jaa_klaudiusz 01.03.06, 21:27 jeżeli zlikwidują budynek Antypodkowy, jestem za, aby postawić galerię, może wreszcie będzie jakiś w miarę ładny kawałek miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kropek Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:47 Zabudowa Nowego rynku w tym świetle nabiera zupełnie innego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku patrzy Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 21:56 Jeżeli zgodzą się na te ochłapy to bedą głupcy. Powinni sami postawić ładny obiekt w tym miejscu i mieć godziwy zarobek do końca życia. Swoją własność wyprzedaje na wódkę tylko menel. Myślę,że rzemieślnicy to nie menele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimboq Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.akademiki.uni.torun.pl 01.03.06, 22:47 kiedy ostatnio tam byles? wiekszosc sklepow nie byla remontowana od lat wiec raczej na budowe nowego czy renowacje starego budynku nie ma co liczyc. jezeli juz beda budowac ta galerie dobrze by bylo jakby caly plac byl zagospodarowany w jednym stylu, a ten budynek raczej nie jest za piekny i na pewno dodatkowo straci wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brab Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:12 A w jakim stylu ma być zagospodarowany ten plac? W jakim stylu będzie zagospodarowany CAŁY PLAC jak już powstanie na nim ta galeria a zostaną wszystkie obecne pierzeje Nowego Rynku? Ten plac zniknie po prostu a bałagan architektoniczny i estetyczny w centrum miasta zrobi się jeszcze gorszy niż obecnie.To będzie nawet nie eklektyzm, to będzie już kociokwik. W chwili burzenia podkowy i budowy antypodkowy ta ostania została wówczas uznana za nowoczesną architekturę tak jak dzisiaj wielu uznaje za nowoczesną architekturę planowaną galerię. Czy cokolwiek wybudowane w Nowym Rynku jako nowoczesne obroniło się jako jeszcze nowoczesne i funkcjonalne chociażby po 10 latach? Ja nie widzę nic. Czas bardzo szybko zweryfikuje i z nowoczesności tej galerii niewiele zostanie i już za 10 lat ocenimy ją podobnie jak dzisiaj antypokowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoundBlaster Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:57 Siur, lepiej juz nie budowac nic, zostawic bajzel tak jak jest, na wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:35 Najpiękniejszy w tym jest ten dyktat, jak nie wezma to sie ich odetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 06:11 zburzyć obecnĄ antypodkowĘ. Odtworzyć PODKOWĘ Z XIX wieku. Pasuje do domów na rynku. Założyć PARK MIEJSKI. łAPY PRECZ od RYNKU. AMERYKANIE NA ALASKę.Do woli. Terenów na sklepy dla ludzi bez pieniędzy jest mnóstwo obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.68.68.65.kutno68.tnp.pl 02.03.06, 07:05 Gość portalu: zenon dylewski napisał(a): > zburzyć obecnĄ antypodkowĘ. Odtworzyć PODKOWĘ Z XIX wieku. Pasuje do domów na > rynku. Założyć PARK MIEJSKI. łAPY PRECZ od RYNKU. AMERYKANIE NA ALASKę.Do woli > . > Terenów na sklepy dla ludzi bez pieniędzy jest mnóstwo obok. zenon, przecież o nowym rynku zadecydował twój kumpel niejaki prezydent M@M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon dylewski Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 07:53 tak jak pomógł uratować powstańcze groby. anatema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didymus Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 08:45 A wracając do tematu... Cieszę się że wreszczie w tym temacie zapanowała zgoda i, co szczególnie ważne, na szczeblu decyzyjnym i finansowym. Oferta polimenii nie jest zła, tym bardziej że kupcy będą mogli za uzyskane pieniądze wystartować spokojnie z pawilonem w Galerii i podnieść jakość oferowanych towarów [co za tym idzie cenę, obrót, marżę :) ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolektor Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.c157.petrotel.pl 02.03.06, 08:57 Wreszcie "didimus" powiedział jak należy. Bedzie miejsce na sklepy z antypodkowy. To powinno sie dać pogodzić. A anty podkowę rozpierniczyć i zabrac sie za cały plac. Ja myślę,że projekt ktoś zaakceptował i swoją głową odpowiada za ten wybór. Przeciez ta Polimeni nie szrogęsi sie w mieście jak panisko. Były lub będą uzgodnienia. Nie powinno sie pozwolić na projekt, którego atrakcyjność będzie trwać tylko "dziesięć lat". Z informacji wynika, że pierzej N.Rynku będą czekać na lepsze lata. To żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:11 Didimus napisał: >będą mogli podnieść jakość oferowanych towarów [co za tym idzie cenę, obrót, marżę] To niech podniosą jakość towarów, marżę i cenę już treraz, jęśli wystarczy tylko chcieć, a obrót zniknie natychmiast! Tyle samo będą mogli chcieć również później, bo skąd ten popyt ma się pojawić - może Warszawa, Wybrzeże, Poznań i UE zaczną robić zakupy w galerii w Płocku. Jeśli takie masz pojęcie o urbanistyce, architekturze i innych dyscyplinach społecznych jak o ekonomii, to lepiej daj se luz i się nie wychylaj z ciemnotą. Kolektor napisał: > Ja myślę,że projekt ktoś zaakceptował i swoją głową odpowiada za ten > wybór. Przeciez ta Polimeni nie szrogęsi sie w mieście jak panisko. Były lub > będą uzgodnienia Co komu z głów nieświadomych rzeczy ćwiećgłówków i tępaków odpowiedzialnych przed Bogiem i Historią. Jeśli nawet zostaną pogonieni to przecież szkody ich dokonania pozostaną i nie naprawią tego co zepsuli. Polimeni się nie szarogęsi - złożyli ofertę, którą przyjęto po uzgodnieniu drobnych korekt związanych z komunikacją i teatrem. Reszta uzgodnień to pestka, w niczym nie zmieni istoty całości projektu - chwilowa (bo nowa)atrakcja na środku nieatrakcyjnego, brzydkiego i biednego placu/ulic.A to, że ma być tam jeszcze i "park" zdumiewa !!! W jaki sposób zmieścić tam park, gdy jest miejsce zaledwie na nieduży skwerek.Park wymaga hektarów. Poandt napisał kolektor: >Z informacji wynika, że pierzeje N.Rynku będą czekać na lepsze lata. To żle. Trzeba pamiętać,że to budynki w większości prywatne - jakie ich obecni właściciele mają zasoby i motywacje aby zastąpić małowartościowe budynki na pożądane kamienice i inne obiekty typowe dla rynków i śródmieść bogatych miast w Polsce i Europie. Piękne mista to spuścizna po ich bogactwie. Niełatwo jest przeskoczyć długotrwały okres upadku,biedy wegetacji i braku rozwoju miasta. Trudno też liczyć na to , że szybko znajdą się bogaci inwestorzy, wykupią i zburzą istniejącą zabudowę rynku i zbudują nowe bogate. Albo, że miasto wykupi i zrewaloryzuje. Płock na razie nie przyciąga takich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.c153.petrotel.pl 02.03.06, 13:14 Amerykańscy żydzi dają za antypodkowe to jest 2250 m2 działki własności skarbu państwa 7 milionów złoty to się równa 3111 zł za 1m2,bo wiadomo że budynek to rujna super remont jest nieopłacalny.Miasto dostanie od żydów za plac 18567m2 po2zł za1m2to to się równa 37134zł mieśięcznie,jeśliby sprzedali plac po cenie zaproponowanej antypodkowie 18567*3111=57 761 937zł tą sumę podzielić przez czynsz daje nam spłate tego placu po 130 latach. Widać że żydowska głowa zna się na rachunkach przeciwnie dowładzy PŁOCKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZENEK Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.c154.petrotel.pl 03.03.06, 11:50 WIDAĆ ŻE POLIMELI ZROBIŁ MIASTO W BAMBUKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.c154.petrotel.pl 03.03.06, 11:53 WIDAĆ ŻE POLIMELI ZROBIŁ MIASTO W BAMBUKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grab Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:22 Wątek na forum dot.wieżowca na Jachowicza jest dobra ilustracją do tezy o bardzo szybkiej weryfikacji wartości użytkowej i jakości tzw. nowoczesnej architektury w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:20 brawo JOLA Nic dodac nic ujac To super przekret Dlaczego miasto nie poszlo w slady polimeni w negocjacjach tylko oddalo cos za darmo Ciekawe czy znajdzie sie ktos odwazny i poinformuje o tym Prokuratora Generalnego A co o tym sadza wladze PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: businesmann Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:39 Tak oto niewidzialna reka rynku okreslila rzeczywista wartosc plockiej nieruchomosci i dowiedzielismy po raz kolejny ile miasto znow stracilo na bezrozumnym udowadnianiu ze jestem najlepszy i potrfie cos dla tego miasta zrobic Jak sie czuja panstwo radni ?znowu daliscie sie wyprowadzic w pole Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:15 No widze ze pern i dromost to przy tym male miki Tylko czy ktos sie ta sprawa zajmie Moze Panowie Krakowski I Modzelewski Tak duzo mowia o uczciwosci i koniecznosci walki z gangrena drazaca miasto No Macierz plocka do roboty Za to was ludzie uznaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plockier Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:06 ale czy sami sa czysci i czy sie odwaza ? Watpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:53 A ja jak ich znam szczegolnie Pana Mieczyslawa to wiem ze nie odpusci Zrobil porzadek w spoldzielni zrobi i ztym Nie wyszlo mu tylko z ujeciem spod dna rzeki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Negocjacje w sprawie Antypodkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:06 panie Wolodyjowski Ojczyzna w potrzebie na kon i rozgon tych przekretaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king-kong totalna demolka miasta IP: *.c241.petrotel.pl 05.03.06, 11:36 Na naszych oczach! Wobec szerokiego sprzeciwu ludzi, jako delegatura "nieznanych sił", "Rynex" załatwił Nowy Rynek. Jak widać nie ma to nic współnego z tzw. rewitalizacją miasta, którego plan jest właściwie dla mydlenia oczu by po jego przykrywką dojrzewały jakies ciemne, nie wyjaśnione interesy. Na nic tu mieszczan głosy sprzeciwu czy nawet prośby o wyjaśnienia pewnych zjawisk.Cisza, machina toczy się dalej przez miasto robiąc swoje. Kto ją rozpozna i zatrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawiec Re: totalna demolka miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:05 Jeszcze nic pewnego Rzemielśnicy mają głos. Ja na ich miejscu zarządałbym po 1 melonie na głowę. A bez zgody rzemielśników to oni moga sobie stawiać ale budę dla psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: totalna demolka miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:00 a ja jestem pewny ze dadza sie oszukac przez polimeni przy udziale kilku sprytnych kolegow spoldzielcow lub wezma kaske i sie uciesza To duzy szmalec i sprawa zginie smiercia meczenska na oczach 130 tys bezsilnych plocczan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoldzielca Re: totalna demolka miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:18 Ciekawe co wykombinuje druzyna Sylwestra Pawlaka Z kim teraz zagra ? i za ile ? Odpowiedz Link Zgłoś