libra121 19.10.07, 21:36 mam pytaniejak poradzić sobie z hałaśliwym nie ułożonym psem sąsiada, rozmowy z właścicielem to strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panna młoda Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:26 tolerować to jest jego pies i gucio ci do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wł. Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:53 tak już ma, lubi szczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekwy Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 22:56 jutro cisza wyborcza, po której stronie szczeka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fąfel Re: pies sąsiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 09:07 szczekaj głośniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM48 Re: pies sąsiada IP: *.166.c92.petrotel.pl 20.10.07, 09:22 Właściciel psa który zakłuca spokój i szlakuje pod oknami to typ który nie lubi sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad. Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 11:12 u mnie tez szczekał, dostał dwa razy w ryj i teraz spoko, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: pies sąsiada IP: *.222.c88.petrotel.pl 20.10.07, 11:16 Pod moim oknem jest podobnie.Pies wyje całe noce,spac nie mozna.Właściciel to kołek,nie rozumie tego,że inni nie mogą spac.Sąsiedzi zgłaszali do Straży Miejskiej.Niewiele to dało....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia przede wszystkim człowiek i jego spokój a nie pies IP: *.076.c73.petrotel.pl 20.10.07, 17:10 odsyłam do wątku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=439&w=44719386 Przeczytaj uważnie wymianę zdań pomiędzy policjantem a osobą, która skarży się na ujadające psy. Tam jest tekst, że można iść do Sądu Grodzkiego ze skargą lub za pośrednictwem kogo złożyć taką skargę. Straż Miejską lepiej sobie odpuścić. Ta formacja nadal się uczy i nie zawsze będzie skuteczna. A psy nie są od tego aby szczekać, jak wielu tu twierdzi. Jak właściciel ma takiego "pieska" i nie zwraca na szczekanie uwagi to niech do buszu się wyprowadzi a nie żyje pośród cywilizowanych ludzi. Miarą kultury osobistej jest poszanowanie wolności innych osób przejawiającej się między innymi poszanowaniem prawa do spokoju i odpoczynku. Tylko tyle i aż tyle (jak sie okazuje) powinno wymagać się od sasiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fąfel Re: przede wszystkim człowiek i jego spokój a nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 17:20 no pewnie, psy są od tego by miałczeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.07, 17:46 oki, ale jak szczeka kilka godzin bez przerwy to co ? że tez go szczęka nie zaboli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: pies sąsiada IP: 213.17.216.* 20.10.07, 23:50 To może porozmawiaj z psem:) Ja swojemu pieskowi też nie mogę jakoś wytłumaczyć żeby mniej szczekał. Nie znam niestety języka psiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenoz Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:28 nareszcie, ktos go otruł, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:13 Wyprowadz sie na wyspe bezludna tylko wez ze soba sztucer i wybij do nogi wszystko co sie rusza Co najwyzej zostaw jakas fajna malpe Przyda ci sie jak znudzi ci sie juz marszczenie z frustracji freda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mec Re: pies sąsiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 15:50 od kazdej reguly sa wyjatki, tymi wyjatkami ja normalni wlasciciele psow ktorzy sprzataja po swoich pupilach, pilnuja by nie zaklucaly spokoju innch, reszta to ludzie uposledzeni umyslowo ktorzy nigdy nie powinni posiadac zadnego zwierzecia, potwierdzajacy regule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuntman Re: pies sąsiada IP: *.104.c76.petrotel.pl 23.10.07, 13:48 a mi kiedyś pies sąsiada "zgwałcił" noge :/ mam traume do końca życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 17:07 Witam. To ja jestem tą osobą, która w podanym linku rozmawiała z policjantem. Miałam napisać jak zakończyła się rozprawa w Sądzie, ale z emocji zupełnie zapomniałam, więc napiszę teraz. Mój sąsiad miał trzy sprawy w Sądzie: dwie w Sądzie Grodzkim i jedną w Sądzie Okręgowym, lub Rejonowym, już nie pamiętam dokładnie, gyż miało to miejsce ponad pół roku temu. Rezultat CISZA ZA PŁOTEM. Psy zostały poprzestawiane tak , aby nie widziały co dzieje się na naszej posesji, i aby jak namniej słychać było gdy zaszczekają. Na ostatniej rozprawie Sędzia pozwolił mi abym sama dokonała wyboru, gdzie mają stać psy (mowa tu o psach uwiązanych całe życie na łańcuchu). Teraz psy sąsiada zaszczekają od czasu do czasu, tak samo jak i moje i jest ogólnie cisza i spokój. Całe lato, od rana do późnych godzin wieczornych spędzaliśmy czas w naszym ogrodzie, wypoczywaliśmy, opalaliśmy się, słuchaliśmy śpiewu ptaków. Jednym słowem po rozprawach już mieliśmy i mamy do chwili obecnej wymarzoną ciszę i spokój. A złośliwym, nieodpowiedzialnym właścicielom rozwydrzonych i niewychowanych psów radzę mieć się na baczności. Sądy nie są pobłażliwe i ostro karzą za takie wybryki, a rozumieją normalnych ludzi. Ja też mam psy, tylko wychowane i cały czas pod kontrolą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoofil Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:34 Zeby miec kogos pod kontrola to trzeba miec duzy staz w Sluzbie Bezpieczenstwa Wspolczuje takiego sasiedztwa sasiadowi i jego z pewnoscia sympatycznym psom W filmie barei jarzabek tez mial psa ktory wylacznie szczekal na sb-ekow Coz sasiadow sie nie wybiera Czolem towarzyszu poruczniku/?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filmowiec Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 10:02 Byly to "Rozmowy kontrolowane" a pies byl faktycznie ciety na uboli Ten typ tak ma ze musi sledzic bez przerwy nawet swojego czworonoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: pies sąsiada IP: *.232.c94.petrotel.pl 24.10.07, 21:37 Pozdrawiam i cieszę się, że mogłem choć troszkę pomóc. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pir. Re: pies sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 14:03 wreszcie działa prawo, przygladamy sie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396 Ośla ławka Odpowiedz Link Zgłoś