Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety ...

21.11.06, 21:56
Pan prezydent ma krótką pamięć jeśli chodzi o sprawę komisji powołanej do
zbadania sprawy Jagiellonki. Prasa donosiła wówczas, że pan prezydent zabronił
swoim urzędnikom udzielania informacji członkom komisji. Ta decyzja była
sprzeczna z prawem. Ale miała też dobre strony, bo pan prezydent pokazał wtedy
swój lekceważący stosunek do radnych RM, czyli naszych przedstawicieli. Zrobił
to wtedy po raz pierwszy, ale bynajmniej nie ostatni. A płocczanie dotąd nie
wyciągnęli z tego wniosków. Szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:05
      A gdyby poparło mnie np. Stowarzyszenie Nasze Miasto Płock, to...
      zaprotestowałbym?- cóż za obłuda !!!! W Płocku wiele się mówi na temat tego,
      jak jeden z obecnych członków Naszego Miasta ( wtedy SLD) popierał Pana w
      poprzednich wyborach( zeby zrobić na złość kandydatowi Hetkowskiemu oraz o tym,
      że teraz juz w pierwszej turze "polecał" głosować na Pana.Za dużo ma do
      stracenia. No cóz , zapewne Pan powie, że bez pańskiej wiedzy- czy tak?
      • Gość: dość strat Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.plock.mm.pl 21.11.06, 22:50
        Gdyby nie barany z Naszego Miasta Płock to ten drętwiak Milewski nigdy nie
        byłby prezydentem . Teraz na głowie staje Gazeta Wybiórcza ,żeby wypromować
        tych niedouków. Mam nadzieję ,że nikt nie zginie na ich sztandarowym
        osiągnięciu, czyli połączeniu pasma drogi dojazdowej do mostu z ul Wyszogrodzką.
        I ten "absolwent" SGH wyliczył ,że nie zrealizował 20% zadań? To którą SGH
        kończył , bo chyba w Pacynie pod Trzepowem , a nie w Warszawie . A poza tym to
        jak kończył te studia , chyba jak Kolczyński , dorywczo. A co z procesem o
        PERN ? Kiedy GW zamieści reportaż z procesu?
        • Gość: realista Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:26
          A dlaczego koledzy dziennikarze nie zapytali jakoie w tym roku jest procentowe
          wykonanie inwestycji - czy przekroczyło 10%?
      • Gość: ania Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:58
        Milewski już ma w garści radnych z NMP więc nie potrzebuje poparcia
        stowarzyszenia
    • Gość: J.Krawczyk Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 01:14
      Moja oferta jest nadal aktualna, a że obaj panowie są już ze mną zgodni, to na
      luty będzie nasz projekt i do roboty- dostaniemy to na co wszyscy oczekują a
      nie to co nie ma publicznej, społecznej akceptacji.
      • mat58 Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet 22.11.06, 01:25
        Panie Józefie cieszę sie, że nie wyrzucił pan swojej pracy do kosza.
        Jagiellonka zasługuje na dobry projekt!
      • Gość: on Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:40
        Panie Krawczyk Pan już lepiej nic nie projektuje,z tymi pomysłami gdzie indziej
        i byle dalej od Budowlanych!!!
    • kaem2 czują czują 22.11.06, 01:29
      "Mirosław Milewski: - To był wyjątek. Mówiłem, że zrealizowałem 80 proc. swojego programu. Potrzebowaliśmy pieniędzy na inwestycję, a proces prywatyzacji był bezpieczny, płocczanie nie powinni go odczuć."

A OSTATNIA PODWYŻKA OGRZEWANIA ??????????????????????????????
    • Gość: Radzio Płock bez szans na rozwój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 07:31
      Z tej debaty wynika jedno. Jak Milewski zostanie prezydentem to nic się nie
      zmieni!!!Czyli trzy lata przygotowań do następnych inwestycji i bum pół roku
      przed następnymi wyborami. Dodatkowo ci sami wiceprezydenci, ci sami dyrektorzy,
      ci sami prezesi płockich spółek. Stagnacja i rozpacz!!!!!!! Płock musi zacząć
      się zmieniać!!!Dynamicznie rozwijać, a nie stać w miejscu i patrzeć jak uciekają
      z niego młodzi wykształceni ludzie.
      Wierzę że Płock wybierze Nowakowskiego!!! Nam wszystkim potrzebna jest świerza
      krew!!!
      • Gość: mk Re: Płock bez szans na rozwój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:46
        Popieram - też tak myśle
        • Gość: wyborca Re: Płock bez szans na rozwój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:36
          Bez szans na rozwój to tylko z Milewskim
    • Gość: Plotczanin Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.c155.petrotel.pl 22.11.06, 08:54
      Panie Milewski-panski sztab ltory prywatyzowal PEC nie mial zadnegp pojęcia o
      randze dobrze funcjonowanej firmie. Rozwaliliscie firme w drobny mak.Niech pan
      sie zajmie naprawde pisaniem fraszek do kabaretów wraz z swoimi doradcami
      ekonomicznymi.

pozdrawiam
    • Gość: jawor Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:03
      Nie popieram Milewskiego dlatego ze jest Milewskim, bo osobiscie nie mam do
      niego przekonania i uwazam ze mozna bylo wystawic kogos lepszego z szeregow
      plockiego PiS. Ale jest kandydatem PiSu i bede na niego glosowal bo Nowakowski
      (dawny czlonek UPR i radny PiSu) jest zwyklym zdrajca i karierowiczem czyli
      zadna alternatywa dla Milewskiego. A jesli chodzi o NMP Panie Prezydencie
      to...zadziwil mnie Pan. Wiem Pan dobrze ze polowa czlonkow plockiego PiSu nie
      zgadza sie na koalicje z PO. Poza tym wiceprezydenta (Kubere) mial Pan komucha
      to czemu z NMP nie rozmawiac? Swoja droga to skandal zeby taki karierowicz
      Kubera, komuch startowal z 3 pozycji na listach PiSu. W ogole jest Pan twarza
      ukladu towarzysko-rodzinnego w PiSie z ktorym bedzie trzeba w najblizszym
      czasie cos zrobic, odsunac ale jest Pan kandydatem PiSu i dlatego zaglosuje na
      Pana...i tylko dlatego.
      • Gość: kubek kawy Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.chello.pl 22.11.06, 09:15
        PiS uber alles!! Jasne gamoniu. A AN nie był członkiem PiSu a startował z jego
        listy to mała różnica. Z resztą zauważ- Przenajświęszy PiS, nieomylny w swej
        mądrości, wpuścił na listę AN. CZyli że co? PiS się pomylił a może AN to
        porządny człowiek? No jak? Biegnij zapytaj Jarka bo sami tam w Pisie myśleć nie
        możecie, z tego co gazety donoszą ... hehehe
      • Gość: @ berecik z antenką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:21
        Oto język prawdziwego Pisowca. Oszołom i tyle. Nienawiść i epitety. Sam jesteś
        zdrajcą bałwanie. Nowakowski nigdy nie był w Pis, a głosowanie na Milewskiego
        tylko dlatego że startuje z partii mocherowych beretów to już totalny idiotyzm.
        • Gość: jawor Re: berecik z antenką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:57
          hehe...idioci mowia o idiotyzmie...hehe...typowe dla tuskoludkow. Nie przepadam
          za Milewskim z powodu jego sposobu bycia i pewnych cech charakteru oraz
          postepowania a nie pogladow. Poglady Nowakowskiego mi zupelnie nie odpowiadaja
          wiec wybor jest tylko jeden: Milewski. A to ze ktos nie byl czlonkiem PiSu a
          pchal sie na jego listy bo akurat PiS mial wysokie poparcie, wyzsze niz po,
          swiadczy tym gorzej o tym czlowieku, bo widac ze dla stolka bedzie sie pchal do
          kazdego kto jest wyzej w sondazach. I taki jest Nowakowski. Zero wlasnego
          zdania. Idzie z tym kto daje mu szanse na stolek. Tym razem postawil na po bo
          to taka partia ktora przygarnia takich zfrustrowanych karierowiczow.
          • Gość: *** Re: berecik z antenką IP: *.eranet.pl 22.11.06, 12:37
            Ty tez masz prawo wyboru, możesz zagosowac na MM, ale nie pluj na AN > Pan
            Andrzej wstapił do PO a nie do PiS wtedy, kiedy PiS mial większe poparcie - nie
            wybiera wiec tych najlepszych sondażowo, ale najlepszych programowo. Dlatego
            zagosuje na niego i mam nadzieje , że zrobi tak wiele płocczan, szczególnie, po
            wypowiedzi obecnego prezydenta, że zostawi wszystkich swoich zastępców , co
            oznacza, że inwestycje będą w Płocku dalej leżały i opóźniały się. Proponuję
            zapytać obojetnie kogo z pracowników UM lub byłych radnych kto tak naprawdę
            nawalił , jakim jest wiceprezydentem Pan Kolczyński ? Odpowiedź moze być dla
            wielu zaskakujaca - a Pan Milewski oczywiście zostawi na stanowiskach
            nieudaczników- bo to przecież koledzy z PiS. Brawo Panie Nowakowski, że nie
            chce Pan być zastępcą obecnego prezydenta. Stać Pana na wiecej i zasługuje Pan
            na to .Pozdrawiam i życzę duzo głosów w niedzielę.
            • Gość: wyborca Re: berecik z antenką do Trzepowa marsz! IP: *.c158.petrotel.pl 22.11.06, 12:55
              Drodzy Płocczanie macie szansę wygonić Trepa i gamonia z powrotem do Trzepowa!
              • Gość: jawor Re: berecik z antenką do Trzepowa marsz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:06
                Drogi *** sprawdz sobie kiedy AN wstapil do po a potem sprawdz jakie wtedy byly
                sondaze i bedziesz mial odpowiedz. A zanim tego nie zrobisz, nie zarzucaj mi
                klamstwa bo bylem blisko calej sytuacji i wiem co mowie. Dla mnie ani Milewski
                ani tym bardziej Nowakowski nie nadaje sie na prezydenta zbytnio ale skoro jest
                tylko tych dwoch to na ktoregos trzeba zaglosowac. Jestem z PiSu wiec glosuje
                na kandydata PiSu bo znam obu i dla mnie Nowakowski nie jest zadna alternatywa
                na bolaczki Plocka. Tak prawde mowiac to jeden drugiego jest wart.
                • Gość: lejek Re: berecik z antenką do Trzepowa marsz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:19
                  dlatego należy olać obu partyjniaków
                • Gość: *** Re: berecik z antenką do Trzepowa marsz! IP: *.eranet.pl 22.11.06, 14:23
                  Szanowny "jawor"
                  Znam dobrze tamte sondaze - akurat sie tym interesuje, a więc wiem o czym
                  pisałem. Należysz do PiS ( Twój wybór) - to dobrze, nie masz innego wyjscia jak
                  głosować na MM. Ja ten wybór mam , moge głosować tak, żeby było lepiej dla
                  płocczan i Płocka - popieram więc Nowakowskiego , gdyż uważam, że z tych 2
                  kandydatów on jest zdecydowanie lepszy. Ale co do jednego sie zgadzamy - wybór
                  jest trudny - lepszy być może był by ktoś trzeci. Będę głosować na
                  Nowakowskiego, bo Milewski juz pokazał, że jedyne co zrealizował to obniżka
                  swojej pensji - tylko to udało mu sie w 100 %. a JA WOLĘ, BY PREZYDENT ZARABIAŁ
                  TAK, JAK NA TO ZASŁUGUJE - CZYLI PRACOWAŁ DOBRZE I ZARABIUAŁ DOBRZE -a nie
                  zarabiał mało i pracował mało.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: jawor Re: berecik z antenką do Trzepowa marsz! IP: *.4.48.80.plock.msk.pl 22.11.06, 22:10
                    Oczywiscie *** szanuje Twoj poglad i chcesz to glosuj na AN. Ale dwie sprawy:
                    1. Gdy AN przechodzil do PO to PO wyprzedzalo dosc znacznie PiS w sondazach.
                    2. Ja znowu uwazam ze to Milewski jest duzo lepszym kandydatem od Nowakowskiego.

Rowniez pozdrawiam
          • Gość: kubek kawy Re: berecik z antenką IP: *.chello.pl 23.11.06, 00:10
            znam AN od kilku lat. Zatem ucisz się Pan i wstydu oszczęść sobie i swoej
            rodzinie.
          • Gość: Lol Re: berecik z antenką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:04
            Ludzie wybaczcie Jaworowi, bo to zapalony sPiSkowiec - oni nawet z kolorami
            sobie nie radza :D
            • Gość: ZZZ Re: berecik z antenką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:09
              Zgadzam się WizjA 2011 TO IDA fIKS dla FANATYYKÓW
      • Gość: Fakir Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:11
        Czerwone żule na czele z branzlotechikiem romanem urządzaja sobie hucpę na
        nędznym forum. Różnica między wami, a Prezydentem Milewskim jest taka, że on za
        cztery dni zostanie ponownie wybrany na Prezydenta 125-tysiecznego miasta, a wy
        w dalszym ciągu pozostaniecie czerwonymi i liberalnymi żulami.
        • Gość: rashid Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:42
          Jeśli już to prawie 150 tysięcznego miasta a poza tym Panie Nowakowski starczy
          już tych komisji śledczych.Panu już dziękujemy!!! Milewski górą!
          • g.dziwota Re: Tylko Milewski i PiS 22.11.06, 16:59
            Gość portalu: rashid napisał(a):

> Jeśli już to prawie 150 tysięcznego miasta a poza tym Panie Nowakowski
            starczy
            > już tych komisji śledczych.Panu już dziękujemy!!! Milewski górą!

Hehe.
            Co za optymizm.
            Płock ma 127841 mieszkańców (w 2004 roku) - tak podaje Miejski Zeszyt
            Statystyczny Nr 12.
            • Gość: lulu Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:35
              a Ciebei Dziwoto to powinni wypie..ć z ratusza po tym poście. Jako pracownik
              ratusza masz zakaz publicznego wyrażania swoich poglądów politycznych. Taka jest
              ustawa o pracownikach samorządowych.
              • g.dziwota Do lulu 23.11.06, 09:33
                Gość portalu: lulu napisał(a):

> a Ciebei Dziwoto to powinni wypie..ć z ratusza po tym poście. Jako pracownik
                > ratusza masz zakaz publicznego wyrażania swoich poglądów politycznych. Taka
                > jest ustawa o pracownikach samorządowych.

Dla mających kłopot z czytaniem ze zrozumieniem powtarzam poprzedni wpis:
                "Hehe.
                Co za optymizm.
                Płock ma 127841 mieszkańców (w 2004 roku) - tak podaje Miejski Zeszyt
                Statystyczny Nr 12."
                Ten optymizn tyczył się stwierdzenia, że Płock ma 150 tys mieszkańców.
                • Gość: snajper Re: Dziwota w godzinach pracy UM robisz wpisy? IP: *.orange.pl 26.11.06, 21:20
                  weś się do pracy gamoniu. Wietrzysz się w UM a mm jeszcze za to ci płaci kaskę.
                  • g.dziwota Dziwota w godzinach pracy UM pracuje 27.11.06, 09:40
                    Gość portalu: snajper napisał(a):

> weś się do pracy gamoniu. Wietrzysz się w UM a mm jeszcze za to ci płaci
                    kaskę.

Drogi snajperze.
                    Dla Twojej informacji napisze Ci, że np. dzis mam urlop.
                    A moje uczestnictwo na forum pewno nie zaniedbuje obowiązków służbowych.
                    A liczyłeś ile czasu tracą palący w czasie pracy?
        • Gość: m Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:56
          powiedział co wiedział, inteligencji zero...
        • Gość: Lol Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:14
          Gość portalu: Fakir napisał(a):

> Czerwone żule na czele z branzlotechikiem romanem urządzaja sobie hucpę na
          > nędznym forum. Różnica między wami, a Prezydentem Milewskim jest taka, że on za
          > > cztery dni zostanie ponownie wybrany na Prezydenta 125-tysiecznego miasta, a
          wy w dalszym ciągu pozostaniecie czerwonymi i liberalnymi żulami.

Jak żałośnie niski jest twój poziom. Jestes dobrym przykładem motta waszej
          wszystkowiedzacej partii hipokrytów :)
      • Gość: Aśka Re: Tylko Milewski i PiS IP: *.plock.mm.pl 22.11.06, 15:31
        Czyli kandydat do kitu, ale zagłosujesz na niego, bo z pISu? Beznadziejne
        rozumowanie i nic wiecej. Głosuje się na tego, kto jest po prostu lepszy! Nie
        znam Nowakowskiego, ale dam mu szansę. Może zmieni decyzje Milewskiego i przed
        oknami mojego wieżowca nie zbuduje mi obwodnicy, a na taki genialny plan wpadł
        własnie obecny prezydent.
    • Gość: żul Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:41
      I będzie rządził nie z NMP tylko w koalicji z Jasionem, Kosakiem, latarem.
      Zgroza i zakłamanie.
      • Gość: kaziu Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:48
        Ale brzydkie nazwiska...
        • Gość: tak Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.class144.petrotel.pl 22.11.06, 15:05
          Tak,bo to koalicja budżetowa w RM i absolutoryjna Trepa z Trzepowa!
    • Gość: Jurek Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:01
      Andrzeju Nowakowski
      Nie mogę pojąć, że należysz do PO. Czy nie widzisz że za chwilę PO poda rękę
      komuchom? Teraz już też podają sobie, ale wstydliwie pod stołem. Dlaczego
      przekreślasz w ten sposób przekaz swoich dziadów i ojców?!!! Bądż sobą. Nie
      zbaczaj z drogi!!
    • Gość: do Jurka Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:27
      Przeczież Andrzej N stoi na czele frakcji komuchów w PO (Stachowicz, Uchwał,
      Luczewski,Kozimiński)
    • Gość: Jurek Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:46
      No to w takiej sytuacji Andrzej N. ma o cztery głosy mniej.
    • Gość: Marley Roman_J zrób wszystkim przysługę i nie wypowiadaj IP: *.c158.petrotel.pl 22.11.06, 17:48
      Roman_J zrób wszystkim przysługę i nie wypowiadaj się na forum.Nie ma 2 tak
      ziejącej nienawiścią osoby na tym forum i dobrze wszystkim zrobi twoje
      milczenie.
      • Gość: płocki wyborca Re: Roman_J zrób wszystkim przysługę i nie wypowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:17
        Po obejrzeniu debaty w telewizji w dniu dzisiejszym wyraźnie widać, że
        NOKWAKOWSKI jest lepszym kandydatem na prezydenta. Odpowiadał merytorycznie,
        rzeczowo, bez złośliwości , jaką niestety było widać i słychać u prezydenta
        Milewskiego. Panie prezydencie Milewski - czemu sie Pan tak denerwował, takie
        nerwowe ruchy, czerwone uszy ...., aż tak się Pan boi Nowakowskiego - i
        słusznie , bo mam nadzieję, że on pokaże, iż jest lepszym prezydentem, takim,
        który dba przede wszystkim o Płock, a nie o to by nie urazić swojej chorej,
        wydumanej ambicji
        • Gość: jawor Re: Roman_J zrób wszystkim przysługę i nie wypowi IP: *.4.48.80.plock.msk.pl 22.11.06, 21:57
          to chyba ogladales inna debate bo w tej akurat nowakowski wypadl przy milewskim
          jak cienias.
          • Gość: mk Re: Roman_J zrób wszystkim przysługę i nie wypowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:51
            Każdy widzi to co chce widzieć
    • Gość: M.Z. Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:28
      A moim zdaniem lepiej wypadł Milewski. Nawet wydaje mi się, że poprzednią
      wypowiedż sformułowała osoba z komitetu wyborczego Nowakowskiego.
      • Gość: były wyborca PiS Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.plock.mm.pl 22.11.06, 20:05
        Milewski zachowywał się jak marny aktorzyna wymachując bez celu rękami. Gesty
        były sztuczne, wyuczone, nienaturalne .Wyglądało to jak pomylone kroki
        u marnego tancerza .Widać jednak ,że jest profesjonalnie przygotowywany do
        kampanii ,tylko talentu brak do zagrania roli. Jeśli przeanalizować stronę
        merytoryczną dyskusji , to żenującym jest fakt , że ten facet nawet nie rozumie
        swojej roli w bałaganie inwestycyjnym do jakiego jego ekipa doprowadziła
        w Płocku . Wyliczając swoje nie zrealizowane obietnice wyborcze nie wspomniał o
        braku dróg dojazdowych ,o braku przygotowywania procesu inwestycyjnego budowy
        obwodnic , o braku nowych miejsc pracy w Płockim Parku Technologicznym .
        No a już obietnica pozostawienia tych samych zastępców , szczególnie gdy
        popatrzymy na dokonania Kolczyńskiego ,to kpina z mieszkańców Płocka .
        Ludzie opamiętajcie się , etykietka PiS przypięta do klapy w tym przypadku
        pomoże tyle samo , co Matka Boska w klapie Wałęsy . Nie ta etykietka będzie
        nami rządzić tylko mierna marionetka , która umie tylko stroszyć wyliniałe
        piórka przed kamerą . To żałosne , byłoby może i trochę śmieszne gdyby nie
        tragiczne skutki dla płocczan . Proszę , nie skazujcie siebie i nas na drugą
        tak nędzną kadencję i nie głosujcie na Milewskiego .Zagłosuję na
        Nowakowskiego , chociaż też nie jest kandydatem spełniającym moje wyobrażenia
        o prezydenie naszego miasta . Daje jednak nadzieję na lepsze zarządzanie bo
        umie słuchać i dyskutować, a tylko w dyskusji i wymianie poglądów można
        wypracować dobrą współpracę z Radą Miasta i mieszkańcami Płocka.
      • Gość: płocki wyborca Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:05
        Mylisz się M.Z.- nie należę do komitetu wyborczego Nowakowskiego. Tak wogóle to
        w pierwszej turze miałem innego kandydata, ale teraz musze wybrać mniejsze zło
        dla Płocka . Dlatego bedę głosował na Nowakowskiego. Nie jestem członkiem
        żadnej partii tylko umiejacym obserwować płocczaninem
        • Gość: jawor Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.4.48.80.plock.msk.pl 22.11.06, 22:03
          hehehe...umiejacym obserwowac...hehehe...chyba wlasna kieszen i dlatego cie tak
          rzady milewskiego draznia bo odsunal od koryta twoich czerwonych kolegow a tym
          samym ciebie. a teraz zaglosujesz oczywiscie na lewicujacego liberala z po z
          malutka nadzieja ze znowu w kieszen napcha tobie i czerwono liberalnej
          POlewicy. Za Milewskiego to bylo niemozliwe wiec oczywiscie na niego nie
          zaglosujesz.

Milewski rules !!! Forza PiS !!!
          • ciffan Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet 22.11.06, 23:49
            Słuchajcie no, jawor.
            Mamy taki ustrój, rozumicie, demokrację. Pozwala on każdemu jednemu - czy to
            żebrak, czy burżuj - postawić krzyżyk przy nazwisku, które JEMU się bardziej
            podoba. Nie urządzajcie tedy pyskówki na forum, jawor, i nie narzucajcie innym
            swojej woli, bo pomyśleć jestem gotów, że podobne praktyki przystoją każdemu
            członkowi (pardon) i sympatykowi PiSu.
          • Gość: kepek Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.chello.pl 23.11.06, 00:18
            "lewicujacego liberala"

uśmiałem sie do łez!!! Panie, Pan poeta jest. Oksymoron przedni- co następne?
            Czerń białego, nieskalnego sumienia MM? Krzyk ciszy? bezwonny zapach sukcesów
            MM?

W tym całym burdlu polityczznym w Polsce to Populizm i Stagnacja lewicuje.
            Przykład- ot chocby rozdmuchanie wydatków socjalnych.

Panie, żal mi Pana.
          • Gość: Lol Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:18
            Gość portalu: jawor napisał(a):

> hehehe...umiejacym obserwowac...hehehe...chyba wlasna kieszen i dlatego cie tak
            >
            > rzady milewskiego draznia bo odsunal od koryta twoich czerwonych kolegow a tym
            > samym ciebie. a teraz zaglosujesz oczywiscie na lewicujacego liberala z po z
            > malutka nadzieja ze znowu w kieszen napcha tobie i czerwono liberalnej
            > POlewicy. Za Milewskiego to bylo niemozliwe wiec oczywiscie na niego nie
            > zaglosujesz.
            >
            > Milewski rules !!! Forza PiS !!!

Jawor jaki ty ograniczony jesteś. Naprawdę bardzo mi cię żal chłopie. Brniesz w
            tym swoim zaślepieniu z klapkami na oczach, bo "PiS jest najlepszy!" Szkoda
            słów. Żałosne.
        • Gość: Czterdziestolatek Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:10
          Popieram Nowakowskiego.
          Pomimo faktu, iż Milewski miał lepszy wynik wyborczy w I turze, mam nadzieję,
          iż Płocczanie zmobilizują siebie i swoje rodziny do udziału w najbliższym
          głosowaniu!!!!!.
          Jest o co walczyć – o miasto nowoczesne a nie zaścianek i prowincję Warszawy.
          Nie będę się rozwodził nad „dokonaniami” ustępującego Prezydenta, martwi mnie
          tylko stan budżetu Naszego grodu. Trzeba szybko i zdecydowanie działać a nie
          bajki ludziom opowiadać, urządzać igrzyska czy budować kolejne amfiteatry,
          linie tramwajowe czy wesołe miasteczka nad Wisłą.
          Mam dzieci i zależy mi na tym, by mieszkały kiedyś w Płocku a nie np. w
          Londynie czy Paryżu.
          Szansę na poważne środki z UE mamy tylko teraz, taka sytuacja się już nie
          powtórzy w przyszłości i MUSIMY ją wykorzystać!
          Jak z tym sobie radzi M..Milewski – widać choćby na przykładzie dróg
          dojazdowych do mostu.
          Nie jestem zaślepionym i zagorzałym przeciwnikiem byłego Prezydenta Płocka,
          jestem po prostu praktyczny i tyle.
          Bardzo bym chciał, aby był to człowiek na miarę Naszych oczekiwań i potrzeb,
          gdy obejmował władzę taką miałem właśnie nadzieję, ale zabrakło Mu trochę
          wielkości, dystansu do siebie i biznesowego wyrobienia.
          Stara prawda się potwierdza, niestety – nie nauczysz konia latać.

Pamiętajcie – pełna mobilizacja w czasie wyborów a nie wszystko stracone!
          Pozdrawiam
          • Gość: jawor Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.4.48.80.plock.msk.pl 22.11.06, 22:17
            A myslisz ze Nowakowski, nauczyciel polonista i uczen ekonomiczny Korwina-
            Mikke, nauczy sie latac? Podziwiam Twoja nieograniczona fantazje. Skoro konia
            nie nauczysz latac to tym bardziej osla.
            • Gość: fuj Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.chello.pl 23.11.06, 00:21
              Nie dość że gamoń to jeszcze cham i prostak. wstyd Panie jawor
              • Gość: jawor Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:41
                No coz "fuj". Slow takiego debila jak ty szkoda nawet komentowac.
                • ciffan Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet 23.11.06, 23:41
                  > No coz "fuj". Slow takiego debila jak ty szkoda nawet komentowac.

Jako żywo, panie jawor, jako żywo, hehehe :D

Ale, cóż się dziwić... Jak wynika z sondażu PBS, na Milewskiego głosują ludziska
                  po zawodówce, podstawówce, rzadko ze średnim wykształceniem... A ile klas ty
                  ukończyłeś? Nie denerwuj się, jeżeli nie umiesz policzyć, po prostu pokaż na
                  palcach jednej ręki... :D
                  • Gość: antykomuch Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:03
                    Mirosław Milewski jest mężem stanu, a Nowakowski tylko przeciętnym nauczycielem
                    j. polskiego, który w zarządzaniu miastem nie ma żadnego doświadczenia. Pomimo
                    różnic widzę jednak koalicję PiSPO po wygranej Milewskiego, żeby komuchów
                    odsunąć od władzy raz na zawsze.
                    • Gość: ala Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:22
                      Milewski mężem stanu?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      o zgrozo!!!!!!!!!!!przecież on nawet mężem własnej żony nie jest..............
                      Szanowny antykomuchu....mążów stanu to wogóle nie ma w naszym Kraju.........
                      a MM to nawet marnym politykierem nie jest.........szkoda nawet słow
                    • Gość: ania Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: 213.77.0.* 24.11.06, 15:25
                      Do męża stanu Milewskiemu bardzo duzo brakuje.To jest taki mierny polityk na
                      pozionie lokalnym
                    • Gość: henio Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:38
                      Milewski jak zawsze działa z opóżnieniem a Płock potrzebuje zmian.
                    • Gość: do antykomucha Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.c154.petrotel.pl 24.11.06, 19:59
                      MM to trzepak z Trzepowa,a AN to nauczyciel dyplomowany,najwyższy w zawodzie !
                      • Gość: Henio Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:32
                        W pełni zgadzam się z Tobą> mam nadziaje ze płocczanie to potwierdzą i wygra
                        Andrzej Nowakowski!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Lol Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:20

> A myslisz ze Nowakowski, nauczyciel polonista i uczen ekonomiczny Korwina-
              > Mikke, nauczy sie latac? Podziwiam Twoja nieograniczona fantazje. Skoro konia
              > nie nauczysz latac to tym bardziej osla.

Tak, jak i PiSowca...
    • Gość: ccc Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:36
      W mojej ocenie w debacie lepiej wypadł Andrzej Nowakowski
      • Gość: w Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:49
        Ma nadzieje że w Płocku wygra w końcu odpowiedzialny człowiek czyli Andrzej
        Nowakowski
    • Gość: bbb Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:06
      fakty.interia.pl/galerie/kraj/rokita-kontra-tusk/zdjecie/duze,319151,3
    • Gość: jnn ile kandydat na Prezydent Krawczyk namachał głosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:09
      59
    • Gość: heniek Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 04:52
      Przez ostatnie lata widzieliśmy na co stać Milewskiego same opóźnienia nic nie
      zostało oddane w terminie a inwestycje którymi tak się szczyci tylko tak dla
      przykładu w 2006 w czerwcu były wykonane na poziomie 6 % tak niskiego wskaźnika
      realizacji inwestycji jeszcze w naszym mieście nie było.To bezwiątpienia
      przykład na nieudolność obecnie rządzącej ekipy.
      • Gość: jawor Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 08:46
        Jedynie obecna ekipa zrobila cokolwiek w plocku. pozostali nic nie robili i
        mieli 0% inwestycji. Mirosław Milewski jest najlepszym kandydatem na prezydenta
        plocka z tych ktorzy ubiegali sie i ubiegaja nadal o ten urzad. mieszkancy
        plocka (przynajmniej ci normalni czyli wiekszosc) widzieli to przez ostatnie 4
        lata i zobaczyli ostatnio w debacie gdzie Nowakowski wypadl jak pozal sie Boze
        uczniak bez koncepcji i sensownych wypowiedzi.

Milkewski rules !!! Forza PiS !!!
        • Gość: bea Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: 213.77.0.* 23.11.06, 09:24
          Natomiast Milewski powtarzał stare slogany, a Płock nie zasługuje na takie
          rządy jak przez ostatnie 4 lata. Nowakowski jest gwarantem normalności a nie
          psychozy prześladowczej
        • Gość: re Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 16:44
          Odpowiadasz na :

> Jedynie obecna ekipa zrobila cokolwiek w plocku. pozostali nic nie robili i
          > mieli 0% inwestycji. Mirosław Milewski jest najlepszym kandydatem na
          prezydenta
          >
          > plocka z tych ktorzy ubiegali sie i ubiegaja nadal o ten urzad. mieszkancy
          > plocka (przynajmniej ci normalni czyli wiekszosc) widzieli to przez ostatnie
          4
          > lata i zobaczyli ostatnio w debacie gdzie Nowakowski wypadl jak pozal sie
          Boze
          > uczniak bez koncepcji i sensownych wypowiedzi.
          >
          > Milkewski rules !!! Forza PiS !!!

Twoje zaślepienie i propaganda miała już przykłady w minionej rzeczywistości.
          Takich jak ty trzeba się bać i izolować jako niebezpiecznych dla otoczenia.
          • Gość: henio Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:17
            Nowakowski to człowiek honoru!!!!!!!!Taki powinien być prezydent Płocka
        • Gość: Ziomm Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:23

> Jedynie obecna ekipa zrobila cokolwiek w plocku. pozostali nic nie robili i
          > mieli 0% inwestycji. Mirosław Milewski jest najlepszym kandydatem na prezydenta
          >
          > plocka z tych ktorzy ubiegali sie i ubiegaja nadal o ten urzad. mieszkancy
          > plocka (przynajmniej ci normalni czyli wiekszosc) widzieli to przez ostatnie 4
          > lata i zobaczyli ostatnio w debacie gdzie Nowakowski wypadl jak pozal sie Boze
          > uczniak bez koncepcji i sensownych wypowiedzi.
          >
          > Milkewski rules !!! Forza PiS !!!

'rules' hahaha nie dosc, ze fanatyk, to jeszcze gamon :D
    • Gość: turb Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.aster.pl 23.11.06, 09:33
      "Komunikacja Miejska osiąga coraz lepsze wyniki. Dziś dopłacamy do niej 6 mln
      zł, po sprywatyzowaniu ta kwota podwoiłaby się. To kalkulacja wynikająca z
      dopłat do ulgowych biletów."

A tego jakbym nie kalkulował pojąć nie mogę, może jakiś socjalista mi to
      wyjaśni? Bo raczej odchodzi się od stwierdzenia, że to co centralnie zarządzane
      jest lepsze od prywatnego. A co do tego mają dopłaty do biletów ulgowych? Teraz
      nie ma takich? Ale fakt jak się sprywatyzuje, zacznie wszystko normalnie
      funkcjonować i ludzie zaczną jeździć autobusami KM to i więcej dopłacać trzeba
      będzie do ulgowych i chyba na tym to polega. Ale jeśli chodzi o jak najmniejsze
      dopłaty to zlikwidować wszystkie autobusy i dopłaty spadną do 0. Ale cóż lewica
      z lewizną górą.
    • Gość: Edi A co z bezrobociem z nowymi miejsami pracy ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.11.06, 12:25
      Ani słowa na temat bezrobocia ???? Panowie chcecie zatrzymać w Płocku młodych
      wykształconych ludzi, to pomyślcie o tym jak stworzyć dla nich miejsca pracy ?
      jak sciagnac inwestorów. Myślicie tylko o tym jak wydawac kasę z UE.
    • Gość: henio Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazety .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 00:04
      Jedyną szansą na rozwój tego miasta jest Andrzej Nowakowski
    • Gość: ania Tylko Nowakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 11:06
      To jedyna szansa na rozwój Płocka
      • Gość: do Aniiiiii Re: Tylko Nowakowski IP: *.c152.petrotel.pl 24.11.06, 13:46
        chyba chcesz się uwsteczniać
        • Gość: ania Re: Tylko Nowakowski IP: 213.77.0.* 24.11.06, 15:28
          Uwsteczniać to się będzie przy MM!!!!!!!1
    • Gość: Ewa Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:42
      Oglądałam debatę i myślę że korzystniej wypadł Nowakowski
    • Gość: Płocczanin Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:17
      Milewski więcej dla Płocka zrobił w ciągu jednej kadencji niż poprzednie
      złodziejskie zarządy miasta w ciągu 12 lat, które specjalizowały sie w
      rozkradaniu publicznych pieniędzy. Gratuluję Panie Mirosławie pewnej wygranej i
      życzę powodzenia w realizacji swoich zamierzeń w dalszym rozwoju Płocka.
      • Gość: !!!!!!!!!! Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:21
        NIE ZGADZAM SIE!!!!!!!!!!!
        • Gość: milewski: zgiń. pr Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.static.kutno68.tnp.pl 25.11.06, 17:37
          milewski to może zes..ć sie w portki ...i tak chodzić. Hańba dla Płocka . To
          tyle w tym temacie.
          • Gość: BEA Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:41
            zGDADZAM SIĘ Z tOBĄ
          • Gość: D Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:57
            To co napisałałeś to wystarczy
      • Gość: Ziomm Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 17:25
        Gość portalu: Płocczanin napisał(a):

> Milewski więcej dla Płocka zrobił w ciągu jednej kadencji niż poprzednie
        > złodziejskie zarządy miasta w ciągu 12 lat, które specjalizowały sie w
        > rozkradaniu publicznych pieniędzy. Gratuluję Panie Mirosławie pewnej wygranej i
        >
        > życzę powodzenia w realizacji swoich zamierzeń w dalszym rozwoju Płocka.

Bo poprzednie rzady nie otrzymaly zlotej muszli klozetowej :D
    • Gość: ww Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:16
    • Gość: ropciozz Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.plock.msk.pl 26.11.06, 09:43
      ogladajac debate pomiedzy eMeM a Nowakowskim, to powiem ze lepiej wypadl
      eMeM,gadal spokojnie i bez zadnych tam odskokow a nowakowski co jakis czas
      wciskal mu sie w gadke to swiadczy o niewychowaniu i co gorsza o
      nieprzygotowaniu sie do debaty nie potrafil sluchac, zreszta nie wiem czy
      zauwazyliscie mimiki redaktorow programu jakie nastawienie mieli do
      poszczegolnych kandydatow do milesia miny zle jakby chcieli powiedziec "i tak
      nie wygrasz" a do nowakowskiego caly czas usmiechnieci!!kolejna sprawa sprawa
      imprez fajnie ze koncerty byly w Plocku bo kazdy z pewnoscia skorzystal, a
      nowakowski jest za wprowadzeniem oplat za jak to okreslil na kulture czyli co
      jak impreza znow nad wisla bedzie to bulic oczywiscie bedzie za to jak juz chce
      cos takiego zrobic to niech zacheca pojscie do teatru badz muzeum itp. dalej
      zero gadki o zmniejszeniu bezrobocia tylko pierdzielona gadka o jagielonce o to
      ze stracila szanse rozbudowy itp no i co z tego a mam pytanie czemu innych szkol
      nie chca rozbudowac,he?tylko wlasnie klasztor ten??i co z tego ze nowakowski
      zasiadal w komisji ktora zajmowala sie wlasnie planem rozbudowy jagi i jak to
      ujal[podaczas debaty] "obserwowalem" czyli cicho siedzial na dupie i zero
      reakcji a teraz pretensje do garbatego ze proste dzieci ma!!!! totalny
      nieudacznik,kolejna sprawa to interpelacje nowakowskiego jeden z forumowiczow
      napisal ze widac ze pracuje, hehe smiac mi sie chce ze tego,rownie dobrze kazdy
      z radnych mogl codziennie pisac jakies listy tego typu "dlaczego mamy dzisiaj
      deszczowa pogode,prosze o wyjasnienie" albo tego typu "dlaczego ptaki srają na
      samochód pozostawiony przy ratuszu,proszę o wyjaśnienie" to juz z nudów pisane!!
      i/albo po to by pokazac plocczanom ze "wybraliscie mnie wiec pokaze wam ze
      jednak pracuje" a jakie tego efekty???nic cisza...
      Milewski czlowiek ktory czego dotknie to wszystko spierdzieli albo nie dotrzyma
      terminu [slynny aneks w umowie,ciekawe ile mu zaplacili??:)] i ta jego ksiazka
      "Plock 2011" obok stanislawa lema , philipa dicka moja kolejna ulubiona
      literatura SF!! Wybor kandydata coz nowskowski UPR PiS[lista,ale jednak,dawniej
      partyjny kumpel jak milus go nazwal podczas debaty:)] teraz PO jeszcze wiele
      partii zostalo do obskoczenia moze sie zalapie??:) a milus wszystko
      spartoli...obojetnie ktory kandydat bedzie to psy sie na nim wieszac bedzie:)olee!!!
      • Gość: !!!!!!!!! Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 13:28
        Moim zdaniem MM nie ma pomysłu na Płock!!!!!!!!!!Tylko na kolejne 4 lata dla
        siebie
        • stuntman Re: Debata prezydencka telewizji Teletop i "Gazet 26.11.06, 15:11
          Niestety, nawet w pięknej wizji "Płock 2011" nie było żadnej propozycji na
          radykalne zmniejszenie bezrobocia i uczynienie miasta bogatym poprzez zasobność
          swoich mieszkańców. Taka płocka wersja gospodarki centralnie sterowanej.
          Ja już na wyborach byłem, zagłosowałem, ale głównie dla czystości sumienia, bo
          nie wierzę aby pan Milewski nie wygrał tych wyborów. Cóż, przeżyliśmy 4 lata,
          przeżyjemy i następne - tylko Płocka mi szkoda pod populistycznymi skrzydłami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka