Dodaj do ulubionych

jak kupowali głosy wyborców

14.11.06, 08:57
Słyszałem ,że osoby nam znane podobnie jak w ubiegłej kadencji kupowały
głosy .Powinno się to przerwać jest to naganne i podać nazwiska osób, które
to robiły.Wstyd mi ,że takie osoby mają nas uczciwych ludzi
reprezentować.Gdzie honor.Kto wie szczegóły niech zgłosi
anonimowo,pozbędziemy się cwaniaków.
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:01
      pierwszy Wiesiek, impreza "wyborcza" w piątek o 17.00 "Pod Kominem"
      • Gość: doda Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.class145.petrotel.pl 16.11.06, 22:51
        A mówią że Kossak jest pusty i wisi dużą kase ,to za co tak kupował te głosy
    • Gość: krzpac Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.c152.petrotel.pl 14.11.06, 09:02
      Skoro "słyszałeś", a nie złapałeś za rękę, to myślę, że nie ma tematu. Będziesz miał niezbite dowody, to się tu dopiero zgłoś.
      over
      • Gość: jerzy Re: jak kupowali głosy wyborców IP: 89.229.146.* 14.11.06, 10:25
        może Ty jako sam zainteresowany zgłosisz to bo pewno wiesz najlepiej, ale brak
        Ci jaj i honoru.Dlatego apeluje do osób ,które mają dowody nadajcie temat ,
        widać ,że po woli boją się Ci co kipowali i dzięki temu dostali się do
        Rady.Może któregoś z .zuli sumienie będzie dręczyło
        • Gość: Ox Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:03
          Przed wyborami już było słychać od znajomych za co można dostać dyche. Poza tym
          te cale wybory to szit. Akurat tego roku postanowilem sie przyjrzec kandydatom
          ich reklamie i pracy. nie podoba mi sie to
          • Gość: zez Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.eranet.pl 14.11.06, 16:16
            przecież wiadomo że Wiesiek i Jacek to już co najmniej drugi raz. Nie ma na
            nich silnych?
            • Gość: jfhjgh Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.11.06, 23:27
              racja... wiesiek k. i jacek j. na 10000% kupowali głosy... bo niby kto wybrałby
              kogoś kto ani razu nie zabrał głosu na żadnej sesji??????
              • Gość: echo Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:08
                O tym J. to ja też słyszałem. Może ktoś ma jakieś dowody?
    • Gość: gaw Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 06:32
      Eryk to juz nawet kolejny raz, do skutku
      • Gość: x Re: jak kupowali głosy wyborców IP: 89.229.146.* 15.11.06, 15:38
        nagroda dla osoby ,która zdemaskuje nowych radnych co kupowali głosy
        • Gość: mirek Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.c154.petrotel.pl 15.11.06, 19:43
          To takie bagienko, prawie wszyscy w tym się nużają, więc nic się nie wyda. Dla
          nich cel uświęca środki.Teraz są dumni, bo są skuteczni, a przecież to się
          liczy.Niektórzy kompletnie nieznani,albo skompromitowani nic nie zrobili w
          swoim życiu pożytecznego a zostali radnymi.Nawet nie mieli dobrej reklamy.Nawet
          nie było wiadomo, że w ogóle oni istnieją. Coś jest nie tak, tylko podejrzewam,
          że to dotyczy większości.
          • Gość: ktoś Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:22
            U mnie całe osiedle o tym trzeszczało a jak zwykle dziwnym trafem policja nic
            nie wiedziała.
            • Gość: abc Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:56
              Ze złapaniem i udowodnieniem takiego radnego nie jest prosta sprawa, ale można
              zrobić tak jak w Radziwiu. Poprostu wystawić uczciwego człowieka i wtedy nie ma
              siły - głosy się rozbiją.
              • Gość: fkgjyhlhjk uwaga!!!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.11.06, 23:40
                PISZMY NAZWISKA TYCH CO WIEMY, ŻE KUPOWALI....
                jacek jasion
                wiesław kossakowski
                • Gość: miły Re: uwaga!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:42
                  piotr kubera,
                  • Gość: z Bielska Re: uwaga!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:58
                    Zgorzelski za kasę marszałka
                    • Gość: misz. Re: uwaga!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:26
                      Eryk S.
                    • Gość: ... Re: uwaga!!!!!! IP: *.plock.msk.pl 19.11.06, 19:45
                      jak masz dowody to pokaż je, w przecwinym wypadku sprawa trafi do organów
                      ścigania!!!!
                  • Gość: bardzo miły Re: uwaga!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:44
                    Kubera dostał 575 głosów. Ze zwykłej nienawiści kłamiesz bo sam pewnie dostałeś
                    tyle ile kot napłakał jak widziałeś to są do tego organy ścigania .Kubera nie
                    musiał kupować głosów w przeciwieństwie do tych co mają tylko swoje własne
                    poparcie.
              • Gość: mirek Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.c154.petrotel.pl 16.11.06, 07:49
                Tak było na jednej liście na podolu, głosy się rozbiły dosłownie po połowie,
                tylko ten uczciwy nie wszedł, przegrał kilkoma głosami.Można to sprawdzić
                analizując listy.
    • mat58 Re: jak kupowali głosy wyborców 16.11.06, 00:01
      to smutne i świadczące o bezgranicznej naiwności uczciwych ludzi
      :((
      Dzisiaj dowiedziałem się jak wyglądał mechanizm kupowania głosów.
      Przed siedzibą komisji stała ekipa, pierwszy wchodził wrzucał do urny tylko
      część arkuszy, resztę wynosił i czekał na chętnego, który wniesie i wrzuci do
      urny wypełnioną kartę i przyniesie czystą-za to otrzymywał od 10 do 20
      złotych/zależało od godziny i miejsca/i tak do końca dnia...
      • Gość: mac Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 07:56
        wszyscy wiedzą, że głosy były kupowane - są świadkowie - niektórzy nawet
        zgłaszali przewodniczącym komisji - i co - wielkie NIC.
        Bo w tym mieście szuka się naiwniaków, którym na siłę udowadnia się winę, a
        gdzie była policja tym razem - skoro od rana aż huczało o kupowaniu głosów????

• Gość: ja Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:15
        kupowano ponoć też tak, że podjeżdżano samochodem z alkocholem, dawano ten
        alkochol i mówiono na kogo głosować.Gość brał flache pod pazuchę i szedł oddać
        głos.
    • Gość: jan Re: jak kupowali głosy wyborców czerwoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 08:03
      raczej ABW, policja pokazała po czyjej jest stronie
      wezwana do ww przypadku policja przyjechała w mundurach, oznakowanym autem
      pewnie na wszelki wypadek na sygnale, eeech
      • Gość: zbulwersowana Re: jak kupowali głosy wyborców czerwoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:33
        Weszli tylko ci co mają kasę bo to tylko ich jedyny atut kasa zrobi wszystko a
        że w głowie nic to nie szkodzi
      • zielony_jarek Re: jak kupowali głosy wyborców czerwoni 16.11.06, 09:36
        Nieprawdopodobne!
        Materiał ten posiada informację o przestępstwie. Jestem przekonany, że
        stosowne instytucje wezmą go w ręce i wyjaśnią.
        • Gość: 1putin Re: jak kupowali głosy wyborców czerwoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:48
          Powinni wyznaczyc nagrodę za zgłoszenie popełnienia przestępstwaw wysokości np
          100 zł. Menele którzy brali udział w kupowaniu głosów na pewno wezmą aktywny
          udział w skłądaniu zeznań... W związku z wyborami zarobili by w końcu 110zł:)))
          • Gość: Powt. z rozrywki Re: jak kupowali głosy wyborców czerwoni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 00:35
            Krew mnie zalewa jak czytam te posty i od razu przypomina mi się zamach na demokrację z poprzednich wyborów władz miasta, a przecież coś powinno się zmienić.
    • Gość: faja Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:57
      to jest wlsnie demokracja ,a ludzie jak sprzedają nie tylko głosy
    • Gość: spokoj Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:33
      jurek daj spokój
      • Gość: mm Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:59
        Na mieście mówią, że kupowali i z lewa i z prawa, dlatego zostaje to bez żadnej
        reakcji.
        • Gość: Janina Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:17
          do mnie tez doszły słuchy ze kupowano głosy np. kandydat naszego miasta, ale
          nic juz z tym nie zrobimy. Ci co kupowali głosy doskonale wiedzieli komu
          proponowac pieniadze za głos, dla nich te 10zł to wkońcu 2 wina a kto zostanie
          radnym to ich nie interesowało.
          • Gość: mm Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:35
            najgorsze jest to,że i za 4 lata nic z tym nie zrobimy, my tam nie mamy swoich
            przedstawicieli.
    • quattro10 Re: jak kupowali głosy wyborców 17.11.06, 16:29
      no jak?
      • Gość: ... Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:32
        Coś jest nie tak, skoro powchodzili ludzie skompromitowani. Jakim cudem?
        • Gość: Precz z komuną! Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:10
          To był cud czerwonego betonu. roman_j powinien się na ten temat rozpisać.
          • Gość: hghj Jacek J IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.11.06, 00:42
            Nie trzeba udowodnić przepływu pieniedzy przez konto wyborcze. W tym przypadku
            brak było jakichkolwiek ulotek, plakatów, gadżetów itp rzeczy. Wystarczyło
            kupic tzw X w kratce jako towar najprawdopodobniej jako płynny towar. Poza tym
            tylko tacy głosuja na człowieka który przez 4 lata jedyne słowa jakie
            wypowiedział to w czasie zaprzysiezenia radnych 4 lata temu ,, Tak mi dopomoż
            Bóg" a później cisza.......
            wiedział, że normalnie by go nie wybrano, więc zamiast zainwestować w kampanię,
            zainwestował w kupowanie głosów......
            • Gość: ja Re: Jacek J IP: *.c154.petrotel.pl 18.11.06, 14:32
              Właśnie też tak myślę, po co wydawać na kampanię, jak za to,co by się
              wydało,lepiej kupić głosy.
            • Gość: Ox Re: Jacek J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:36
              "więc zamiast zainwestować w kampanię,
              >
              > zainwestował w kupowanie głosów......"

No i tak nie moze byc niech ten temat nie znika. To nie sa wybory to jest jawne
              kupowanie miejsca w radzie
              • Gość: ja Re: Jacek J IP: *.c154.petrotel.pl 18.11.06, 14:38
                niestety, kupowanie miejsc w radzie.....
                • Gość: mm Re: Jacek J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:31
                  Szkoda mi tych, którzy mogą wiele zrobić dla Płocka, a przegrali, ponieważ są
                  uczciwi. Ale też szkoda mi mieszkańców, bo będzie jak było.
    • Gość: zawiedziony Re: Jacek J IP: *.plock.mm.pl 19.11.06, 18:32
      czy nie ma uczciwego , który pełniąc obowiązki służbowe ma kompetencje i
      możliwości nadania urzędowego biegu tej sprawie i jako osoba odpowiedzialna
      przyczyni się do oczyszczenia w naszym mieście z tych brudów ,My wyborcy
      zawiedzeni czekamy , może jest to temat dla nowo powołanej służby do zwalczania
      korupcyji
      • Gość: mm Re: Jacek J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:54
        tylko jak to teraz udowodnić? Może proponowac kasę i uniknięcie kary dla tych,
        co sprzedawali swoje głosy?
    • Gość: gin Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.c241.petrotel.pl 20.11.06, 14:02
      W Siedlcach też kupowali.
      • Gość: ! Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:30
        Mieli tak pilnować, i co?
    • Gość: henia Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:09
      Mogę już tylko pisać bo oddałam swój głos (ciało dużo wcześniej)
      bezinteresownie a co za tym idzie bezpłatnie zwycięskiemu kandydatowi.
      • Gość: *** Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:11
        Gość portalu: henia napisał(a):

> Mogę już tylko pisać bo oddałam swój głos (ciało dużo wcześniej)
        > bezinteresownie a co za tym idzie bezpłatnie zwycięskiemu kandydatowi
        -----Tak tylko się spytam , :) to ciało też temu kandydatowi???:)
        • Gość: henia Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:29
          absolutnie bezapelacyjnie i całkowicie
          • Gość: gr Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:02
            Słyszałem, że przesłuchano męża jednej z kandydatek na radną z okręgu Imielnica,
            Borowiczki. Moze ktoś wie więcej? Chodzi o kupowanie głosów. Poczytajcie sobie
            tez niżej.

Kłopoty wójta

16 minut temu

Starający się o reelekcję wójt gminy Bartoszyce (Warmińsko-Mazurskie) Zbigniew
            C. (PSL), w asyście policji, został przewieziony w czwartek po południu do
            szpitala. Wcześniej funkcjonariusze zatrzymali go w pracy, w związku ze sprawą
            kupowania głosów za 10 zł podczas I tury wyborów samorządowych.

Informacje na ten temat potwierdziła wieczorem policja i prokuratura. Rzecznik
            bartoszyckiej policji Henryk Sołodki, odsyłając do prokuratury z pytaniami
            dotyczącymi szczegółów zatrzymania zaznaczył, że funkcjonariusze pojawili się w
            czwartek w gabinecie wójta z polecenia prokuratora.

Jak powiedział rzecznik Prokuratury Okręgowej w Olsztynie Mieczysław
            Orzechowski, w czwartek wydano postanowienie o zatrzymaniu i o przedstawieniu
            Zbigniewowi C. zarzutów korupcji wyborczej.
            czytaj dalej

Orzechowski nie zdradził bliższych informacji, podkreślając, że nie może mówić o
            treści zarzutów, zanim nie usłyszy ich sam podejrzewany.

Dodał jednak, że zatrzymanie kandydata miało zapobiec jego ewentualnemu
            kontaktowi z Wiolettą P., podejrzewaną o agitowanie na rzecz C. i wręczanie po
            10 zł wyborcom. Według prokuratury, kobieta złożyła zeznania "ujawniające nowe
            okoliczności" korupcyjnego procederu i na chwilę przed zatrzymaniem wójta
            opuściła policyjną izbę zatrzymań.

Dotychczas zarzuty w tej sprawie przedstawiono 11 osobom: 10 - przyjmowania
            korzyści majątkowych podczas I tury wyborów, a Wioletcie P. - wręczania łapówek.

Zatrzymany Zbigniew C. w czwartek po południu trafił do szpitala. Rzecznik
            prokuratury wyjaśnił, że "Zbigniew C. poczuł się źle w komendzie", a w szpitalu
            "na pewno spędzi najbliższą noc".

Sprawa kupowania głosów po 10 zł wyszła na jaw 12 listopada, w dniu I tury
            wyborów. Policja otrzymała wtedy informację, że taki proceder miał miejsce w
            miejscowości Wojciechy k. Bartoszyc.

Zbigniew C. dostał się do drugiej tury z poparciem 32,22 proc. głosujących. Do
            drugiej tury weszła też kandydatka PiS Jadwiga Gut (46,29 proc. głosów).

Zobacz nasz raport specjalny "Bitwa o samorządy"

Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
            Biuletyn Fakty

• Gość: pytalski Re: jak kupowali głosy wyborców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:48
      Ciekawe czy 26 też będą kupowane głosy?????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka