Dodaj do ulubionych

Zimna woda i kaloryfery

08.01.02, 10:14
Po fali mrozów zrobiło się trochę cieplej, ale mróz z pewnością wróci, zostały
jeszcze dwa miesiace zimy. Denerwuje mnie, że kaloryfery w mieszkaniu mam ledwo
ciepłe, choć nie są zapowietrzone (sprawdził fachowiec), a po odkręceniu kurka
z ciepłą wodą muszę czekać z minutę, zanim zacznie lecieć naprawdę ciepła woda.
A licznik bije. Spóldzielnia nie widzi problemu, PEC też. Czy ktoś ma podobne
wrażenia? Czy można coś z tym zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Roman J. Re: Zimna woda i kaloryfery IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 12:58
      Można wiedzieć, w zasobach której spółdzielni mieszkasz i w której części
      Płocka?
      • drops1 Re: Zimna woda i kaloryfery 09.01.02, 13:13
        chodzi o mieszkanie w zasobach Chemika, ul. Jana Pawła II
        • Gość: Roman J. Re: Zimna woda i kaloryfery IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 13:18
          No to zapomnij o ciepłych kaloryferach dopóki miasto nie zbuduje tzw. nitki C
          ciepłociągu albo w waszym bloku nie powstanie lokalna kotłownia. :-) Nie
          zastanawiało Cię nigdy, dlaczego na Podolszycach tak wiele bloków ma własne
          kotłownie? :-) A tak na marginesie i tak masz pewnie cieplej niż ja w wielkiej
          płycie (no może ta letnia woda w kranie jest utrudnieniem). Mam kuzynkę na Jana
          Pawła i ona zazwyczaj w domu ma tak ciepło, że zakręca kaloryfery, chyba że
          morzy są naprawde duże (jak ostatnio). Nie ma to jak nowe, energooszczędne
          budownictwo. Tylko szkoda, że za miastem... ;-)))))))
    • Gość: Roman J. Re: Zimna woda i kaloryfery IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 10:09
      Właśnie przeczytałem artykuł o zimnych kaloryferach na Jana Pawła II. Może
      jednak się pomyliłem co do przyczyn, więc jest nadzieją, że jeszcze nalejesz
      sobie ciepłej wody do wanny w tym sezonie grzewczym. :-)
      • drops1 Re: Zimna woda i kaloryfery 11.01.02, 09:52
        To nie jest moje mieszkanie, ale zobaczymy, czy za 2 tygodnie wszystko będzie
        OK. Wątpię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka