Gość: aldona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:10 bogate społeczeństwo chciało nowy supermarket i ma, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tyr Netto wchodzi do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:15 czy aby gorzała bedzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Netto wchodzi do Płocka 22.08.06, 22:27 Kolejny tandetny sklep z badziewiem. Sama ilość tych placówek wskazuje jak bardzo wysublimowaną inwestycją jest ten dyskoncik. Takie są płockie aspiracje? Przez niego zlikwidują pewnie z kilkanaście miejsc pracy, a kto dostanie po głowie? - hipermarkety. Ciekawe jak wielu ludzi w Płocku nie odróżnia dyskontu od hipermarketu. Bo jeszcze długo w mieście będzie taki tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:49 wątpie aby Auchan przez netto dostał po dupie, prędzej okoliczne sklepiki co są dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Netto wchodzi do Płocka 22.08.06, 22:56 Właśnie o to mi chodziło, ale przecież "wszystkiemu winne są hipermarkety". A ludzie to łykają i dlatego w Płocku nie będzie konkurencji dla Auchana oraz galerii Podkowa (dla niektórych to też hipermarket). Jednocześnie w tematyce dyskontów i marketów wolna amerykanka - czy to nie ironia władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Netto wchodzi do Płocka 22.08.06, 23:10 Hipokryzja Milewskiego bije wszelkie granice. Typowy PiSowiec, twarz wyciera sobie frazesami o ochronie miejsc pracy lokalnych kupców a jednocześnie pozwala na budowę tego BADZIEWIA jakim jest Netto. Tylko głupiec nie wie że to właśnie dyskonty zarzynają małe sklepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic ciekawego Nic ciekawego. Taki sobie Albercik itp. itd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:44 Taki tam sklepik dla okolicznych mieszkańców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisłąw Dyrma Re: Nic ciekawego. Taki sobie Albercik itp. itd. IP: *.c242.petrotel.pl 23.08.06, 01:05 A obok stawiają już Lidla i będzie faaajnie. Ciekawe jak będie wyglądał ten wyjazd przez Topolową bo tam jest droga gruntowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ciffan Re: Netto wchodzi do Płocka 23.08.06, 01:31 Stuntman i konrad_wp odnieśli się do hipokryzji władców Polski i Płocka. Ja natomiast zastanawiam się głośno, jak wpłynie ruch klientów wjeżdżających i wyjeżdżających z owego sklepu (podkreślę, że z obu kierunków Kobylińskiego!) na ruch samochodów osobowych w tym regionie. Sądzę, że może być niemiło, szczególnie w porze powrotu pracowników orlenu do domów po pierwszej zmianie, sporo ich jeździ tamtędy do miasta. Nie wiem, jak należałoby rozplanować te wyjazdy. Faktem jest, że samo umiejscowienie sklepu w tym konkretnym miejscu jest, że tak łagodnie powiem, nieszczęśliwe. Spory czas temu mówiło się o ogrodzie na tym placu. No ale po co ludziom jakiś tam ogród, przecież każdy dobrze wie, że panaceum na brak rozrywki lub skołatane nerwy jest spacerek po zakupy do zagranicznego dyskontu... PS. Nie wiem, czy to tylko moje zdanie, ale ostatnie niusy z miasta sprawiają, że i tak już mocno poszarzała rzeczywistość jawi się w coraz czarniejszych barwach... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutto Netto wchodzi do Płocka IP: *.plock.mm.pl 23.08.06, 05:57 Przecież MM miał juz nie robić nowych markietów. Czy to zamiast Arboretrum? Tam stoi tak mało sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonquil Netto wchodzi do Płocka IP: 193.59.95.* 23.08.06, 06:45 Byłam w Netto w Kołobrzegu. Wielkością to troche naszego Lidla przypomina. Ale co do tych "niskich" cen to miałabym naprawdę duże wątpliwości. W Kołobrzegu uchodzi za jeden z droższych sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchełka Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 23.08.06, 12:43 w Kołobrzegu wszystko jest drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumoter Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.plock.msk.pl 23.08.06, 13:30 Hmm, Kołobrzeg. Tam to Netto w bliskiej okolicy nie ma żadnego sklepu i stało sie w ten sposób sklepem osiedlowym. W innej dzielnicy na skraju miasta przy Koszalińskiej znajduje się duży supersam coś w rodzaju naszego Auchanu i te dwa sklepy sobie nie przeszkadzają ( nie konkurują). Z Netto konkurował podobny nieco "Gold", ale zmienił włąściciela i nazwę. Tam właśnie sprawdza się właściwa lokalizacja tych dużych przecież sklepów. W centrum miasta nie ma żadnego wielkiego sklepu tego rodzaju. Jest za to wiele sklepików i sklepów dużo mniejszych. Jest co prawda Biedronka ale ta także wcale nie w centrum. W centrum miasta, po fabryce kondensatorów elektrolitycznych, w pobliżu ratusza nazywana jest jakby piętrowy dom handlowy zwany "Arkadią" (na wzór warszawskiej?). W sklepie tym jednak nie ma nic atrakcyjnego, a jest zdominowany przez drobnych handlowców popularnej tandety. To jakby przestroga dla przyszłej "Galerii" na naszym Nowym Rynku by wybrać dostawców w śród renomowanych producentów i nie handlować kiczem (np. wszelkiego rodzaju podróbkami. A co drożyzny w Kołobrzegu to powiem, że w wielu przypadkach w Płocku jest drożej igorzej jakościowo. Tam nie spotyka sie tak obrzydliwego pieczywa i wędlin jak w Płocku. Warzywa mają codziennie zawsze świeże z rejonu Łęczycy (tak!). A pozatem humor i dobra pogoda w Kołobrzegu dominuje czego i nam w Płocku życzę. Ps. Acha! Kołobrzeg obok stadionu Kotwicy posiada fajną hale sportowo- widowiskową, nadto ma dobre nawierzchnie ulic i chodników oznakowane wzorowo. Zaś Starówka jest dawana jako przykład restauracji. Odbudowano także plaże piaskiem z dna Bałtyku. Są znowu czyste, piękna i szerokie. Ale cóż będziemy sie wpędzać w kompleksy - inny świat. Szkoda tylko, że jest tam tak daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryterium0 Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:12 Ja też byłem, stymże nie w Kołobrzegu i ceny niektórych artykułów były jedne z najniższych w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 07:35 Po cholere wyjazd w Topolową? Za mało im al KObylińskiego. na miejscu ludzi z bloków przy Topolowej blokowałbym droge :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.c242.petrotel.pl 23.08.06, 09:37 Tak się składa, że mieszkam przy Topolowej i nie mam pojęcia jak ten wyjazd będzie wyglądał. Droga przy naszym bloku to gruntówka pełna dziur, której nikt nie chce naprawiać. Na przeciwki stawiają jeszcze LIDLa, który będzie bliżej samej Topolowej i z niego można taki wyjazd zrobić. Swoją drogą ciekawe jak wpłynie to wszystko na korki na Kobylińskiego. Już teraz jak ktoś skręca w Topolową to za nim ustawia się kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.plock.mm.pl 23.08.06, 09:41 widac taki twój los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 23.08.06, 12:44 Zapchają ci twoją niezapchaną uliczkę i będą korki. Ciekawe kto ci teraz kupi mieszkanko. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Didier Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.c240.petrotel.pl 23.08.06, 10:19 Wolę market niż kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:40 a miało być arboretum i maiło być pięknie, bo parków jest mało, a sklepów chyba aż za dużo. Urzędnicy dostali w łapę no to mamy "Netto".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pchełka Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.localdomain / *.msmplock.pl 23.08.06, 12:49 Wolałabym jeden duży hipermarket niż kilka takich kurdupli, nie koniecznie tanich i z bardzo kiepskim wyborem. Markowych rzeczy nie ma wcale (LIDL), a żywność tzw świerza jest wątpliwej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Netto wchodzi do Płocka IP: 193.243.142.* 23.08.06, 12:52 kompletny absurd , idiotyczne są posunięcia władz miasta , ale również nie rozumiem firm budujących te sklepy widoczny jest całkowity brak rozeznania rynku i klienteli . lokalizacja na takie dyskonty to biels , gąbin , słupno , bodzanów itp. potem widać ciągnące przez miasto sznury samochodów obywateli tych gmin ,inna jest struktura ludności w danii , innej skandynawii a inna u nas.bardzo szkoda tego terenu mógł znależć o wiele lepsze przeznaczenie /lodowisko,park,kino,aprtamenty itp / teren uzbrojony o świetnej lokalizacji.jestem od pokoleń płocczaninem i boli to jak niszczy się to miasto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurnaś Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.plock.msk.pl 23.08.06, 13:34 Wskazany teren NIE jest dobrym miejscem dla tego rodzaju obiektu handlowego. Płock posiada wiele lepszych miejsc na taki cel. Nie wskażę bo to nie moja brożka. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Netto wchodzi do Płocka 23.08.06, 18:53 A może inwestorzy traktują Płock właśnie jak Bielsk, Gąbin, Słupno? I może władze miast nie robią niczego aby zmienić tą przykrą praktykę? Efekty widać na codzień - totalne ZERO inwestycji znanych z innych miast, wieczne przepychanki i odstraszanie inwestorów prostackimi i prowincjonalnymi zagrywkami ciągle tych samych grup nacisku, które myślą jedynie o własnych kieszeniach, a nie o rozwoju miasta jako całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Netto wchodzi do Płocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 17:28 a co to za sklep ja chce nowego hipoermarketu kolosa co da po dupie auchanowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mięsny Olewnik wchodzi w Netto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:16 Wiadomo też że stoisko tam będzie miała firma Olewnik znana z tanich i niesmacznych wyrobów, obstawiająca wszystkie super hiper duper markety. Ja wolę iść do firmowego jakiegoś "wolnostojącego" niż łapać się przy okazji. Pewnie mają taką strategię, gdzie przyjeżdza klient z prowincji do dużego sklepu tam czeka już Olewnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Olewnik wchodzi w Netto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 18:40 Nie lubię i nie chodzę do Auchan ale przyznaję że lokalizację ma bardzo dobrą Już innego miejsca tak dobrego nie będzie jak to Odpowiedz Link Zgłoś