Gość: kierowca IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 18:31 Precz z kasami fiskalnymi a złotowy wypad z miasta zebym ich juro ani jednego nie widzial bo pozabijam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t@m Re: Protest taksówkarzy IP: *.class144.petrotel.pl 12.11.03, 18:50 jestem przeciw wprowadzeniu kas fiskalnych ale nie korkowac mi miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazik Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 20:51 Ludzie!Podnieśli stawki za przejazdy.Będą mieli z czego zapłacić za kasy fiskalne.Policja niech im strajk na płockich ulicacch pałami wybije!Można przez Ich strajk prace stracić.Super humoru w czasie dojazdu do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytaksiarz Re: Protest taksówkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:38 tm baranom już sie w saganach poprzewalało, co oni myslą że są swiętymi krowami ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Protest taksówkarzy IP: *.class146.petrotel.pl 13.11.03, 20:18 z tego co tu czytam to jutro w Płocku trup będzie się słał gęsto wśród płockich taksówkarzy jeśli znowu zablokują ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuzzy Re: Protest taksówkarzy IP: *.class144.petrotel.pl 12.11.03, 23:38 A co to jest zawód taksówkarz? Taki jak każdy inny. To dlaczego każdy (prędzej czy później) kto ma działalność MUSI mieć kasę a taxówkarz nie?? A w czym taksówkarz jest lepszy od innych? Jutro muszę (niestety) poruszać się po mieście samochodem. Ja też ich powystrzelam jak staną mi na drodze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Protest taksówkarzy IP: *.pt-2.petrotel.pl 13.11.03, 07:39 Gość portalu: Fuzzy napisał(a): > A co to jest zawód taksówkarz? Taki jak każdy inny. To dlaczego > każdy (prędzej czy później) kto ma działalność MUSI mieć kasę a > taxówkarz nie?? A w czym taksówkarz jest lepszy od innych? Chyba źle nie mają, jeśli ich stać na dzień niepracowania .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 20:49 Czemu taksowkarze maja sie nie rozliczac inaczej niz inni ludzie posiadajacy dzialalnosc?? Przeciez i tak sobie te 2 tys. zl odlicza od podatku. To o co oni walcza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 23:42 Jeba....ne barany!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najlepiej zablokować ulice i kto na tym ucierpi, ci co chca wprowadzic czy zwykli ludzie. WPROWADZIC KASY DLA TYCH JEŁOPÓW!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 00:12 No tak... temat "braci intelektualnej" czyli ludzi o IQ =56 powraca na łama gazety i to na pierwszą stronę (internetową) - to nie dobrze.Nie będę się tu rozwodził o tych "...szkoda słów" ponieważ pisałem na te tematy juz wiele razy na forach gazety.pl/plock i każdy zna juz moje radykalne zdanie o tych "bogach" (bogach wg. nich bo tylko bogowie nie muszą się podporzadkowywać przyjętym powszechnie kanonom)Cieszę się z ukazania się tego artykułu i trochę mam mieszane uczucia, ponieważ: źle że znów o nich piszecie poniewaz bez rozglosu temat by ucichl i w końcu może "Panowie" zakupili by kasy fiskalane i uspokoili się, z drugiej zas strony dobrze że ukazal sie ten artykuł w tak krótkiej formie informujacej głównie o zakorkowaniu dróg w miescie - gratulacje za smak o wytrawność dziennikarską. APEL: Nie zwracajcie uwagi na "Nich" szybciej odpuszczą, kupią kasy i może znów powrócą do normalnych cen. A propos cen rozmawiałem z wieloma z różnych zrzeszeń i zapowiada się to co wujek Przemo przepowiedzial zaraz po podwyżce - część z nich ma zamiar się wykruszyć i jesli nie wrócić do poprzednich cen to chociaż trochę obniżyć obecne (wyższe od Poznania). Pozdrawiam, Przemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZa Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 10:47 Jezu... jak mi zakorkuja miasto to...^^ Propnuje akcje Taxi-Sciema w weekend. Od razu sie odechce siurom. Multi zamawianie taksowek po sciemnione adresy. Plocczanie laczmy sie !! Odpowiedz Link Zgłoś
takalbonie Pobawmy sie troche ich kosztem 13.11.03, 12:22 Gość portalu: RZa napisał(a): > Jezu... jak mi zakorkuja miasto to...^^ > Propnuje akcje Taxi-Sciema w weekend. Od razu sie odechce siurom. > Multi zamawianie taksowek po sciemnione adresy. Plocczanie laczmy sie !! To ja zaproponuje zamawiać i odmawiac, albo nie korzystac z zamowionego kursu. Skoro i tak spalaja paliwo bez sensu i wkurzaja ludzi to niech pospalaja jezdzac na prozno do klienta, troszke im mina zrzednie jak zorientuja sie ze sa robieni w jajo. Sciema w postaci jazdy pod nieistniejacy adres nie przejdzie u zlotowy ktorej IQ > 56. Taki zna pare ulic w miescie i zwietrzy podstep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZa Re: Pobawmy sie troche ich kosztem IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 12:46 Wiadomo o co chodzi :] Licze na was... aczkolwiek na miescie jest w miare rozsadnie na obecna chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RZa Re: Pobawmy sie troche ich kosztem IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 12:57 UPDATE: zakorkowane :]]] Akcja: SCIEMA Czas: 14-16.11.2003 Zaczynamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: Pobawmy sie troche ich kosztem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 17:44 Jedna korporacja ma bezplatny numer, moze nie bede mowil ze to 0800170017, inna tez ma bezplatny i tez nie bede mowil ze to 0800400400 bo nie chce wcale sie przylaczac do akcji, akcja mi sie podoba, kasy tez, moze w innych miastach to kogos skrzywdzi, ale nie w Plocku po zmowie o podwyzkach, w koncu powinna byc konkurncja, no to tyle, czyli od 14 do 16 listopada (od jutra) nie mam wcale zamiaru dzwonic pod wyzej nie wymienione numery :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Protest taksówkarzy IP: 193.59.95.* 13.11.03, 14:00 Nie wiem czy wszyscy o tym wiedzą, że w Płocku podwyżki były dwie jedna oficjalna, natomiast druga po cichu. Tak się składa ,że przed podwyżką oficjalną za kurs powiedzmy x płaciłem 6,70 zł, po podwyżce oficjalnej 9,70 natomiast aktualnie 11,70zł.Czyli jest to ok.100% wiecej. Tym sposobem wyleczono mnie z korzystania z TAXI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Protest taksówkarzy IP: *.msmplock.pl / 192.168.0.* 13.11.03, 14:27 Kasy fiskalne utrudniaja ukrycie dochodu. Mysle, ze to jest problemem ... Uwazam ten caly protest za bezsensowny;-) Nie interesuje mnie ten "strajk", a dojechac do domu predzej czy pozniej dojade. Ciekawe czemu GW nie zainteresuje sie likwidacja Funduszu Alimentacyjnego i wielu innych, tylko tak banalnym tematem jak protest taksowkarzy ;)Jestem ZA kasami fiskalnymi. P.S. Taksowkarzom predzej czy pozniej znudzi sie protestowac ;> Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Protest taksówkarzy IP: 217.96.48.* 13.11.03, 14:53 Napewno im sie znudzi bo nie beda mieli kase na gaz:P Wiec ciekawe jak tylko dlugo to potrwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 17:39 Panowie taksówkarze,nie udawajcie biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomulek Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 18:30 ja pierdo.........le co wy zlotuwy odwalacie!!!!!!!!!!!! myslicie ze to cos da ja wam mowie ze nie da a jeszcze ludzi wkurwiacie wescie swoje dupy i do warszafki jedzcie protestowac a nie tu kurwa ludzie opanujcie sie sami nie zyjecie tu i nie myslcie sobie ze swiete krowy jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Kasy fiskalne dla wszystkich IP: *.class147.petrotel.pl 13.11.03, 18:57 Płacę podatki - jestem za wprowadzeniem kas fiskalnych dla wszystkich. Taksówkarzy i lekarzy przyjmujących prywatnie Sklepikarzy i adwokatów, radców prawnych Innych "wolnych zawodów" i nauczycieli korepetytorów także. Ojczyzna w potrzebie płaćmi podatki wszyscy. Mam nadzieję, że wprowadzenie kas fiskalnuch spowoduje, że nie będzie się opłaciło brać milicyjnej (ubeckiej) emerytury i dorabiać, pracować w Orlenie i dorabiać. Mi ten protest nie przeszkadzał, bo pracowałem. Pozdrawiam taksówkarzy - tych uczciwych. Możecie na mnie liczyć już w piątek bo idę z kumplami na wódkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 20:17 Juz od dawana byla mowa o tych kasach fiskalnych, przez ten czas mogli na nie uzbierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adas Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 20:58 Czemu policja nie interweniowala?? Czyzby sie bali? Przeciez w prawie o ruchu drogowym jest napisane, ze jazda kolumny samochodow nie moze przekraczac iles aut. Ale napewno nie 500. Gdzie jest nasza policja? Jak taksowkarze zaplaca kilka mandatow za utrudnianie ruchu to moze kupia sobie te kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 21:31 Tak się składa, że wiele wiem o taksówkarzach i tych co teraz jeżdżą i tych co jeździli 30 lat temu. Wszystko to wielka granda - banda, to grupa ludzi gotowych zniszczyć każdego, kto jest nie po ich stronie. Obecnie nie można wiele od nich wymagać, to wielka zbierawina z Płocka i okolic, to ludzie, którzy w rubryce "wykształcenie" z reguły wpisują "PODSTAWOWE". Dla nich nie liczy się inny człowiek, tylko własny czubek nosa. Ale nasza Kochana Policja mogłaby pomóc mieszkańcom naszego miasta i zarządzić niepodziewanie kontrolę, ale taką prawdziwą jak w innych latach były robione - niespodziewanie na postojach - kontrola koncesji, oznakowań pojazdów. Jest przysłowie, że"najlepsza obroną jest atak", i najlepszym sposobem na zmylenie przeciwnika jest również atak. Własnie dzisiaj najbardziej atakowali na ulicach swoim nielegalnym strajkiem ci taksówkarze, którzy od lat nie mają wykupionej koncesji i jeżdzą na fryko. Tak, to święta prawda, ponad 200 kierowców w Płocku ma nieaktualne koncesje bądź wogóle nie ubiegało sie o takowe, nie zdawali egzaminów, a numery boczne mają nadane sami sobie z nieba. Najciekawsze jest to, że ci panowie mimo, że nie spełniają warunków wykonywania zawodu taksówkarza, nie płacą wogóle podatków, to jeszcze mają otwarte drzwi w grupach RADIO-TAXI. Żaden prezes grupy nie pyta o papiery, pyta o forsę, a jak facet ma kase to już git. I co, nie warto aby się Policja zainteresowała Panami taksówkarzami. A może ten temat zainteresuje Urząd Skarbowy - mają już powołaną policję skarbową, mówię Wam, że warto panowie urzędnicy, oj warto zajrzeć do kieszeni taryfiarzy. Niejeden zostawi samochód, a sam da nogę, mówię Wam. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porucznik Zubek Protest taksówkarzy IP: *.class146.petrotel.pl 14.11.03, 00:24 o tym że mamy bandycki system podatkowy wiedzą wszyscy ale o ile mi wiadomo prawa przestrzegać trzeba. Jeśli taksówkarzom tak źle sie pracuje na nowych zsadach to może niech zaczną sprzedawać marchewkę albo seler naciowy. tylko co jeśli tam też wprowadzą kasy. Działalność którą prowadze tez wymaga kasy fiskalnej .Nie rozpaczam że Zus zabiera około 40% pieniedzy które zarabiam a państwo 19% , nie blokuje miasta z tego powodu. powinienem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysol Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 08:58 ten komentarzyk do protestu, jest po prostu śmieszny. z tego co pamiętam, ta paniusia pisała kiedyś o tym, jak to jedzie wyszogrodzką obok seata, lewym pasem 60 km/h i wszyscy na nią trąbią - a ona taka przepisowa. istny obciach - prośba, nie róbcie wiochy z Płocka i nie piszcie takich bzdur. napiszcie lepiej o tym, co wczoraj robiły psy - po co kręcili wszystko na video? pewnie dla GRUBEJ z tele - topu. a fe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Protest taksówkarzy IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 11:49 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase. Kasy fiskalne ujawnia wszystkie przychody kolegów taksiarzy. skończy sie lewa kasa i nie rejestrowane przychody. Może wreszcie skończy się monopol, bedzie konkurencja i to zdrowa. A nawiasem mówiąc to nie potrzebne są blokady żeby przez taksiarzy mieć problemy z komunikacją. Zachowują sie jakby drogi były tylko ich. Łamią wszystkie możliwe przepisy. I co na to Policja? Może należy ułatwic życie normalnym kierowcom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedny emeryt Re: Protest taksówkarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 12:43 Manipulowane Polskie spoleczeństwo zrozumcie, że jestescie nabijani w butelkę. Nie gniewajcie się na taksówkarzy bo oni maja rację i słusznie walczą o swoje i Wasze pieniądze. Bądzcie z nimi razem nie dajcie sie skłócic i podzielić. W Unii nie ma kas fiskalnych w taksówkach. Jest tylko podatek zryczałtowany, który właściciele taksówek muszą płacic tak jak inni drobni przedsiebiorcy. I z tego mają korzysci i taksówkarze i społeczeństwo. Bo zasilany jest budżet kraju. A u nas ktos wyprodukowal kasy dostal kontrakt od < układów> w rządzie i teraz mówią że jak kupią to zwrócą pieniądze. Tylko wcześniej zabiorą emerytowi, lekarzowi, nauczycielowi bezrobotnemu. Ktos w rządzie nachłapie się a spoleczenstwo będzie biedniejsze. A za rok zlikwiduja te kasy bo dostosuja tak jak jest w Unii- wprowadza podatek zryczaltowany. A spoleczenstwo znów zostanie oszukane. Nie dajcie sie oszukać i popierajcie taksówkarzy oni walczą i za Was. Ej Ludzie otrząśnijcie się póki jeszcze macie co do gara włożyc bo za chwile i tego nie bedziecie mieli jak nie zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deadmario Re: Protest taksówkarzy IP: *.wirba.net / 192.168.33.* 14.11.03, 13:36 to że rząd to zgraja złodziei to inna sprawa. a na kogo człowieku głosowałeś co? to się nazywa hipokryzja. jechałem wczoraj w tym korku. niech sobie jadą millera zablokować a nie mnie. co ja im zrobiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caldrith Re: Protest taksówkarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:23 Gość portalu: Biedny emeryt napisał(a): > Nie dajcie sie oszukać i popierajcie taksówkarzy oni > walczą i za Was. Ej Ludzie otrząśnijcie się póki jeszcze > macie co do gara włożyc bo za chwile i tego nie bedziecie > mieli jak nie zrozumiecie. taktaktak pochylmy sie nad przykrym losem bogu ducha winnego, biednego (sic!) taksiarza... a takiego wala! robia spoleczenstwo w czlona podwyzszajac stawki do jakichs chorych wysokosci, a my mamy sie temu z aprobata przygladac i jeszcze pochwalac to, ze chca sie wymigac od, jakby nie bylo, prawa, ktorego my WSZYSCY musimy przestrzegac, bo jak nie to nas do mamra wsadzaja... zejdz na ziemie, dziadek, taksowkarz to szkodnik spoleczny a nie gatunke pod ochrona... pzdr. c. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedny emeryt Re: Protest taksówkarzy do caldrith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 20:38 Zgadzam się z Tobą że są wśród porządnych i oszuści jak wszędzie zresztą.Ale ja nie chcę nikogo brać pod ochronę. Ja tylko dobrze radzę a wiele już przeżyłem i wiem co mówię i mogę sie z Tobą założyć że za 3 lata nie będzie co do gara włożyć. Zapamiętaj to sobie synu. Swięte słowa starego dziadka.A jak Ciebie oszukują to znaczy że się dajesz. Nie daj robić się w jajo. Swiete słowa starego dziadka.To nie oni winni to ty mało bystry.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytaksiarz Re: Protest taksówkarzy do caldrith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:58 Albo Ty jesteś taksówkarz albo jest nim ktoś z twojej rodziny. To w sumie by Cie tłumaczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
hippolin Popieram 14.11.03, 19:36 Witam Popieram taksiarzy, ale racja i tak leży po środku. Wprowadzenie kas i tak nie zwiększy odprowadzanego podatku - jeśli nawet będą rejestrować przychód to i tak dorzucą sobie takie koszty, że nikt tego nie sprawdzi. za 50zł spokojnie znajdzie się jakaś stacja która wystawi fakturkę na gaz za kilka tys zł. Biedni to onie też nie są, choć trzeba pamiętać że ten zawód 60% z nich wybrało bo do innego się nie nadawali. Jeden protest to nic ale jeśli się weżmie podliczy koszt i straty spowodowane przez brak zysków pomnożone przez kilka to kawałek kasy będzie. Najważniejsza rzecz to PO CO?????????????????TE KASY Chodzi tylko o to aby szwagier ministra X.Y. mógł opróżnić swój magazyn. Jeśli już to ja bym proponował taką decyzję - puchwalić przez rzad: -Niechcecie kas - prosze bardzo!!!1 Kto nie kupi niech zapłaci 5000zł i sprawa załatwiona. I od razu wszyscy byli by zadowoleni, przecież osiągnęli by to co chcieli. Wyluzujcie trochę ludzie, wielką krzywdę wam zrobiono że do domu wróciliście 10min póżniej. Po co ta złośliwość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer10 Re: Popieram IP: 195.117.140.* 14.11.03, 21:10 Kasa fiskalna jest po to by rejestrowała przychody.Kierowcy mogą sobie odliczać koszty.Więc czemu te lamenty.Nstępna grupa zawodowa będzie pracować i rozliczać ze swoich dochodów w sposób cywilizowany. Druga sprawa czemu GW nie pisze o braku reakcji ze strony policji. Popieram akcję sprawdzania dokumentów np. czy w dowodzie rejesracyjnym jest wpisane, że pojazd pracuje jako taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Protest taksówkarzy IP: 213.77.146.* 17.11.03, 21:28 Od dziś chodzę pieszo :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś