artur Schopenhauer Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Artur 02.03.06, 13:33 jwstem bardzo wspolczujacy jesli chodzi o zwierzeta - nie zadaje im cierpienia mam w domu 4 zwierzaki i jakos nie narzekaja na mnie ludzi ktorzy maltretuja zwierzeta bylbym w stanie maltretowac w ten sam sposob wiec nie sciemniaj a jedzenie zwierzat to inna kwestia taki lancuch pokarmowy - nie zabijam dla przyjemnosci ale ze wzgledu na przetrwanie to chyba naturalne? Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Artur 04.03.06, 20:54 gibki napisał: > a jedzenie zwierzat to inna kwestia > taki lancuch pokarmowy - nie zabijam dla przyjemnosci ale ze wzgledu na > przetrwanie > to chyba naturalne? Gibki, czemu w ogóle to pytanie? To JEST naturalne. Bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemoth do Artur IP: *.class147.petrotel.pl 02.03.06, 13:55 Stanisław Lem stwierdził "cały świat zwierzęcy jest pasożytem roślinnego". Właśnie przez takich jak wy liściobójców. A jak skończył Schopenhauer wszyscy wiemy, więc jakiś extra autorytet nie wyciągnałeś, ale starałeś się jak widze bardzo. no i zjadłem przed chwilą pycha hamburgera. Kotlecik wołowy - dobrze wysmażony - pycha:-) sałata też była w nim hehehehehe GIBKI - nie daj się!! Jestem z TOBĄ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oz Do enaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:10 Zapytałaś o warzywa na forum? Hę? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300 Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: wegetarianizm non-stop 02.03.06, 13:35 tak w ogole to jak mozna napisac ze zwierzeta sie modla za ludzi? to juz w ogole zaprzecza zdrowemu rozsadkowi jak rowniez wierze w Boga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Do gibki Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:45 To módl się za siebie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brylew Re: wegetarianizm non-stop 02.03.06, 14:41 s7.bitefight.pl/c.php?uid=44374 Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: wegetarianizm non-stop 02.03.06, 17:17 ktos mi podebral nick i nie moge sie zarejestrowac :-( Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: wegetarianizm non-stop 02.03.06, 17:23 s7.bitefight.pl/c.php?uid=46201 no juz mnie maja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
raz.na.milion.lat Edgar 03.03.06, 17:20 "Nie zjadam zwierząt, ponieważ nie chcę żywić się cierpieniem i śmiercią innych stworzeń. Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nie jestem prześladowany, miałbym prześladować lub pozwalać na prześladowanie innych stworzeń? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nie jestem uwięziony, miałbym więzić lub pozwalać na więzienie innych stworzeń? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy mi nikt nie przysparza cierpień, miałbym przysparzać cierpień lub pozwalać na sprawianie cierpień innym stworzeniom? Dlaczego ja, który jestem tak szczęśliwy, kiedy nikt mnie nie rani i nie zabija, miałbym ranić lub zabijać inne żywe stworzenia lub pozwalać by były ranione lub zabijane ze względu na mnie?" Edgar Kupfer-Koberwitz Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Edgar 04.03.06, 09:49 żywe stworzenia z tego co wiem rosliny to tez zywe stworzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedziela Do gibki Re: Edgar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:26 Ty też jesteś żywą istotą i trzeba Ci współczuć. Robią to nawet zwierzęta, które krzywdzisz, zabujasz i zjadasz ich zwłoki, potworku, gibki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor do niedziela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:38 Ty też jesteś żywą istotą i trzeba Ci współczuć. Robią to nawet ROSLINY, które krzywdzisz, zabijasz i zjadasz ich zwłoki, potworku, niedziela :) Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Do gibki Re: Edgar 05.03.06, 20:38 salata tez czlowiek to dlaczego ja zabijasz? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege3 Do gibki Re: Edgar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:23 a w małych główkach kapusty są duże głąby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GA Akcja przeciwko bestialstwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:01 Marsz na rzeźnie - nowa akcja Green Angels (2-9 kwietnia 2006 r.) Czym jest rzeźnia? To wiedzą chyba wszyscy. Ale niewiele osób wie, jak naprawdę wygląda to miejsce od środka, jak naprawdę umierają zwierzęta. - Temu właśnie służy ta akcja. Nie możemy wejść do rzeźni, ale możemy zabrać głos, możemy zaprotestować! Szczegółowe informacje i zgłoszenia: www.greenangels.org/marsz.html Organizatorzy akcji planują, że odbędzie się ona w całej Polsce od 2 do 9 kwietnia 2006 r. w formie hapeningów, bojkotów, kampanii informacyjnych w mediach, rozdawania ulotek, prelekcji i koncertów. Uwaga! W przygotowaniu są ulotki i inne materiały. Kontakt: Ruch na rzecz Ochrony Planety "Green Angels", info@greenangels.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowaera Re: Akcja przeciwko bestialstwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:50 Ludziki zwierzątom i sobie samym zgotowali ten los, ale teraz nadchodzi era Ludzi. Ludzik zmienia się w Człowieka i zaczyna rozumieć bezsens zabijania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmiana Re: Akcja przeciwko bestialstwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:18 Wiosna sprzyja dobrym zmianom. Teraz najłatwiej jest przestawić swój organizm na dięte wegetariańską, a wcześniej nauczyć swój mózg współczucia i miłości. No chyba, że jest się tak niereformowalnym typem jak gibki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wege11 Re: Akcja przeciwko bestialstwu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:28 Nauczyć swój mózg współczucia i miłości? To niemożliwe, bo większośc ma małpi rozum jak ktoś na tym forum to słusznie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Hi, hi, hi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:44 Zwłaszcza gibki (chociaż nie wiem, czy on ma jakikolwiek rozum)...hi, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjkl Re: Akcja przeciwko bestialstwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:58 dzialacie przeciwko naturze bo naturalne jest jedzenie miesa. Odpowiedz Link Zgłoś