Dodaj do ulubionych

Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła?

• konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 10.08.08, 19:45
      Na stronie pojawił się nowy rzut 3 piętra z zaznaczeniem najemców
      gastronomicznych. Są tylko 3 wydzielone miejsca, jedno z nich zajmie Sphinx. nie
      wiem gdzie pomieszczą resztę, bo przecież ma być 10 takich punktów.
      • konrad_wp Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 14.08.08, 15:33
        jak w temacie. Empik Cafe trochę dziwi bo przecież ma być też w Mostach...
        • stuntman Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 14.08.08, 18:13
          Skąd masz te newsy? Na stronie Galerii nie ma nic na ten temat.
          • konrad_wp Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 14.08.08, 18:29
            tp.com.pl

ale news już spadł, wczoraj jeszcze był...
            • daniel.jed Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 17.09.08, 10:24
              He, he. Otwarcie już przesuneli na 29.11 więc można oczekiwać że
              otwarcie nastąpi po nowym roku.
              • mattt_1616 Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 17.09.08, 17:00
                daniel.jed napisał:

> He, he. Otwarcie już przesuneli na 29.11 więc można oczekiwać że
                > otwarcie nastąpi po nowym roku.

Skąd masz takie rewelacje??
                • daniel.jed Re: Pizza Dominium i Empik Cafe 21.09.08, 17:26
                  Najemcy dostali takie informacje. Oficjalnie nie chcą pewnie tego
                  podawać, bo nie wiadomo czy to bedzie ostateczna data. Osobiście
                  wątpię. Ciekawe czy udało im się naprawić dach przez który lała się
                  woda podczas deszczu?
                  • mattt_1616 29 listopada - otwarcie?? 21.09.08, 21:16
                    Tzn. bo nie rozumiem data 29.11 nie jest ostateczna i moze sie przesunac na
                    grudzień?
                    • daniel.jed Re: 29 listopada - otwarcie?? 22.09.08, 10:00
                      Ostateczną datą miał być 08.11. Więc nie wiadomo w chwili obecnej
                      czy 29.11 jest tez terminem ostatecznym. W Płocku
                      termin "ostateczny" jest terminem martwym.
                      • mision Re: 29 listopada - otwarcie?? 22.09.08, 16:56
                        No cóż - coś z tymi dachami w Płocku nie tak ;-) A to że nic nie ma
                        na czas-do tego też można już się przyzwyczaić. Ciekawe czy to ta
                        szklana kopuła przecieka? Czyli nie tylko Vectra nie robi
                        dobrze,hmmm. Zresztą-nieważne-byleby Przedwiośnie udało się otworzyć
                        bez poślizgu-bo zakończymy kolejny rok bez sali kinowej (nie licząc
                        kina zastępczego którego już nie będzie).
                        • daniel.jed Re: 29 listopada - otwarcie?? 22.09.08, 18:39
                          Przedwiośnie miało być otwarte na początku września, więc już jest
                          spory poślizg. Nie mówiąc już o początkowych terminach czyli wiosna
                          2008.
    • konrad_wp Najemcy gastronomiczni 08.10.08, 19:39
      Do otwarcia Galerii zostało (wg oficjalnych informacji) nieco ponad półtora
      miesiąca. Muszą już być więc znani wszyscy najemcy w tym ci od gastronomii- na
      stronie widnieje jednak tylko Sphinx a wyczytanego w prasie Empik Cafe i Pizzy
      Dominium oficjalna strona nie potwierdziła. Byłbym wdzięczny za udzielenie
      informacji przez Managera GW (wiemy że zagląda Pani na nasze forum :-)
      • igal4 Re: Najemcy gastronomiczni 09.10.08, 08:17
        Właśnie sam się nad tym zastanawiam, czemu jeszcze nie ma informacji o najemcach
        gastronomicznych. Z pewniaków będzie stoisko z lodami Grycan. Poza tym nic nie
        wiem, Pani Izo prosimy o uchylenie rąbka tajemnicy.
        • igal4 Re: Najemcy gastronomiczni 23.10.08, 21:03
          Dziś od strony wschodniej na szczycie budynku montowano graficzne logo Galerii
          Wisła. Powoli zbliżamy się do otwarcia.
          • ziomal1981 nie zdążą 24.10.08, 23:26
            wczoraj zwiedziłem sporą część galerii i jestem pewien na 99%, że otwarcie
            będzie za dwa miesiące, bo jeden to zdecydowanie za mało.
            • mattt_1616 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.10.08, 14:55
              Wisi już logo SMYKa i ładne logo Galerii. Dlaczego mileby nie zdążyc, przecież
              ponad miesiąc to dużo czasu.
              • daniel.jed Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 28.10.08, 14:55
                Ja byłem w piątek i też myślę że roboty jest na conajmniej miesiąc
                czasu, tym bardziej że przecieka dach. A gdzie odbiory budynku? Z
                artykułu o Przedwiośniu wynikało że trwa to 2-3 tygodnie. Według
                mnie otwarcie nie wcześniej niż 15.12. (optymistycznie).
                • mision Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 28.10.08, 16:38
                  Przecieka dach? Ta kopułka? Czy normalny płaski dach? W poniedziałek
                  była oferta pracy z kina Helios - na różne stanowiska - termin
                  składania ofert do 7 lub 11 listopada. Ciekawe jak świadczy to o
                  terminie otwarcia obiektu? Ile czasu trwa rekrutacja itp.
                • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.10.08, 15:32
                  Dziś rozpięli na Hotelu Płock wielką reklamę C&A z datą otwarcia
                  29 listopada. Wygląda na to, że termin jest już jednak sztywny.
                  • kklisek Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.10.08, 17:11
                    Nie wiem czy już zaglądaliście na strone Caelum, gdzie jest opisana ta nieszczęsna gastronomia. Oto cytat:

"W ofercie gastronomicznej klienci znajdą m.in. restauracje Sphinx, Subway, Sevi Kebab, Drink Bar, Słodki Kącik czy też Empik Cafe, a w ramach oferty rozrywkowej odwiedzający galerię będą mogli wybrać się do 5-salowego kina lub 10-torowej kręgielni. W Galerii Wisła znajdzie się także pub z bilardem i parkietem do tańca."

A tu link:
                    www.caelumdevelopment.eu/home_page.php?page=2
                    • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.10.08, 18:23
                      SUBWAY :):):) SUUUUPER !!!!

Nie uważam się za kiepskiego z matematyki, ale jakoś nijak nie chce mi wyjść 10
                      restauracji jakie były zapowiadane na stronie GW.
                      • mattt_1616 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.10.08, 19:51
                        Na stronie Subway'a juz jest "Plock, Wyszogrodzka 144". A na galerii zawiły
                        sporych rozmiarów loga Wisły (w dodatku nie są tak monotonne jak na stronie
                        internetowej - kolory są żywe, duży „+”).
                        Ps. Ciekawe czemu ma służyć ogrodzenie naprzeciwko Wisły pomiędzy PERN’em a
                        „Szafą” Stoją baraki i w ruch poszły koparki.
                        • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.10.08, 22:22
                          W Galerii Wisła będzie też Grycan. W serwisach z pracą pojawiły już się
                          ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników. Rzeczywiście na przeciw Wisły coś
                          ogrodzili, aczkolwiek nie jest to dużych rozmiarów, może blok mieszkalny lub
                          zapowiadana inwestycja płockich kupców, kto wie ?.
                          • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 02.11.08, 08:30
                            Myślę że kupcy nie porwaliby się z motyką na Słońce a tak by właśnie wyglądała
                            ich budowa w sąsiedztwie GW i GM.
                  • daniel.jed Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 02.11.08, 11:04
                    Zapewniam cię że ten termin jest nieaktualny, ponieważ przebąkują o
                    6 lub 15.12. Nawet budowlańcy śmieją się jak się mówi o 29.11, bo
                    oni nie widzą tego centrum w tym roku. Pozdrawiam.
                    • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 02.11.08, 12:27
                      Niedawno otrzymałem maila z prośbą o podanie adresu na jaki GW ma przesłać
                      zaproszenie na otwarcie (myślę że podobnego maila otrzymali pozostali uczestnicy
                      FPI) - wnioskuję po tym że data otwarcia jest już ustalona bo przecież nie
                      wysyłaliby zaproszeń gdyby otwarcie danego dnia nie było pewne. Skąd masz
                      informacje o przesunięciu otwarcia? Jakieś oficjalne a nie że jakiś budowlaniec
                      coś bąknał pod nosem że on nie widzi GW w tym roku.
                    • mision Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 02.11.08, 15:05
                      Na stronie Caelum jest 29.IX , także reklama w centrum sklepu C&A
                      mówi o 29.IX - chyba że co innego reklama a co innego rzeczywistość-
                      różnie to bywa.
                      • stuntman Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 02.11.08, 18:24
                        Również przy Zoo, przy wjeździe mostem do miasta, wisi zaproszenie
                        na otwarcie Galerii Wisła z datą 29.11.
                        • kklisek Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 02.11.08, 20:52
                          To prawda. Widziałem też, że przed Wisłą od strony Wyszogrodzkiej rozbierają płot. Nie wiem tylko czy to wyczekiwany kamień milowy budowy. Ciekawe co będzie przed samym budynkiem, w końcu jest dość mocno odsunięty od ulicy. (parking?)
                          • konrad_wp Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 03.11.08, 17:31
                            zctw parking tylko podziemny , przynajmniej tak wyglądają plany powierzchni
                            które gdzieś znalazłem u siebie na dysku :)
                            • kklisek Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 03.11.08, 19:20
                              Obejrzałem dokładnie ten mały filmik i widać wyraźnie stojące przed GW samochody. Może to wymysł autora... (tak jak z facetem z psem)
                              • konrad_wp Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 03.11.08, 19:31
                                Facet z psem to jeszcze nic, na pierwszych wizkach jeszcze EraBudu widać było
                                przelatujący nisko nad Galerią Boeing 747 :) To ci dopiero fantazja grafika :)
                                • kklisek Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 04.11.08, 15:23
                                  W całym mieście na bilbordach pojawiły się reklamy Wisły z datą 29 listopada. Chyba jednak jest to ostateczny termin. A więc zostało 25 DNI!
                                  • mattt_1616 Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 04.11.08, 20:10
                                    Szampan w lodówce? xD Swoją drogą mają sporo do zrobienia wewnątrz straszy
                                    ciągle „goła” cegła. Miejmy nadzieje, że nie zrobią nam przedwczesnego prima
                                    aprilisowego żartu.
                                    • igal4 Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 05.11.08, 19:26
                                      Dziś dostałem zaproszenie na 28 listopada na godzinę 19:00, tak więc do otwarcia
                                      GW pozostało niewiele dni. Przy okazji swojego zaproszenia dostałem również
                                      omyłkowo zaproszenie dla Pana Krzysztofa Ja********go. Proszę o kontakt na
                                      igal4@gazeta.pl w celu odbioru osobistego.
                                      Pozdrawiam
                                      Igal
                                      • konrad_wp Re: Na stronie Caelum piszą o 29.IX ? 05.11.08, 19:51
                                        fiu fiu, to chyba takie przedpremierowe :) PS. Czyżby okazja żebyśmy się
                                        spotkali w realu ? :)
      • kklisek Finisz budowy 07.11.08, 18:18
        Zaczęła się budowa tego pylonu przed głównym wejściem. A z życia GW to najemcy szukają ludzi do posprzątania lokali.
        • mattt_1616 Re: Finisz budowy 07.11.08, 21:01
          Tak to już końcówka prac. Szkoda tylko, że nie zadbali o stronę internetową
          (ostatnia aktualizacja wrzesień 2008). Na stronie CF Helios też nic nie słychać
          o kinie w Płocku.
          • igal4 Re: Finisz budowy 08.11.08, 08:00
            mattt_1616 spokojnie, na stronie tchibo.pl też jeszcze nie ma wzmianki o
            sklepie, a na Tumskiej wczoraj widziałem tłum ludzi wewnątrz. Również
            zauważyłem, że prace nabrały tempa, musieli chyba zatrudnić dodatkowy zespół, bo
            nie raz ktoś pisał, że pracy jest tam na 2 miesiące a pozostało dokładnie 21 dni
            do otwarcia.
    • pk68 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 08.11.08, 13:31
      Parking w GW ma być płatny!Wyobrażam sobie co będzie się działo na
      sąsiednich parkingach osiedlowych.
      • kklisek Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 08.11.08, 15:10
        płatny?? Skąd te rewelacje? Raczej rzadko parkingi w galeriach są płatne.
        • andrzejppp2 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 08.11.08, 21:36
          kklisek napisał:

> płatny?? Skąd te rewelacje? Raczej rzadko parkingi w galeriach są
          płatne.

Proponuję sprawdzić Złote Tarasy. Parking jest tam płatny.
          • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 08.11.08, 21:42
            Złote Tarasy to inna bajka. Gdyby parking był bezpłatny to większość ludzi
            pracujących w centrum Warszawy parkowałaby tam, oszczędzając trochę kasy
            miesięcznie. Również Galeria Łódzka jest platan, a dokładniej 1 godzina free a
            kolejne już płatne. Oby Wisła tego nie powieliła i udostępniała parking bezpłatnie.
            • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 11.11.08, 18:23
              Dziś Galeria Wisła wprowadziła nowy layout swojej strony internetowej.
              • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 12.11.08, 10:43
                Bardzo przyjemna stronka. Przejrzysta i co najważniejsze - jest już pełen spis
                sklepów i barów.
      • ciffan Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 12.11.08, 09:40
        Podaj źródło, skąd wziąłeś tą rewelację.

A szanownych państwa proszę o to, aby podchodzić do różnych tego typu
        niepotwierdzonych plotek z należytym dystansem.
        • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 12.11.08, 10:42
          Także proszę o źródło informacji. Bez tego wygląda taki news na kiepską prowokację.

Informacja na przyszłość- wszelkie tego typu rewelacje podane w formie jak
          powyżej będą usuwane.
          • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 12.11.08, 14:42
            Zwróciliście uwagę, że na pierwszym piętrze obok Smyka wypadła Galeria Centrum.
            W starej wersji najemców była tam, a teraz pod pozycją 60 nic nie figuruje. Może
            jeszcze finalizują umowę, okaże się na dniach.

Co do strony to jest ona bardziej funkcjonalna, podobna do tej z Galerii Askana.
            W sumie bardzo ładnie im to wyszło, czekamy na otwarcie. Mam tylko nadzieję, że
            za dwa tygodnie będziemy mieć w Płocku kino z prawdziwego zdarzenia.
            • werdan Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 12.11.08, 23:31
              Wszystko fajnie, tylko gastronomia słaba. Myślałem, że się lepiej postarają. No,
              ale zobaczymy co zaprezentują kolejne CH.
              Do trzech razy sztuka :D

.................................................................
              Fotogaleria miasta Płocka -www.plock24.pl
              • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 13.11.08, 18:05
                Pod względem śmieciowego żarcia Mosty chyba będą poza zasięgiem - Pizza Hut, KFC
                , Burger King.
            • mision Pozycja 60-Nie 'Galeria Centrum' a 'S.Olivier' 20.11.08, 20:32
              Pod tajemniczą pozycją pojawiło się S.Olivier a nie Galeria Centrum.
              Czy Galeria Centrum spasowała?
              • konrad_wp Re: Pozycja 60-Nie 'Galeria Centrum' a 'S.Olivier 20.11.08, 20:50
                Sądzę, że pojawi się naprzeciwko Auchana :)
    • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 13.11.08, 19:47
      Dzisiejsze doszlifowywanie Wisły:
      stuntman.neostrada.pl/IMG_4986.JPG
      stuntman.neostrada.pl/IMG_4987.JPG
      stuntman.neostrada.pl/IMG_4992.JPG
      stuntman.neostrada.pl/IMG_4993.JPG
      stuntman.neostrada.pl/IMG_4994.JPG
    • forewe Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 13.11.08, 20:08
      Witam pierwszy raz pisze na tym forum
      Znalazlem ponisz tekst

www.pracuj.pl/oferty/1360681.html
      I CO MYSLICIE JAK CH / GALERIA ?
      • werdan Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 13.11.08, 21:32
        WOW

Co obstawiacie? Burger King wewnątrz CH czy jako budka z Drive'm.
        Osobiście wolałbym budkę :D A jeszcze bardziej Pizza Hut obojętnie gdzie :P

• igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 13.11.08, 22:15
          To jest oferta do G Mosty.
        • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 14.11.08, 20:31
          A to Burger ma w ogóle budki w Polsce teraz? Chyba nie, wszystko co ma to
          wewnętrzne punkty. Tak też będzie w Mostach.
          • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 19.11.08, 21:24
            Pojawiła się póki co nie pełna, ale już strona płockiego Heliosa. Ceny biletów
            trochę wysokie jak na Płock. W każdym mieści inna cena biletu normalnego i
            ulgowego. Zrobiłem małe porównanie z Multikinem z Włocławka:
            Helios Multikino
            nor. Pn-Pt 18; So-Nid 20 Pn-Pt 15, Pt. po 17tej, So-Nd 18
            ulg. odpowiednio 15; 16 14 15

3D Pn-Cz Pt-Nd Pn-Pt 15, Pt. po 17tej, So-Nd 18
            Normalny 25 27 23 25
            Ulgowy 20 22 18 20

Czekamy na konkurencję.
            • rubb Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 20.11.08, 06:52
              3D w Płocku? Myślałem, że będzie dopiero w Mostach.
              Ktoś miał już z tym kontakt w normalnym kinie?
              Jak czytam opis technologii na ich stronie to wydaje mi się,
              że do wrażeń z IMAX będzie daleko.
              Niemniej jednak dobre i to.
            • mision Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie.... 20.11.08, 22:29
              Na stronie Heliosa pojawiły się zapowiedzi repertuarowe-troszkę
              takie sobie-dwa to odgrzewane kotlety sprzed kilku tygodni-czyli
              nowy Bond oraz High School Musical-te filmy to pewnie pół Płocka
              widziało we Włocławku,z nowości to polska komedia i amerykański film
              sensacyjny. No i jakiś filmik 3 D dla dzieci A gdzie "Mała Moskwa"?
              O klasie kina świadczy to że jest w nim różnorodny i świeży
              repertuar. No cóż-pożyjemy-zobaczymy. Ale i tak dobrze że nadrabiamy
              cywilizacyjne zapóźnienie ;-) Należę do ludzi którzy chodzą kina na
              film na który mają ochotę a nie dlatego że coś grają. Szkoda że nie
              ma jeszcze nowego Przedwiośnia. Trochę pomarudzę-to że nie było kina
              w Płocku-nie znaczy że nie mamy być wybredni-co prawda pełni
              repertuaru nie znam-ale na razie otwarcie Heliosa nie wygląda mi
              na "nadejszła wiekopomna chwila" -ot po prostu przeciętne kino z
              zapóźnionym repertuarem ;-] I wcale tu nie każdy znajdzie coś dla
              siebie. Pożyjemy-zobaczymy. No ale na coś trzeba-gdy już tłumy
              ciekawskich przeminą-wybrać się do tego Heliosa-by zaliczyć
              historyczne pierwsze kino w Płocku od pewnego czasu :-) Pewnie
              wykładzina na podłodze i ścianach,siedzenia oraz ekran taki sam jak
              wszędzie-ale w końcu od kilku lat długo oczekiwany multipleks w
              Płocku stanie się faktem. Ale jak widać konkurencja-by zobaczyć film
              na jaki naprawdę się ma ochotę-przyda się.
              • kklisek Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 21.11.08, 14:08
                Parking w Wiśle raczej będzie bezpłatny. Informacja ze strony płockiego Heliosa > Kino > Kontakt i lokalizacja:

"samochód:
                Bezpłatny parking galerii Wisła"

Co ciekawe, uzali że do GW dojeżdżają wszystkie linie KM Płocka.

www.heliosnet.pl/29,Plock/Kontakt/
                • konrad_wp Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 21.11.08, 19:20
                  Co dowodzi tylko jaką wielką ością w gardle stoi ta i inne galerie niektórym
                  osobom (pamiętacie zapewne wpisy na forum o płatnym parkingu) :) A repertuar
                  myślę że zawsze można doszlifować - wiadomo, pierwsze koty za płoty.
                  • kklisek Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 22.11.08, 13:24
                    No to został niecały tydzień. Może pojawią się jakieś zdjęcia wykończonej już galerii... W końcu GW (w tym wypadku Wyborcza) zadeklarowała się że przez cały tydzień będzię pokazywać coś od wewnątrz. I tak mamy:

- kręgielnie miasta.gazeta.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=5971715&dx=35681
                    - Smyka miasta.gazeta.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=5976297&dx=35681

Nie wiem jak was, ale mnie bardzo interesuje wygląd sal kinowych w tym Heliosie :]
                    • kklisek Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 22.11.08, 15:17
                      Aha, i pojawił się szczegółowy repertuar: co, kiedy i o której. Mówicie o odgrzewanych kotletach w stylu Bond czy HSM 3 - w porównaniu z niektórymi filmami (Piraci z Karaibów 2, Gdzie jest nemo) to pokazy przedpremierowe.

www.heliosnet.pl/29,Plock/Repertuar/index/dzien/7/kino/29
                    • stuntman Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 24.11.08, 23:07
                      Oglądając zdjęcia w Gazecie można odnieść wrażenie, że wewnątrz
                      Wisła zbyt przestronna to nie będzie...
                      • konrad_wp Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 25.11.08, 18:37
                        Spodziewałem się tego. Zbyt mała róznica między powierzchnią brutto i netto,
                        żeby można było mówić o GW jako o przestronnej galerii. Widać, że chcieli na
                        maksa wykorzystać tą niedużą przecież działkę. Stosunek tych powierzchni w Wiśle
                        to prawie 2:1 a w Arkadii prawie 4:1.
                        • igal4 Re: Helios-zapowiedzi repertuarowe takie sobie... 25.11.08, 19:44
                          Spokojnie, to nie Warszawa tylko Płock. Zejdźmy na ziemię i cieszmy się z tego
                          co mamy. Na zdjęciu widać akcent Płock, o czym mówiła jakiś czas temu Pani Iza.
                          Kto by się spodziewał, że S.Oliver zadebiutuje właśnie w Płocku. Swoją drogą do
                          zobaczenia w piątek VIPy :) ha ha ha
            • matus57 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 22.11.08, 18:14
              ZAPAMIETAJCIE MOJE SLOWA...TE WSPANIALE GALERIE BEDA.ZA 3 LATA
              POZAMYKANE CZYNE BEDA TYLKO PARTERY RESZTA KLODKI DO TYCH CO SIE
              SZYKUJA NA WILKIE OTWARCIE ZARCIE DOSTANIECIE W WEJSCIU SZAMPANA
              MADE IN CHINA I PLASTERK KIELBASY PLUS CIASTECZKO TAKZE STANCIE
              W KOLEJCE JUZ 2 DNI WCZESNIEJ BO ZARCIA MOZE ZABRAKNAC DODAM ZE
              JAK OTWIERALI MAC DONALDA W SZTOKCHOLMIE [SZWECJA] TO TYDZIEN DAWALI
              ZA DARMO CO KTO CHCIAŁ.CHETNYCH POZA TURKAMI I MURZYNAMI NIEBYŁO
              • kklisek Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 23.11.08, 09:38
                Co ty za głupoty opowiadasz? Przecież nie porywali by się z taką inwestycją bez badań lokalnego rynku, zapotrzebowania na dane towary, informacji o zarobkach czy nawet wykształceniu mieszkańców. Dlatego twój scenariusz jest mało prawdopodobny. I nie wiem skąd wziąłeś informacje o tak śmiesznym otwarciu, bo w bliźniaczej Askanie wyglądało to naprawde dobrze.
                • mision A na forum głównym kolejne pogłoski-dość ciekawe 23.11.08, 10:08
                  Na forum głównym kolejne pogłoski,wątek o tym że Galeria Wisła
                  pozostanie zamknięta,zamkną ją zaraz po świętach,bo została
                  dopuszczona warunkowo do otwarcia,że straż pożarna nie zgadza się na
                  otwarcie oraz że w jakimś lokalu zawalił się strop-czy to pogłoski
                  czy zapowiedź kłopotów? Można to jakoś zweryfikować?
                  • werdan Re: A na forum głównym kolejne pogłoski-dość ciek 23.11.08, 14:21
                    Podobną informację na temat problemów CH Wisła z inst. ppoż. słyszałem parę dni
                    temu od taxówkarza. Może coś jest na rzeczy.

• stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 23.11.08, 12:50
                Sądzę, że tacy ludzie jak kolega matus57 równie głośno krzyczeli
                przy otwieraniu Auchana i doskonale dziś widzimy, że żadne z
                uwczesnych uwag i obaw nie przełożyły się na rzeczywistość.
                • werdan Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 23.11.08, 14:20
                  Może Matus57 ma jakiś bazarek na Manhatanie lub wynajmuje powierzchnię w
                  Taygerze? :D
                  Nakrzyczał się CAPSLOCK'iem w co drugim wątku, co za brak wychowania :D

• stuntman Lista Obecności - otwarcie Wisły 22.11.08, 16:29
      W związku z tym, że otwarcie Wisły tuż tuż, jestem ciekawy kto z
      forumowiczów będzie w galerii na piątkowej imprezie o 19:00.
      Proszę o dopisanie się zainteresowanych osób.

Ja się wybieram.
      • pawi81 Re: Lista Obecności - otwarcie Wisły 27.11.08, 07:55
        Jakas szansa zeby tam sie 'wkrecic' ? :-)
    • matus57 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 22.11.08, 18:23
      DODAM JESZCZE ZE ZAROBKI W TEGO TYPU GALERIACH TO PRZEWAZNIE
      NAJNIZSZA KRAJOWA...ORAZ ..CZYLI POL ETATY CWIERC ETATY NA JEDNA
      PIATA ETATU WYMAGANIA OCZYWISCIE NA MAXSA PIEKNE MLODE
      WYKKSZTALCONE CZAS PRACY GODZINE PRZED OTWARCIEM I GODZINE PO
      ZAMKNIECIU TO JEST WYZYSK NIEWOLNICZY MLODYCH LUDZI
      • andrzejppp2 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.11.08, 21:20
        Jakby nie patrzył to i tak za późno o jakiejś 2 miesiące na takie
        biadolenie ;> Ci co mieli się zatrudnić już są zatrudnieni i ciężko
        harują przed otwarciem
        • rubb Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.11.08, 21:54
          Dzisiaj od strony ul. Czwartaków postawili znak drogowy parkingu podziemnego z elektroniczny wyświetlaczem ilości wolnych miejsc.
          Do tego widać konstrukcje pod jakiegos rodzaju zapory na wjezdzie/wyjezdzie. Prawdopodobnie będą bilety parkingowe - wydaje mi sie, że właśnie do liczenia pojazdów.
          • jw-51 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 16:24
            CZWARTAKÓW !!!
            Totalny paraliż komunikacyjny przed nami.
            Do Galerii Wisła, OBI i Auchan od 29.11.2008 nalepiej na pieszo !!!
            "WIELKIE OTWARCIE" - wielkie obnażenie niekompetencji tych co
            dokonali zatwierdzenia organizacji ruchu dla tej Galerii !!!
            • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 18:49
              Jak podaje ostatni Tygodnik Płocki, parking w G. Wisła będzie płatny. Pierwsze
              dwie godziny będą bezpłatne, za to za kolejną trzecią zapłacimy już 3,5 PLN. Nie
              doczytałem się ile będą kosztować kolejne godziny 4,5...
              • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 19:21
                Dwie godziny to chyba aż za dużo żeby obejść niedużą w sumie galerię. Widać, że
                chcą trzepać kasę na tych co przyjadą do kina. Szkoda, moim zdaniem to zły pomysł.
                • plotczak Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 19:50
                  Jeżeli to prawda to jest to dziwne posunięcie GW. Wytłumaczeniem
                  może być ograniczenie mozliwości parkowania dla pracowników galeri.
                  Pracownicy mogliby zająć ponad 100 miejsc parkingowych a ciężko
                  byłoby ich kontrolować. Tylko, że nawet w takim przypadku darmowy
                  czas powinien wynosić przynajmniej 3 godziny...

Z ciekawostek: H&M szuka pracowników do sklepu w Płocku (Galeria
                  Mosty?). Piotr i Paweł otworzą w Płocku drugi sklep (galeria
                  Mazovia?).
                • mision Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 20:06
                  Czyli na film piechotą lub do Przedwiośnia-18 pln za film w tygodniu
                  to cena troszkę za wysoka-doliczając jeszcze te 3,5 pln-no chyba że
                  wyrobimy sie w 2h. No cóż-pierwsza galeria i pierwsze kino w Płocku
                  liczy na to że może dyktować ceny-do czasu.
                  • forewe Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 21:08
                    Płatny parking w GW spowoduje że spora część osub bedzie parkować przed Auchan i
                    OBI a w galeri bedzie pusto.
                    • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 26.11.08, 22:41
                      Ja widzę inny problem z tym płatnym parkowaniem. Uważam, że do czasu zrobienia
                      wygodnego wyjazdu na Wyszogrodzką parkin powinien być bezpłatny. W Galerii
                      Łódzkiej od chwili uiszczenia opłaty ma się 15 minut na opuszczenie parkingu
                      tyle, że tam nie ma z tym problemu. Obawiam się, że podobny czas będzie
                      niewystarczający na podejście do auta i wyjechanie poza płatną strefę.Spowoduje
                      to jeszcze większe zamieszanie. Przypominam sobie korki na Czwartaków w czasie
                      przedświątecznym gdzie był tylko Auchan i Obi. Teraz dojdzie Galeria i
                      zamieszanie pewne na 100%. Bardzo proszę przeanalizować kwestię płatnego
                      parkingu, bo ten prowizoryczny dojazd spowoduje duże zamieszanie, przekonamy się
                      zresztą już w ten weekend. Poza tym informacja na stronie Heliosa o bezpłatnym
                      parkingu jest nie do końca trafna. Uważam, że 2 godziny nie wystarczą na
                      zakorkowanie auta, obejrzenie filmu i wyjazd podziemnego parkinu. Co sprytniejsi
                      i oszczędniejsi inaczej, będą parkować w okolicy Wisły i na piechotkę do środka.
      • pawi81 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 19:16
        Myślę, że nie masz tu racji.
        Większość moich znajomych, po przejściu do Wisły dostało spore, jak na Płock,
        podwyżki.
    • pawi81 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 08:00
      Jestem ciekaw jak oni dadza rade otworzyc w sobote..... sajgon w srodku maxymalny...
      czy ktos slyszal o tym, ze Galerie maja zamknac po grudniu na poprawki w budowlance?;-)
      • mattt_1616 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 16:54
        Moim zdaniem jest to tylko plotka wypuszczona przez właścicieli Tygeru i
        specjalnie podsycana przez cieci z Wisły. Wymyślono ją ponieważ galeria będzie
        stanowiła sporą konkurencje dla domów handlowych. Dlaczego? Otóż biznesmen „X”,
        który handluje przykładowo odzieżą, posiadający sklepy w Tygerze, TSS czy innym
        tego typu obiekcie
        co tydzień jeździ do CH Ptak w Rzgowie i kupuje tam towar o wartości 50 zł
        przywozi go do Płocka wystawia na stoisku lecz w żądając już za niego 260 zł. To
        znaczy, że towar jest marnej jakości w zawyżonej cenie. W Wiśle produkt
        kosztujący 260 zł będzie tyle warty. Jeśli jednak (w co wątpię) galeria zostanie
        zamknięta to gratulacje dla inwestora. No cóż jakie miasto takie inwestycje.
        Pisałem już, że za repertuar daje Heliosowi ogromny minus? Byle do otwarcia
        Przedwiośnia!
        @pawi81: W poniedziałek w Forum Koszalin też był niezły sajgon jednak się ogarnęli.
        PS. Bardzo prawdopodobne jest też to, że właśnie handlowiec „X” będzie musiał
        zwijać manatki z Tygera i bardzo dobrze stop dla cwaniactwa pseudo-biznesmenów!
        • pawi81 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 16:58
          Swoją drogą @mat,
          w Galerii w tej chwili jest wielki 'syf', nie wiem jak oni dadza rade... :-)
          • mattt_1616 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 18:32
            Jeśli pracują na okrągło to chyba się wyrobią martwi mnie jednak to ze w
            Heliosie nikt nie odbiera. Nie no wiem, że do Włocławka jest jedynie 50 km.
            • mision Hm,wygląda to na mały falstart Heliosa? 27.11.08, 21:21
              Piszesz że nikt nie odbiera,do Włocławka jest 50 a do Torunia 100 km-
              ale chyba nie o to chodzi. Wygląda na to że radykalnie ścięli
              repertuar-tylko cztery filmy-może na razie będą grać na 2 salach,bo
              pozostałe trzy jeszcze nie skończone lub wykończone-jakieś kłopoty
              techniczne. Może za dużo wymagamy-ale 5-salowy multipleks pownien
              dawać większy wybór filmów-rzędu 8-10. To we Włocławku jest 10
              filmów a w Toruniu grubo ponad 10. Balon niepotrzebnie napompowany-
              jakiś repertuar na odwal byle zacząć działalność 29.11 chociaż
              pewnie nie wszystko gotowe-no cóż-nie wystarczy że jest kino-trzeba
              jeszcz coś w nim grać-byle nie było jak z naszym teatrem. Czekaliśmy
              na pierwsze kino w Płocku-a na razie się mi to nie wygląda.
        • mision Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.11.08, 18:37
          Trochę racji w tym jest-czym tu się radować-otwarcie obiektu jakich
          dziesiątki w Polsce,miesiąc przed świętami.Zakupy jak zakupy-dodatek
          do życia-tłok będzie niemiłosierny,ludziska się rzucą na spacer po
          galerii. Ewentualne-mało prawdopodobne-zamknięcie po grudniu na
          poprawki-to byłaby kompromitacja wykonawcy lub inwestora-ale w
          naszym mieście nic nie dziwi-Płock znowu "zaistniałby" medialnie.
          Jaki repertuar w Heliosie-wciąż nie wiadomo-a że cieniutki jak na
          otwarcie i wogóle ponież średniej w grupie Helios,nie mówiąc już o
          innych sieciach-4 filmy na 5 sal-albo coś dorzucą,albo nie wszystkie
          sale będą jeszcze otwarte-na bezrybiu i rak ryba,może pierwsze koty
          za płoty-może dlatego że dopiero otwarcie-może nie było aż tylu
          chętnych na seanse-zobaczymy za tydzień,dwa. Na szczęście nie
          będziemy skazani na monopol jednego kinooperatora-bo na razie w
          porównaniu z innymi multipleksami cieniutko. Cztery filmy to i w
          starym Przedwiośniu na dwu salach były grane za dobrych czasów ;-)
    • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 28.11.08, 23:44
      Moje wrażenia po dzisiejszym wieczorze w Wiśle:
      Galeria nie jest wielka, ale bardzo sympatyczna i ładnie urządzona.
      Ploty i ploteczki rozsiewane wszędzie, jakoś nie potwierdziły się.
      Kino 3D - kapitalna sprawa. A Belinda wyglądała rewelacyjnie :)
      Jutro wrzucę parę fotek wnętrz Galerii Wisła.
      • pijzemna Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 02:01
        no wiec chyba glowna plotka o glownym parkingu sie potwierdzila?? chyba
        powinniscie przeprosic kolege ktorego nie tak dawno zjechaliscie rowno kiedy to
        wspomnial o platnym parkingu... a jeszcze pytanko do Konrada - mowisz ze 2 h to
        w sam raz na galerie - mieszkasz w wawie i takie rzeczy mowisz??;) ja jak chodze
        do galeryjek to tak na dluzej i takie robienie w bambuko przez nasza nowa
        galerie na serio mi sie nie podoba:/ tak samo stwierdzenie, ze beda sponsorami
        Wisly Plock - 5 tysiecy na rok... widze ze starych cwaniaczkow zastepuja bogatsi
        krewni. coz moze konkurencja wprowadzi powiew swierzosci na rynek. pozdrawiam.
      • mision Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 08:12
        ...A czy wszystkie lokale są gotowe na otwarcie w części handlowej i
        rozrywkowej? W gazecie pisali że na dwu salach problemy techniczne i
        w pierwszym tygodniu tylko cztery filmy dlatego,czy lokale kręgielni
        i knajpek są gotowe? Dało się zauważyć? Uważnie oglądałeś stropy i
        filary ;-) i czy jest ciepła woda ;-) Fotki by się przydały-zrobione
        swoim okiem-bo w gazecie jakieś zdjątka były. A jak wrażenia z kina-
        wykończenie,wygoda,przestrzeń,nagłosnienie itp? No cóż któregoś dnia
        trzeba naocznie się przekonać.
        • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 10:48
          Stuntman musisz zmienić status na stronie Płockich Inwestycji :D A tak na
          poważnie to mam pozytywne uczucia po pierwszej wizycie. Po pierwsze, GW nie jest
          duża, ale za to przytulna. Co prawda nie ma tam wszystkich marek sklepów jakie
          bym sam chciał, ale na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Pomimo stosunku 1/2
          powierzchni wynajmu / całkowitej są miejsca gdzie się odczuwa wolną, dużą
          przestrzeń. Bardzo ładnie komponuje się w całość, szklana kopuła. Widać jeszcze
          pewne niedociągnięcia, brak wykończenia zwłaszcza przy wejściu do Heliosa. Samo
          kino jest gotowe, można było zwiedzić wszystkie sale i już wczoraj były grane
          pierwsze seanse. W największej sali nr 2 jest zainstalowany system 3D. Miałem
          również okazję usiąść w fotelu i muszę powiedzieć, że jest wygodny, jednak póki
          nie obejrzę całego filmu nie chcę się do końca wypowiadać. Samo przyjęcie gości
          było bardzo dobrze zorganizowane, dobre przekąski, drinki. Oprawa całej
          uroczystości również była na wysokim poziomie, brawa dla organizatorów. Jednak w
          wielu miejscach są jeszcze ślady po pracach budowlanych, folie, krzyżaczki w
          glazurze itp. Gdyby się tak wstrzymali dwa tygodnie z otwarciem, to na pewno by
          już tego nie było. No cóż prawa rynku i gorący okres przedświąteczny, zrobiły
          swoje. Pracownicy w sklepach chodzili prawie że na rzęsach i nie ma się co
          dziwić, mieli bardzo pracowity tydzień. Duży minus to wjazdy na parking od
          Czwartaków. Wczoraj około godziny 19tej na pokonanie drogi od Auchan do parkingu
          GW trzeba było przeznaczyć około 8 minut, a co będzie dziś, nie chcę nawet
          myśleć. Współczuję tylko mieszkańcom pobliskich bloków, ponieważ będą mieli tam
          urwanie głowy. Ktoś pytał o sklepy, czy wszystkie sklepy są otwarte. Otóż nie
          wszystkie, ale nie jest ich dużo. Tak samo kręgielnia i bary na 2/3 poziomie
          jeszcze nie są gotowe, ale bez przesady można jeszcze poczekać parę dni.
          Generalnie nie jest źle, a przecież w przyszłym roku przybędzie nam kolejna
          galeria a może nawet i dwie.
          • rubb Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 11:35
            W sumie warto było czekać. Rzeczywiście małe rozmiary nadrabia „przytulnością”. Zawiodłem się jedynie na kondygnacji 2 (na 3 nie byłem). Tu już jest wyjątkowo nisko i ciasno jak na kino – zdecydowanie brak klimatu. Dwie knajpki wciśnięte są w ciemny róg, z wysoko umieszczonych okien widać tylko niebo i blachy klimatyzacji. Lokalizacja knajpek bardziej pasowałaby np. do okolic kopuły. Generalnie jest OK., Czwartaków przejezdna.
            • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 12:50
              Odnośnie piętra drugiego mam podobne wrażenie - trochę
              klaustrofobicznie ze względu na małą ilość miejsca i brak okien.
              Nieco zdziwił mnie brak możliwości wjechania na trzecie piętro
              schodami ruchomymi. Generalnie jednak Wisła nie zawiodła moich
              oczekiwań i na pewno będzie się cieszyła wielkim powodzeniem.
              P.S. Trochę dziwnie było siedzieć w kinie mając swojego ulubionego
              prezydenta za plecami :)
              P.S.2. Igal - to z tobą się wczoraj widziałem na górze, dobrze myślę?
              • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 16:52
                Yep, to byłem ja
      • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 29.11.08, 23:23
        Obiecane fotki z wczorajszej inauguracji galerii:

www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06212.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06213.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06215.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06217.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06222.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06224.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06225.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06231.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06245.JPG
        stuntman.neostrada.pl/DSC06248.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06267.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06282.JPG
        www.plock24.pl/cpg/cpg/albums/userpics/10020/DSC06293.JPG
    • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 04.12.08, 18:52
      Galeria Wisła została ukończona i oddana do użytku (kilka ładnych lat czekaliśmy
      na to, żeby móc napisać te słowa :-) Niniejszym chciałbym uczcić ten moment w
      banalny sposób-odklejając ten wątek:)
      • igal4 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.01.09, 02:00
        Jak podaje Onet.pl biznes.onet.pl/0,1528815,komentarze.html sieci
        restauracji Sphinx grozi bankructwo. Sytuacja jest chyba na tyle poważna, że nie
        do końca możemy być pewni, otwarcia kolejnej restauracji w Płocku, w Galerii Wisła.
        • pijzemna Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.01.09, 19:31
          jesli dobrze pamietam, to ktos walczyl o przejecie sfinksa. nie pamietam firmy.
          no ale trzymajmy kciuki za to, zeby to sie szybko wyjasnilo (lubie tamtejsze
          jedzonko).
          • konrad_wp Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 25.01.09, 19:37
            Kiedyś to była rewelka,teraz co prawda straciłem prawo do wydawania sądów w tej
            kwestii dlatego że parę lat tam nic nie jadłem ale wszyscy dookoła na tę sieć
            psioczą. Może coś w tym jest?
            • mattt_1616 Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 02.06.09, 21:40
              Czyżby niektóre marki miały zniknąć z Wisły? Informacje z „Życia
              Piły” – powołującej się na GW.
              www.zycie.pila.pl/informacje/20090525-rynek-robi-porzadki-w-galeriach/index.php
              • mision Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 03.06.09, 22:37
                Dokładnie-w niejednej gaziecie pisano o kłopotach kilku
                firmach,złożyły one nawet wniosek o
                upadłość:Monnari,Molton,Repoter,kłopoty czekają też Diversa (ma
                przejąć go Reserved) oraz Vistulę,Wólczankę. Tak jak kłopoty ma
                Sfinks-czy wogóle go otworzą? Kolporter likwiduje swe
                tzw. 'empiki' , w Wiśle jest wyprzedaż likwidacyjna. W kilku
                miejscach w Wiśle mogą pojawić się więc puste lokale za kilka
                miesięcy. Ciekawe kto wejdzie na ich miejsce i ile czasu będą
                pustostany? Ale zmiana najemców to norma-ile razy zmieniają się
                najemcy-nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni.
    • stuntman Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 27.07.09, 22:28
      Od jakiegoś czasu analizuję sobie możliwe przyczyny niższego od
      pierwotnie zakładanego zainteresowania płocczan Galerią Wisła.
      Obserwując podobne obiekty w kraju, ich sposób organizacji wnętrz,
      rozkładu pomieszczeń, lokali i ciągów komunikacyjnych, dochodzę do
      wniosku, że jedną z możliwych przyczyn niskiej frekwencji w płockim
      obiekcie jest mała powierzchnia i brak otwartych przestrzeni. Lekko
      klaustrofobiczne doznania wynikłe z braku większych placów,
      szerokich alei (dodatkowo wszelkie wolne miejsca zastawia się,
      wykorzystując je jako powierzchnię najmu) powodują, że ludzie nie
      czują się tam swobodnie i w pełni komfortowo. I tak np. lokalizacja
      foodcourtu uniemożliwia obserwowanie życia tętniącego w galerii, co
      jest zazwyczaj powszechne w podobnych obiektach. Przez takie a nie
      inne uwarunkowania projektowe ludzie nie traktują Wisły jako
      przestrzeni publicznej w której chcą przebywać, a raczej jako
      kolejny - tyle że spory - sklep z ciuchami.
      Efekt ten daje się łatwo zauważyć, kiedy przejdziemy z Wisły do
      Auchana - otwarta przestrzeń i długi, szeroki pasaż powodują, że
      zauważalnie czujemy się tam swobodniej.
      Oczywiście to tylko jeden z kilku czynników, które powodują że nie
      jesteśmy w 100% usatysfakcjonowani Galerią Wisła (o asortymencie też
      pewnie dałoby się sporo napisać), ale opisany przeze mnie problem
      jest chyba dość znaczący - również w perspektywie budowanych
      aktualnie innych galerii handlowych - i niestety nie można mu w
      przyszłości w łatwy sposób zaradzić.
      • pijzemna Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 30.07.09, 23:33
        nie wiem po co az tak gleboka analiza:> po prostu płoccy klienci sa
        przyzwyczajeni do bazarowych cen i tyle. caly czas wsrod znajomych slysze ze
        jest drogo ze cos tam ze cos tam. mentalnosci ludzi ktorzy cale zycie kupowali
        na bazarze albo w taygerze tak szybko sie nie zmieni. ksztalt czy polozenie nie
        ma tu nic do tego - np w koszalinie powstala galeria (forum chyba) i fajnie to
        sie wszystko kreci i to pomimo ze jest tak troche na uboczu... taka niestety
        jest prawda, ze trzeba zmienic mentalnosc tych wiecznie narzekajacych ludzi - bo
        a to w galerii jest za drogo, a to znowu nie lubie Plocka bo jest maly i nic tu
        nie ma itd itp.
        • dj.rasti Re: Co tam słychać w sprawie Galerii Wisła? 31.07.09, 02:02
          Dokładnie w galerii jest za drogo ale pojadę do warszawy i kupie :P hehe
          • mision Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 01.08.09, 18:06
            Ja sam kupiłem kilka fajnych rzeczy w galerii w wyprzedaży i nie
            narzekam-jest kilka fajnych sklepów jakaś konkurencja dla Reserved-
            zawsze mamy większy wybór. No i czekamy na inne popilarne marki. A
            galeria to żaden excluziv tylko sklepy z ubraniami w przystępnych
            cenach. No nie jesteśmy na 100% zadowoleni ze wszystkich sklepów a
            galerii ale nie narzekajmy-problem tkwi w mentalności płockiego
            ludku-może galeria robi te noce wyprzedaży by pokazać że nie jest tu
            tak drogo i galeria nie gryzie. W Warszawie jest taniej-w outletach.
            • stuntman Re: Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 01.08.09, 19:12
              Zgadzam się z wami, tylko że ja poruszyłem nieco inny temat.
              Zapytam się was w takim razie - czy lubicie robić zakupy w Galerii
              Wisła - czy też może więcej - lubicie tam spędzać czas?
              W Galerii można przyjemnie robić zakupy, jednak niekoniecznie chcieć
              przebywać w niej dłużej niż tylko przez moment jaki jest niezbędny
              do załatwienia konkretnej sprawy, dla jakiej tam się wybraliście.
              Czy nie odnosicie wrażenia, że w części galeryjnej Auchana czujecie
              się swobodniej niż w Galerii Wisła?
              • konrad_wp Re: Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 02.08.09, 09:31
                W Galerii tej jak i innych idę wtedy jak mam potrzebę żeby coś kupić :-) Czasami
                coś zjem, ale to też tak na szybko. Staram się raczej spędzać czas inaczej niż w
                centrum handlowym. Doceniam jednak to że pod jednym dachem mogę się zaopatrzyć
                we wszystko czego potrzebuję, w klimatyzowanym i estetycznym wejściu, gdzie nie
                mam problemu z zaparkowaniem samochodu. W ogóle nie porównywałbym Wisły do
                Auchana bo to dwa zupełnie różne obiekty- to oczywiste że swobodniej czuję się w
                Wiśle niż lawirując pomiędzy wózkami sklepowymi z cukrem w Auchanie.
                • stuntman Re: Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 02.08.09, 12:03
                  Ale mnie chodziło nie o część hipermarketową, tylko o galeryjną
                  Auchana. Ja niestety, jak przechodzę z Wisły do Auchana to Wisła
                  wydaje mi się przytłaczająco ciasna.
                • zbyszek1546 Re: Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 02.08.09, 12:09
                  nie zgadzam się że problem tkwi w mentalności,
                  zawalił markieting
                  według mnie GALERIA WISŁA to
                  MDWP
                  dowolne tłumaczenie
                  maszynka do wyrabiania pieniędzy
                  i to jest na pierwszym miejscu
                  • pijzemna Re: Dokładnie-problem tkwi w mentalności ludu :-) 02.08.09, 19:52
                    galeria w auchan wydaje sie nie byc taka ciasna bo zaraz obok mamy otwarta
                    przestrzen hipermarketu. jest kilka sklepow ktore nie sasiaduja bezposrednio z
                    kasami auchn i tam juz tak luzno nie jest. nasz galeria moim zdaniem niczym
                    (oprocz wielkosci) nie rozni sie od arkadii - ten sam uklad "komunikacyjny"
                    tylko ze na mniejsza skale. dla mnie nie jest ona przytlaczajaca.
    • mision ...Widać pierwsze zmiany najemców 02.08.09, 21:57
      Dziś rzuciło mi się w oczy : salon Kolportera zniknął - szyba
      zasłosnięta reklamą , na miejscu jakiegoś butkiku na parterze
      szykuje się otwarcie nowego lokalu Pierre Cardin w połowie
      sierpnia,Prima Moda zniknęła-kolejna reklama zasłania pustostan,Hot
      Oil już jakiś czas temu zniknął,na pierwszym piętrze Click Fashion
      zapowiada likwidację lokalu i przeniesienie się do centrum miasta na
      Królewiecką. Cały czas pustostan tam gdzie miał być Sphinx. Mamy
      jakieś 5 pustostanów z czego jeden będzie zastąpiony. Ciekawe czy
      wiadomo co z resztą?
      • konrad_wp Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 03.08.09, 17:45
        Norma w dzisiejszych czasach. W Arkadii najemcy tasują się niemiłosiernie, co
        chwila coś pada a na jego miejsce wkracza ktoś nowy. Taka kolej rzeczy w
        kryzysowej rzeczywistości :-)
        • pijzemna Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 04.08.09, 16:04
          te sklepy ktore sie zamykaja np. Hot Oil to firmy w stanie upadlosci (no moze
          oprocz kolportera - nic o tym nie wiem aby tej firmie jakos sie nie wiodlo) i
          nie maja nic wspolnego z dzialalnoscia galerii. wiem ze ma byc Sony i cos tam
          jeszcze. jak mowil kierownik galerii - trzeba zmienic mentalnosc plocczan do
          zakupow bo chyba nas stac na zakupy - niedawno gdzies czytalem ze Plock jest w 3
          najzamozniejszych miast jesli chodzi o mieszkancow.

inna kwestia jest stan galerii. odpadajace tynki w przymierzalniach, kapiaca
          woda w sklepach z rur, drzwi wylatujace z framugi itd. to codziennosc.
          • igal4 Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 28.08.09, 20:06
            Będąc dziś w Galerii Wisła zauważyłem, że będziemy mieć sklep SONY CENTRE.
          • ciffan Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 02.09.09, 08:57
            pijzemna napisał:
            > oprocz kolportera - nic o tym nie wiem aby tej firmie jakos sie nie
            wiodlo)

Kolporter ogłosił, ze likwiduje swoje salony prasowe w całej Polsce.
            Płock nie stanowił tu wyjątku.
        • ciffan Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 02.09.09, 08:59
          konrad_wp napisał:
          > Norma w dzisiejszych czasach. W Arkadii najemcy tasują się
          niemiłosiernie, co chwila coś pada a na jego miejsce wkracza ktoś
          nowy. Taka kolej rzeczy w kryzysowej rzeczywistości :-)

No właśnie. Będąc w Arkadii w ubiegłym tygodniu zwróciłem uwagę na
          bardzo dużą ilość lokali oczekujących - wcześniej liczba pustostanów
          była na tyle mała, że się jej nie widziało. Teraz to naprawdę rzuca
          się w oczy. Także Płock naprawdę nie jest wyspą w oceanie kryzysu :]
          • mision Widać że troszkę się polepszyło... 10.09.09, 21:00
            Będąc ostatnio w Wiśle zauważyłem że po pustostanie HotOil powstał
            nowy sklep z odzieżą dziecięcą-jakaś z włoska brzmiąca nazwa.
            Pustostan po Prima Moda znowu przejęła Prima Moda-ciekawe co to za
            dziwny zabieg. Jedynie pustostan po Kolporterze nadal istnieje.
            Ciekawe co tam będzie?
            • wislak2401 Re: Będzie INTER SPORT 29.09.09, 01:37
              gielda.onet.pl/intersport-sa-zawarcie-umowy-najmu-lokalu-w-plocku,18886,17247,1,komunikaty-detal
              • mision Re: Będzie INTER SPORT 05.10.09, 18:34
                ...A w którym miejscu-czy to po salonie Kolportera? Pewnie tak bo
                rozmiar jakby się pokrywa. 7 października otwarcie salonu Sony
                Centre. Zamknęła się Pabia (chyba z grupy upadającego Monnari),jakiś
                czas temu zniknął sklepik (chyba Mydło i Powidło). Royal Collection-
                albo zniknął albo przechodzi metamorfozę-ponieważ zasłonięte
                kolorowymi foliami,od środka białymi-jedynie znak że chyba nie
                zniknął to karteczka "Wkrótce otwarcie" i poniżej małymi literkami
                Royal Collection. I to na tyle z pobieżnych obserwacji. Aha-a co na
                miejscu,gdzie miał być Sphinx? Nadal nic.
                • jestemtu00 Re: Będzie INTER SPORT 07.10.09, 12:40
                  Chyba nie otworzy się żadna nowa gastronomia skoro obecne kebaby i
                  kanapki przynoszą straty...
                  • mision Re: Będzie INTER SPORT 07.10.09, 20:59
                    > Chyba nie otworzy się żadna nowa gastronomia skoro obecne kebaby i
                    > kanapki przynoszą straty...
                    Sphinx się nie otworzy-no bo ta sieć stoi na krawędzi,ledwo oddaliła
                    widmo upadłości. Raczej ma inne problemy niż otwieranie lokali. A co
                    do reszty-kebaby pewnie jakich wiele na mieście,sieć Subway jakoś
                    super w Polsce się nie rozwija. Można zjeść-jeśli akurat jest się
                    głodnym i czeka na film w kinie. Ale to żadne "wymarzone" galeriowe
                    sieciówki-lud przyciągnęłoby jakieś KFC czy coś podobnego. Ale to
                    już nie mój problem.
                    • mision INTER SPORT-zamiast Royal Collection? 29.10.09, 16:08
                      Swego czasu Royal Collection 'zniknęło',jednak kawałek szyby był
                      odsłonięty i było napisane że "Wkrótce otwarcie". Dziś powieszono
                      banner na tym miejscu reklamujący InterSport. Więc Royal Collection
                      definitywnie nie dało rady na naszym płockim rynku i zniknęło? Na to
                      wygląda.
                      • pawi81 Re: INTER SPORT-zamiast Royal Collection? 29.10.09, 23:27
                        mision napisał:

> Swego czasu Royal Collection 'zniknęło',jednak kawałek szyby był
                        > odsłonięty i było napisane że "Wkrótce otwarcie". Dziś powieszono
                        > banner na tym miejscu reklamujący InterSport. Więc Royal Collection
                        > definitywnie nie dało rady na naszym płockim rynku i zniknęło? Na to
                        > wygląda.

z moich informacji wynika, iż RC zmniejsza powierzchnie. Z jednego sklepu Royal,
                        zrobiono 2 - Inter Sport i Royal :)

Nie wychodzili na swoim, za duży czynsz. Spokojnie można tam zrobić dwa sklepy.
                        Royal ma powrócić w ciągu hm miesiąca?
                        • mision Re: INTER SPORT-zamiast Royal Collection? 30.10.09, 06:24
                          No może może-w takim razie by się wyjaśniło to całe zamieszanie :)
                        • mision INTERSPORT ruszył-RC chyba się nie zmieści? 19.11.09, 18:58
                          Faktem jest że Intersport ruszył wczoraj-przejął całą powierzchnię
                          po RC za wyjątkiem małego boksu w którym sprzedawano buty Royal
                          Collection. Albo RC zmieści się w tym małym boksie-albo go nie
                          będzie-na razie po RC został szyld i pusty boks zasłonięty kolorową
                          planszą z reklamą bodajże kręgielni. A sam InterSport-wygląda na
                          bardziej wyspecjalizowany w kierunku sportów zimowych-może akurat bo
                          zima nadchodzi :)
          • rubb Re: ...Widać pierwsze zmiany najemców 05.01.10, 11:03
            No i jest punkt Urzędu Miasta w Galerii. Mały box w okolicach dawnego salonu Kolopoltera, 2 osoby do obsługi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka