Dodaj do ulubionych

Tłumy ciągną do sanatoriów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:24
jedni jada bo palec boli
a dla chorych brak miejsc
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:30
      ze śmierdzącego zatrutego Płocka wszyscy co rok winni być w sanatorium bez
      dopłat i w ramach chorobowego
      • Gość: sanatoriusz Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:16
        Zawsze jadę, lecz zamiast na leczenie,
        Na przyjemne, wakacyjne walenie.
        Bo na sanatorium trzeba zdrowie mieć,
        Aby codzień literka chleć!
        • Gość: Paweł z Łodzi Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:56
          sanatorium to radosny pomysł
          niemal darmowe wakacje dla cwaniaków! a kto za to płaci? ja płace ty płacisz...

prawda jest taka że skierowanie do sanatorium moge mieć w pół godziny -ale jakoś
          nie pozwala mi na to sumienie! widać jestem niestety wyjątkiem... :/
    • Gość: NFZ Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:04
      TE córwaktoria powinno się zlikwidować. Turnus mija a ja niczyjna, turnus się
      kończy a jak ten pies gończy. Tanie agencje towarzyskie dla obleśnych dziadów i
      rozpustnych bab
    • Gość: rozczarowana Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.c155.petrotel.pl 06.07.06, 09:45
      Ludzie chorzy do sanatoriów nie jeżdżą i to wszyscy wiedzą!!! Stare baby w
      złocie, które są albo wdowami albo rozwódkami i spragnieni różnorodności i
      odmiany sześdziesięciolatkowie. Jakm idzie taka złozyć skietrowanie to się pyta
      gdzie zostawiamy wnioski o wczasy?? Żenada... Ale jeśli potem chce się umówić
      na wizytę do lekarza speacjalisty to robi raban, że nie ma pieniędzy i trzeba
      czekać w kolejce. Jestem za całkowitym zlikwidowaniem sanatoriów sponsorowanych
      przez NFZ, a przynajmniej za lepszym kontrolowaniem lekarzy, którzy kierują do
      sanoriów. Gdyby sami mieli dopłacić do leczenia takiego pacjenta momentalnie
      skończyłyby się te skierowania.
      • Gość: arytmiczka Re: Tłumy ciągną do darmowych sanatoriów IP: *.class147.petrotel.pl 06.07.06, 10:43
        To przykre , ale prawdziwe , że do sanatorium jeżdżą ludzie zdrowi . Wniosek
        lekarza rodzinnego o przyznanie mi sanatorium trzykrotnie został zwrócony,
        w dodatku z obraźliwym komentarzem dla kierownika przychodni , że lekarz
        kierujący jest ignorantem .Po 35 latach pracy mój stan zdrowia nie pozwala mi
        na leczenia sanatoryjne, natomiast nie ma przeciwskazań do wykonywania
        normalnej pracy . Ponieważ cierpię na arytmię i choć mam dobrze dobrane leki
        dyskwalifikuje to mnie jako pacjenta w sanatorium . Powód - może pani umrzeć i
        będą wszyscy mieli kłopoty . Umrzeć można wszędzie, a taki przepis jest
        dyskryminujący , tym bardziej ,że ani razu nie zaproponowano mi innego
        rozwiązania . Reasumując, jestem rownież za zlikwidowaniem darmowych wczasów
        dla znudzonych i szukających przygód kuracjuszy .
    • Gość: xero Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:56
      Myślę,że znów przesadzacie, ale to charakterystyczne dla anonimowego forum. Mam
      57 lat, po raz pierwszy pomyślałam, że sanatorium może byćpomocne w moich
      dolegliwościach. Czekałam 10 miesięcy i jadę ....z nadzieją na poprawę zdrowia,
      a nie na romanse. Powiem krótko: przestańcie pieprzyć, bo głodnemu zawsze dupa
      Maryni na myśli.
      • Gość: af Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:30
        głodny głodnemu zawsze wypomni
    • Gość: gośc Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.c151.petrotel.pl 06.07.06, 11:44
      To prawda NFZ dopłaca znaczną sumę, jednak dziwi mnie fakt czemu nie ma żadnej
      kontroli odnosnie kwaterunku a zwlaszcza wyżywienia????? jest ono fatalne, nie
      jest się w stanie wyżywić, zupy sama woda i maja jeden smak, drugie dania
      prawie bezmięsne, sniadania i kolecje porcje nie maja wymaganiej wagi...itd
      trzeba więc dokupowac. Dziw mnie jednak fakt, ze kuracjisze prywatni mają dobre
      wyzywienie, czemu wiec my placimy cześc a II cześc NFZ mamy gorzej?? przeciez
      winno to wychodzic na jedno????? Ustka to fatalne wyzywienie we wszyskich tam
      sanatoriach!!!!-pozdrawiam
    • Gość: Córwacjusz Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:39
      Fajne miejsca z tych sanatoriów, lachony same wyrywają facetów, nie trzeba sie
      nawet wysilac
    • Gość: a Re: Tłumy ciągną do sanatoriów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:28
      Fajnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka