Gość: ida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:24 jedni jada bo palec boli a dla chorych brak miejsc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:30 ze śmierdzącego zatrutego Płocka wszyscy co rok winni być w sanatorium bez dopłat i w ramach chorobowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanatoriusz Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:16 Zawsze jadę, lecz zamiast na leczenie, Na przyjemne, wakacyjne walenie. Bo na sanatorium trzeba zdrowie mieć, Aby codzień literka chleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł z Łodzi Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:56 sanatorium to radosny pomysł niemal darmowe wakacje dla cwaniaków! a kto za to płaci? ja płace ty płacisz... prawda jest taka że skierowanie do sanatorium moge mieć w pół godziny -ale jakoś nie pozwala mi na to sumienie! widać jestem niestety wyjątkiem... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NFZ Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:04 TE córwaktoria powinno się zlikwidować. Turnus mija a ja niczyjna, turnus się kończy a jak ten pies gończy. Tanie agencje towarzyskie dla obleśnych dziadów i rozpustnych bab Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.c155.petrotel.pl 06.07.06, 09:45 Ludzie chorzy do sanatoriów nie jeżdżą i to wszyscy wiedzą!!! Stare baby w złocie, które są albo wdowami albo rozwódkami i spragnieni różnorodności i odmiany sześdziesięciolatkowie. Jakm idzie taka złozyć skietrowanie to się pyta gdzie zostawiamy wnioski o wczasy?? Żenada... Ale jeśli potem chce się umówić na wizytę do lekarza speacjalisty to robi raban, że nie ma pieniędzy i trzeba czekać w kolejce. Jestem za całkowitym zlikwidowaniem sanatoriów sponsorowanych przez NFZ, a przynajmniej za lepszym kontrolowaniem lekarzy, którzy kierują do sanoriów. Gdyby sami mieli dopłacić do leczenia takiego pacjenta momentalnie skończyłyby się te skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arytmiczka Re: Tłumy ciągną do darmowych sanatoriów IP: *.class147.petrotel.pl 06.07.06, 10:43 To przykre , ale prawdziwe , że do sanatorium jeżdżą ludzie zdrowi . Wniosek lekarza rodzinnego o przyznanie mi sanatorium trzykrotnie został zwrócony, w dodatku z obraźliwym komentarzem dla kierownika przychodni , że lekarz kierujący jest ignorantem .Po 35 latach pracy mój stan zdrowia nie pozwala mi na leczenia sanatoryjne, natomiast nie ma przeciwskazań do wykonywania normalnej pracy . Ponieważ cierpię na arytmię i choć mam dobrze dobrane leki dyskwalifikuje to mnie jako pacjenta w sanatorium . Powód - może pani umrzeć i będą wszyscy mieli kłopoty . Umrzeć można wszędzie, a taki przepis jest dyskryminujący , tym bardziej ,że ani razu nie zaproponowano mi innego rozwiązania . Reasumując, jestem rownież za zlikwidowaniem darmowych wczasów dla znudzonych i szukających przygód kuracjuszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xero Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:56 Myślę,że znów przesadzacie, ale to charakterystyczne dla anonimowego forum. Mam 57 lat, po raz pierwszy pomyślałam, że sanatorium może byćpomocne w moich dolegliwościach. Czekałam 10 miesięcy i jadę ....z nadzieją na poprawę zdrowia, a nie na romanse. Powiem krótko: przestańcie pieprzyć, bo głodnemu zawsze dupa Maryni na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:30 głodny głodnemu zawsze wypomni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.c151.petrotel.pl 06.07.06, 11:44 To prawda NFZ dopłaca znaczną sumę, jednak dziwi mnie fakt czemu nie ma żadnej kontroli odnosnie kwaterunku a zwlaszcza wyżywienia????? jest ono fatalne, nie jest się w stanie wyżywić, zupy sama woda i maja jeden smak, drugie dania prawie bezmięsne, sniadania i kolecje porcje nie maja wymaganiej wagi...itd trzeba więc dokupowac. Dziw mnie jednak fakt, ze kuracjisze prywatni mają dobre wyzywienie, czemu wiec my placimy cześc a II cześc NFZ mamy gorzej?? przeciez winno to wychodzic na jedno????? Ustka to fatalne wyzywienie we wszyskich tam sanatoriach!!!!-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Córwacjusz Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:39 Fajne miejsca z tych sanatoriów, lachony same wyrywają facetów, nie trzeba sie nawet wysilac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:28 Fajnie Odpowiedz Link Zgłoś