Gość: księżniczka tam trzeba pracować!!!!!!!!!!!! IP: *.109.c72.petrotel.pl 04.12.07, 13:59 Pracowałam w DPS na Krótkiej!!! Jeślichodzi o Panią zwolnioną po 10 dniach............zanim się przyjdzie do pracy to trzeba wiedzieć gdzie i z kim przyjdzie nam się zadawać.Praca w ośrodku tego typu to nie salon kosmetyczny ani praca w szpitalu tylko ciężka fizyczna praca. Jeśli ktoś jest rehabilitantem to musi się napracować po pachy, jeśli chce dobrze wykonywać swoją pracę.I nie ma się co oburzać i dąsać tylko ewentualnie zmienić branżę. Może praca w biurze..... Poza tym jak można wypisywać podobne rzeczy o Pani Kadrowej najmilszej kobiecie pod słońcem.Trzeba być bezdusznym....albo conajmniej doskonałym pracownikiem. Weź się do pracy i nie lamentuj. A czy pacjenci w szpitalu nie mają zastrzeń do Twojej pracy....bo tych znalazło by się sporo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef Re: tam trzeba pracować!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:16 sledze ta dyskusje od jakiegos czasu.tego ostatniego postu nie rozumiem.pomijajac fakt ze przez 10 dni nie da się poznać pracownika.tym bardziej jak tam bylo napisane zatrudnionego w niepelnym wymiarze (po to wlasnie stworzono zatrudnienie na okres próbny) to ta osoba nie żali sie za usuniecie jej(chociaz wynika z postow ze nie podano jej powodów zwolnienia) ale opisuje jakies dziwne mataczenia kadr czy kierownictwa.dla mnie to proste-odezwala sie "niepokornie" to trzeba bylo usunać. a juz zupelnie odbiega ten temat od glownego nurtu tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenobia Re: tam trzeba pracować a jesli komuś się nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 18:42 to wkółko jątrzy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: tam trzeba pracować a jesli komuś się nie chc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 22:43 Do Zenobi Czasem trzeba wyjawić prawdę - ktoś musi w końcu dowiedzieć się jak się pracuje - jaka jest atmosfera -na Krótkiej ...Współczuć tylko pracownikom - którzy napewno ciężko pracują - a muszą mieć styczność z taką kadrą - mam namyśli tu Panią kadrową. Życzę wszystkim pracownikom dużo wytrwałości ... Odpowiedz Link Zgłoś
albertus4 RE: tam trzeba pracować! 04.12.07, 23:21 Ludziska...... Człowiek narzeka z natury a potem przełyka gorycz i ...... idzie do pracy. Taka jest nasza mentalność. Na zachodzie jak coś mi sie nie podoba to albo to mówie wprost, albo skaładam na piśmie, albo odchodzę. Nie ma ludzi nie zastąpionych. Nawet dobry pracownik jak odejdzie to znajdzie lepszą pracę bo po co ma iść do gorszej a daje szansę tym co z nim pracowali na powielanie jego "dobrego"stylu. Ponadto kazdy pracuje dla SIEBIE, jednak w DPSach to MY jesteśmy usługodawcami dla MIESZKAŃCA a nie Dyrektora czy Kadrowej. Każdy głupi ma swój rozum a my mądrzejśi BIADOLIMY. Kadrowa to papierek wziąć, podpisać, wywalić, podetrzećm i TYLE ją widzimy. Decyzje są taskie, ale nikt ich nie respektuje jeśli nie mają realnego odzwierciedlenia. Czy ktoś zna "Wojskowy pogrzeb peta"? a kto miał z nim do czynienia i zwariował? Debilizmy i kolokwializmy można zwalczyć, trzeba tylko chcieć i nie martwić się na przyszłość. Realizacja zadań "własnych" jest ważniejsza od decyzji nierealnych i bezsensownych. Kadra jest tylko rano, Mieszkańcy cały czas. Jeśli zjednamy sobie MIESZKAŃCÓW gucio zrobi nam KADRA. Bo bunt mieszkańców to nie przelewki a bunt Pracowników to już normalka. Przeczytajcie zeszłoroczne forum z końca grudnia DPS CZARNÓW, potem MISZEWO i co po roku KONFLIKT W DPS na KRÓTKIEJ. Historia lubi sie powtarzać i Tego Nikt nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <lol> [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 08:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 07:57 znasz tylko google, jest szereg innych, duzo lepszych Odpowiedz Link Zgłoś
ksenon_prawdziwy Re: DPS 07.12.07, 10:52 Gość portalu: adela napisał(a): > znasz tylko google, jest szereg innych, duzo lepszych Google sa ikona-wzorcem jesli chodzi o szukanie czegos w necie. Co do CIS/GOPS Słupno to podjalem dzis dosc powany krok,a mianowicie sklonilem pewne osoby w pewnej instytucji,aby przeprowadzono tam audyt ukierunkowany na relacje miedzy zwierzchnikami a podlwadnymi i i wywiazywanie sie z projektow i zleconych zadan.Mam nadzieje,ze dojdzie ten audyt do skutku,poniewaz ktos tam czuje sie zbyt pewnie w swym udawaniu robienia czegos.Zreszta jeszcze w jednym miejscu taka kontrol sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytający Re: Ksenon_prawdziwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 15:14 A jak mogłeś o tym zadecydować. Ty Urzad jesteś czy Władza lokalna? Odpowiedz Link Zgłoś
ksenon_prawdziwy Re: Ksenon_prawdziwy 12.12.07, 16:24 Kim jestem to jestem.Juz kontrola uzgodniona i tylko czekac az sie rozpocznie po nowym roku i niektorym zajrza w papiery i krucho sie z du.pami zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Ksenon_prawdziwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.07, 21:41 kontrola nie bedzie sie na niczym znała, szczególnie z UM Odpowiedz Link Zgłoś
ksenon_prawdziwy Re: Ksenon_prawdziwy 13.12.07, 07:30 Gość portalu: pit napisał(a): > kontrola nie bedzie sie na niczym znała, szczególnie z UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Ksenon_prawdziwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 09:04 kontrola nawet nie z UM ale NIK była w moim zakladzie i też sie na nniczym nie znała, kontrola winna powoła ekspertów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Ksenon_prawdziwy IP: *.plock.mm.pl 15.12.07, 18:11 Czytając twoje wypowiedzi Ksenonie prawdziwy zastanawiam się, czy nie mamy tu do czynienia z treściami urojeniowymi.A jeśli naprawdę masz takie "wpływy", o jakich piszesz, to miejsce i sposób w jaki o tym się wypowiadasz-niepokoją mnie.Nikt powazny nie bedzie się przechwalać swoimi możliwościami kontroli na jakimś forum, gdzie każdy może powiedziec cokolwiek i podszyc się pod kogokolwiek, czyli w miejscu mało wiarygodnym. Ten ton, przechwałki, jakieś pogróżki zdradzają niedojrzałość emocjonalną, pobrzmiewaja echa manii kontroli pomieszanej z manią wielkosci.I nie ważne, czy jestes tym za kogo się podajesz, czy nie. Jedno jest pewne- robisz wrazenie "oszołoma" mówiąc kolokwialnie.I nie budzisz zaufania swoimi zapędami do rozliczania wszystkich i za wszystko. Jest taki rodzj choroby, że człowiek wierzy w to , ze gdyby nie on, to świat na pewno się zawali. To jest bardzo powazna choroba,chyba nieuleczalna,ale mozna próbować niwelować ją farmakologicznie, wtedy uciążliwe dla chorego i otoczenia objawy urojeniowe znacznie łagodnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
ksenon_prawdziwy Re: Ksenon_prawdziwy 17.12.07, 19:15 O mnie sie nie martw,jestem w pelni wladz umyslowych i nie tylko. Wiem co robie,wiem jakie kto ma uprawnienia i co moze.To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan m.p. Re: DPS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 20:17 to zglos i ten dps z ulicy krotkiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lom Re: DPS - wszedzie tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 21:13 DOMY POMOCY SPOŁECZNEJ na terenie powiatu płockiego Dom Pomocy Społecznej w Brwilnie 09-400 Płock, tel. (0...24) 366-25-80 Dom Pomocy Społecznej w Goślicach 09-230 Bielsk, tel. (0...24) 261-37-70 Dom Pomocy Społecznej w Koszelewie 09-530 Gąbin, tel. (0...24) 277-10-08 Dom Pomocy Społecznej w Nowym Miszewie 09-470 Bodzanów, tel. (0...24) 260-60-07 Dom Pomocy Społecznej w Wyszogrodzie ul. Niepodległości 5a, 09-450 Wyszogród, tel. (0...24) 267-85-20, fax. 267-85-22 Dom Pomocy Społecznej w Zakrzewie 09-460 Mała Wieś, tel. (0...24) 231-41-47 lista nie kompletna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buy Re: DPS - wszedzie tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 19:42 wszędzie jest tak jak w Radości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: DPS - wszedzie tak samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:43 tak sie uspokoilo Odpowiedz Link Zgłoś