Dodaj do ulubionych

Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy

IP: *.c154.petrotel.pl 29.04.06, 00:08
Proszę nie pisać "płocki poseł", bo z Płockiem łączą go tylko plakaty
wyborcze, na które po raz drugi dał się nabrać otumaniony płocki lud.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.eranet.pl 29.04.06, 01:30
      2 miliony złotych kredytu dla dzieci Abgarowicza. Pan poseł ma może 55 lat,
      dzieci powiedzmy po 25-30. Ciekawy jestem w jaki uczciwy sposób dzieci
      osiągnęły taką wspaniałą zdolność kredytową. Znam wielu 30 - latków zajmujących
      wysokie stanowiska w Orlenie gdze pensje kierownicze są naprawdę dobre a o
      takich kredytach mogą tylko pomarzyć. Dziwię się płockiej organizacji PO, że
      przez tyle lat pomimo zmian byli zawsze zakładnikami pana posła, że nie
      wiedzieli z kim mają do czynienia. Najmniejsza forma sprzeciwu kończyła się
      rozwiązaniem koła w Płocku. Na górze zostawali zawsze wierni, ślepi: Kotlewski,
      Kozanecki Berent, którzy pomimo innego zdania ówczesnych władz: Wojtyłko,
      Michalski bezgranicznie wierzyli Abgarowiczowi. Mam nadzieję, że przejrzą na
      oczy. Płock stać na swojego przedstawiciela, kandydata do najwyższych władz w
      państwie a nie jak do tej pory spadochroniarz spod Warszawy, na którego głosuje
      nawet Andrze Nowakowski w wyborach na szefa Mazowsza. Postawmy na Płocczan,
      odstawmy ludzi z zewnątrz, z wątpliwą perzeszłością, stać nas na porządnego
      kandydata z Płocka. Gdyby takie wartści przyświecały 2 lata temu za Wojtyłki
      płocka PO byłaby w Płcku wiodącą siłą.
    • Gość: wyborca Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 02:19
      Taki, k***a byłem zadowolony, że Po razem z PISem wygrało wybory ale okazało się, że PO nie potrafi stworzyć koalicji i jest jak SLD czyli dla mnie spalone maksymalnie.
      • Gość: Czterdziestolatek Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:52
        Wyborco! Wyraźnie widać, że byłeś i jesteś zwolennikiem PIS, więc nie czaruj.
        Kto jest winien temu, że nie powstała koalicja POPIS? z czasem się przekonamy,
        ale już teraz daję sobie ręke uciąć, że wina nie leżała tylko po jednej stronie.
        Jeżeli krytykujesz za brak koalicji PO to gwoli sprawiedliwości krytykuj też
        PIS.
        Na razie mamy SAMOPIS i nie piszę tego z satysfakcją, że podchody Jarosłąwa
        Kaczyńskiego zakończyły sie porażką, ale ze smutkiem, iż PIS niestety dał
        Samoobronie wiarygodność a ta partia nie powinna być u władzy (chyba się w tym
        temacie ze mną zgodzisz?.
        Pamiętaj - w przyrodzie obowiązuje zasada naczyń połączonych, nalejesz do
        wiaderka z wodą źródlaną, to nie uzyskasz wina, ale rozwodnione ......
        Obym sie mylił
      • Gość: do goscia wyborcy Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.c157.petrotel.pl 30.04.06, 21:04
        Spalą sie wszyscy, sami na własne życzenie. Zostanie tyko SLD i może UW
    • Gość: jas Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 07:24
      a ja głosowałem na PIS
      • Gość: Kaktus Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.c157.petrotel.pl 29.04.06, 07:27
        no i co z tego masz ? Wstyd jak moherowy berecik !!!!!!!!!
        • Gość: jas Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 08:34
          wstyd to dla ciebie, zobaczysz jak sie wszystko wyczyści i kto miał rację.

• Gość: gajowy Re:jas IP: *.c243.petrotel.pl 29.04.06, 09:08
            Tera czekac aż sprzedadzo te ziemie to sie znowu poprawio.
            Oj, durny ty, durny. W kogo ty wierzysz?
            • Gość: jas Re:jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 22:06
              napewno nie w gajowego
    • Gość: adam Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 07:51
      PiS jest jedyną partią, podkreślam jedyną na którą można było głosować
      zawiera sie tu: wiedza, uczciwość, pracowitość, patriotyzm,
      dzięki Bogu że nie doszło do koalicji z PO co zrozumiał Kaczyński,
      • Gość: alert Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: 193.243.143.* 29.04.06, 08:05
        A poza tym u ciebie w domu wszyscy zdrowi??
      • Gość: a. Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 08:15
        tak, dziękuję
        coś mi mówi by lepiej nie pytać o to samo ciebie,
        • Gość: Walendowska Re: a IP: *.c243.petrotel.pl 29.04.06, 09:12
          I dobrze, że nie zapytałeś! hahahahaha
          Kurna! Jakie te ludzie sa głupio naiwne. Pani, no gdzie one majo te , no, oczy
          swoje. Mgłą im zaszli czy cuś?
    • Gość: wyborca Patriot? IP: *.c243.petrotel.pl 29.04.06, 09:05
      No, żeby kupił te glebę w rejonie Płocka jak na posła płockiego przystało,
      ale tam gdzieś na zachodzie? Nie! To sie nie godzi! Gdzie patriotyzm lokalny.
      A tyle obiecywał podczas kampanii... ;-))
    • Gość: niewyborca Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:01
      Głupi ten kto wybiera złodzieja. A jeszcze głupszy co na "płockiego posła"
      wybiera jakiegoś fagasa z warszawy.
      • Gość: Nepota Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:57
        ALe najgłupszy kto wchodzi w ukałdy z samoobroną - juz widać, że Lepper
        przechytrzył Kaczyńskich.
        Niestety polityka i budowanie nie polegają na tym kto jest chytrzejszy!
    • Gość: Krzysiek Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:55
      Pisałem wcześniej kilka razy, że w PO złodziej na złodzieju jedzie i złodziejem
      pogania. Wszystko się sprawdza - PO może tylko zawierać koalicję z równie
      mafijnym SLD. Teraz jestem pewny, że Miroaław Milewski wygrywa wybory w
      pierwszej turze z dużą przewagą, a reszta niech rozgląda się za dobrymi
      adwokatami.
      • Gość: samoobrona Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:18
        A pierwszy będziesz ty jak milewski przegra
        • Gość: HWDP(olitykom) Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:31
          Do glowy przychodzi mi tylko cytat z bijacego ostatnio rekordy popularnosci
          Cygana...

Oszukali mnie! Dysydenty pieprzone... :/
          • Gość: do pracy rodacy Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:26
            Weźcie się lepier do roboty, a nie siedzicie całe dnie na forum i przeżywacie
            czyjeś pieniądze. Siedząc w fotelu to niestety nie zarobicie ani centa:)))
            Ja siedzę ale nie narzekam i nie zaglądam w niczyje portfele - przecież nie
            ukradli tych pieniędzy!
      • Gość: gość Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:58
        Krzysiek czy Mirek???
    • Gość: adam Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:10
      taki wyjatkowy polityk jak Kaczyński, z wiedza, uczciwy, mąż stanu rzec można
      zdarza sie w Polsce raz na sto lat
      kto tego nie dostrzegł jego strata a kraju nieszceście,
    • Gość: as Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:47
      Abgarowicz to facet z klasą ,pokazał to poraz kolejny ,każdy popełnia błędy,
      sztuką jest sie do niech przyznać .
      • Gość: re Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:24
        AS
        teraz czas w wami zrobić porządek
        zrobiłeś już swoje teraz kolej na ciebie i kolesiów
        • Gość: z Płocka Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.c156.petrotel.pl 29.04.06, 19:39
          w końcu może ktos tych panów z PO rozliczy,
          dziwi mnie postawa prasy, która dopiero teraz to wyciagneła, jak to zrobiła
          krajówka PO, do tej pory siedzieli cicho i pisali ze to płocki poseł
          gratuluje tym którzy dali się nabrac i nabieraja sie nadal bo takich kwiatków
          jest więcej
        • ziomal33 Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy 30.04.06, 09:45
          lider juz wypadł teraz czas na kolesi, którzy licza na to
          ze cichaczem wezmą wszystko...
          to kwestia czasu co z wami będzie, bo wszyscy wiedzą że knujecie
          przeciwko abgarowiczowi. panie uchwał nie wstyd panu tak działać
          na szkodę tego co daje panu pensyjkę...
          • Gość: uchwała Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 09:53
            Mam nadzieję, że będą nowe wybory w płockiej platformie i polecą osoby na
            garnuszku Milewskiego tj. Lewandowaki, Kotlewski i Nowakowski. Niech prawda i
            wartości zwyciężą!
    • Gość: POPIS Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 19:12
      Abgarowicz musi odejść oraz jego nieroby Uchwał, Luczewski, Stachowicz.
      • Gość: w. Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.class144.petrotel.pl 01.05.06, 21:50
        i Kajkowski W.
    • Gość: a. Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy######## IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 19:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=40772925
    • Gość: klik Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:27
      klik
    • Gość: POziomek Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.class144.petrotel.pl 02.05.06, 14:13
      • Mazowiecka PO: Abgarowicz rozważa rezygnację
      Przeczytaj komentowany artykuł »
      voodeen 27.04.06, 16:53 + odpowiedz

"etyka życia wewnątrzpartyjnego (PO)" - dobry żart

• Pamiętam p.Abgarowicza ze studiow na SGGW...
      wlodeusz 27.04.06, 16:59 + odpowiedz

był synem dziekana wydziału i już wtedy miał status uprzywilejowanego.Potem
      praca na Torze Służewieckim,układy,koterie,powiązania.Zawsze był śliski i taki
      raczej pozostał.Nie dziwi mnie więc uwikłanie w interesy z Piskorskim,który
      choć młodszy,bez trudu sprzedałby nie tylko kolumnę Zygmunta,co własną matkę.

• Re: Pamiętam p.Abgarowicza ze studiow na SGGW...
      moroux 27.04.06, 17:11 + odpowiedz

Niech odejdzie dalej prowadzic biznesy z Piskorskim.
      • [...]
      czarnozielony 27.04.06, 17:24 + odpowiedz

Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Re: Pamiętam p.Abgarowicza ze studiow na SGGW...
      papylon 27.04.06, 23:39 + odpowiedz

A ja pamietam jak mieszkal ze starszym bratem i ojcem w budynku nalezacego do
      SGGW. Wodki za kolnierz nie wylewal, jak wszyscy zreszta ale byl okrutny
      babiarz. Bral wszystko co sie ruszalo. Kiedys mnie chcial "przeswiecic" lopata
      jak wpadlem na "jego teren" posesji na Madalinskiego zbierajac jablka. Coz,
      potem "zrobil" ten park wodny (dalej nie dziala) kupil mieszkania przy
      Bartyckiej z Piskorskim. Powinien przypomniec sobie co mowil kiedys po pijaku
      do mnie o PRL i wladzy. Chyba nie chce tego pamietac.

• wlodeusz populista
      refleksyjny 28.04.06, 00:33 + odpowiedz

populista
    • Gość: ŁA Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 15:20
      Musi odejść
      • Gość: kibic Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:06
        niedawno hasło musi odejść dotyczyło wybitnej postaci jaką niewątpliwie jest
        Artur S. ciekawe co u tamtego geniusza; na prezydneta płocka chyba go nie
        wystawią, koledzy i przyjaciele go zdradzili i opuścili ale tak kończa wielkie
        postaci:))ale może jakim pełnonocnikiem zostanie
    • Gość: cyk Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:28
      cyk
      • Gość: koleś Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 12:52
        i co sydleś cieszysz się co, ale nie kręć tak bo się znowu zakręcisz hę hę
        • Gość: przezorny Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: 193.59.95.* 03.05.06, 14:39
          nie bądzcie tacy pewni że koledzy go opóścili ja bardziej skłaniam sie ku temu
          by myśleś że steruje Marcinkiem Uchwałem Michałkem Luczewskim i Arturkiem
          Bednarskim, sam usunął sie w cień własciwie został usunięty więc nie miał
          wyjścia i kieruje Marcinem który ma wielkie trudności zeby sie wysłowić a już
          nie wspomnę żeby to co mówi miało chociaż ksztę sensu Marcin weź sie do nauki
          albo do pracy bo się tylko opierdzielasz i próbujesz wrażenie robić a tu nic
          nie wychodzi...
          po za tym chcę wszystkich zainteresowanych uświadomić ze do nie dawna
          bezrobotny Marcin Uchwał gardzi pozycją radnego w miescie swoim towarzyszom też
          nie poleca bo jak sie wyraża jemu i jego kolegom sie to nie opłaca marne
          1.500pln czy 2.000pln on ma aspiracje na bardziej intratne stanowiska może
          dyrektor moze prezes także panowie "menagerowie" i właściele dużych
          przedsiebiorstw zgłaszajcie sie do Marcina Uchwała z propozycjami pracy na
          poważnych stanowiskach za poważne pieniądze a nie zarząd PO w płocku składa
          jakieś marne żeby nie powiedzieć śmieszne propozycje radnego żenada!!!!!!!!!!!
          Marcin zyczę powodzenia masz ładne nowe buciszcze pięknie wyglądasz już prawie
          jak DEREKTOR szatni
          • Gość: przyjkaciel Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:18
            Jestem rozczarowany Radku.
            Trzymasz z tymi prostakami.
          • Gość: Wójt Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:22
            Źle kombinujesz stary!
            Rozumowanie masz jak wszyscy urzędnicy miejscy.
          • Gość: raz pod wozem Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:42
            Marcin Uchwał ? hmm zazdroszczą mu .
            zaczynał od zera i powoli , rozsądnie pnie sie w góre ,

a kolega- przezorny to powinień pomysleć zanim coś napisze ,
            a wydawało by sie że to mądry chłopak ,pozory mylą. dno - kolego -dno
          • Gość: dd Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:59
            ja tylko kilka słów odnośnie tego co tu jest wypisane - straszna dziecinada a
            pomyśleć ze tu dorośli ludzie sie wypowiadają, dzieci w przedszkolu zachowują
            sie lepiej a jeśli chodzi o tych panów o których tak czesto sie tu wspomina to
            ja mam na to tylko jedną odpowieć poprostu im zazdrościcie
          • Gość: ;-) Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.class146.petrotel.pl 03.05.06, 22:54
            marcinek zawsze miał problemy z wysławianiem sie,
            a do tego ta jego "wielka" inteligencja i brak kompetencji
            prawdziwy DYREKTOR , robi dobre wrażenie w biurze ze to niby
            pracuje i wciska ludziom PO ciemnotę
          • Gość: kpiący Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:14
            no tak ,mozna sie było tego spodziewać ,głowaty to tylko o butach potrafi
            pisać ,reszta to przesiąknięte zazdrością brednie ,żałuje że to
            przeczytałem , bo nie nadaje sie to do wiadomości publicznej tak jak autor
            do polityki.
            • Gość: kąpiący się Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:02
              te szerlok holmsie - co Ty wróżka jesteś koledzy już w CBA pracują że wiedzą co
              i kto napisał, może byś nie obrażał ludzi jak nie wiesz- minimum kultury i
              inteligencji wystarczyłoby żeby sprawdzić fakty ale po co łatwiej wróżyć; i
              szkalowac ludzi; ale dajecie się popuszczać chłopcy ...żal patrzeć
    • Gość: puk Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:45
      puk
      • Gość: n Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:15
        No i następny Adam Stachowicz.
        Spadł z kontraktu w Orlenie i to jeszcze nie koniec.
        Został szefem powitowym i co?
        Prowadzący zebrania jak analfabeta!!!
        • Gość: ręce opadaja Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:53
          piszecie tu ,czytacie to ,interesuje was ta ,,mała polityka'' ,czujecie
          sie politykami - jesteście zwykłymi prostakami a nie politykami ,myślicie
          tylko o sobie ,zrzera was zazdrość ,ludzie nie tędy droga , wejdzcie na
          www.kurnik i tam odreagujcie ,bo na forum to ponosi was fantazja i chore
          emocje
          • Gość: ręce opadają Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:55
            A przezorny - to wyjatkowy prostak i idiota ,powiem mu to przy najbliższej
            okazji,
            • Gość: to ciekawe Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: 193.59.95.* 04.05.06, 20:09
              Pozdrawiam,
              i przykro mi że upublicznione zostały takie niefortunne wypowiedzi a które są
              celem priorytetowym działalności pseudopolitycznej M.Uch. i gratuluję
              podstępnej strategii gratuluję również przyszłym pracodawcom tak kreatywnych
              pracowników i proszę pamiętać że ktoś tu znowu zaczyna dzielić skóre na
              niedzwiedziu falstart panowie tak sie to nazywa!!!!!!!!!!!!!!
              owszem ręce opadają
    • Gość: akuku Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.c155.petrotel.pl 04.05.06, 12:21
      akuku
    • Gość: klik Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.class146.petrotel.pl 06.05.06, 13:24
      klik
    • Gość: Wola Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.c155.petrotel.pl 09.05.06, 13:44
      Wola
    • krzysio40 Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy 12.05.06, 12:52
      IDĄ ZMIANY!!! POWSTAŁA LISTA DZIAŁACZY DO WYRZUCENIA W REGIONIE MAZOWIECKIM.
      PŁOCKĄ LISTĘ OTWIERAJĄ BYLI SLDOWCY!! ŻEGNAJCIE KOMUCHY. ZA DWA TYGODNIE
      DOSTANIECIE WILCZY BILET. Z PO W PŁOCKU WYLECI 17 OSÓB!
      • Gość: koleś Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:32
        ta to może podaj te nazwiska - ja tam nie wierze sld ma się dobrze; zresztą kto
        nie był w młodości lewicowcem ten będzie sku..elijem na starośc; my wierzylim w
        idieały liewicowe, a że nas nie docenili i nie dali dobrych stolków to nie
        moglim zmieniać tej polski, więc mioże PO da nam bo teraz to wierzym w
        liberalizm i wogóle to w wolny rynek i kapitolizm Niech żyyyyyjeeee!!
        • Gość: KARDYNAL Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:33
          LUCZES TO POPIERDOLKA HE HE
          • Gość: ;-) Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.class146.petrotel.pl 13.05.06, 17:45
            ;-)
          • Gość: LUCZES Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 19:43
            Sama jestes popierdułka. Piękna Kasiu L. OD....L SIĘ.
            Lepjej weź i odlatuj.
    • beret333 Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy 17.05.06, 14:08
      Platforma pozbywa się "piskorczyków"

Dominika Dziobkowska 17-05-2006, ostatnia aktualizacja 17-05-2006 09:05

Zarząd krajowy PO najpewniej usunie dziś z partii działaczy skupionych wokół
      Pawła Piskorskiego, byłego prezydenta Warszawy.

Gdy w warszawskich strukturach partii w siłę urósł europoseł Paweł Piskorski,
      stołeczna Platforma popadła w kryzys. Działacze związani z Hanną Gronkiewicz-
      Waltz, kandydatką PO na prezydenta Warszawy, utyskiwali na łasych na
      władzę "piskorczyków". Do akcji włączyli się krajowi liderzy PO i dwa tygodnie
      temu Piskorski wyleciał z partii.

Jednak we władzach mazowieckiej i warszawskiej PO pozostało wielu ludzi
      Piskorskiego. Liderzy PO chcieli się z nimi szybko rozprawić. Te zapędy
      ostudził statut partii. Wynika z niego, że każde usunięcie z partii trzeba
      dobrze uzasadnić. Zaczęło się więc szukanie paragrafów na "piskorczyków".
      Wczoraj gruchnęła wieść, że szefostwo Platformy znalazło rozwiązanie. Jakie, to
      tajemnica. - Dla działaczy skompromitowanych nie będzie litości - zapowiada
      wpływowy polityk PO.

Na czarnej liście są ponoć Łukasz Abgarowicz (były szef mazowieckiej PO),
      Witold Romanowski (prezes spółdzielni Dembud), Jan Artymowski (były lider
      młodzieżówki PO) i Sławomir Potapowicz (wiceburmistrz Woli). Zarząd krajowy
      Platformy ma też dziś zdecydować o losach Macieja Świderskiego, byłego
      asystenta Jana Rokity. Gdy w lutym napisaliśmy, że z ekstra puli załatwił żonie
      mieszkanie w bemowskim TBS, sprawa trafiła do partyjnego sądu koleżeńskiego.W
      zeszłym tygodniu ujawniliśmy, że obecny zarząd bemowskiego TBS oskarża
      Świderskiego o ustawianie przetargów, a warszawski zarząd Platformy złożył
      wniosek o wykluczenie go z partii.

• Platforma pozbywa się "piskorczyków" IP: *.aster.pl / *.aster.pl

Gość: misio 17.05.06, 00:09 + odpowiedz

"Łasi na władze piskorczycy"? Hm... Ciekawe jaki to będzie paragraf?

• A co z Machowskim i Foglerem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl

Gość: Iron Fist 17.05.06, 08:52 + odpowiedz

• Re: A co z Machowskim i Foglerem? IP: *.chello.pl

Gość: mieszkaniec 17.05.06, 09:29 + odpowiedz

Machowski ponoć został zweryfikowany pozytywnie, natomiast małzonków Foglerów
      chca posunąć w sina dal.

• Re: A kiedy zrobią porządki w Wodnym Parku ?

kryptoenigma 17.05.06, 09:22 + odpowiedz

Może w końcu zrobią porządek z Fundacją Wodnego Parku? Piskorczycy wspólnie z
      kolegami z SLD zarządzają obiektem wybudowanym z naszych pieniędzy (gmina
      Mokotów wydała ponad 120 mln zł). Ceny ustalone przez panów z PO i SLD (20 zł
      za godzinę z szatnią i prysznicami czyli w wodzie góra 35 min) to zwykły
      bandytyzm. Zwykli mieszkańcy dzielnicy omijają baseny łukiem. Może teraz przed
      wyborami samorządowymi PO zajmie się swoim mokotowskim wrzodem ?

• Re: A kiedy zrobią porządki w Wodnym Parku ? IP: *.crowley.pl

Gość: Kris 17.05.06, 09:40 + odpowiedz

Bardzo słuszny głos - Warszawianka powinna być dostępna dla przeciętnego
      mmieszkańca - co to za praktyki aby mieniem komunalnym zarządzały jakieś
      specjalne fundacje - bez żadnego ekonomicznego uzasadnienia.
      Na innych basenach jest o wiele taniej!!!!

• Właśnie, pora w końcu zlikwidować fundację IP: *.internetdsl.tpnet.pl

Gość: zigi 17.05.06, 13:59 + odpowiedz

Park Wodny Warszawianka, w której od początku był Abgarowicz. To dopiero był
      przekręt - remont i modernizacja obiektu, a później kontrola majątku przez
      fundację.

• Śmieciowy język Gazety Wyborczej

dziedzicznacytadelafinansjery 17.05.06, 12:56 + odpowiedz

Naprawdę czy dziennikarze nie mają wstydu? Przecież GW chyba jeszcze się nie
      pozycjonuje jako tabloid? Co więc w tej gazecie robią określenia "wyleciał z
      partii", "gruchnęła wieść", czy, w innym artykule, "nie dać plamy przed
      papieżem". Czy adresatami tej gazety jest klientela budek z piwem, że się do jej
      poziomu równa?
      To jest brak szacunku dla języka, to jest zaśmiecanie mowy ojczystej, w dodatku
      ma bardzo zły efekt wychowawczy. A i tak obecne młode pokolenie coraz bardziej
      sprawia wrażenie analfabetów posługujących się pismem prawie obrazkowym w
      czytaniu, mowie i piśmie.
      • koza3332 Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy 17.05.06, 15:01
        Tusk wyrzuca piskorczyków

PO przygotowała czarną listę ludzi, którzy psują wizerunek partii

Szykują się wielkie czystki w mazowieckiej i stołecznej Platformie. Z partią
        może pożegnać się co najmniej kilkunastu działaczy kojarzonych z Pawłem
        Piskorskim. Dzisiaj zapadną decyzje, kogo wyrzucić.

Jak się dowiedziało ŻW, na czarnej liście znalazły się 23 nazwiska działaczy
        PO. Listę przygotowali ludzie związani z Hanną Gronkiewicz-Waltz. Zostanie ona
        przedstawiona na dzisiejszym zarządzie Platformy. – To osoby, które szkodzą
        wizerunkowi partii – mówi kandydatka PO na prezydenta stolicy. – Będzie to
        początek oczyszczania partyjnych szeregów.
        Na liście znalazły się m.in. osoby współpracujące przez wiele lat z wyrzuconym
        z partii pod koniec kwietnia Pawłem Piskorskim. Są to: Piotr Fogler, jego żona
        Marta Fogler i Łukasz Abgarowicz. Stali się oni wpływowymi politykami
        samorządowymi za czasów koalicji SLD-UW (potem PO), zwanej układem warszawskim,
        którego ludzie rządzili miastem do 2002 r.

Abgarowicz (który był szefem mazowieckiej PO zaledwie przez kilka kwietniowych
        dni) był zaskoczony umieszczeniem go na liście. – Jeżeli jest taka lista,
        została przygotowana w zupełnie niezrozumiały i niejasny dla mnie sposób – mówi
        zdziwiony.

W podobnym tonie wypowiada się wiceszef mazowieckiej PO, współpracownik
        Piskorskiego, Sławomir Potapowicz, którego nazwisko również jest na czarnej
        liście. – Nie widzę powodów, by władze mogły mnie wyrzucić – mówi w rozmowie z
        ŻW. Na liście znalazł się też Jan Artymowski, znajomy Piskorskiego, oraz Witold
        Romanowski, prezes spółdzielni mieszkaniowej „Dembud”. W domach budowanych
        przez tego ostatniego mieszkała elita warszawskiej PO, m.in. właśnie Piskorski
        i były prezydent stolicy Wojciech Kozak.

O tym, kto zostanie wyrzucony z partii, zadecyduje najpewniej sam Donald Tusk
        wraz z najbliższymi współpracownikami. Z szefem PO nie udało nam się wczoraj
        skontaktować, a sekretarz generalny partii nie chciał ujawnić planów władz
        Platformy. – Zdecydujemy o tym dzisiaj, na zarządzie – zapewnił Grzegorz
        Schetyna.

Jak dowiedziało się ŻW, do odstrzału w pierwszej kolejności pójdzie
        kilku „piskorczyków”. W tym gronie faworytami są wspomniani Artymowski i
        Potapowicz.

• Gość: cvx Re: Łukasz Abgarowicz w niełasce Platformy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 08:55
      a jakies niedouki głosowały w Płocku na tego gościa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka