Dodaj do ulubionych

mam problem z kamera SONY

17.12.06, 18:38
siema mam kamere sony dcr trv-238e z kamera jest ok. ale nie wiem czy jest
mozliwosc zgrywania filmow na kompa o malej pojemnosci i w dobrej jakosci .
mam oryginalny program ale niewielka ilosc filmu zajmuje b.duzo miejsca , a
jakosc pozostawia wiele do zyczenia. moze ktos wie jak to rozgrysc i poleci
jakis dobry program , cos w ogole doradzi! dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: pomoc Re: mam problem z kamera SONY IP: *.plock.mm.pl 17.12.06, 20:32
      Kup Pinnacle. Nowy komputer. Karte grafiki VIvo lub korzystaj z Fire -Wire
      Mega musi byc dużo. Przerabiaj na pełne klatki MPG2. Z nich sie robi vob do DVD.
      Przy starym kompie nic nie wyjdzie, obraz bedzie skakał. To trudny problem.
      • Gość: Marcin Re: mam problem z kamera SONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 21:59
        KArta Firewire to koszt jakichś 50zł potem do tego pobrac Ulead Video studio i
        filmy jedziesz w najwyższej jakości jak jakieś pytania to wal.
        • Gość: ule Re: mam problem z kamera SONY IP: *.plock.mm.pl 17.12.06, 22:11
          U7lead daje jednoprzebiegowey tryb i tego Pinnacle nie przyjmie. Ulead to
          tymczasowy kierunek.
        • Gość: maliniak13 Re: mam problem z kamera SONY IP: *.c247.petrotel.pl 05.01.07, 16:30
          siema .tak jak podpowiedziales !kupilem katre fire wire i do tego program ulead
          video studio 10 tylko jest nadal problem filmy obojetnie w jakim formacie sa
          zgrywane (avi , dvd ) zajmuja tyle samo miejsca tzn .bardzo duzo 1 min.filmu
          zajmuje ok.200 mgb , a nagrywajac w formacie mpeg zajmuje nieduzo ale jakosc
          jest nie za dobra .nie wiem oco chodzi ale to wyglada tak jakby ta karta nic
          nie dawala bo przez usb zajmowalo prawie tyle samo.jak mozesz to poradz cos !
          moze cos zle zrobilem ale to chyba by wogole nie chodzilo!
          czy karta moze byc zamontowana obojetnie w ktore gniazdo czy nie ma roznicy?
          czy karte nie polacza sie tym portem wew. na 6 pin w kompie z jakas inna karta?
          dzia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Misieek Re: mam problem z kamera SONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 17:00
            Witam
            Zgrywałem kiedyś analogowo z kamery CCD-TR713 za pomocą zwykłej karty
            telewizyjnej korzystając z kodeka mjpeg-PICVIDEO (dobry stosunek jakości do
            objętości pliku) i darmowego programu VirtualDub. Inne kodeki do avi odpadają,
            chyba, że masz mocny sprzęt i możesz w locie zgrywac do divx-a.
            Zgrywałem w pełnym PAL-u, tzn. w rozdzielczości 768/576. Komputer z procesorem
            1GHz i 256MB ramu, więc nie za mocny. Podstawa to zdefragmentowany dysk. Z
            jakości byłem zadowolony.
            • Gość: maliniak13 Re: mam problem z kamera SONY IP: *.c247.petrotel.pl 05.01.07, 18:01
              wszystko fajnie tylko to co piszesz to nie do wszystkich trafia tak jak
              powinno! chcialem porady ? moze znacie jakis programik do przetwarzania plikow
              avi , dvd na DIVX o mniejszej pojemnosci tylko w jezyku polskim , dzia
              • Gość: rada2 Re: mam problem z kompem i karta grafiki. IP: *.plock.mm.pl 05.01.07, 22:57
                Nie posłuchałes i masz wyniki. Miałeś kupic Pinnacle. Zrobi w MPG 2 i ztego w
                Albo w Pinnacle albo w Nero na DVd i koniec.
              • Gość: Misieek Re: mam problem z kamera SONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:20
                > wszystko fajnie tylko to co piszesz to nie do wszystkich trafia tak jak
                > powinno! chcialem porady ? moze znacie jakis programik do przetwarzania
                >plikow avi , dvd na DIVX o mniejszej pojemnosci tylko w jezyku polskim , dzia

Nie ja źlę piszę, tylko Ty nie rozumiesz tego, o czym ja piszę. Czy Ty chcesz w
                końcu zgrywać w locie do pliku o małej objetości i dobrej jakości, czy chcesz
                zgrywać do pliku o wielkim rozmiarze i później kompresować?????
                Poza tym, nie tutaj szukaj fachowej porady odnośnie "capture video", nie na
                płockim, ogólnym forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka