Dodaj do ulubionych

Carrefour Express w Płocku

30.07.07, 23:40
Ostatnio zauważyłem, że szyld Champion został zastąpiony przez Carrefour.
Śledząc newsletter na ich stronie domowej wynika, że rozpoczął się proces
ujednolicania nazwy w całej Polsce. Jak widać w Płocku niebawem oficjalnie
zostanie otwarty Carrefour Express. Średnio prace rebrendingowe trwają 3-4
tygodnie. Z ciekawości zapytam, czy ktoś miał możliwość porównania poziomu
(jakości) usług pomiędzy Championem a Supermarketem Carrefoura?. Jak wszyscy
wiemy, wiele osób na forum wypowiadało się dość negatywnie o obsłudze w
płockiej placówce. Jeżeli ma to być zmiana tylko szyldów, to nie widzę szans
na poprawę, ale jeśli z nową nazwą przyjdzie nowa jakość, to jestem na tak.
Szkoda, przydałaby się konkurencja dla Auchana w postaci hipermarketu.
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Carrefour Express w Płocku 30.07.07, 23:49
      Champion ze względu na swą wielkość (a w związku z tym na ciasnotę, mniejszy
      wybór itp.) nigdy nie będzie stanowił realnej konkurencji dla Auchana, no chyba
      żeby się rozbudował (na co się nie zanosi).
      Tablica kierunkowa Carrefour Express stoi już od kilku tygodni na rogu placu po
      byłej mleczarni. Wcześniej było tam logo Championa.
      • konrad_wp Re: Carrefour Express w Płocku 31.07.07, 18:46
        jakby mi ktoś pół roku temu powiedział że będzie w Płocku Auchan, 2x Tesco i
        Carrefour to bym nie uwierzył. A tu proszę :-) Szkoda tylko że to takie udawane
        Tesco i udawane Carrefoury, ale w świadomości mieszkańców zapisze się że w
        Płocku są cztery hipermarkety albo i więcej bo Kauflanda przecież też jakaś
        mądra głowa zaliczyła do grona hiperów.
        • czytelnik.prasy Re: Carrefour Express w Płocku 31.07.07, 19:59
          Widziałem dziś to cudo jak przejeżdżałem na rowerku - po prostu przmalowali z
          czerwonego na niebieski,zdjęli napisy Champion z boku i powiesili Carrefour
          Express i neon Champion zastąpili neonem Carrefour Express. No a co do
          Kauflanda-to bliżej mu do hipermarketu (a może to i hipermarket-bo hala
          sprzedaży to na moje oko grubo ponad 3 tyś m2 a może prawie i 4 tyś i spory
          wybór normalnych a nie dyskontowych towarów) niż pozostałym 2 * Tesco;) i
          Carrefour;) razem do kupy wziętym. Tak więc proszę nie śmiać się z Kauflanda.
          • konrad_wp Re: Carrefour Express w Płocku 31.07.07, 20:06
            Śmiać się nie zamierzam z samego sklepu bo to całkiem przyzwoity supermarket.
            Śmieję się z osób który nie widzą różnicy między super a hipermarketem.
            • hrabiapotocki Re: Carrefour Express w Płocku 03.08.07, 16:13
              Dla niektórych market to market. A czy super czy hiper to już "drobna
              szczegóła". Gorzej, że niektórzy w Płocku nie "czują" różnicy między
              konsternacją (społeczną płocczan)a konstelacją gwiazd w "naszej" radzie miasta).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka