Dodaj do ulubionych

fotoforum Płock

09.06.08, 18:31
Bez Opiekuna?
co z nadsyłaniem zdjęć?
Obserwuj wątek
    • Gość: parat Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 18:33
      opiekun zajał sie praca w urzedzie bo mieli juz go dość
      • kwisniewski Re: fotoforum Płock 09.06.08, 18:58
        co z nadsyłaniem zdjęć i ich zatwierdzaniem?
        • Gość: ale problem Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:30
          Proszę powiesić je na balkonie
    • Gość: plocczanin Re: fotoforum Płock IP: *.215.c83.petrotel.pl 09.06.08, 21:00
      kwisniewski napisał:

> Bez Opiekuna?
      > co z nadsyłaniem zdjęć?

dzieki tobie nie ma opiekuna. pomawiales chlopaka o niestworzone
      historie i go zdjeli.
      nadsylac zdjecia mozna, fotoforum bedzie obslugiwane przez kogos "z
      gory" z tym, ze nie mozna liczyc na szybka publikacje. dzieki tobie
      panie kwisniewski bedziemy teraz czekac z tydzien albo lepiej na
      publikacje zdjec, tak jak to jest na innych fotoforach pozbawionych
      opiekuna.
    • Gość: nieładnie Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 21:05
      opiekuna zdjeli ?
      przeciez on sie trzymał rękami i nogami tej fuchy,
      to szczyt jego możliwosci
      • Gość: kosmyk Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 08:02
        Dokonano zmian by zwolnić fuchę dla jakiegoś marcina
        wisniewskiego.kto to i z czyjego nadania/PiS czy Po/?
        • Gość: duo Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 17:37
          masz racje, w Polsce sa tylko dwie partie
          • Gość: aJak Re: fotoforum Płock IP: *.192.c90.petrotel.pl 22.07.08, 22:13
            ludzie, posylajcie jakies zdjecia, bo to fotoforum zdechnie niebawem
            • Gość: fr Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 22:19
              tak jak Forum Romanum ? nie grozi
            • kwisniewski Re: fotoforum Płock 22.07.08, 22:20
              przesłane są tylko jest blokada i nie ma kto cenzurować
              • Gość: płocczanin Re: fotoforum Płock IP: *.plock.mm.pl 22.07.08, 22:26
                A dlaczego ? Jaka blokada kogo i po co?

Jeżeli zdjęcia same coś mówią , to po co cenzor?
                • Gość: lutek Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 22:28
                  no co ty, forum GW bez cenzury by zaraz padło
                • kwisniewski Re: fotoforum Płock 22.07.08, 22:30
                  Pytanie nie do mnie tylko do redakcji - Jest opcja komentowania
                  zdjęć i dlatego musi być opiekun
    • mika_p Re: fotoforum Płock 22.07.08, 23:02
      Spróbuję się dowiedzieć, jak jest z akceptowaniem nadsyłanych zdjęć na FotoForum
      Płock.

Nie masz prawa do automatycznej publikacji? Sprawdź w ustawieniach forum, po
      prawej stronie.
      Tu warunki, jakie trzeba spełnić:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,999,59358016,59359094.html
      • mika_p Re: fotoforum Płock 22.07.08, 23:17
        W odpowiedzi na pytanie zadane tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=66&w=82485009&a=82487284
        dwa słowa o trollowej historii.
        Wpływ na nią mają nie tylko opublikowane zdjęcia, ale wszystkie posty napisane z
        danego loginu.
        Posty usunięte, ocenzurowane, przeniesione na Oślą Ławkę, w stosunku do ogólnej
        ilości postów użytkownika, dają pewien wskaźnik, znany administracji forum.
        Od niego zależy prawo do automatycznej publikacji zdjęć.
        • Gość: plocczanin. Re: fotoforum Płock IP: *.plock.mm.pl 22.07.08, 23:27
          Coś wam się poodsuwały południki i równoleżniki. Jeżeli samo zdjęcie
          nie kala nikogo a jest zapisem chwili , czy wydarzenia , nawet
          historycznego , to nie dacie , z powodu niechęci do autora zdjęcia? To
          już rasizm.
          Napiszcie po prostu dla naszej rasy i tyle.A o speclalnej rasie
          usłyszałem dzisiaj na Discovery , to nie było sympatyczne...
          • mika_p Re: fotoforum Płock 22.07.08, 23:36
            Jeszcze raz.

O prawie do AUTOMATYCZNEJ publikacji zdjeć decyduje suma wypowiedzi użytkownika
            forum, tych ilustrowanych i tych tekstowych oraz jakiś przelicznik wypowiedzi
            usuniętych do całości wypowiedzi użytkonika (na potrzeby forum zwanych postami).
            Prawo do automatycznej publikacji zdjęć jest wyrazem zaufania dla czynnych
            użytkowników forum.

Pozostałe zdjęcia publikowane są po ich obejrzeniu przez moderatora danego
            FotoForum.
            • kwisniewski Re: fotoforum Płock 22.07.08, 23:48
              Najbardziej zaufani to Ci co piszą wulgaryzmy, obelgi na wszystkich

Zaproponowalem dziś haslo PROMUJMY PLOCK POZYTYWNIE

Jeśli to jest złe haslo zaproponujcie inne

Jesli TVP źle zaprezentowała Płock może podyskutujemy jak zrobić to
              lepiej

Nie zauważyłem by Opiekunowie tegoż forum zareagowali pozytywnie
              wolą jednak czytać wulgaryzmy i obelgi - Każdy lgnie do siebie
              podobnych.
              • mika_p Re: fotoforum Płock 23.07.08, 00:02
                kwisniewski napisał:

> Najbardziej zaufani to Ci co piszą wulgaryzmy, obelgi
                > na wszystkich

Poproszę o linki emailem.

Do reszty nie mogę się odnieść w tym kolorze.
                • kwisniewski Re: fotoforum Płock 23.07.08, 00:05
                  a szkoda, Myślę że możesz tylko nie chcesz a wysylać nie będę, nie
                  warto
              • mika_p Re: fotoforum Płock 23.07.08, 00:09
                kwisniewski napisał:

> Jesli TVP źle zaprezentowała Płock może podyskutujemy
                > jak zrobić to lepiej

Nie mam zielonego pojęcia, nie oglądałam tego programu, więc nie mogę się do
                niego odnieść. O ósmej jeszcze spałam.

> Nie zauważyłem by Opiekunowie tegoż forum zareagowali
                > pozytywnie

Słowa, słowa, słowa... tylko to się liczy?

> Opiekunowie (...) wolą jednak czytać wulgaryzmy i
                > obelgi - Każdy lgnie do siebie podobnych.

Uhm... A te twoje prawie 700 postów od początku roku do wczoraj to juz mozna
                nazwać przylgnięciem, czy jeszcze nie? A może pisałeś je bez czytania wulgaryzm
                ów i obelg? Wątpię, skoro wdajesz się w dyskusje. Zatem?
                • kwisniewski Re: fotoforum Płock 23.07.08, 00:13
                  mika_p postaraj się o lepsze informacje
                  • mika_p Re: fotoforum Płock 23.07.08, 00:15
                    kwisniewski podaj mi lepsze informacje
              • roman_j Re: fotoforum Płock 23.07.08, 10:01
                kwisniewski napisał:

> Nie zauważyłem by Opiekunowie tegoż forum zareagowali pozytywnie

Krzysiu, chciałbym Ci uświadomić, że do obowiązków opiekunów tego forum i kilku
                innych nie należy podchwytywanie Twoich inicjatyw i realizacja ich ze śpiewem na
                ustach. Opiekunowie mają swoje obowiązki powierzone im przez administrację,
                które realizują w ramach obowiązujących tutaj przepisów, co zostało Ci już dość
                przystępnie wyjaśnione. Wyjaśniono Ci też, dlaczego Twoja inicjatywa jest
                wadliwa, z puntu widzenia przepisów regulaminu. Swego czasu jęczałeś na cenzurę,
                a teraz sam jej się domagasz? Przecież usuwanie wpisów negatywnych o naszym
                mieście to nic innego jak cenzura i próba upiększania na siłę rzeczywistości.
                Tak robiono w PRL-u. Czas najwyższy porzucić już nawyki z tamtej epoki. :-))
                Poza tym zachowujesz się jak swego czasu Wałęsa, który powiedział kiedyś: "ja
                rzucam pomysł, a wy go łapcie". Jemu się to nie udało, a przecież Ty nie masz
                ani takiej władzy, jak swego czasu Wałęsa, ani nawet autorytetu. Zresztą sypać
                pomysłami jak z rękawa to żadna sztuka. Podobnie jak narzekać, że nikt nie chce
                ich za Ciebie realizować. Masz dobre pomysły? Działaj i nie oglądaj się na
                innych, a przede wszystkim nie zrzędź, bo w ten sposób na pewno nikogo do
                działania nie zachęcisz. :-))
                • Gość: szara.myszka Re: fotoforum Płock IP: *.192.c90.petrotel.pl 23.07.08, 10:51
                  byl opiekun na fotoforum - bylo zle, bo.... byl.... i trzeba bylo
                  czekac pare godzin na dodanie zdjec, a to juz
                  niedopuszczalne.........
                  nie ma opiekuna - tez zle
                  starym dziadom nie dogodzi, zawsze beda jeczec i sie krzywic, nic do
                  nich nie dociera.....bo racja mojsza jest najmojsza i basta. wezcie
                  sie lepiej zajmijcie wnukami a nie internet wam w glowie.
                  • Gość: kolo Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 17:33
                    Ale zenek obsobaczył kwisniewwskiego.Widać zrozumiał,że stracił
                    pozycję leadera,ale aby przodować plocczaninie nie można nygusować
                    jak ty w ostatnim okresie tylko ciężko tyrac jak kwisniewski.Weż z
                    niego przykład a mozebyc lepiej niz myslisz.
                • frameset Re: fotoforum Płock 23.07.08, 21:35
                  roman_j napisał:

> kwisniewski napisał:
                  >
                  > > Nie zauważyłem by Opiekunowie tegoż forum zareagowali pozytywnie
                  >
                  > Krzysiu,
                  Irytuje mnie sposób zwracania się pana do kwiśniewskiego.
                  Zdrobnienie imienia osoby starszej przez osobę młodszą jest dość
                  niegrzeczne.
                  Na forum używa się raczej nicków, a jeśli ktoś ujawnił swoje dane
                  personalne to jakaś grzeczność obowiązuje.Chyba.
                  • Gość: riposta Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 00:21
                    Gdyby zaczepiany bez przerwy romanj miał się dostosowac do poziomu
                    inwektyw jakimi obrzuca go kwisniewski to nie powinien rzeczywiscie
                    zwracać sie per krzysiu tylko powiedziec wprost i co najmniej <ty
                    ch....>,a uważam,że i tak byloby to za grzeczne.
                    • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 24.07.08, 04:12
                      Załóżmy, że popełniłeś wykroczenie np. przekroczyłeś samochodem
                      dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym. Załóżmy, że zostałeś na
                      tym przyłapany przez policjanta, który wyciągnął Cię z samochodu i
                      pobił dotkliwie. Co się stanie po tym wydarzeniu? Lub co powinno się
                      stać? Ty zapłacisz mandat za popełnione wykroczenie a policjant
                      straci pracę i trafi do więzienia.
                      Morał z tej bajki jest bardzo prosty, że niezależnie czy ktoś jest
                      policjantem, prokuratorem, sędzią czy tylko opiekunem forum to nie
                      wolno mu przekraczać uprawnień. Nawet jak mu ktoś naubliża to nie ma
                      on prawa w ten sam sposób odpowiadać.
                      • roman_j Re: fotoforum Płock 24.07.08, 11:52
                        kiedys_plock napisał:

> Morał z tej bajki jest bardzo prosty, że niezależnie czy ktoś jest
                        > policjantem, prokuratorem, sędzią czy tylko opiekunem forum to nie
                        > wolno mu przekraczać uprawnień. Nawet jak mu ktoś naubliża to nie
                        > ma on prawa w ten sam sposób odpowiadać.

Morał jest zaiste bardzo głęboki. Ale jak Ci się to niestety często zdarza, w
                        dwóch zdaniach poruszyłeś dwie zupełnie różne sprawy zupełnie ze sobą nie
                        związane. Czym innym bowiem jest przekraczanie swoich uprawnień, a zupełnie czym
                        innym ubliżanie komuś. Tyle w kwestii logiki Twojego morału.
                        Natomiast jeśli chodzi o sedno, to sądząc, że pijesz do mnie o tego "dziada",
                        którego to słowa użyłem w wypowiedzi skierowanej do Krzysia Wiśniewskiego, to
                        proponuję, żebyś zapoznał się z jego wcześniejszą wypowiedzią, gdzie sam
                        stwierdził, że słowo "dziad" jest w tym kontekście pozytywne (jeśli tego nie
                        znajdziesz, służę linkiem i cytatem). Bądź więc łaskaw nie wyrywać mojego zdania
                        z kontekstu, bo to zagranie poniżej pasa. Wiem, że nie pałasz do mnie sympatią,
                        ale przynajmniej wojując ze mną mógłbyś zachowywać się honorowo. Nie licz na to,
                        że kultura Twoich wypowiedzi odciągnie uwagę czytelników od perfidii niektórych
                        Twoich zagrań wobec mnie. :-))
                        Życzę miłego dnia i więcej klasy w publicznym rozprawianiu się z osobistymi
                        wrogami. :-))
                        • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 25.07.08, 04:51
                          roman_j napisał:

> Morał jest zaiste bardzo głęboki. Ale jak Ci się to niestety
                          często zdarza, w
                          > dwóch zdaniach poruszyłeś dwie zupełnie różne sprawy zupełnie ze
                          sobą nie
                          > związane. Czym innym bowiem jest przekraczanie swoich uprawnień, a
                          zupełnie czym
                          > innym ubliżanie komuś. Tyle w kwestii logiki Twojego morału.

Moja logika ma się świetnie mimo Twojej oceny. Natomiast Ty masz z
                          logiką kłopoty i to duże. Jeżeli ktokolwiek napisałby do Ciebie
                          per "dziadzie" to taki wpis zostałby usunięty za używanie zwrotów
                          powszechnie uznanych za obraźliwe. Natomiast Ty byłeś pewien, że
                          używając tego określenia jesteś bezkarny. I jesteś, bo Twoja
                          koleżanka Mika_p tylko westchnęła na moją sugestię dotyczącą
                          usunięcia Twojego wpisu. W dalszym ciągu mojego wpisu wyjaśnię w jak
                          wielkim oboje jesteście błędzie. A Twoje przekrocznie uprawnień
                          polega na wykorzystaniu zajmowanej przez Ciebie pozycji po to aby
                          napisać: "Krzysiu, lub, jeśli wolisz, dziadzie". Mika_p również
                          postąpiła niezgodnie z powierzoną jej rolą nie usuwając tego wpisu.

> Natomiast jeśli chodzi o sedno, to sądząc, że pijesz do mnie o
                          tego "dziada",
                          > którego to słowa użyłem w wypowiedzi skierowanej do Krzysia
                          Wiśniewskiego, to
                          > proponuję, żebyś zapoznał się z jego wcześniejszą wypowiedzią,
                          gdzie sam
                          > stwierdził, że słowo "dziad" jest w tym kontekście pozytywne
                          (jeśli tego nie
                          > znajdziesz, służę linkiem i cytatem). Bądź więc łaskaw nie wyrywać
                          mojego zdania
                          > z kontekstu, bo to zagranie poniżej pasa.

Niestety jesteś w wielkim błędzie jeżeli próbujesz tłumaczyć swój
                          wpis tym co napisał Kwiśniewski (bo takiego nicka on używa na forum,
                          a nie Krzysiu Wiśniewski). Wyobraźmy sobie, że na forum jakaś pani
                          napisała, że jest prostytutką. Jeżeli ktokolwiek pod jej adresem
                          napisze coś w rodzaju "Ty stara ***" to w myśl obowiązującego prawa
                          i Regulaminu Forum jest to obraźliwe i Ty lub Twoja koleżanka Mika_p
                          jesteście zobligowani z tytułu pełnionych obowiązków do usunięcia
                          takiego wpisu. Nawet jeżeli podzielacie opinię i moralność pewnego
                          znanego polityka, który twierdził, że prostytutki nie można zgwałcić
                          (bo w domyśle jest gorszym rodzajem człowieka i jest to jej zawód),
                          to waszym zadaniem jako opiekunów forum jest usunięcie takich wpisów.
                          Teraz trochę ze strony prawnej. Nie jest ważne jak przyjmuje obrazę
                          osoba obrażana. Nie jest ważnym, że osoba obrażana nie czuje się
                          obrażona. Nie ma również znaczenia, że obraza została sprowokowana.
                          Na podstawie tych stwierdzeń Twoje Romanie_j tłumaczenie, że
                          Kwiśniewski odbiera to w pozytywnym konteście po prostu nie trzyma
                          się kupy. Bo nie znasz prawa a próbujesz je interpretować tak jak
                          jest to Ci wygodne.
                          Proponuję skontaktować się z prawnikiem. Jeżeli nie masz takich
                          możliwości to proponuję poszukać na Internecie. Nie odbieraj tego
                          jako ataku ale jako dobrej, mimo wszytko, przyjacielskiej rady. W
                          tej chwili poruszasz się po bardzo grzęskim terenie. Na forum już
                          zostałeś ostrzeżony i Twoim wyborem jest czy skorzystasz z tego
                          ostrzeżenia.
                          Proponuję Ci pomoc w znalezieniu na Internecie rzeczy, które dotyczą
                          wszystkiego co jest związane z tym problemem.

> Wiem, że nie pałasz do mnie sympatią,
                          > ale przynajmniej wojując ze mną mógłbyś zachowywać się honorowo.

Ktoś kto jest zwolennikiem ciosów poniżej pasa, a żeby być bardziej
                          dokładnym, ktoś kto na forum uprawia "ciosy w krocze" próbuje mnie
                          uczyć honorowych zachowań. To już nawet nie jest groteska.

> Nie licz na to,
                          > że kultura Twoich wypowiedzi odciągnie uwagę czytelników od
                          perfidii niektórych
                          > Twoich zagrań wobec mnie. :-))

Ja jestem niezwykle perfidnym osobnikiem. Moja perfidia ma wiele
                          różnych twarzy. Nie używam słów wulgarnych i powszechnie uznanych za
                          obraźliwe, co uniemożliwia usunięcia moich wpisów. Jak widzę, że
                          ktoś pisze aby karać właścicieli posesji za to, że obcy pies
                          nabrudził na ich terenie to mi się kojarzy ze starym polskim
                          przysłowiem, że "kowal zawinił a cygana powiesili". Taki jestem
                          perfidny. Jak ktoś proponuje poprowadzenie w Płocku tramwaju przez
                          bezdroża, pola i wykroty w czasie kiedy Płock jest zadławiony
                          komunikacyjnie to krew mi się gotuje. Taki jestem perfidny. Ze
                          wstydem muszę przyznać, że jest jeszcze jedna forma mojej
                          perfidności. Nazywa się to perfidne lenistwo, które polega na tym,
                          że jeżeli ktoś pisze bzdury to nie reaguję bo mi się nie chce. Ale
                          mam świetną zabawę z tych, którzy nadymają się swoją ważnością i
                          mądrością. Taki jestem perfidny. Pewnym osobom mogę zalecić spacer
                          na cmentarzu w celu nauczenia się pokory. Taki jestem perfidny.

> Życzę miłego dnia i więcej klasy w publicznym rozprawianiu się z
                          osobistymi
                          > wrogami. :-))

Twoje życzenia przyjmuję jako podwójnie fałszywe. Są w jawnej
                          sprzeczności z tym co uprzednio napisałeś i dodatkowo okraszone na
                          końcu uśmiechem. Retorycznym mi się wydaje pytanie jest jaki to jest
                          uśmiech.

Ty Romanie_j mając uprawnienia opiekuna tego forum możesz jednym
                          kliknięciem myszy zdmuchnąć ten mój wpis. Ja mam tylko słowo.
                          • Gość: zpalacu Re: fotoforum Płock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 08:54
                            Twoje ego jest jeszcze bardziej rozdęte niz ministra sjkorskiego i
                            angielski pewnie jeszcze znasz do tego.
                            • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 26.07.08, 03:07
                              Gość portalu: zpalacu napisał(a):

> Twoje ego jest jeszcze bardziej rozdęte niz ministra sjkorskiego i
                              > angielski pewnie jeszcze znasz do tego.

Masz jakieś kompleksy z powodu własnego ego? Może spróbuj wyjść z
                              pałacu.
                          • roman_j Re: fotoforum Płock 25.07.08, 11:41
                            kiedys_plock napisał:

> Ty Romanie_j mając uprawnienia opiekuna tego forum możesz jednym
                            > kliknięciem myszy zdmuchnąć ten mój wpis. Ja mam tylko słowo.

Z całej Twojej wypowiedzi przeczytałem tylko zacytowane zdania. Z
                            dotychczasowych doświadczeń wnioskuję, że wiele nie straciłem. :-))
                            Ale to mnie zastanowiło. Jak to jest, że będąc we własnym mniemaniu na tak
                            straconej pozycji z uporem godnym lepszej sprawy kopiesz się jednak z koniem?
                            Zastanawiam się, czy to nuda, czy jakiś defekt osobowości? Interesuje mnie to
                            nie tylko w odniesieniu do Ciebie, ale jako zagadnienie ogólne.
                            Ale nie jest to sprawa, która spędza mi sen z oczu, więc możesz oszczędzić mi
                            wyjaśnień. Zresztą nie sądzę, żebyś mógł być obiektywnym sędzią we własnej
                            sprawie, więc tym bardziej Twoja teoria na ten temat nie przybliży mnie do
                            zrozumienia tego, co robisz. :-))
                            • Gość: gość Re: fotoforum Płock IP: *.162.c82.petrotel.pl 25.07.08, 14:22
                              I oto cały pan roman.Bezczelny i arogancji,potrafiący ubrać swoje
                              chamstwo w ładne słówkA i czuje się bezkarny.No,ale kto go "ruszy"?
                              Przecież nie koleżanka,.
                              Zapewne i to będzie skasowane
                            • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 26.07.08, 03:03
                              Może Mika_p uwierzyła, z tytułu pełnionej na forum funkcji, że nie
                              przeczytałeś całego mojego wpisu. Jesteś zobowiązany do czytania
                              wszystkich wpisów i to stwierdzenie, że tego nie czytałeś nie trzyma
                              się kupy i pogrąża Cię jako opiekuna forum. A może chciałeś mi
                              pokazać jak bardzo pogardzasz moimi wpisami? Nie świadczy to dobrze
                              o Tobie.

Nareszcie widzę coś z czym, przynajmniej częściowo, mogę się
                              zgodzić. Chodzi o użyte przez Ciebie określenie "kopania się z
                              koniem". Masz rację, że dyskusja z Tobą często sprowadza się do tego
                              co można właśnie tak nazwać. Przykładem może być Twoja ostatnia
                              odpowiedź skierowana do mnie okraszona końskim poczuciem humoru.
                              Masz również rację, że ludzie tego nie lubią. Może to być powodem
                              niskiej aktywności na forum co jest niewątpliwie Twoją zasługą.
                          • mika_p Re: fotoforum Płock 26.07.08, 23:18
                            kiedys_plock napisał:
                            > Moja logika ma się świetnie mimo Twojej oceny.

OK. Zgodnie z twoją logiką rozważenie kontekstu jest bez sensu, bo słowo jest
                            powszechnie uważane za obraźliwe.
                            Co ciekawe, Słownik Języka Polskiego ma odmienne zdanie:
                            sjp.pwn.pl/lista.php?co=dziad
                            Co mamy na początku?
                            1. podn. «ojciec ojca lub matki»
                            2. «przodek»
                            Dopiero na dalszych miejscach jest znaczenie pogardliwe, konkretnie na 5.

A Mika nie "tylko westchnęła", ale podała ci kontekst.
                            Zignorowałeś.
                            • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 27.07.08, 04:27
                              mika_p napisała:

> kiedys_plock napisał:
                              > > Moja logika ma się świetnie mimo Twojej oceny.
                              >
                              > OK. Zgodnie z twoją logiką rozważenie kontekstu jest bez sensu, bo
                              słowo jest
                              > powszechnie uważane za obraźliwe.
                              > Co ciekawe, Słownik Języka Polskiego ma odmienne zdanie:
                              > sjp.pwn.pl/lista.php?co=dziad
                              > Co mamy na początku?
                              > 1. podn. «ojciec ojca lub matki»
                              > 2. «przodek»
                              > Dopiero na dalszych miejscach jest znaczenie pogardliwe,
                              konkretnie na 5.
                              >
                              > A Mika nie "tylko westchnęła", ale podała ci kontekst.
                              > Zignorowałeś.

Spróbujmy na chwilę kontynuować Twój sposób myślenia. Myślę, że
                              pamiętasz słynne słowa Lecha Kaczyńskiego "Spieprzaj, dziadu!".
                              Przyjmując Twoją interpretację znaczenia tego stwierdzenia mogą być
                              następujące jego wersje:
                              Spieprzaj, ojcu ojca! (wymieniony przez Ciebie punkt 1, pierwsza
                              wersja)
                              Spieprzaj, ojcu matki! (wymieniony przez Ciebie punkt 1, druga
                              wersja)
                              Spieprzaj, przodku! (wymieniony przez Ciebie punkt 2)
                              Spieprzaj, biedaku! (nie wymieniony przez Ciebie punkt 3)
                              Spieprzaj, żebraku! (nie wymieniony przez Ciebie punkt 3)
                              Spieprzaj, starcze! (nie wymieniony przez Ciebie punkt 4)
                              Spieprzaj, dziadu! (wymieniony przez Ciebie punkt 5 w wersji "z
                              niechęcią")
                              Spieprzaj, dziadu! (wymieniony przez Ciebie punkt 5 w
                              wersji "obraźliwie o mężczyźnie")
                              Spieprzaj, rzepie! (nie wymieniony przez Ciebie punkt 6)
                              Była to dosyć głośna sprawa i pokaż mi chociaż jedną publikację,
                              która podobnie do Twojego punktu widzenia, próbowała interpretować
                              to stwierdzenie. Z tego co pamiętam to nikt nawet nie próbował
                              wypaczyć znaczenia tego zwrotu tak jak Ty to robisz. Może Ty znasz
                              jakąkolwiek publikację gdzie ktoś próbował interpretować co autor
                              tego stwierdzenia miał na myśli podając na przykład, że miało to
                              znaczyć "Przesuń się, dziadku!".

Jeżeli Lech Kaczyński po użyciu tego stwierdzenia został Prezydentem
                              Polski to może Roman_j po uzyciu podobnego określenia zostanie...

Wielką zagadką dla mnie jest Twoje następujące stwierdzeni:
                              > A Mika nie "tylko westchnęła", ale podała ci kontekst.
                              > Zignorowałeś.

Nie wiem czy dobrze rozumiem na czym polegało to, że zignorowałem to
                              co Ty napisałaś. Czy masz na myśli, że podałaś link do wypowiedzi
                              Kwiśniewskiego, który stwierdza, że "dziad ma pozytywne znaczenie"?
                              Jeżeli to masz na myśli to już chyba to wyjaśniałem, że to nie ma
                              nic wspólnego z klasyfikacją prawną tego jak się zwrócił do
                              Kwiśniewskego opiekun forum Roman_j.

Moja logika ciągle ma się dobrze i przesyła Ci pozdrowienia z
                              życzeniami wielu westchnień.
                            • roman_j Re: fotoforum Płock 27.07.08, 09:17
                              Miałem się nie włączać już do tej dyskusji, ale przeczytałem ten fragment
                              wypowiedzi Miki:

mika_p napisała:

> kiedys_plock napisał:
                              > > Moja logika ma się świetnie mimo Twojej oceny.
                              >
                              > OK. Zgodnie z twoją logiką rozważenie kontekstu jest bez sensu, bo
                              > słowo jest powszechnie uważane za obraźliwe.

oraz dalsze wyjaśnienia i widzę, że Kiedys_plock swoją własną opinię uważa za
                              "powszechnie obowiązującą". Szkoda tylko, że nie zgadza się z nim osoba będąca
                              podmiotem tego absurdalnego sporu. Sam Wiśniewski napisał wszak na forum, że
                              słowo "dziad" ma w tym przypadku znaczenie pozytywne.
                              Kiedys_plock, w tym przypadku nie masz szans udowodnić swojej tezy, bo nawet
                              jeśli miałbyś rację ze swoją powszechnie obowiązującą interpretacją, to
                              Wiśniewski na samym początku jednym zdaniem w tym akurat przypadku postawił Cię
                              na z góry przegranej pozycji. Pogódź się z tym i odpuść sobie, bo zaśmiecasz
                              tylko wątek, który poświęcony jest kwestii obsady moderatorskiej fotoforum. Aha,
                              słowo "zaśmiecasz" jest tutaj użyte w zdecydowanie negatywnym sensie. ;-))
                              • kiedys_plock Re: fotoforum Płock 28.07.08, 04:01
                                Tym razem nie będę "kopać się z koniem". Proponuję abyś zapoznał się
                                z następującym tekstem, który pozwoli Ci zrozumieć na czym polega
                                Twój błąd:

"Paragraf 1 artykułu 216 kodeksu karnego stanowi, iż kto znieważa
                                inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz
                                publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do tej osoby dotarła,
                                podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Ściganie odbywa
                                się w tym wypadku z oskarżenia prywatnego, a więc musi Pani złożyć
                                doniesienie do prokuratury. Treść tego przepisu wymaga kilku uwag.
                                Pierwsza kwestia to fakt iż zniewaga jest przestępstwem formalnym a
                                wiec do jego dokonania nie jest wymagany żaden konkretny skutek, w
                                szczególności by adresat wypowiedzi poczuł się dotknięty. Za
                                zniewagę uważa się zachowanie uwłaczające godności wyrażające
                                lekceważenie lub pogardę. O tym czy zachowanie to ma charakter
                                znieważający decydują dominujące w społeczeństwie oceny i normy
                                obyczajowe. Zniewagi można się dopuścić w obecności pokrzywdzonego,
                                publicznie ale także w zamiarze aby treść zniewagi dotarła do
                                pokrzywdzonego, np. za pośrednictwem osoby trzeciej.
                                Warto w tym miejscu podkreślić, iż paragraf 3 artykułu 216 kodeksu
                                karnego przewiduje możliwość odstąpienia od wymiaru kary w sprawach
                                o zniewagę w wypadku retorsji i prowokacji. Prowokacja ma miejsce
                                gdy pokrzywdzony sprowokował zniewagę wyzywającym zachowaniem się,
                                natomiast retorsja ma miejsce gdy sprawca odpowiedział wzajemną
                                zniewagą lub naruszeniem nietykalności."
                                www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=28141

Na podstawie powyższego łatwo możesz stwierdzić, że Twoje
                                twierdzenie:
                                "Kiedys_plock, w tym przypadku nie masz szans udowodnić swojej tezy,
                                bo nawet jeśli miałbyś rację ze swoją powszechnie obowiązującą
                                interpretacją, to Wiśniewski na samym początku jednym zdaniem w tym
                                akurat przypadku postawił Cię na z góry przegranej pozycji."
                                jest bezsensowne bo nie znasz prawa.
                  • kiedys_plock [...] 24.07.08, 04:02
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • mika_p Re: fotoforum Płock 24.07.08, 11:24
                      Nie spamuj, proszę.
                      Umieściłeś notatkę na ten temat w innym wątku, więc nie przeklejaj jej do
                      innych, OK?
                  • roman_j Re: fotoforum Płock 24.07.08, 11:59
                    frameset napisała:

> Irytuje mnie sposób zwracania się pana do kwiśniewskiego.
                    > Zdrobnienie imienia osoby starszej przez osobę młodszą jest dość
                    > niegrzeczne.

Gdybym zwracał się w ten sposób do Ciebie, uznałbym Twoją irytację za
                    uzasadnioną. W tej jednak sytuacji mogę jedynie napisać, że w życiu często
                    zdarzają się sytuacje, które zupełnie niepotrzebnie nas irytują. Szkoda zdrowia
                    i nerwów na takie reakcje. :-))

> Na forum używa się raczej nicków, a jeśli ktoś ujawnił swoje dane
                    > personalne to jakaś grzeczność obowiązuje.Chyba.

Wolę się do Krzysia zwracać per "Krzysiu" niż per "Kwiśniewski". Uważam, że ta
                    druga forma jest mniej kulturalna. Oczywiście możesz nie podzielać mojego
                    zdania. Ale nie wymagaj ode mnie, żebym ja przyjął Twój punkt widzenia.
                    Niestety, nie przekonałaś mnie. :-))
                    • tomploc Re: fotoforum Płock 24.07.08, 14:56
                      Jestem forumowiczem,ktory stara sie byc obiektywny.Jesli mialem cos
                      do Romana,to pisalem to na forum pod swoim nickiem,jesli chcialem
                      zeby cos usunal z forum,to pisalem na maila.I tak jest ok.
                      Jesli chodzi o "Krzysia",to trwa to zdrabnianie ponad pol roku(mniej
                      wiecej),a zaczelo sie od Kwisniewskiego gdy tenze uzyl slowa
                      Romus,Romcio.Pamietam to dokladnie,jak rowniez wczesniejsza dyskusje
                      Romana co do meritum spprawy,czyli tego zdrabniania.I Roman juz
                      wtedy napisal publicznie ,dlaczego pozwala sobie na "krzysia".
                      Natomiast co do "dziada",to nie uwazam tego za mile slowo ,gdy mowi
                      sie tak o kims,wrecz przeciwnie,jest to w pewien sposob ponizajace i
                      ublizajace,wiec nie rozumiem dlaczego pan Kwisniewski uwaza to slowo
                      za normalne.Chyba ze to jest PIS-owski standard i "spieprzaj dziadu"
                      weszlo w ich srodowisku do kanonu sympatycznych powiedzonek,a moze
                      nawet i pozdrowien:))
                      Swego czasu bardzo cenilem kwisniewskiego za wiedze o Plocku i jego
                      historii jaka pzekazuje na forum,ale teraz tego "rzeczowego"
                      kwisniewskiego jakby brak,a pojawil sie kwisniewski politykier Piso-
                      radiomaryjny,i to juz nie jest interesujace.Oczywiscie ,kazdy ma
                      prawo miec rozne przekonania polityczne,mozna o nich dyskutowac,ale
                      nie w taki sposob,tzn nie narzucac jednego slusznego "kierunku" i
                      nie zasypywac forum spamem politycznym.
                • monika-i Re: fotoforum Płock 26.07.08, 19:56
                  nie znam genezy "krzysiowania" "romciowania" czy tez "
                  dziadowania"...dwa pierwsze kojarza mi sie kolkiem wzajemnej
                  adoracji typu kolko rozancowe , albo kolo gospodyn wiejskich,
                  ostatnie z tym o to kolkiem wzajemnej adoracji :
                  www.obrazky.pl/kolko-wzajemnej-adoracji.
                  Prawde mowiac rozmowa panow i wypominanie sobie spraw niezwiazanych
                  z watkiem jest troche niedojrzala :(
    • roman_j Re: fotoforum Płock 24.07.08, 13:44
      kwisniewski napisał:

> Bez Opiekuna?
      > co z nadsyłaniem zdjęć?

Są jakieś opóźnienia w publikacji, czy po prostu martwisz się na zapas? :-))
      • kwisniewski Re: fotoforum Płock 24.07.08, 14:37
        Opóźnienia były teraz już ok - po miesiącu ktoś wcisnął odpowiedni
        przycisk i zdjęcia są - Dziękuję ale nie wiem komu.
        • Gość: pytek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 14:51
          • Gość: Bronisław fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 19:33
            a najwiekszy wróg PiS ma siedzibe PiS na Politechnice, jak sie
            posłucha jak szydza z niego studenci,he he ............
            • Gość: do tomplock Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 20:22
              ty wogóle nie wiesz o czym mówisz, nie zrozumiałes kwisniewskiego ani
              zakompleksionego na jego tle Romana_j,
              • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 09:10
                Od 04.08.08 nikt nie wysyłał zdjęć do fotoforum?
                • markiz_desade Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 09:46
                  czekaja na akceptacje pewnie, ale co to jest, tylko 8 dni
                  • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 09:54
                    Pewno masz rację, To jak z płatnościami w hurtowni kupujesz a termin
                    płatności po 90 dniach - inaczej nie kupię

Tak zniszczono wiele hurtowni. Producent zyczy sobie płacić od zaraz
                    • markiz_desade Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 09:59
                      z takiej to tez przyczyny chyli sie ku upadkowi fotoforum niestety
                      • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 10:12
                        ....coraz rzadziej mam chęć kontynuować dyskusję z kimś, a coraz
                        częściej ograniczam się do wyrażenia opinii, której nie traktuję
                        jako wstępu do wymiany poglądów

^^
                        Tak pisze na swoim Forum Opiekun i tegoż. Wniosek - Nie oczekuje się
                        na forum opinii czy też wymiany myśli. Jedynie przyjęcia za aksjomat
                        że to jest nie do dyskusji tylko do akceptacji przez aklamację.
                        Racja jest po stronie tych co mają władzę nawet na tym forum.

Być może jest tak, że brak chęci powodowane jest brakiem argumentów
                        na wypowiedzi krytyczne. Brak argumentów rodzi inwektywy.
                        Zapomnieliśmy jak się dyskutuje bo nauczyliśmy się jedynie klaskać
                        nawet wtedy gdy nam się to nie podoba i mamy inne zdanie.
                        • markiz_desade Re: fotoforum sie obroni 12.08.08, 10:48
                          tylko co to ma do rzeczonego wczesniej fotoforum?
                          • roman_j Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 09:37
                            markiz_desade napisał:

> tylko co to ma do rzeczonego wczesniej fotoforum?

Nic. Ale Krzysiu już tak ma, że uwielbia spijać z moich ust (a może raczej
                            palców) słowa, a potem nadawać im jakiś własny sens. Zwykle całkowicie odmienny
                            od tego, co ja zawarłem w mojej wypowiedzi. Takie ma hobby. Starsi ludzie muszą
                            jakoś wypełniać sobie czas. ;-))
                  • roman_j Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 09:38
                    Żadne zdjęcie w tej chwili nie czeka na akceptację. :-))
                    • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 09:47
                      Romuś miło cię znów czytać ale to zdanie nieprawdziwe sprawdź Data:
                      06.08.08, 22:51
                      • Gość: morel Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 09:53
                        daj romusiowi spoko, on i tak tych kompleksów na twoim tle
                        kwisniewski nie pozbędzie sie nigdy,
                      • roman_j Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 13:20
                        Krzysiu, złotko, zapewniam Cię, że żadne zdjęcie nie czeka na akceptację. Coś
                        musiało Ci się przywidzieć. Z wiekiem niektórym ludziom czasami tak się robi. ;-))
                        • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 15:35
                          Wiesz dobrze Romuś że nie miałeś racji gdy pisałes ostatni post -
                          Teraz jest już ok ktoś znalazł i zaakceptował.
                          Nie wiem o której zostało widoczne dla wszystkich zdjęcie Data:
                          06.08.08,22:55 ale kiedy pisałeś ostatnio zdjęcie nie było widoczne
                          • roman_j Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 16:01
                            Krzysiu, naprawdę nie musisz się wstydzić swoich dolegliwości i wynikających z
                            nich pomyłek. W Twoim wieku chyba to nikogo nie dziwi. Gdybyś był ze 20 lat
                            młodszy, Twój dyskomfort byłby zrozumiały, a tak niepotrzebnie się martwisz. My,
                            tutaj na forum, jesteśmy przecież wyrozumiali dla słabości będących skutkiem
                            zaawansowanego wieku. :-))
                            • Gość: dr z przypadku Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 16:18
                              jak mozna okresic twoja wypowiedź: niegrzeczna ,chamska,ublizajaca
                              oddajmy głos fachowcom
                              • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 13.08.08, 18:37
                                Nie osądzajmy Romusia - inne opisywanie faktów to przywilej Opiekuna
                                i z tego przywileju korzysta jak najlepiej potrafi
                                • Gość: ojej Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 18:47
                                  macie sie ku sobie ?
                                  • Gość: asd Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 19:15
                                    fotoforum to piekna sprawa, piekne zdjecia i widoki,o co chodzi
                                    • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 22.08.08, 07:23
                                      Nadal fotoforum jest zablokowane - nie wszystkie zdjęcia są
                                      widoczne. Brak Opiekuna nie powinien stanowic przeszkody w
                                      przesyłaniu zdjęć, wystarczy tylko zmienić ustawienia i opiekun
                                      niepotrzebny.
                                      • mika_p Re: fotoforum sie obroni 22.08.08, 11:27
                                        Myślę, że tu na f. Płock zostało już powiedziane wszystko, teraz pora na
                                        działania skierowane do konkretnego adresata.
                                        Zapraszam na forum o FotoForum:
                                        fotoforum.gazeta.pl/71,1,999.html?sv=1
                                        które jest pod bezpośrednim okiem administracji forum.
                                        • kwisniewski Re: fotoforum sie obroni 22.08.08, 14:39
                                          milutka, mam taką informacje po kliknięciu w link - Service
                                          Temporarily Unavailable
                                          The server is temporarily unable to service your request due to
                                          maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

A poza tym jest coś takiego jak zyczliwość i pomoc ludzka jeli ktos
                                          ma problem - ale u Opiekunów raczej takie zachowania są obce
                                          • mika_p Re: fotoforum sie obroni 23.08.08, 21:46
                                            E, przecież nie jesteś na forum od wczoraj i wiesz, że to się zdarza. Ten
                                            komunikat w sensie. Forum o FotoForum NAPRAWDĘ istnieje, NAPRAWDĘ zagląda tam
                                            administracja i podany przeze mnie link działa - właśnie sprawdziłam.

Wydaje mi się, ze masz błędne wyobrażenie o możliwościach moderatorów.
                                            Każde forum jest odrębne i uprawnienia moderatorskie na jedno nie oznaczają
                                            automatycznie uprawnień na inne. Innymi słowy, na FF Płock mam dokładnie takie
                                            same możliwości jak ty (pomijając autopublikację, którą mam za historię
                                            forumową, a nie za moderowanie czegokolwiek, dodam dla ścisłości - btw, zerknij
                                            na ten wątek:
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=83467275&v=2&s=0 )

Nigdy nie moderowałam żadnego fotoforum, używam go też w znikomym zakresie i nie
                                            mam zielonego pojęcia, czy twoje propozycje mają sens - na to odpowie ci
                                            administracja forum we właściwym miejscu, czyli tam, gdzie będą mieć okazję
                                            przeczytać twoje pytanie.
                                            Nawet będąc najżyczliwiej usposobiona nie jestem w stanie nic z FF Płock zrobić,
                                            bo to nie lezy w moich mozliwościach, kompetencjach, uprawnieniach czy jak to
                                            tam nazwiesz.
                                            • Gość: wujekdobrarada Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 11:23
                                              Moderatorzy i admini dajcie sobie spokój z tym starym
                                              pierdołą.Chłopu sie nudzi.Kobita pewnie go bije.Dzieci ojczulka sie
                                              wstydzą.Znajomi unikaja.kościół zabronił robić wpisów na swój
                                              temat.Z pielgrzymki do imielnicy do bernadetty go przegnali.Gdzie ma
                                              wyładowywac swój nadmiar energii i frustracji?Odnalazł swoje miejsce
                                              na forum.Jego fotki są tak ludziom potrzebne jak pryszcz na
                                              czubku...eee nie che byc wulgarny,a nie chodzi mi tu o nos.Dałbym mu
                                              specjalny serwer do wyłącznego użytku i niech sie wyżywa i tak nikt
                                              tego nie ogląda.Można mu tez stworzyc specjalny licznik wejść,ktory
                                              automatycznie podbijał będzie frekwencje.Niech chłop sie cieszy,a
                                              Wam i nam da spokój,a nawiasem mówiąc nie wszyscy starzy ludzie to
                                              zrzędy i pierdoły.Większość potrafi zająć sobie czas w sposób
                                              przyjemny dla siebie i pożyteczny dla ogółu.Może seksuolog by mu
                                              pomógł.
                                              • Gość: kombi Re: fotoforum sie obroni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:09
                                                Słuszna rada.Dajcie sobie spokój z tym egzemplarzem.Przestanie sie
                                                podkręcac przy braku polemistów i da sobie spokój.Ten typ tak ma.
                                                • Gość: Relka Więcek opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:24
                                                  są mali, wyciecie wpisu kiedyś_płock pod byle pretekstem świadczy,
                                                  albo nie mają pojęcia o prawie i regulaminie albo czynia tak celowo
                                                  dzieki temu to forum zamarło a był czas ze rozwijało sie prawidłowo
                                                  o ale wcisnął sie na opiekuna Roman i wykończył to forum, a szkoda
                                                  • Gość: kombi Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 13:31
                                                    Ja uważam wrecz przeciwnie.Jest to jedno z najlepszych forów w
                                                    Polsce.Jest właśnie dynamiczne,pełne polotu i inwencji oraz
                                                    dowcipne.Zaśmieca je co prawda dwóch etatowych pseudoforumowiczów
                                                    wiecznymi połajankami,pretensjami i gderaniem,w tym jeden w tym
                                                    wątku,ale ciągnie ich jak muchę do świeżej kupy.Nie jest więc chyba
                                                    tak zle jeśli bez przerwy jak człowiek z silnym zaparciem na tym
                                                    forum stękaja.Czasami wpadnie ktos taki jak ty-strus
                                                    pędziwiatr.Puści bączka typu poranny podkołdernik zajadły ,lekko
                                                    popsuje atmosfere i leci dalej.Twoim zdaniem forum powinien
                                                    zarządzać areopag zgrzybiałych,bez humoru pierdzieli like you/może
                                                    nie zrozumiesz i nie polecisz do prokuratora/ostro cenzurujących
                                                    każdy tekst i robiących srogie miny jak przysłowiowy s...cy na
                                                    puszczy.Mam nadzieje,że ten pomysł nie przejdzie.Keep smilling old
                                                    fellow,wszak niedziela-czas relaxu.
                                                  • Gość: III Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 14:18
                                                    synu, nie rozśmieszaj mnie
                                                    Son, you have been instructed in primary school of several word in
                                                    english and you imitate, that you know english,
                                                  • Gość: kombi Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 14:32
                                                    Ale żeś sie brachu wyedukował.Szkoda,że nie ma uczelni na ktorej
                                                    ucza dowcipu i dobrego humoru.Może bys dzieki temu cos więcej w
                                                    życiu osiągnal,old goat!
                                                  • Gość: o. opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 14:35
                                                    jakim ty tu humorem błysnałes,hhhm ?
                                                  • Gość: kombi Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 14:53
                                                    Nie mówi się"błysnałes" tylko "błysnąłeś"Tobie obok braku dowcipu i
                                                    humoru muszą jeszcze doskwierać zaniedbania edukacyjne siegające
                                                    podstawówki w zakresie mowy ojczystej.Stąd to ponuractwo i brak
                                                    zrozumienia dla ludzi "lekko" weselszych od ciebie zrzędo.
                                                  • Gość: inglisz Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 14:58
                                                    Old goat to po polsku stary cap.Bardzo dobre i dowcipne określenie
                                                    tego medzącego ponurego indywiduum.Gostek!Moczysz sie w nocy?
                                                  • Gość: inglisz Re: opiekunowie nagminnie nie ptrzetrzegają tu pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 15:49
                                                    Dlaczego tego nie wycięto to sie naprawde dziwię.Mam na myśli mój
                                                    poprzedni oczywiście wpis.
                                                  • Gość: re [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 15:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka