Dodaj do ulubionych

Przez szyby teatru

01.02.08, 19:35
Patrząc przez okna budynku teatru - Robi wrażenie. duży hol.Po lewej
stronie widoczny wmurowany portret patrona teatru Jerzego
szaniawskiego. Na planszach Historia Teatru Płockiego ze zdjęciami
od czasów gdy mieścił się przy ul Teatralnej.

Jak wyglada Teatr wewnatrz? - Drzwi zamkniete Przygoowania trwają do
kolejnej premiery
Obserwuj wątek
    • Gość: pyt. Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 19:44
      gdzie była Teatralna ?
      • kwisniewski Re: Przez szyby teatru 01.02.08, 19:51
        Ulica Teatralna jest tam gdzie dawniej był teatr - Wystarczy
        spojrzeć na mapę miasta
        • Gość: oto Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 19:55
          nie ma mapy
          • kwisniewski Re: Przez szyby teatru 01.02.08, 23:55
            galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-15316
            • Gość: pyt Re: Przez szyby teatru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 00:54
              to jest mapa ? popros syna zeby ci wytlumaczyl o ile nie odziedziczyl po ojcu
    • roman_j Re: Przez szyby teatru 02.02.08, 01:04
      Panie Wiśniewski, w chwili kiedy puszczał pan na forum ten wpis, drzwi teatru
      były otwarte. Gdyby przyszło panu do głowy ruszyć cztery litery sprzed monitora
      i udać się na mały spacer, to być może obejrzałby pan sobie teatr po
      modernizacji, co też ja miałem okazję zrobić. Może zechciałby pan też wysłuchać
      koncertu m.in. z udziałem Wiesława Ochmana i posilić się na bankiecie. Ale pan
      wyraźnie woli pozrzędzić na forum. :-))
      Dodam jednak na pociechę, że może się pan poczuć dowartościowany, bo naszego
      drogie władze miasta też nie stawiły się na tym koncercie. Może zamiast
      posłuchać Wiesława Ochmana i muzyki na zdecydowanie wyższym poziomie niż serwuje
      nasza POS (to nie jest opinia moja, lecz ludzi zawodowo parających się muzyką),
      nasze władze wolą obejrzeć w sobotę tę legendarną już "gołą babę". No cóż,
      chociaż "de gustibus non est disputandum", to jednak nie sposób nie przyznać, że
      gusta naszych władz doskonale współgrają z ich poziomem kulturalnym,
      intelektualnym i moralnym. :-))
      • Gość: HEJJ Re: Przez szyby teatru IP: *.162.c84.petrotel.pl 02.02.08, 02:15
        Romanie - puste dziesiątki foteli na inauguracji ...boli
        a na koncercie nielubianej przez Ciebie POS w tym samym czasie...
        600 osób!!!! i ludzie siedzieli na schodach! i wielu odeszło.. bo
        zabrakło miejc.. A jaka muzyka !
        • roman_j Re: Przez szyby teatru 02.02.08, 13:26
          Nie wiem, czy byliśmy na tej samej inauguracji, bo ja nie widziałem tych
          dziesiątek pustych foteli. Może było ich kilkanaście. Poza tym była to impreza
          dla gości zaproszonych, więc siłą rzeczy liczba miejsc mogła być większa od
          liczby tychże. A 600 osób na sali szkoły muzycznej to może się znaleźć wyłącznie
          w Twojej bujnej imaginacji biorąc pod uwagę jej pojemność. Fantazjować też
          trzeba umieć, jeśli chce się, żeby ktoś Twoje fantazje wziął serio. ;-))))
      • Gość: wiki Re: Przez szyby teatru IP: *.162.c84.petrotel.pl 02.02.08, 07:55
        >Może zamiast posłuchać Wiesława Ochmana i muzyki na zdecydowanie
        wyższym poziomie niż serwuje nasza POS (to nie jest opinia moja,
        lecz ludzi zawodowo parających się muzyką),<

Skoro to nie jest Pana opinia , ale ją nam Pan publicznie
        prezentuje, to poprosimy o przedstawienie nam tych pańskich
        autorytetów ,,ludzi zawodowo parających się muzyką", w opinii
        innych / lub nawet tych samych/ orkiestra prezentuje poziom wysoki,
        co potwierdza tylko publiczność, która wykupuje /!/ na pniu bilety
        na koncerty z kilutygodniowym wyprzedzeniem.
        • Gość: AMEBA Re: Przez szyby teatru łokiem łomana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 11:06
          łoman popadł w kompleksy, nigdzie go nie chcą
          chodzi na takie sztuki jaki jest jego poziom
          a porywanie sie na ocenianie poziomu innych ludzi przez tego
          osobnika jest co najmniej niegrzeczne by nie powiedzieć chamskie
          by oceniać innych trzeba być kimś samemu
          szkoda tego Ochmana, członek PiS i popadł w takie towarzystwo, kasa
          • kwisniewski Re: Przez szyby teatru łokiem łomana 02.02.08, 11:33
            cytat opiekuna

Może zamiast posłuchać Wiesława Ochmana i muzyki na zdecydowanie
            wyższym poziomie niż serwuje nasza POS (to nie jest opinia moja,
            lecz ludzi zawodowo parających się muzyką),
            ^^^^^^^

Jest coś takiego jak lokalny patriotyzm. Mamy własną Płocką
            Orkiestrę Symfoniczną, Własny Teatr, Własnych wspaniałych aktorów,
            Włanych ludzi Kultury i Sportu i szanujmy ich pracę co robią dla
            połeczności lokalnej. A robią dużo i dobrze, jak potrafią najlepiej.
            Naszego Teatru zazdroszczą już w innych miastach

Odnoszę wrżenie że opiekun tegoż forum będzie chwalił wszystko to co
            za wielką wodą niż nasze lokalne sukcesy. Dziwię się że jeszcze w
            tym mieście mieszka i pracuje skoro jest takie złe i nudne
            • Gość: cs Re: Przez szyby teatru łokiem łomana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 11:39
              nigdzie wiecej nie da on sobie rady,
            • roman_j Re: Przez szyby teatru łokiem łomana 02.02.08, 13:36
              kwisniewski napisał:

> cytat opiekuna

Czyżbym się podpisał pod tym na czerwono? A może do listy pana chorób doliczyć
              mam także daltonizm? ;-))

> Jest coś takiego jak lokalny patriotyzm. Mamy własną Płocką
              > Orkiestrę Symfoniczną, Własny Teatr, Własnych wspaniałych aktorów,
              > Włanych ludzi Kultury i Sportu i szanujmy ich pracę co robią dla
              > połeczności lokalnej. A robią dużo i dobrze, jak potrafią
              > najlepiej.

W kwestii lokalnego patriotyzmu, to jeśli rozumie się go w ten sposób, że własne
              gó.. z definicji nie śmierdzi, a to co płockie nie podlega ocenie i krytyce, bo
              jest to grzech przeciwko lokalnemu patriotyzmowi, to jest prosta droga do
              stoczenia się na dno. I proszę się potem nie dziwić, że nikt poza mieszkańcami
              naszego pięknego miasta nie uważa tego, co się tu dzieje za wartościowe i godne
              uwagi. Do tego prowadzi źle rozumiany lokalny patriotyzm. :-))

> Naszego Teatru zazdroszczą już w innych miastach

Inaczej. Nasz teatr doceniają bardziej w innych miastach niż u nas. Na
              wczorajszym otwarciu był burmistrz Gostynina pan Śniecikowski i w ciepłych
              słowach wypowiadał się o płockim teatrze mówiąc m.in, że jest to też teatr
              Gostynina. W tym kontekście dziwi bardzo nieobecność przedstawicieli płockiego
              samorządu. Widać oni Naszego Teatru nie uważają za swój. Szkoda. Może to im
              powinien pan przemówić do sumienia? :-))

> Odnoszę wrżenie że opiekun tegoż forum będzie chwalił wszystko to
              > co za wielką wodą niż nasze lokalne sukcesy.

Zawsze z przyjemnością chwalę lokalne sukcesy. Inna sprawa, że nie mam do tego
              zbyt często okazji, nad czym ubolewam. :-))

> Dziwię się że jeszcze w tym mieście mieszka i pracuje skoro jest
              > takie złe i nudne

A ja się dziwie panu, Panie Wiśniewski i jeszcze jednemu panu, że wciąż tak
              aktywnie udzielacie się na tym forum, choć jest takie brzydkie, złe i nudne, a
              na dodatek ma takiego, a nie innego opiekuna. Myślę, że jeśli odpowie pan sobie,
              dlaczego wciąż pan jest na tym forum, znajdzie pan jednocześnie odpowiedź,
              dlaczego wciąż jestem w tym mieście. :-))
          • roman_j Re: Przez szyby teatru łokiem łomana 02.02.08, 13:29
            Dziękuję za określenie mojego poziomu. Widać jest on zbliżony do poziomu
            Wicepremiera RP, Marszałka Sejmiku, Wiceministra Kultury, Wojewody, kilku Posłów
            RP i jednego Senatora. No cóż, może wszyscy oni są kulturalnymi ignorantami, ale
            wolę równać do takich "ignorantów" niż sięgać poziomu kultury i obycia na
            przykład naszego Magistratusa Maximusa. :-))
        • roman_j Re: Przez szyby teatru 02.02.08, 13:23
          Gość portalu: wiki napisał(a):

> Skoro to nie jest Pana opinia , ale ją nam Pan publicznie
          > prezentuje, to poprosimy o przedstawienie nam tych pańskich
          > autorytetów

Przykro mi, ale nie mam ich zgody na publiczne ujawnienie ich nazwisk, o którą
          zresztą nie prosiłem. Sytuacja byłaby inna, gdyby się szanowny pan przedstawił i
          pokrótce napisał, kim jest. Wtedy może i ja zapytałbym osoby, których opinię
          zacytowałem, czy życzą sobie zostać publicznie przedstawione. :-))

> w opinii innych / lub nawet tych samych/ orkiestra prezentuje
          > poziom wysoki,

To na pewno nie są ci sami ludzie. A że są bezkrytyczni wielbiciele POS, z tego
          ja sobie doskonalę zdaję sprawę. :-))

> co potwierdza tylko publiczność, która wykupuje /!/ na pniu bilety
          > na koncerty z kilutygodniowym wyprzedzeniem.

Po pierwsze "na bezptasiu i dupa słowikiem". Poza tym pojawienie się na
          koncercie POS niektórzy uważają wyraźnie za nobilitację dla siebie. Poza tym
          wielokrotnie bywałem na koncertach POS i zdarzało mi się bilety kupować nawet
          tuz przed samym koncertem, a na sali było jeszcze sporo wolnych miejsc. :-))
          • Gość: znawca Re: Przez szyby teatru IP: *.gprs.plus.pl 02.02.08, 14:18
            Oj romanie, wijesz sie jak piskorz i nie za bardzo Ci tym razem
            wychodzi:) orkiestra w Płocku robi dobrą robotę i co by nie mówić
            wszyscy to widzą, a to że jej sukcesy są solą w oku niejednego,
            coż..na to nie ma juz rady.
            • roman_j Re: Przez szyby teatru 02.02.08, 16:45
              Drogi anonimowy, samozwańczy "znawco". Mimo, że prezentujesz poglądy miłe uchu i
              oku obecnych władz miasta, nie znajdujesz odwagi na to, żeby się przedstawić, a
              zarazem pozwolić nam zweryfikować, czy podpis "znawca" nie jest na wyrost. Nie
              dziw się więc mnie, że w tym miasteczku, gdzie nieuważne słowo krytyki może
              komuś zrujnować karierę zawodową, ja wykazuję się tym minimum odpowiedzialności
              i przyzwoitości wobec moich przyjaciół, że nie denuncjuję ich na forum być może
              ku uciesze tych, którzy chętnie podstawiliby im nogę. Gdyby chodziło o kogoś
              spoza Płocka, kto nie jest zależny od istniejących tutaj zależności, podałbym Ci
              z wielką przyjemnością nazwiska moich ekspertów. A tak niestety muszę się
              narażać na ataki Twoje i Tobie podobnych anonimów. Zakładam, że mądrzy ludzie
              mnie zrozumieją, a na opinii głupców mi nie zależy.
              Co zaś do sukcesów POS, to będę pierwszy, który się z nich będzie cieszył. Pod
              warunkiem, że się jakieś pojawią i zostaną takimi nazwane przez bardziej
              obiektywne gremium niż płocka publiczność. Ale może w tym celu trzeba najpierw
              mianować dyrektorem według kryterium fachowości, a nie człowieka, którego
              najważniejszą "kompetencją" są bardzo dobre stosunki z władzami i bałwochwalczy
              wobec nich stosunek, wyrażany w sposób bardzo bezpośredni. ;-))
              • Gość: ja Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 16:58
                chadzam na koncerty POS systematycznie i pana Romana nie widziałam nigdy.
                • roman_j Re: Przez szyby teatru 02.02.08, 18:09
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> chadzam na koncerty POS systematycznie i pana Romana nie widziałam
                  > nigdy.

Gratuluję spostrzegawczości. Zwłaszcza, że na jednym z niedawnych koncertów
                  byłem nawet na scenie. :-))
                  Poza tym są tacy, co mnie widywali i nawet dzielili się spostrzeżeniami na
                  forum. Może teraz też się odezwą. ;-))
                  • Gość: ja Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 18:57
                    może publicznośc wiedziała, że będziesz na scenie i stąd te puste miejsca na widowni ;)
                    • Gość: roki teatr wewnątrz IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.08, 09:59
                      dla tych co nie zostali zaproszeni na premierę i nie obejrzeli teatru od
                      wewnątrz :))
                      galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-15352
                      galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-15348
                      galeria.plock24.pl/displayimage.php?pos=-15350
      • marcin_ek77 Re: Przez szyby teatru 03.02.08, 14:59
        Panie Romanie jak sam Pan napisał parę postów niżej wejście na
        koncert było tylko na zaproszenie, zwykli ludzie czyli pospólstwo w
        tym też ja nie mieli szans zobaczyć ani koncertu ani wnętrz
        wyremontowanego teatru,, dlatego zwykłym ludziom pozostało oglądać
        teatr zza szyb, no coż ja poczekam do 9 lutego bo na premierę 2 i 3
        też bilety były nieosiągalne
        • Gość: widz Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 17:32
          bardzo przykro, że mieszkańcy nie mogli wejść ale podziwialiśmy zza
          szyb vipów w osobach: p. Pawlak, pp. Struzikowie, p. Kozłowski a
          fotele świeciły pustkami.
          • Gość: pit Re: Przez szyby teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 23:44
            Chciałbym wiedzieć, kto zaprojektował świecące, dwa szyldy teatru.
            Styl jak i wykonanie pozostawiają wiele do życzenia. Do tak
            nowoczesnej architektury, pasują jak przysłowiowa pięść do oka.
            Gratuluję wyobraźni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka