stuntman 04.02.07, 22:26 Aż chce się powiedzieć "Mądrego to miło posłuchać". Sceptycyzm prezydenta mnie nie dziwi - w końcu to nie jego pomysł, a takie z reguły są odkładane na półkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.eu.org 04.02.07, 22:39 dobre, ja też popieram Odpowiedz Link Zgłoś
ex_pikaczu Re: Otwórzmy most już teraz 04.02.07, 22:42 Pomysł wg mnie jest świetny. Pytanie tylko brzmi, co z tymi którzy przejadą nowy most i skierują się do Gostynina. Bedą musieli jechać do Radziwia by tam wskoczyć na 60. Wtedy może utworzyć się korek w Radziwiu. No i o jakim tonażu będą dopuszczone pojazdy na tymczasową organizację ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Otwórzmy most już teraz 04.02.07, 22:50 W Radziwiu problem to jeszcze długo będzie. Przede wszystkim nie wiadomo kiedy powstanie droga przez Ciechomice, a o rozwiązaniach komunikacyjnych dla jadących z/do Włocławka w ogóle nic się nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zj Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:51 Też uważam że to dobry pomysł. Lepsze coś niż nic, tym bardziej że szykuje się pespektywa roczna lub więcej, bo nawet zrobienie Wyszogrodzkiej niewiele pomoże, a pelen efekt będzie po zrobieniu całej trasy z Gór do Goślic. Jesteśmy zdani Kochani na prowizorkę na lata, i to niekoniecznie z winy tego Prezydenta. Po prostu siły wyższe. A jak nam ktoś mówi, że po wybudowaniu Wyszogrodzkiej i ronda, lub kilku rond będzie OK, to jest to kolejna bzdura podobnie jak nam wmawiał Milewski przed wyborami, że wlaściwie to już jest wszystko ok tylko włączyć światla. Panie Prezydencie niech Pan puszcza ruch jak radzi Komendant i ew. polepszajcie z każdym miesiącem krok po kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka Re: Otwórzmy most już teraz 05.02.07, 01:19 ex_pikaczu napisał: > Pytanie tylko brzmi, co z tymi którzy przejadą nowy most i skierują się do > Gostynina. Bedą musieli jechać do Radziwia by tam wskoczyć na 60. Ludzie bardzo szybko się przekonają, że jak do Gostynina, to trzeba po starym moście. Jak do Włocławka - też. Pomysł naprawdę fajny :-))), bo już nie strach ogarnia, co będzie jak wiosną ruszą wszyscy nad jeziora, brrr... Byle na nowy most nie wpuścić tirów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j~ drogi dojazdowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:42 wszystkim zainteresowanym polecam spacer na drugą stronę Wisły.Stan nasypu (tuż za wałem) nie pozostawia wątpliwości co do trwałości tej budowy. W nasypie są leje,jak po bombach.Kostka chodnikowa razem z krawężnikami spłynęła z deszczówką,a nie przypominam sobie ostatnio wielkiej ulewy.Jeszcze kilka razy popada i asfalt będzie wisiał w powietrzu. Gratulacje,panie prezydenciku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: drogi dojazdowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:36 Najlepiej by bylo jakby ktos zrobil zdjecie tego faktu. byloby super Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Otwórzmy most już teraz 12.02.07, 17:28 ex_pikaczu napisał: > Pomysł wg mnie jest świetny. > Pytanie tylko brzmi, co z tymi którzy przejadą nowy most i skierują się do > Gostynina. Bedą musieli jechać do Radziwia by tam wskoczyć na 60. Wtedy może > utworzyć się korek w Radziwiu. No i o jakim tonażu będą dopuszczone pojazdy na > Nowy most na razie będzie pełnił funkcję lokalnej przeprawy do momentu wybudowania drogi do Gór, oprócz tego nikt nie nadrabiałby przecież tylu kilometrów > tymczasową organizację ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Otwórzmy most już teraz IP: *.c158.petrotel.pl 04.02.07, 23:10 W tym przypadku wysepka na środku jezdni chyba nie będzie potrzzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejppp2 Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.class144.petrotel.pl 04.02.07, 23:24 Najczęściej najprostsze rozwiązania są najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 00:08 W eksperymencie styczniowym uzyskaliśmy pewność że rano blokują się Podolszyce a po 14-tej miasto. Ten nowy policyjny pomysł, zablokuje w tych obu przedziałach czasowych obydwa kierunki Odpowiedz Link Zgłoś
gzeju Re: Otwórzmy most już teraz 05.02.07, 03:28 heh, jeśli dobrze pamiętam, to chyba ktoś na tym forum wpadł na taki pomysł wcześniej -ale to tak btw :) A generalnie ma to jakiś sens. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Otwórzmy most już teraz 05.02.07, 06:47 stuntman napisał: > Sceptycyzm prezydenta mnie nie dziwi - w końcu to nie jego pomysł, a takie z > reguły są odkładane na półkę. Też tak myślę. ;-)) A co do pomysłu komendanta, to myślę, że jest szansa na to, żeby wilk był syty i owca cała. Jeśli pojazdy zjeżdżające z mostu będą miały obowiązek ustąpić pierwszeństwa samochodom jadącym Wyszogrodzką, to korki mogą się ewentualnie robić na drodze dojazdowej, ale nie zablokuje to miasta. Jestem za tym, żeby wprowadzić ten pomysł w życie, bo na pewno nie spowoduje zawału komunikacyjnego miasta, jak "genialna" koncepcja prezydenta Milewskiego. A jeśli z jakiegoś innego powodu pomysł ten nie będzie się sprawdzał, zawsze będzie można ponownie zamknąć most i przywrócić mu status pomnika niekompetencji płockich władz. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dlugopisem 80km/h utopia, czy rzeczywistość? 06.02.07, 00:02 Drogi dojazdowe i most spełniają wszelkie kryteria by pojechać sobie na nich bezpiecznie 80km/h. Jedyne miejsce gdzie można byłoby sobie szybciej pojechać. Czy nasze władze pokażą na co ich stać? Czy kierowcy dadzą się otumanić i wcisnąć sobie 50km/h? Ludzie propagujcie pomysł 80km/h w Wawie i Łodzi się udało. Pokażmy, że Płock wioską nie jest i też ma porządne drogi/ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.pern.com.pl 05.02.07, 07:39 Niezłe, nie całkiem dobre ale moze być, tylko w stronę Podolszyc także trzeba zabronić zawracania przy pierwszej stacji PKN i na skrzyżowaniu (tam już teraz można stać całkiem długo - a jak przybędzie ruchu to dziękuję). Nawrót dopiero na skrzyżowaniu przy stacji Bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Otwórzmy most już teraz IP: *.zep.com.pl 05.02.07, 07:42 Zgadzam się z pomysłem Pana komendanta, proponuję jeszcze zlikwidować lewoskręt w ulicę Graniczną na wysokości ZEP. Na pewno będzie płynniejszy ruch niż przy załączonej sygnalizacji świetlnej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: Otwórzmy most już teraz 08.02.07, 14:39 Błąd. Należy "przekopać" pas zieleni na odcinku pomiędzy Auchan i bliską i tam zrobić całkiem nowy lewoskręt, a właściwie to zawrotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Otwórzmy most już teraz bez sensu IP: *.telepern.pl 05.02.07, 07:44 Pomysł jest idiotyczny, przecież nie ma na Piłsudskiego lewoskrętów. Kolejny pomysł niedouczonego urzędnika. W Płocku nie ma ludzi z wyobraźnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam A co z Podolami?? IP: 193.59.95.* 05.02.07, 07:58 Chyba wiekszosc osob ktore do tej pory sie wypowiadaly nie mieszka na Podolszycach. Byc moze jest to lepszy pomysl ale i tak perspektywa zwiekszenia sie czasu przejazdu nawet o 15 minut, bo nie sadze zeby nawet najlepsza prowizorka dala lepszy wynik, jest traumatycznym wydarzeniem dla pasazerow autobusow do ktorych ja tez naleze. Juz wole zeby ten zakichany most rdzewial niz gdybym mial tracic przez niego czas. Podobno mial ulatwic zycie a nie zamieniac je w codzienny komunikacyjny koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_Karol A moży by tak pieszo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:39 Ja mieszkam na Zielonym Jarze i korzystam z autobusów tylko gdy pada deszcz. W pozostałych wypadkach per pedes. I zdrowo, i tanio, i bez nerw. Teraz po wybudowaniu tego księżycowego skrzyżowania poruszanie się pieszo jest trochę trudniejsze. Całkiem niemożliwe staje się gdy pada. Nierówności jezdni powodują, że zbiera się woda i samochody wylewają ją na chodnik. Nie da się przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Otwórzmy most już teraz IP: 193.59.95.* 05.02.07, 08:19 Pomysł nowego komendanta policji na temat przejazdu przez most nie jest odkrywczy. Wystarczy poczytać wypowiedzi setek Forumowiczów komentujące każdą właściwie próbę puszczenia ruchu przez nową przeprawę, poczynając od 10 listopada ubiegłego roku. Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze, że komendant uważa takie rozwiązanie za właściwe. To jest krok w dobrą stronę. Ruch na nowym moście (przy takim układzie komunikacyjnym) i tak bedzie raczej znikomy. Najbardziej mogą skorzystać na nim osoby jadące w stronę Dobrzykowa. I takie jeszcze luźne pytanie chodzi mi po głowie - czy nie byłoby warto na tablicach przy zjeździe na nowy most (od strony ul.Wyszogrodzkiej) zaznaczyć obok widniejących miejscowości (Kutno [60], Włocławek [62])także np. Gąbin lub Słubice [575]? Miejscowi i tak trafią ale przejezdnym mogłoby to trochę pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AweA Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 08:38 A ja pamiętam, że podano kiedyś taką informację (to było chyba na etapie ubiegania się o środki unijne), że władze miasta zrezygnowały z bezkolizyjnych skrzyżowań - zrozumiałam, że chodzi o wiadukty - żeby zaoszczędzić na tym 150 lub 160 mln. zł (sic!). No to zaoszczędzili. Po raz kolejny widać krótkowzroczność ludzką. A mądre porzekadło mówi: jak masz kupić rzecz, która ma ci służyć dłużej niż 5 lat, to kup najlepszą na jaką cię stać. Tu komuś zabrakło wyobraźni. Nie wierzę, że dzięki "prawoskrętom" sytuacja będzie opanowana, a jeżdżę tą drogą co najmniej 2 razy dziennie. Ronda to też zły pomysł. W Konstancinie- Jeziornie odkąd wybudowano 2 ronda, żeby usprawnić ruch to przejazd przez to małe bądź co bądź miasteczko zajmuje w godzinach szczytu aż o 40 minut dłużej! To opinia mieszkańców, więc chyba można im wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 09:03 jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Otwórzmy most już teraz IP: *.c155.petrotel.pl 05.02.07, 09:16 Mileś się nie zgodzi Bo tylko swoje pomysły uważa za słuszne i najlepsze A o takiej propozycji już czytałem na forum. Echh mamy ny tego prezydenta Echhh Gratulacje dla wyborców.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzek Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:07 No brachu pomysł godny zastanowienia tylko jak ktoś pisał wyżej nawrotki jak najdalej. Na stacji bliska i z drugiej strony to samo. Jestem za a nawet przeciw. Nawet jak trochę odciąży się stary most to już coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa lepiej kilka razy poprawiać organizację ruchu IP: *.interkam.pl 05.02.07, 10:25 niż nie otwierać mostu. Poza tym wyprowadzić w miarę możliwości maksymalnie ruch lokalny z ul. Wyszogrodzkiej aby była arterią bardziej dla przelotu. A ruch lokalny wpuścić na jakieś dwa lub trzy nowe łączniki obu Podolszyc z Imielnicą i NowymOsiedlem w Gulczewie tuż za Zielonym Jarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Dylewski Re: lepiej kilka razy poprawiać organizację ruchu IP: *.plock.mm.pl 05.02.07, 14:00 Ja to widzę tak; Jeżeli policja chce pomóc, to połowa sukcesu. Czekanie a w zanadrzu i tak kłopoty to na pewno rzeczywistość. Puszczenie ruchu, to oswajanie sie z tym co i tak ma byc a zebrane doświadczenia, na pewno pomogą w chwili zakończenia inwestycji, powstaną przecież rozwiązania, które by nigdy nie powstały, gdyby nie puszczono by ruchu teraz. Korzystać z okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontestator Re: lepiej kilka razy poprawiać organizację ruchu IP: 193.59.95.* 05.02.07, 14:28 A jak poprawić organizację ruchu w kierunku Podolszyc po JEDNYM pasie od ZEP do skrzyżowania z JP2, co mądralo? Na Podole ruch cały czas wzrasta, nie wspominając o tym, że jest to wylotówka na W-wę. 2 pasy ledwo dają radę. Sugeruję podać adres, żeby wiadomo było, kogo zjeb..., jeśli komuś przyjdzie do głowy skorzystać z sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka Re: lepiej kilka razy poprawiać organizację ruchu 05.02.07, 14:17 Zgadzam się z przedmówcą... czy może raczej z przedpiscą :-). Rozmawialiśmy w gronie znajomych o tym pomyśle i generalnie wszyscy byliśmy za. Argumenty są takie: - To, że zostanie otwarty nowy most, nie oznacza, że cały ruch zaraz przeniesie się tam właśnie. Wiele wskazuje na to, że może nawet w tej początkowej, eksperymentalno-prowizorycznej fazie będzie mniej obciążony niż stary. - Nie grozi nam chyba, że "nawrotki" do nowego mostu będą poważnie się korkowały, bo te nawrotki są potrzebne raczej osobom z Podolszyc, a te niekoniecznie muszą korzystać z nowej przeprawy. - Zostanie rozprowadzany dzięki dwóm mostom ruch za Wisłą na prawo i na wprost (kierunek Soczewka, Duninów, dalej Włocławek oraz Łąck i Gostynin, Kutno) - starym mostem oraz w lewo (na Dobrzyków, Gąbin) - nowym. Znajoma z Zielonego Jaru jeździ najczęściej w kierunku Duninowa i na nowy most nie zamierza się pchać, żeby nie tkwić w korku w Radziwiu, a koledzy, którzy mają działki w Matyldowie i Koszelówce, pojadą nowym mostem w lewo do Dobrzykowa, a w Dobrzykowie w prawo przez Małe Góry prosto do celu. Podobno tą drogą da się dojechać do co najmniej połowy miejscowości Pojezirza Gostynińskiego, trzeba by popatrzeć dokładnie na mapę. - Wszyscy zaoszczędzą czas, beznzynę i nerwy, bo nawet jeśli trzeba będzie nieco nadłożyć drogi w samym Płocku, to i tak będzie krócej i oszczędniej niż kiedy stoi się w korkach na jałowym biegu i z Grabiny dociera do domu po co najmniej 4 godzinach, czyli w lecie już pośród nocy. - Rozprowadzenie ruchu na dwa mosty ma szansę zmniejszyć korki (potężne zwłaszcza w godzinach szczytu w weekendy w centrum) na skrzyżowaniach z al. Kilińskiego. Układ dróg w Płocku jest... każdy wie, jaki. Cud się nagle nie stanie, nie ma się co łudzić. Ale można coś usprawnić, ulżyć, bo raczej nie całkiem uleczyć. W końcu ten nowy most (zwany dwoma wieżami) jest jak sól w oczach tych, którzy wpadają w korkowe pułapki i suną w tempie flegmatycznego ślimaka po starym moście. Dlatego trzymamy (ja i moi znajomi) kciuki za komendanta, żeby swój pomysł przeforsował i żeby tak dopracował szczegóły, by po jego wdrożeniu było jak najmniej korekt. Powodzenia! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsl Re: Otwórzmy most już teraz - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:58 Widzę, że wystarczy kilka wpisów typu "jestem za" i już większość powiela taki sposób myślenie. Organizacja dużego ruchu na zasadzie objazdów przez zawracanie na następnym skrzyżowaniu (a jeszcze lepiej na kolejnym albo i dalej!!!) jest średnio sensowana przy już istniejącym układzie komunikacyjnym. Chciałbym zobaczyć ten ruch zawracających sprawnie i szybko (kierowcy w Płocku przecież tylko tak jeżdzą - nieprawdaż?). Rozumiem też, że pojawią się specjalne pasy do zawracania i tablice z informacją, że jak chcesz przejechać mostem to zawróć i wróć kilometr a potem skręć w prawo. Mam wrażenie, że sporo osób po prostu chce przejechać nowym mostem. A rozwiązania powinny służyć korzystaniu codziennemu a nie temu, żebym mógł sie raz przejechać bo więcej razy nie będzie to miało sensu. I jak czytam, że starym mostem będzie sens jeździć do Gostynina i Włocławka to pytam się dokąd będzie warto jeździć nowym mostem? Na działki na Radziwiu...? W najbliższym czasie niewiele się zmieni bo rozwiązania z planowanym rondem to są dobre na skrzyżowaniu w Wyszogrodzie albo w typowym ruchu miejskim a nie na trasach, które muszą obsłużyć duży ruch miejski (na Podolszyce) i jednocześnie tranzytowy (ORLEN, Warszawa, Kutno-Łódź, Włocławek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontestator Otwórzmy most już teraz IP: 193.59.95.* 05.02.07, 14:14 Kolejny poroniony pomysł, tym razem Komendanta Policji. Chce się podlizać? Gratulacje. Może jemu też przydałby się gumowy młoteczek do wybijania głupot z głowy? Jeżeli chcą przerabiać po raz kolejny przepustowość Wyszogrodzkiej w kierunku Podolszyc, to zamiast otwierać ruch na most, wystarczy zrobić taki test: zamknąć prawy pas ruchu na odcinku od ZEP do skrzyżowania z JPII któregoś dnia w godzinach popołudniowego szczytu, tak gdzieś od 13 - 19. Już słyszę te wiązanki. A tak już na serio: Czy naprawdę nie wystarczy przypomnieć sobie, co się dzieje na Wyszogrodzkiej, na tym odcinku, jeżeli wystąpi jakaś stłuczka, która wyłącza jeden pas z ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_Karol Od początku myślałem,że o takie rozwiążanie chodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:30 Przecież to oczywiste, że należało tak zrobić a nie kombinować jakieś skrzyżowania. Zastanawiałem sie tylko nad zakorkowaniem skrzyżowania z Al. JPII i połączenia Wyszogrodzkiej z Piłsudskiego. Oczywiście Pan Prezydent ma lepszych fachowców i oni wymyślili ową bzdurę (całe szczęście, że wyłączyli te migające światła straszące kierowców) zamiast zastosować rozwiązania niekompletne ale nie dezorganizujące ruchu. Przy takim rozwiązaniu ruch nowym mostem będzie niewielki i raczej będzie się ograniczał do pojazdów jadących do- i z- Dobrzykowa. Pojazdy jadące z Gostyninia będą korzystać z nowego mostu tylko sporadycznie głównie w przypadku korków, pojazdy z Włocławka raczej w ogóle. Zatem most będzie pełnił rolę takiego zaworu bezpieczeństwa by zapobiegać takim sytuacjom jak w ostatnią sobotę, gdy stałem prawie godzinę przed Radziwiem i z niewiadomych przyczyn nie ruszyłem ani o metr. Potem ruch ruszył jakby nidgy nic i nie odkryłem przyczyny zahamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:14 chciałbym zobaczyć szczegółowy plan takiego rozwiązania zanim zostanie przetestowane na królikach doświadczalnych Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Otwórzmy most już teraz 05.02.07, 18:19 W internecie GW tego nie zamieściła ale w papierowym wydaniu jest grafika. Ruch będzie się odbywał na mniej więcej takiej zasadzie: inwestycje.e-plock.pl/upload/wyszogrodzka.gif Czyli będzie w sumie bezkolizyjny. Nie rozumiem więc niektórych sceptycznych głosów, twierdzących że rozwiązanie to spotęguje korki, zabierze pasy ruchu itp. Tak naprawdę to prawie nic się nie zmieni - ruch na Wyszogrodzkiej nie będzie tamowany, gdyż wyjeżdżający z mostu będą musieli zaczekać na możliwość wyjazdu, a jadący na most swobodnie zjadą na któryś z dwóch pasów drogi mostowej. Nie dramatyzowałbym też z nawrotkami, gdyż przy takim nadkładaniu drogi i konieczności odczekania na swoją kolej, większość będzie wolała pojechać na stary most. Na nowy pojadą głównie ci, którym omawiana koncepcja komunikacyjna będzie lepiej pasowała. A to, że w pierwszych dniach pojawią się korki bo wszyscy będą chcieli przejechać się nowym mostem jest raczej nieuniknione. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Zlikwidować tę nieszczęśliwą wysepkę na środku! 05.02.07, 18:52 Powinno się jeszcze pomyśleć o zlikwidowaniu tej wysepki, którą wybudowano przy wlocie drogi na most. Bez niej będzie tam luźniej i będzie można wytyczyć pasy dla zjeżdżających na most i dla włączających się do ruchu po zjeździe z mostu. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:27 Jak wyobrażasz sobie skręt z mostu w prawo na Wyszogrodzką,uważasz,że w godzinach szczytu ktoś,kto jedzie Wyszogrodzką w kierunku Podola Cię puści???Niepoprawny optymizm!!Za mało chyba człowieku jezdzisz samochodem po Płocku.Zróbcie kolejną próbę,a będziecie jeszcze bardziej wściekli niż przy tej ze światłami.A te zawracanki-szczyt głupoty!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Otwórzmy most już teraz 05.02.07, 19:41 Doskonale sobie zdaję sprawę, że będzie tam się cieżko włączyć, jednak to będzie uciążliwość tylko dla korzystających z nowego mostu, a nie dla jadących Wyszogrodzką. To dodatkowy czynnik ograniczający korzystanie z nowego mostu "na hura", nawet kiedy nie ma takiej konieczności. Będą tamtędy jeździli ci, którym to się opłaci, nawet pomimo konieczności odstania przed Wyszogrodzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:59 Widzę,że jesteś optymistycznie nastawiony do pomysłu pana policjanta,czego nie mogę powiedzieć o sobie.Nie zgadzam się,że nie będzie to uciążliwość dla jadących Wyszogrodzką.Na pewno pojawi się sporo"uprzejmych",którzy będą wpuszczać skręcających w prawo.To wydłuży codzienny korek od ZEP do conajmniej Międzytorza.Natomiat zawracanka,żeby nie utrudniała ruchu w kierunku W-wy musiałaby być na wysokości salonu Volkswagena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca tez do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:01 > Jak wyobrażasz sobie skręt z mostu w prawo na Wyszogrodzką,uważasz,że w > godzinach szczytu ktoś,kto jedzie Wyszogrodzką w kierunku Podola Cię > puści???Niepoprawny optymizm!!Za mało chyba człowieku jezdzisz samochodem po > Płocku.Zróbcie kolejną próbę,a będziecie jeszcze bardziej wściekli niż przy tej > ze światłami.A te zawracanki-szczyt głupoty!!!!!!!!!!! czesto jezdze przez most w kierunku na wloclawek. wyobraz sobie kierowco, ze przed mostem jest zjadzd od strony mostowej - tez na most. chyba doskonale znasz to miejsce. powoli, bo powoli, ale z mostowej samochody zjezdzaja i wjezdzaja na most. i wyobraz sobie, ze kierowcy jadacy od strony zoo wpuszczja tych z mostowej. praktycznie "schodzi" jeden samochod z mostowej, dwa-trzy od strony zoo. a moze sam zaproponujesz jakiejs inne sensowniejjsze rozwiazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: do kierowcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:41 Zgoda,też jeżdżę tędy 5 dni w tygodniu przez cały rok.Mój następny post jest właśnie o takiej sytuacji.W chwili obecnej,do momentu oddania do użytku tego barłogu W CAŁOŚCI nie widzę rozwiązania.Natomiast podobało mi się to,co napisał Stuntman:{nie cytat,tylko kwintesencja)w momencie oddania tej prowizory powstanie uciążliwość dla korzystających z nowego mostu,co będzie dodatkowym czynnikiem ograniczającym korzystanie z niego,kiedy nie ma takiej konieczności!Czyli oddać do użytku coś,co spowoduje uciążliwość!Ktoś tu zwariował.Póki co wybiorę Irlandię,chociaż tam wszystko na lewo.Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca tez Re: do kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:53 >Póki co wybiorę Irlandię,chociaż tam wszystko na lewo.Pozdrowienia powodzenia!!! czyli uwazasz, ze lepiej, by nowy most stal nadal bezuzyteczny i na tym jedynym korki latem siegaly gor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontestator Re: do kierowcy IP: 193.59.95.* 06.02.07, 10:56 Rozwiązanie jest proste i oczywiste, a nazywa się ESTAKADA. To jednak ciekawe, że niektórzy takie chore rozwiązania, jako normę i próbują się do nich dopasować. Tylko po to, żeby kto inny (Prezydent) mógł zapisać "otwarcie" mostu a'konto swoich sukcesów. Kto jeszcze ma odwagę powiedzieć: KRÓL JEST NAGI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zza Wisły Re: Otwórzmy most już teraz, natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:28 My sobie tu gadu gadu a powinni się wypowiedzieć ci , którzy w niemałej liczbie rano i po pracy jadą w kierunku Gostynina. Jaki jest to ruch /co do ilości/ właśnie wiedzą ci zza Wisły. Całkowicie się zgadzam z Kawką /j.w./ bo pomyśł jest super. Po pierwsze jest to alternatywa i rozwiązanie w sytuacji blokady mostu z powodu np. wypadku /a są przecież częste/.Po drugie dużo ludzi właśnie przemieszcza się na swoje działki letniskowe i nie tylko w tamten rejon. Z zasady lepiej gorzej /dłużej/ jechać niż dobrze stać w korku. Skrót poprzez zjazd na Dobrzyków i dalej w stronę Ciechomic a trochę dalej drogą na Matyldów/Wincentów jest zupełnie O.K. Wystarczy popatrzeć na mapę lub przejechać się jeśli ktoś tamtędy nie jeździł. Trzeba pamiętać także ile ludzi dojeżdża z tamtych rejonów łącznie z Gąbina ,Sannik, Łącka a nawet z Gostynina do Auchan czy Obi.Ci co pojadą nowym mostem automatycznie odciążą stary. Czy to takie trudne do zrozumienia? Zjazd na Dobrzyków i dalej jest jak pisałem O.K. jedynie przydałoby się poprawić nawierzchnię od wybudowanego ronda do centrum Dobrzykowa bo jest zrujnowana a dalej od Dobrzykowa w stronę Gąbina jest b. dobra. Zrobić dokładnie tak jak radzi komendant a będzie dobrze a nawet bardzo dobrze. Wszyscy co są na nie moim zdaniem nie znają tematu i są trochę bez wyobraźni. A gdyby nawet okazało się coś nie jest tak to zawsze można powrócic do poprzedniego stanu.Wszyscy ci którym nie będzie odpowiadać poruszanie się po nowemu nie sobie jeżdzą jak do tej pory.Ja gdy będę wyjeżdzał z Płocka w kierunku Gostynina zawsze będę jeździł nowym mostem na Dobrzyków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:56 roman napisał: "Też tak myślę. ;-)) A co do pomysłu komendanta, to myślę, że jest szansa na to, żeby wilk był syty i owca cała. Jeśli pojazdy zjeżdżające z mostu będą miały obowiązek ustąpić pierwszeństwa samochodom jadącym Wyszogrodzką, to korki mogą się ewentualnie robić na drodze dojazdowej, ale nie zablokuje to miasta. Jestem za tym, żeby wprowadzić ten pomysł w życie, bo na pewno nie spowoduje zawału komunikacyjnego miasta, jak "genialna" koncepcja prezydenta Milewskiego. A jeśli z jakiegoś innego powodu pomysł ten nie będzie się sprawdzał, zawsze będzie można ponownie zamknąć most i przywrócić mu status pomnika niekompetencji płockich władz. ;-))" - Czy ty debilu wiesz co napisałeś z nienawiści do Prezydenta Milewskiego? Nie masz zielonego pojęcia o przepisach ruchu drogowego i nie masz pojęcia co to jest płynność ruchu. Komendant miejski może ma dobre intencje, ale takie rozwiązanie napewno nie wypali. Zaniedbania czerwonych zarządców miasta (których jesteś rzecznikiemw) w zakresie rozwiązń komunikacyjnych miasta jest tak duże, że Prezydentowi Milewskiemu, dbającemu o dobro mieszkańców Płocka zajmie przynajmniej dwa lub trzy lata. Dziwię się, że taki upośledzony umysłowo człowiek wypowiada się na tematy mu obce. Spie..j znienawidzony czubku z forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:58 Napisałem o niekompetencji niejakiego żula romana, a TFU zasrańcu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:33 Zbudować dodatkowy prawoskręt z ul.Wyszogrodzkiej na most na długości od drogi na most do komisu i można otwierać most wg koncepcji komendanta policji .Bo szkoda by ten most rdzewiał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploc Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:32 Mam pytanie na jaki okres udzielił gwarancji wykonawca mostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Otwórzmy most już teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:41 Dlaczego taki jednokomórkowiec roman usuwa moje trafne opinie, które nie odpowiadają czerwonemu szambu, z którego się wywodzi. Odpowiedz Link Zgłoś