Gość: Blady IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 18:22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Frytek Re: Zginelo 7 astronautow ;-( IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 10:26 Szkoda ludzi, ale wqrwia mnie to ze wszedzie o tym trabia, a przeciez w glupich wypadkach samochodwych w Polsce codziennie ginie wiecej osob i to jakos nie jest nagłaśniane. ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Re: Zginelo 7 astronautow ;-( IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 15:37 Frytek ja cie wqrwiam ? O wypadkach tez trabia .. o Waldku na przyklad. Moze wynika to ze skali zjawiska .. 7 osob na raz .. wysokiej klasy specjalistow .. 60 Km nad Ziemia .. to raczej nie zdarza sie co dzien. Jest to drugi tak powazny wypadek w historii lotow kosmicznych. To jest news. Gdyby tych 7 astronautow zginelo w wypadku samochodowym tez nikt by o tym nie wspomnial (chyba ze zgineliby na raz) ... ale oni wykonywali misje dla ludzkosci ... a nie wracali z pracy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Zginelo 7 astronautow ;-( IP: 6CHUM* / *.ssss.gouv.qc.ca 02.02.03, 17:22 Wypadki samochodowe i inne lokalne incydenty sa wydarzeniami o ograniczonym, lokalnym zakresie i wydzwieku. Katastrofa Columbii stanowi natomiast powazny "setback" dla calej ludzkosci w usilowaniu znalezienia drogi ku gwiazdom. Wydaje mi sie wiec troche naiwnym uproszczeniem sprowadzanie przez niektorych forumowiczow tych, jakze roznych wagowo, wydarzen do wspolnego mianownika. Odpowiedz Link Zgłoś