Dodaj do ulubionych

Co dalej z placem po byłej mleczarni?

03.12.07, 10:01
Można by było ten plac w jakiś sposób wykorzystać np wybudować tu KFC czy
Pizza Hut?
Obserwuj wątek
    • other_side Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 15:30
      Owszem, możnaby.
      • radeqrdemenes Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 16:39
        to teren Carrefour Polska a co z nim zrobią nie wiadomo
        • stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:27
          Jak dla mnie - wyłączenie wysoka, reprezentacyjna zabudowa.
          A i tak pewnie stanie kolejny blaszak.
          • demon2000 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:42
            Na tym terenie powstaną wkrótce 3 14-piętrowe punktowce z garażami podziemnymi.
            Projekt idzie do pozwolenia na budowę w lutym 2008. Inwestorem są ludzie
            związani z firmą komfort.He he he he he
            • stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 03.12.07, 21:50
              Jeśli to się potwierdzi to świetna wiadomość! Szkoda tylko, że
              środek wysokości miasta przeniósł się nam z okolic Petropolu na
              wschód. Kiedyś miałem nadzieję, że to właśnie w okolicach teatru
              będziemy mieli najwyższe bydynki w mieście.
              • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 04.12.07, 08:20
                Jeśli to nie żart to super będzie :) Tylko czy starczy tak miejsca?
                • 3-go Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 20.12.07, 14:32
                  To raczej żart właścicielem terenu jest Carrefour o ile wiem to nic
                  się w tym temacie nie zmieniło,
                  początkowo miał tam powstać drugi champion ale koncern wstrzymał się
                  z ta inwestycja.
                  • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 20.12.07, 19:18
                    Jeśli o mnie chodzi to wolałbym żeby Carrefour nie był właścicielem tego terenu.
                    Oni nic sensownego tam nie postawią, uważam że powinni sprzedać ten teren komuś
                    kto będzie w stanie sensownie zagospodarować ten obszar. Nie ukrywam że pomysł z
                    kilkunastopiętrowymi budynkami bardzo mi się podoba, i będę mocno trzymał kciuki
                    za powodzenie. Jednocześnie chciałbym poprosić kolegę, który rzucił ten temat
                    żeby podtrzymał swoje zdanie (i jakoś sensownie je uargumentował) jeśli nie
                    chciałby być postrzegany na forum jako niepoważny prowokator.
                  • demon2000 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 26.12.07, 21:27
                    Jak zobaczysz niedługo kopareczki na placu budowy to zobaczysz,ze to nie żart.
                    Informacje na temat gruntu masz nieaktualne.
                    • ollotomi Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 29.12.07, 12:40
                      jakas inwestycja faktycnie sie szykuje bo kilkanascie dni temu widzialem jakis
                      pracownikow wykonujacych odwierty to chyba bylo os zwiazane z badaniami
                      geologicznymi
                      • 1kierownik Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 05.01.08, 11:17
                        Na tym placu najprawdopodobniej powstanie min.Komfort.
                        Stracili lokalizcję w Auchan na rzecz Empiku a nie będą cały czas
                        gnieździć się w tym starym budynku na Gwardii.
                        • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 05.01.08, 14:41
                          a skąd takie informacje?
                        • werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 09:20
                          Coś nie chce mi sie wierzyć w ten "Komfort". Nie ma tam zabudowań, gdzie mógłby
                          powstać sklep. Nie mówiąc o braku dojazdu.

...................................................
                          Werdan
                          www.plock24.pl
                          • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 10:19
                            Dlatego fajnie by było jakby piszący takie info podawali skąd je mają, czy to
                            oficjalna informacja czy raczej plotka usłyszana od kogoś tam. Bo plotkom nie
                            można wierzyć,wystarczy sobie przypomnieć jakie informacje o hipermarketach
                            krążyły w Płocku około roku 2000,gdzie miało powstać i co.
                            • werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 10:33
                              No właśnie. Popieram mego przedmówcę w całej rozciągłości jego postu :D

Werdan
                              www.plock24.pl
                              • ollotomi Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:27
                                w newsweek-u 1/2008 na stronie 52 jest reklama firmy SGI BALTIS sp zoo
                                (zajmujacej sie budowa mieszkan o wysokim standardzie)
                                i na dole sa wymienione miasta inwestycji miedzy innymi Płock
                                • werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:44
                                  SGI Komfort spółka z o. o. wystąpiła z dwoma wnioskami o wydanie decyzji o
                                  warunkach zabudowy dla planowanych inwestycji przy ul. 11-go Listopada–Al.
                                  Jachowicza w Płocku polegających na budowie obiektu handlowego oraz budynku
                                  mieszkalnego
                                  wielorodzinnego z częścią usługową.

bip.ump.pl/?show_cat=HNTUwWxX...................................................
                                  Werdan
                                  www.plock24.pl
                                  • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 16:53
                                    obawiam się że decyzja będzie taka jak w przypadku budynku naprzeciwko czyli max
                                    10 pięter :(
                                    ale świetnie że coś zaczyna się dziać!
                                    • stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 18:28
                                      Przyczyną obniżenia budynku do takiego poziomu nie było miasto tylko
                                      recesja. Miasto zgodziło się na 14 ale nie na 19. To sam inwestor
                                      obniżył budynek o kolejne kilka pięter, bo po prostu nie było
                                      zainteresowania. Być może teraz przeszłoby nawet 19 gdyż powstały
                                      nowe plany odnośnie przyszłości lotniska. Jednak w aż tak wysokie
                                      budynki nie bardzo chce mi się wierzyć.
                          • werdan Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 17:55
                            werdan napisał:

> Coś nie chce mi sie wierzyć w ten "Komfort". Nie ma tam zabudowań, gdzie
                            mógłby powstać sklep. Nie mówiąc o braku dojazdu.

Kurde myślałem, ze wątek jest o terenach na Radziwiu, a nie przy Jachowicza.
                            Przepraszam :D

Werdan
                            www.plock24.pl
                            • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 06.01.08, 18:11
                              Spoko, widzę że wczoraj była dobra impreza :) ale ja też się pomyliłem w tym
                              wątku tyle że usunąłem :)
                              • 1kierownik Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 07.01.08, 22:23
                                Informacja pochodzi(ła) od pracownika Komfortu.Fakt głowy za nią nie
                                dam :-).Dlatego proszę o nieurywanie mi jej :-).
                                Inna sprawa, że wiele pomysłów (i domysłów) poddajecie na tym Forum
                                pod dyskusję, więc moje info podałem celem sprawdzenia.
    • stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 23.01.08, 21:41
      No i wygląda na to, że kolega powyżej miał jednak rację.
      Szacuneczek za tak wczesnego i trafnego newsa:
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,4864427.html
      • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 23.01.08, 21:59
        Dokładnie, nie spodziewałem się :) Respect! Teraz liczymy na jak najwyższe
        bloczki! pora przełamać barierę 12 kondygnacji:)
        • ziomal1981 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 24.01.08, 00:39
          jak przeczytałem co miało być na ostatniej radzie miasta też
          zszokowałem się co do prawdziwości niusów dot. 11-listopada. szacun
          kolego na info. już wkrótce ja was zaskoczę :)) odnośnie centrum
          miasta a mało zostało tu gleby :))
          • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 24.01.08, 07:40
            no i narobił nam smaku :) powiedz chociaż czy wysoko czy nisko i czy duże czy
            małe i czy szklane i do czego będzie służyć. właściwie to napisz wszystko, nie
            obrazimy się :)
    • konrad_wp Konkrety ze strony UMP 27.01.08, 15:20
      Na stronie UMP pojawiła się agenda dot. sesji Rady Miasta. Będą omawiać sprawy
      handlowych obiektów wielkopowierzchniowych (polecam przejrzenie załączonego pdf-a).

"Budynek mieszkalny z usługami wystawiennictwa wyposażenia wnętrz
      przy
      ul. 11 Listopada.
      Prezydent Miasta Płocka w dniu 27 lipca 2007 roku wydał decyzję Nr 153/2007 o
      warunkach
      zabudowy, znak: WUB.II.73311/21/2007, dla inwestycji p.n. „budynek
      mieszkalny
      wielorodzinny XIII kondygnacyjny wraz z ewentualnymi usługami w parterze oraz na
      I i II
      kondygnacji (wystawiennictwo wyposażenia wnętrz), garażem podziemnym,
      infrastrukturą techniczną i drogową (drogi wewnętrzne, plac manewrowy, parkingi
      na ok.
      30 miejsc, zjazdy z ulicy 11 Listopada)” przewidzianej do realizacji na
      działkach o "

Czyli będą budynki 13-piętrowe (bo wyraźnie zaznaczony jest podział na parter i
      I kondygnację a więc XIII kondygnacja jest XIII piętrem :-)
      Tym samym powstaną najwyższe poza Warszawą budynki w woj. mazowieckim :-) oby to
      był dobry prognostyk na przyszłość!
      • radeqrdemenes Re: Konkrety ze strony UMP 28.01.08, 20:02
        Pomylili się chyba z definicji kondygnacją jest również partetr ,
        mam jednak nadzieję że to będzie 13 piętrowiec:)
        • radeqrdemenes nowe wiadomości 30.04.08, 13:08
          Według artykułu z Gazety prace budowlane miały zacząć się na
          przełomie kwietnia i maja . Przechodziłem tamtędy ostatnio i nie
          zauważyłem żadnych prac. W związku tym zadzwoniłem do inwestora
          aby zasięgnąć informacji na jakim etapie znajduje się inwestycja.
          Oto efekty:
          -zostały wprowadzone zmiany do wcześniejszej koncepcji
          -w wyniku tych zmian powstaną trzy dziewięciokonygnacyjne wieżowce
          -prace budowlane zostały w związku z tym przesunięte przynajmniej o
          dwa miesiące
          to na tyle co się dowiedziałem.
          Pozdrawiam
          • stuntman Re: nowe wiadomości 30.04.08, 14:50
            Czyli znowu lipa. Może chociaż architektura się obroni?
            • radeqrdemenes Re: nowe wiadomości 30.04.08, 16:29
              nie wiem, o szczegóły mam się dowiadywać za 2 miesiące
            • konrad_wp Re: nowe wiadomości 30.04.08, 18:54
              Kicha tradycyjnie. Miało być 13 pięter , będzie 9 (albo 8 jeśli parter też
              policzą jako kondygnację). Była szansa na najwyższe poza Warszawą budynki na
              Mazowszu ale jak zwykle zostajemy sprowadzeni na ziemię.
              • malusiaxl Re: nowe wiadomości 04.05.08, 11:23
                Jeśli zmniejszaja budynki to i pewnie mieszkań bedzie mniej do kupienia.:((. A może macie jakieś informacje na temat mieszkań ( ceny dostepność zapisy itp??)
                Pozdrawiam
                • radeqrdemenes Re: nowe wiadomości 05.05.08, 12:26
                  to jest adres firmy która zbuduje te bloki, oraz kontakt do nich,
                  o szczegółach można rozmawiać bezposrednio z nimi.
                  www.sgikomfort.pl/index.php?art=kontakt
                  • radeqrdemenes nagła zmiana planów 24.11.08, 08:37
                    Według dzisiejszej Gazety nastapiła nieoczekiwana zmiana planów
                    inwestycyjnych na placu po byłej mleczarni, zamiast trzech bloków ma
                    powstać jeden biurowiec Płockie Centrum Biznesu
                    miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,5979816,Zamiast_mleczarni___Plockie_Centrum_Biznesu.html
                    moim zdaniem projekt jest ciekawszy i bardziej odpowiedni w tej
                    części miasta :)
                    • stuntman Re: nagła zmiana planów 24.11.08, 08:52
                      Również tak uważam. W końcu trochę nowoczesnej architektury w
                      centrum. Oby tak dalej.
                      • konrad_wp Re: nagła zmiana planów 25.11.08, 18:57
                        Jak widać "kryzys" ma nie tylko wady ale i zalety-zamiast bloczydła powstanie w
                        centrum porządny biurowiec :) i o to chodzi!
                        • konrad_wp Re: nagła zmiana planów 25.11.08, 18:58
                          aha, byłbym zapomniał- dla GW 7 piętrowy budynek to już wieżowiec:) i niech mi
                          ktoś powie że ci dziennikarze nie robią z Płocka zadupia? jakieś felietony
                          codzienne o otwarciu galerii handlowej, teraz 7piętrowy wieżowiec. przykre.
                          • radeqrdemenes Re: nagła zmiana planów 26.11.08, 09:45
                            mimo wszystko na mapie miasta będzie to znacząca zmiana , centrum
                            będzie bardziej wygladało jak centrum, a z artykułu wynikało że
                            większość powierzchni mają już zarezerwowane więc może jakieś Call
                            Center?? :)
                            • stuntman Re: nagła zmiana planów 20.01.09, 22:05
                              Fajna wizualizacja PCB:
                              www.krolikowski-jaworski.com/galeria/projekty/uzytecznosci/1/budbiur1.jpg
                              • radeqrdemenes Re: nagła zmiana planów 23.01.09, 12:01
                                Prawdopodobnie oprócz koncepcji zagospodarowania zmienił się również
                                inwestor na stronach SGI Baltis całkowicie znikły informacje o
                                inwestycji w Płocku.
                                • robertorto Re: nagła zmiana planów 25.01.09, 21:22
                                  Nie zmienił się inwestor. Na stronie SGI nie było działu Płock. Wiem, że szukają
                                  najemców, rozmawiają także z Orlenem.
    • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 19.09.09, 07:38
      Czy wiadomo coś na temat budowy Płockiego Centrum Biznesu?
      Banner reklamowy dalej stoi przy placu "budowy".
      • huberto80 Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 21.09.09, 08:31
        Firma SGI baltis raczej wycofa się z tej inwestycji. Biurowiec jednak powstanie
        ale zmieni inwestora. więcej będzie wiadomo niedługo.

konrad_wp napisał:

> Czy wiadomo coś na temat budowy Płockiego Centrum Biznesu?
        > Banner reklamowy dalej stoi przy placu "budowy".
        >
        • konrad_wp Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 22.09.09, 18:02
          Dzięki za informację i proszę o wpisy jeśli będzie już wiadomo coś konkretnego
          (terminy, czy projekt się nie zmieni, inwestor).
          • stuntman Re: Co dalej z placem po byłej mleczarni? 22.09.09, 18:16
            Przyznam, że w obecnej chwili jest to inwestycja, której chyba
            najbardziej kibicuję. Szkoda, że tak się opóźnia ale w sumie lepiej
            jeśli będzie późno niż wcale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka