Dodaj do ulubionych

klimatyzacja do samochodu

07.06.07, 16:35
gdzie w Plocku moge napelnic klimatyzacje w samochodzie. dzieki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: vectra Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.plock.msk.pl 07.06.07, 17:28
      Na Otolińskiej, zaraz za przejazdem kolejowym po lewej stronie jadąc w
      kierunku FMZ.
      • slonecznyslonecznik Re: klimatyzacja do samochodu 07.06.07, 17:32
        masz moze jakis telefon?
        • Gość: plc Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.07, 20:43
          Tu masz link :
          www.chlodnictwopphu.pl/
          Robiłem u nich badanie szczelności,wymianę uszczelek w sprężarce i napełnienie -
          w styczniu w 10-letnim aucie - klima w upały śmiga :)
      • pchelka_81 Re: klimatyzacja do samochodu 07.06.07, 19:43
        a na jakim poziomie cenowym są naprawy przez nich wykonywane?
        • Gość: klient Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.plock.mm.pl 07.06.07, 20:13
          na przyzwoitym, ale nie jedz tam jutro bo mój samochód już tam jest ;-)
          • Gość: MK Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:44
            Miałem tez skorzystać z ich usług, ale pod koniec maja wyznaczyli mi najbliższy
            wolny termin na 15 czerwca i nie oglądając samochodu a jedynie usłyszawszy
            nazwę i rocznik stwierdzili że na pewno trzeba też będzie wymienić chłodnicę.
            Cena za samo nabicie klimy 160 zł + bliżej nie określone możliwe koszty
            dodatkowe.
            Dlatego zrażony okresem oczekiwania przy takich upałach jakie mamy pojechałem
            następnego dnia do Norauto koło Auchana i tam zrobili mi to po umówieniu
            następnego dnia za 159 zł + filtr za 41 zł nie chciałem droższego z wkładem
            węglowym za 51 zł (wydaję mi się, że za ten filtr to trochę przepłaciłem).
            Jeśli macie pewność, że Wasza instalacja jest szczelna to nie dajcie się
            namówić na tzw. „barwnik” bo to dodatkowe 40 parę zł.
            • Gość: znawca tematu Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 06:49
              Co ty bredzisz? Barwnik jest do wskazania gdzie ewentualnie jest rozszczelniona
              instalacja natomiast czy jest szczelna sprawdza się pompą próżniową a nie
              barwnikiem. Widze że w nor auto mają o tym takie same pojęcie jak ty czyli
              żadne a czynnik którego używają jest najgorszy chiński. Pozdrawiam
              • Gość: mechcomander Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:32
                Witam widze ze Ty niemasz pojecia o tym co piszesz!!!szczelnosc ukladu sprawdza
                sie wprowadzajac do pustego ukladu klimy azot ok.10bar.jezeli cisnienie niespada
                przez ok.10min.mozna stwierdzic ze uklad jest prawdopodobnie szczelny i mozna
                napelnic go R134A a barwnik raz wprowadzony osadza sie na sciankach i wrazie
                ewentualnego rozszczelnienia mozna zloklalizowac wyciek!!!!!A chinczycy sa
                jeszcze zaciecy na podrobienie tego gazu!!Wiec jak niemasz pojecia o tym co
                piszesz...
                pozdrawiam normalnych
            • Gość: znawca tematu Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 06:50
              Jeszcze jedno jestem ciekaw czy wypłukali ci chłodnicę od klimy i odgrzybili
              kanały?
              • Gość: mechcomander Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:38
                a co do plukania chlodnicy jak to nazywasz,(jest to skraplacz)to maszyna ktora
                maja w NORAUTO przed napelnieniem osusza uklad wlasnie podcisnieniem a
                odgrzybienie to calkiem inna kwestia
                • Gość: znawca tematu Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 07:42
                  Chyle czoła przed prawdziwym znawcą:) Napisałeś, że nabicie 10 bar azotu i
                  pozostawienie na 10 mintu pozwoli nam stwierdzić, że prawdopodobnie układ jest
                  szczelny. Gratuluje prawdopodobnego profesjonalizmu? Co do chińskiego 134A jest
                  go na allegro pod dostatkiem:o
                  • Gość: mechcomander Re: klimatyzacja do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 22:21
                    niewiem czy wiesz ale po uruchomieniu klimy na wysokim cisnieniu wzrasta ono do
                    min.12bar.(oczywiscie zalezy to od temperatury otoczenia i samochodu np.w
                    mercedesie wzrasta do 26bar.i dopiero zalacza sie wentylator skraplacza i
                    ochladza czynnik)tak ze tak naprawde nigdy niema pewnosci ze uklad jest szczelny
                    i nima tu nic do zeczy "znactwo"jak to nazywasz tylko zwykle doswiadczanie tak
                    jak juz pisalem 10bar pozwala tylko na wstepna diagnoze ukladu a co do chin...to
                    chyba nosisz skarpetki uciskowe CHINSKIE kupione na allegro jest ich tam pewnie
                    pod dostatkiem:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka