Gość: Krzysztof IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:01 Kiedy będą obchodzone uroczystości marca 68 - może nowa inscenizacja jak to było? www.plock24.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były student Re: Marzec 68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:44 W Płocku chyba nic nie działo się w 1968 r. Powspominać mogą ówcześni studenci z dużych ośrodków akademickich . Myślę ,że jest nas trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Marzec 68 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:08 ta, ty i michnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik wydarzeń Re: Marzec 68 IP: *.class147.petrotel.pl 30.06.06, 10:31 nono , byłeś pewnie po drugiej stronie z chłopakami z Golędzinowa , stąd tak małe grono osób o których piszesz . Trzeba było być z tą inteligentniejszą stroną , to miałbyś szersze horyzonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidiasz Re: Marzec 68 IP: *.c157.petrotel.pl 30.06.06, 11:56 Dodaj: dupku jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidiasz Re: Marzec 68 IP: *.c157.petrotel.pl 30.06.06, 11:58 Wróciłem się jeszcze bo musze dodać, że hańby sie nie obchodzi uruczyście. Należy ja głęboko schować ze wstydu. Bo jak czcic taki "szacunek" Polaka do Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Marzec 68 IP: *.class147.petrotel.pl 30.06.06, 13:45 Gdyby nie było marca 68 r. to wątpliwym jest ,że byłyby kolejne wydarzenia w latach 1970 , 1976 ,aż do rozpadu systemu . Różnica w protestach wynika z grup ludzi , ktorzy przewodzili wydarzeniom . Mózgiem wydarzeń z 1980 r. byli przywódcy z 1968 r., wtedy już robotnicza część społeczeństwa zrozumiała , że warto poprzeć tę grupę idealistów . Bo Jacek Kuroń był ich najlepszym przykładem . To co zrobiono później nie było dziełem tamtych idealistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Marzec 68 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:39 68 rok to tylko walka o władzę tych (i ich rodzin) co ją nad polakami utracili po śmierci Stalina i 56 roku, a jak ochoczo do niej wrócili po 89 roku, a jeszcze bardziej ochoczo przywłaszczyli wszystko co tylko się dało, teraz jeszcze walczą o przywłaszczenie owoców przyszłej pracy milionów Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin Re: Marzec 68 IP: *.plock.mm.pl 30.06.06, 18:35 Jaki madry naród; Pobudował Egipcjanom piramidy. Polaków nauczył kultury. Ochronił Kresy. Zasiał DNA, patrz film o polakch a po głębszym badaniu, Żydach. Stąd wniosek, nie bucz a zbadaj swoje pochodzenie. pokazali jak robić powstanie w Warszawie. Nauczyli Poznaniaków walczyć. Zbudowali ale co? Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Marzec 68 30.06.06, 19:55 Ty "płocczanin" a lekarz ci pozwolił korzystać z komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin. Re: Marzec 68 IP: *.plock.mm.pl 30.06.06, 20:25 ja tylko dokładnie czytam gazety, wasze tez, pilnie oglądam tv i dokładam do pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero do płocczanina 30.06.06, 20:52 Ja nie mam swojej gazety. A czytając i oglądając wszystko pamiętaj że trzeba odsiewać ziarno od plew. Czytanie nie zwalnia od używania mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płocczanin. Re: do płocczanina IP: *.plock.mm.pl 30.06.06, 21:02 Grass pisze w nowej książce, ze bedziemy płakać. A on pisze za co. Dlatego używam, używam. Analiza tego pozwala sadzić, ze jeszcze nas załatwią. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Marzec 68 30.06.06, 20:43 Co do "nono" nie będę się wypowiadał ( jego wpisy mówią wszystko). A obchodów marca nie będzie bo są niesłusznie politycznie. Jak sobie wyobrażacie że Kaczyński będzie chwalił Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: Marzec 68 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:34 prawda jest tylko prawdą. Nie będę wyliczał nazwisk zbrodniarzy i ich rodzin, które nie pogodziły się z utratą władzy nad Polakami, a danej im przez Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
rromero Re: Marzec 68 01.07.06, 07:41 Jak mawiał nieodżałowany ksiądz Tischner górale znają trzy gatunki prawdy : syćko prawda , tyz prawda , gów.o prawda. Nono twoje wpisy są pełne prawdy w tym trzecim gatynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Marzec 68 o co chodziło ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 01:06 proponuję zapoznać się dokładnie z przebiegiem wydarzeń Marca to wszystko wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś