miki_z_afryki
12.02.09, 11:20
Na Wikipedii jest bardzo skąpy życiorys prezydenta naszego miasta:
pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Milewski_(polityk)
Jego jedynym źródłem jest krótka nota biograficzna na stronie urzędu.
Myślę, że prezydent sporego miasta, który pełni już drugą kadencję, a może będzie i kolejną, zasługuje na znacznie obszerniejszy wpis.
Chciałbym go możliwie jak najbardziej poszerzyć i tu potrzebowałbym Waszej pomocy!
Chodzi przede wszystkim o lakoniczne wpisy w tym "życiorysie", takie jak:
1. Ukończył Szkołę Główną Handlową w Warszawie na kierunku gospodarka publiczna.
- Brakuje informacji, w którym roku ukończył i czy uzyskał jakiś tytuł? Jaki?
2. Uzyskał także dyplom Ministerstwa Skarbu Państwa uprawniający do zasiadania w radach nadzorczych.
- To samo pytanie, w którym roku?
3. Pracę zawodową rozpoczął w 1986 w Rejonie Dróg Publicznych w Płocku.
- Jako kto? Jakie stanowisko czy stanowiska piastował i czym się zajmował?
4. Jaką szkołę średnią ukończył i w którym roku zdał egzamin maturalny?
5. Czy była przed PiS jakaś wcześniejsza przynależność partyjna. Jeśli tak to jaka i w jakich latach?
6. Hobby: Czy człowiek ma jakieś zainteresowania?
7. Inne ciekawe i istotne informacje na temat prezydenta.
Z opisem dotychczasowych osiągnięć i bieżących działań jakoś sobie poradzę, bo jest to ogólnie dostępne. Jednak rzeczy o które pytam nie bardzo mogę odnaleźć, więc może wspólnymi siłami się uda.
Mile widziane odnośniki do jakiś źródeł.
Do Urzędu Miasta w tej sprawie też zamierzam się zwrócić, ale wcześniej liczę na zebranie jakiś danych podczas dyskusji. Może tez bedziecie mieli sami jakieś dodatkowe pytania i sugestie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Prośba do moderatorów - bardzo proszę o zostawienie tej notki możliwie jak najdłużej na forum Płock. Przynajmniej do czasu kiedy dyskusja będzie ewentualnie w miarę żywa i pożyteczna.