Dodaj do ulubionych

ISO dla Winiar

IP: *.c151.petrotel.pl 24.06.06, 00:18
To kpina!!! Myślałem że iso to coś poważnego a to wystarczy zapłacić kasę,a
ten szpital ma.Byłem dzisiaj w tym iso-szpitalu i pozwiedzałem,proszę w
internecie sprawdzić jakie warunki musi spełniać taka placówka,nie ma sal
chorych z łazienkami!,nie ma prawdziwego oddziału ratunkowego(ten obecny
proszę odwiedzić-bez komentarza),nie ma lądowiska dla helikopterów,nie ma
parkingów itd.Dotej pory nie doceniałem szpitala miejskiego,ale on spełnia
wszystkie wymogi iso,ale widocznie są uczciwi i nie płacą!WSTYD panie
Struzik ,Kwiatkowski,panią Goszczyńską to rozumiem,straciła pracę na
kardiologii,izbie przyjęć i NFZ-z czegoś trzeba żyć,żadna praca nie chańbi.
Wizerunkiem szp.woj. z iso są śmierdzące reczniki do rąk,to jest w Europie
niedopuszczalne!!!! Czy będą mieli najazd pacjentów z Europy??? Wstyd!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Re: ISO dla Winiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 00:43
      Którą z procedur ISO objęte zostały łapówki ?
      • Gość: wrrr Re: ISO dla Winiar IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.06.06, 00:56
        Bardzo podobała mi się solistka podczas koncertu Płockiej Orkiestry
        Symfonicznej na zakonczenie w/w uroczystości. Dziewczę bardzo ładne.
        I śpiewa!
    • Gość: loki Re: ISO dla Winiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:29
      Ten certyfikat informuje tylko że "przepływ informacji i obieg dokumentacji
      odbywa się w sposób klarowny " . NIE DOTYCZY ON : poziomu leczenia, kwalfikacji
      personelu, wyposażenia szpitala itd. Tak że, niech nikt nie oczekuje poprawy
      warunków leczenia w szpitalu. Łatwiej natomiast bedzie "odwdzięczyć się"
      ponieważ obszernie wypełniona dokumentacji bedzie zawierała nazwiska wszystkich
      osób które opiekowały ??? się chorym.
    • Gość: Nariellka Re: ISO dla Winiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:14
      Ale przecież ISO nie reguluje wymagań co do wyposażenia szpitala, tylko co do organizacji pracy (i to nie tylko w szpitalach, ale i innych zakładach pracy). Chodzi tu zarządzanie zakładem pracy, czyli planowanie działam, ich realizację, ustalenie polityki itd. No, chyba że mówimy o innym ISO niż serii 9000.

Swoją drogą Gazeta mogła się pokusić o wpisanie czterech (no, może ośmiu) cyferek. Wtedy jest łatwiej się zorientować o co chodzi. A chodzi pewnie o certyfikat ISO 9001:2000.
      • Gość: Jasiu Re: ISO dla Winiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:23
        Tak chodzi o 9001.
        • Gość: Bukoszczak Re: ISO dla Winiar IP: *.c154.petrotel.pl 24.06.06, 20:59
          To są jaja ,dyr.ds pielgniarstwa nie potrafi wprowadzic procedury ustalania
          kolejnosci kolejki pacjentow do przychodni specjalistycznych ,ale ma ISO.
          • Gość: Nariellka Re: ISO dla Winiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 11:19
            Każdy z nas ma prawo zajrzeć do Księgi Jakości szpitala i sprawdzić, czy wszystko jest tak jak powinno być. Zapewne można też zgłaszać zastrzeżenie do jednostki certyfikującej. Może Gazeta by się o to postarała? Jednakże, żeby coś znależć, trzeba mieć o tym pojęcie. Jednostka certyfikująca nie ma na celu znalezienia błędów w zarządzaniu, tylko "potwierdzenie zgodności", co może być różnie interpretowane.

Moim zdaniem ISO dla całego szpitala to małe nieporozumienie. Powinno się raczej certyfikować poszczególne oddziały. Ale to już moja osobista sugestia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka