Dodaj do ulubionych

słynny Plocczanin

30.01.09, 23:26
myslę ,że nikt nie wiedział jakiego macie nieprawdopodobnego ZIOMALA na drugiej pókuli.

Najstarszy inwestor świata
Irving Kahn
Ma 104 lata i codziennie o 11 rano pojawia się w swojej firmie inwestycyjnej Kahn Brothers na nowojorskim Manhattanie. Siedzi zazwyczaj do późnego popołudnia. Jest dzisiaj najstarszym na świecie aktywnym inwestorem. W setne urodziny zadzwonił dzwonkiem na Wall Street, rozpoczynając sesję. – Pospieszyli się, nigdzie się jeszcze nie wybieram – mówi. Pochodzi z biednej rodziny żydowskich imigrantów z Polski. Matka miała osiem lat, gdy wyjechała z rodziną z Płocka. Ojciec pochodzi z Białegostoku. Obydwie rodziny dotarły do Nowego Jorku. – Byliśmy bardzo biedni, ale wszystkie dzieci musiały chodzić do szkoły, a kto chciał, uczył się dalej – wspomina Kahn. On sam skończył ekonomię na Columbia University i zaczął pracować w firmie inwestycyjnej Benjamina Grahama.

www.rp.pl/artykul/255790.html
Polecam ten tekst
Obserwuj wątek
    • kwisniewski Re: słynny Plocczanin 30.01.09, 23:40
      Matka miała osiem lat, gdy wyjechała z rodziną z Płocka.

------
      to matka Irving Kahna była płcczanką - czy słynną ?, Irving Kahn już
      raczej nie płocczanin

Może ktoś wie jak nazywała się matka Irving Kahna
      • Gość: szaro.buro Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 23:53
        trochę się pospieszylem i nie doczytałem
        Sorry
        • Gość: menel Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.NTT.CO.TH 31.01.09, 08:23
          to ze czesciowo z Plocka to dobrze, ale najwazniejsze ze z naszych
          • Gość: płocczanin Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.plock.mm.pl 31.01.09, 09:24
            Gość portalu: menel napisał(a): Menelu - J.K. niepotrzebnie schowałeś sie z
            adresem... i ładnie napisałeś , że z waszych.

Czy kupił N.Rynek? Czy może te 2zł za m2 ?
            • Gość: zniesmaczony [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:47
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: menel Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.NTT.CO.TH 31.01.09, 09:54
              Gość portalu: płocczanin napisał(a):

> Menelu - J.K. niepotrzeb nie schowałeś sie z adresem... i ładnie
              > napisałeś, że z waszych.

Z Plocka - dobrze, ale nie z naszych a z waszych - czyzby niedobrze?
              Z Plocka, ale nie z naszych a z waszych, czyli z czyich?

PS. Nie nazywam sie J.K i wypraszam sobie wszelkie porownania do
              tego osobnika. Nie musze chowac sie z adresem nie mam najmniejszego
              po temu powodu, zawsze pisze z tego samego adresu , co latwo
              sprwdzic moje posty za ostani miesiac, dwa czy piec miesiecy albo i
              lat.

Nie oczekuje dalszej wymiany zdan, bo to sie nie moze zdarzyc,
              bylaby po prostu nie-ekwiwalentna.

Przychodzi chlop do psychiatry a ten pokazuje mu rozne obrazki i
              kazdorazowo pyta z czym mu sie kojarza. A temu wszystko zawsze
              kojarzy sie jednakowo.

Baranie naucz sie
              • Gość: hania Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 09:58
                zezwalaja ci w pracy szaleć na internecie, sprawdzimy to
                • Gość: płocczanie Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:21
                  w jakim zawodzie pracujesz ze nie masz wolnych sobot ?
                  piszesz w przerwach miedzy klientami ?
                  • Gość: *** Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 20:13
                    Gość portalu: płocczanie napisał(a):

> w jakim zawodzie pracujesz ze nie masz wolnych sobot ?
                    > piszesz w przerwach miedzy klientami ?
                    Czy już wszystkim poprzewracało sięw głowach?
                    Na forum internetowych chcecie sprawdzać, czy ktoś ma pozwolenie na
                    pisanie?
              • Gość: Adrian [...] IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 09:58
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • kwisniewski Re: prawie słynny Plocczanin 31.01.09, 10:08
                  Adrian- Klimakterium dotyczy drugiej płci
                  • roman_j Re: prawie słynny Plocczanin 31.01.09, 18:30
                    kwisniewski napisał:

> Adrian- Klimakterium dotyczy drugiej płci

Mężczyźni przechodzą andropauzę. Obawiam się, że niektórzy także na tym
                    forum.... ;-))
                    • Gość: iga Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 19:51
                      wiesz co mówisz, ale to zbyt wcześnie
                      • roman_j Re: prawie słynny Plocczanin 31.01.09, 20:34
                        Dla Ciebie za wcześnie? A ja myślę, że właśnie nadszedł ten czas. ;-)))
                        • Gość: *** Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 20:38
                          roman_j napisał:

> A ja myślę, że właśnie nadszedł ten czas. ;-)))
                          >
                          godzina zero?
                          :)
                          • Gość: do łómana Re: prawie słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 20:46
                            o myśleniu w tym przypadku mowy nie ma
    • szaro.buro Re: słynny Plocczanin 31.01.09, 20:51
      Drodzy Płocczanie dajecie czadu chyba skażeni tym ORLENEM i nawalacie się bez sensu.
      Kwisniewskiemu dziękuję za sprostowanie.
      Nie jestem z Płocka, za szybko przeczytałem artykuł i coś tam pomyliłem.
      Nazwisko zapewne tego żyda jest innym niż matki.
      Raczej w Polsce w 19wieku tak się nie nazywał.
      Jak wielu wie żydzi nieraz nazwisk w Polsce mieli od liku.
      Miło nieraz przeczytać ,że słynni przodkowie mają coś wspólnego z naszą ziemią
      nawet gdy to jest piąta woda po kisielu.
      Warto dla szperaczy ciekawostek odszukać ród tego człowieka i zaprosic do Płocka.
      W Ciechanowie władze zaprosiły kiedyś noblistę Ciechnovera mającego związki
      poprzez przodków z ziemią ciechanowską i mławską.Potem platfusy obiecaly mu dużo
      i 'olały' go całkowicie,natomiast Mława przyznała mu tytuł Honorowego Obywatela.
      Pozdrawiam

• Gość: *** Re: słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.09, 21:10
        U nas panuje grypa.
        To świetny pomysł, byśmy zaprosili tego człowieka do Płocka.
        • Gość: zenek Re: słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 09:05
          toto jak cos walnie to ni w pięć ni w dziewięć,eeech
          • Gość: ddr Re: słynny Plocczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 10:04
            Wezwano ślusarza na zlot PiSowców!!!
            minister.donalda 31.01.09, 19:29 Odpowiedz ktos wzywał pomocy z jednego z
            kibelków,podobno drzwi zatrzasneły sie wczesnym rankiem...po interwencji
            ślusarza znaleziono w srodku kudłatego wystraszonego faceta po 40-tce z
            laptopem...gdy go nakarmiono okazał sie byc posłem PO-niejaki Palikot
            Re: Wezwano ślusarza na zlot PiSowców!!!
            bodo.2 31.01.09, 21:16 Odpowiedz A nie był przebrany za kondona?
            • Gość: podolak gratulacje IP: *.plock.mm.pl 01.02.09, 17:59
              Tym, co wzięli udział w tak "owocnej" i "mądrej" dyskusji nad ciekawym
              wątkiem biograficznym, ja podolak z Podoli ...gratuluję chamstwa, kołtuństwa
              i buraczanego rozumu. Czytam posty na płockim forum i ze dziwienia wyjść
              nie mogę, że taz "takie" coś, tak długo tu istnieje mimo audytu admininów.
              Ciekawa ta enklawa płocka, oj ciekawa.
              A teraz dajcie i mi "popalić" do wiwatu! No, nuże!...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka