Gość: ziomal1981 to teraz mają przechlapane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 11:20 Na przeciwko politechniki przy ul. jachowicza, pieniądze zbierała na operacje młoda dziewczyna. Po kilku dniach będąć w warszawie zauważyłem ją ponownie jak zbierała kasę na jakimś skrzyżowaniu. W płocku kiedy podeszła do mojej szyby, zapytałem się ile procent zabierają jej ci, którzy ją tu przywożą ale wielce na mnie obrażona odeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
lesny_jezyk Właśnie się dowiedziałam, że jeste frajerem 18.02.08, 11:45 Właśnie się dowiedziałam, że kolejny raz zostałam frajerem. Już nigdy nie dam się nabrać! Zawsze tak mówię, a potem znowu się nabieram. Poproszę o namiary na grupę wsparcia dla frajerów, idę na leczenie. Jak mi jeszcze raz przyjdzie żebrak z kulą to nogę podstawię! A jak na wózku to opony przebiję! A jak z psem to mu tego psa zjem razem, z sierścią:)Ale jestem złaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala 300 A nie możesz po prostu powiedzieć takiemu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:22 A nie możesz po prostu powiedzieć takiemu: "dziękuję, nie jestem zainteresowana", ewentualnie: "nie mam drobnych"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
voqo Re: A nie możesz po prostu powiedzieć takiemu.... 18.02.08, 12:44 Nigdy nie usłyszeliście "grubsze też mogą być"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik właśnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:05 w Warszawie przy księgarni uniwersyteckiej im B. Prusa tez jakis sk..... "wystawia" co rano swoją matkę/ babcię. Z roku na rok obserwuję jak ta starowinka ledwo już egzystuje. Teraz to juz na 99% nie widzi nie słyszy nie wiem czy wogóle jest świadoma tego co sie dzieje, ale siedzi codziennie na stołeczku: deszcz, snieg, upał.... to nie do wytrzymanie o własnych siłach napewno tam nie przychodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
monka_c Re: właśnie 18.02.08, 13:51 Wiem, o jakiej starowince mówisz.Ostatnio nawet jej dałam 2 zł;wyglądała b.biednie, aż mi się płakać chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej żebrak? nie reaguję. IP: 89.156.86.* 18.02.08, 13:52 Ale przydarzyła mi się inna historia, autostrada A1, 20 km do Paryża, jestem na parkingu, zaparkowałem z dala od innych pojazdów, jestem sam, nie czuję najmniejszego zagrożenia, auto otwarte - właśnie usunąłem śmieci, sprawdziłem czy wszystko mam, podjeżdża gość autem, jakim?, nie mam pojęcia, jestem zmęczony a gość dość natarczywie ale z dystansem pyta o drogę do Lyonu, debilne pytanie budzi moją czujność, po chwili czujność przygasa - facet nie mówi po francusku, gestem pokazuję kierunek i tablicę informacyjną, wracam do auta i tyle, właśnie straciłem wszystkie dokumenty, karty bankowe, itd. Szok, biegusiem na Policję, żandarm nawet mnie nie słucha, odnoszę wrażenie że traktuje mnie jak kogoś opowiadającego "cwaną baję", zdobywam numer tel. do banku , blokuję karty i czeki. Następny dzień spędzam w komisarjacie, horror, upał, tłum ludzi, brak klimatyzacji, stres, w ustach sachara, jestem bliski obłędu. Po kilku dniach dowiaduję się że złodzieje płacili moją kartą za autostradę, pusty śmiech, godzinę po zdarzeniu karty były zgłoszone jako skradzione, na wszystkich punktach poboru opłaty są kamery. Złodzieje są bezkarni, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TST Samochód chyba z Ostrowa Świętokrzyskiego TOS IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 14:47 Samochód chyba z Ostrowa Świętokrzyskiego TOS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika L "pilnowanie samochodu" IP: *.24.90.167.generic-hostname.arrownet.dk 18.02.08, 15:28 A co z tymi dziadami co sie pytaja czy samochodu popilnowac? Jak wezwe policje, to co oni moga zrobic z takim? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 nie on ostatni 18.02.08, 16:37 nie on ostatni i nie on pierwszy (cudaków i cudów to mamy mrowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elozipero Żebrak odzyskał cudownie władzę w nogach IP: *.klc.vectranet.pl 18.02.08, 16:41 jak prosza o jedzenie to zawsze daje, a jak ktorys poprosi o pieniadze to nara. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrid.storrada Re: Żebrak odzyskał cudownie władzę w nogach 18.02.08, 22:13 Gość portalu: elozipero napisał(a): > jak prosza o jedzenie to zawsze daje, a jak ktorys poprosi o pieniadze to nara. i to dobre nastawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Wypadek nie bez precedensu 18.02.08, 17:23 Juz Makuszynski za nieboszczki Polski opisywal zdarzenie spod Jasnej Gory. Reemigrant zza oceanu chcial dac dolara zebrakowi, kulawemu, niememu i slepemu od urodzenia. Przez pomylke, dal banknot dwudziestodolarowy. Kiedy zebrak zobaczyl, ile dostal, wrzasnal ze zdumienia, zerwal sie i pobiegl na piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYTKA Po waloryzacji emerytury IP: 83.2.120.* 18.02.08, 18:20 Obawiam sie ze tez bede zmuszona zebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senanque Uogólnienia bywają krzywdzące IP: *.icpnet.pl 18.02.08, 21:31 Myślę, że jednak nie wszyscy żebracy to oszuści, część faktycznie jest w potrzebie. W Poznaniu na Kaponierze często żebrze gość na wózku, bez nóg. Też uważacie, że to symulant? Starszy, zniszczony gość, czasem coś mu daję, nawet jeśli wyda na picie, to co mu jeszcze w życiu pozostało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Uogólnienia bywają krzywdzące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 00:59 no właśnie Ty jesteś w zgodzie ze swoim sumieniem dałeś potrzebującemu, ale jeśli "potrzebujący" Cię kiwnął to on będzie się smażył w piekle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan spod prysznica a co z naciągaczami z karczmy Rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:14 Gdyby kościelni, od papieża poczynając, wierzyli w piekło to by ludzi nie naciągali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jane Re: Uogólnienia bywają krzywdzące IP: *.solarme.pl 19.02.08, 08:46 na Paderewskiego na narożniku staje czasem taka starowinka co gra na flecie prościutkie melodie.... .........??........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan spod prysznica Re: Uogólnienia bywają krzywdzące IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:16 O kurna! Starowinka i jeszcze gra na flecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan spod prysznica Re: Po waloryzacji emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 22:11 A po co babci emerytura? Żeby sukienkowych łgarzy zasilić? Idę pod prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj.pj Różne kurtki IP: *.chello.pl 19.02.08, 02:58 Nie bronię gościa z filmiku, ale coś w tych zdjęciach nie gra - facet żebrzący i idący z plastikowym naczyniem mają inne kurtki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sss Pamiętaj!!!! Zanim dasz złotówkę jakiemuś IP: *.chello.pl 19.02.08, 09:09 łachudrze - zastanów się nie trzy, a pięć razy. Weź poduwagę tę straszliwą przestrogę - żebrak może okazać się oszustem. I złotówka stracona!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa żebracy 19.02.08, 09:48 Przeraża mnie żebractwo na ulicach lub po domach "KUP KRZYŻÓWKĘ -PIENIĄDZE IDĄ NA DZIECI Z PORAŻENIEM MÓZGOWYM" - to obłęd w kroku.Czy wykorzystują okazję ,że często TV zbiera na chore dzieci -i skoro duży żebra mały się podpina.Dzwonię wtedy po policję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjusz klej takiej zgodnosci jeszcze nie bylo ... IP: *.centertel.pl 19.02.08, 10:21 w Koninie, przy drodze na Bydgoszcz, czesto "stoi" gosc bez nog - na desce, 10 cm od ziemi. Tu cudow nie ma i nie bedzie. Takim trzeba pomoc i nie szukac wymowek, zeby tego nie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwqdwq co za pajac jak go spotkam osobiscie wrecze mu IP: *.148.c73.petrotel.pl 19.02.08, 10:53 polopiryne !!! taka mocną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chatonne Żebrak odzyskał cudownie władzę w nogach IP: *.gdynia.mm.pl 19.02.08, 15:58 moze zbieral na benzyne? nie nawidze takich oszustow... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .....pa Kiecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 08:07 kto jeszcze znim pcha ten samochod?? Ktos w czrnych kieckach.....?!?!?! Czy mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś