Dodaj do ulubionych

Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc!

12.02.09, 11:20
Na Wikipedii jest bardzo skąpy życiorys prezydenta naszego miasta:
pl.wikipedia.org/wiki/Miros%C5%82aw_Milewski_(polityk)
Jego jedynym źródłem jest krótka nota biograficzna na stronie urzędu.
Myślę, że prezydent sporego miasta, który pełni już drugą kadencję, a może będzie i kolejną, zasługuje na znacznie obszerniejszy wpis.
Chciałbym go możliwie jak najbardziej poszerzyć i tu potrzebowałbym Waszej pomocy!
Chodzi przede wszystkim o lakoniczne wpisy w tym "życiorysie", takie jak:

1. Ukończył Szkołę Główną Handlową w Warszawie na kierunku gospodarka publiczna.
- Brakuje informacji, w którym roku ukończył i czy uzyskał jakiś tytuł? Jaki?

2. Uzyskał także dyplom Ministerstwa Skarbu Państwa uprawniający do zasiadania w radach nadzorczych.
- To samo pytanie, w którym roku?

3. Pracę zawodową rozpoczął w 1986 w Rejonie Dróg Publicznych w Płocku.
- Jako kto? Jakie stanowisko czy stanowiska piastował i czym się zajmował?

4. Jaką szkołę średnią ukończył i w którym roku zdał egzamin maturalny?

5. Czy była przed PiS jakaś wcześniejsza przynależność partyjna. Jeśli tak to jaka i w jakich latach?

6. Hobby: Czy człowiek ma jakieś zainteresowania?

7. Inne ciekawe i istotne informacje na temat prezydenta.

Z opisem dotychczasowych osiągnięć i bieżących działań jakoś sobie poradzę, bo jest to ogólnie dostępne. Jednak rzeczy o które pytam nie bardzo mogę odnaleźć, więc może wspólnymi siłami się uda.
Mile widziane odnośniki do jakiś źródeł.

Do Urzędu Miasta w tej sprawie też zamierzam się zwrócić, ale wcześniej liczę na zebranie jakiś danych podczas dyskusji. Może tez bedziecie mieli sami jakieś dodatkowe pytania i sugestie.
Z góry dziękuję za pomoc.

Prośba do moderatorów - bardzo proszę o zostawienie tej notki możliwie jak najdłużej na forum Płock. Przynajmniej do czasu kiedy dyskusja będzie ewentualnie w miarę żywa i pożyteczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: mad Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 13:25
      Lekarstwem na nudę jest ciekawość, a na nią nie ma lekarstwa.
      • miki_z_afryki Nie wiedziałem, że ciekawość to wada... 12.02.09, 13:54
        > Lekarstwem na nudę jest ciekawość, a na nią nie ma lekarstwa.

Nie wiedziałem, że ciekawość to wada, a już tym bardziej choroba, która Twoim
        zdaniem jest nieuleczalna.

Może mylisz ciekawość, ze wścibskością, ale mnie akurat nie interesuje to czy
        pan Milewski ma żonę czy ma kochanki, czy ma dzieci. Nic o tym nie wiem i mam to
        w dupie.

Mnie interesuje jedynie kariera zawodowa i przygotowanie do niej,
        • Gość: mad Re: Nie wiedziałem, że ciekawość to wada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:16
          Nie mylę ciekawości z wścibstwem. Nie rozumiem dlaczego się tak unosisz, po co te wulgaryzmy ?

> Mnie interesuje jedynie kariera zawodowa i przygotowanie do niej
          to ewidentnie przejaw ciekawości i o niej był powyższy cytat.
          Jesteś ciekaw to szukaj źródeł a nie się rzuczasz jak wesz na grzebieniu.
          • miki_z_afryki Jakie wulgaryzmy masz na myśli? 12.02.09, 14:31
            > Nie mylę ciekawości z wścibstwem. Nie rozumiem dlaczego się tak unosisz, po co
            > te wulgaryzmy ?
            (...)
            > Jesteś ciekaw to szukaj źródeł a nie się rzuczasz jak wesz na grzebieniu.

Jakie wulgaryzmy masz na myśli?
            • Gość: Igal Re: Jakie wulgaryzmy masz na myśli? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 14:59
              Miki, napisz do samego zainteresowanego, on wie najlepiej.
            • Gość: pogromca debili [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 16:01
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • zieloonomi Re: Nie wiedziałem, że ciekawość to wada... 12.02.09, 15:00
          a ja wiem - że ma żonę :-)
    • Gość: Gabrysia Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 15:44
      Jest bohaterem gry :)

mjm.110mb.com/
      • miki_z_afryki Dobre - o to chodzi. Dzięki 12.02.09, 17:15
        > Jest bohaterem gry :)
        >
        > mjm.110mb.com/

Dobre - o to chodzi. Dzięki
        • Gość: *** Re: Dobre - o to chodzi. Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:31
          Czy to jest aż tak ważne ?
          • miki_z_afryki Może ważne, może nie... 12.02.09, 20:24
            Może ważne, może nie...
            Najważniejsze, że ktoś wrzucił cokolwiek i za to dziękuję.
            • Gość: *** Re: Może ważne, może nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 22:34
              miki_z_afryki napisał:

> Może ważne, może nie...
              > Najważniejsze, że ktoś wrzucił cokolwiek i za to dziękuję
              Nie o to mi chodziło.
              Zastanawiam się , czy te szczegóły są w jakiś sposób dla nas
              istotne?
              Jeśli tak, to czemu nie zostały podane?
              • miki_z_afryki Re: Może ważne, może nie... 13.02.09, 09:58
                > Nie o to mi chodziło.
                > Zastanawiam się , czy te szczegóły są w jakiś sposób dla nas
                > istotne?
                > Jeśli tak, to czemu nie zostały podane?

Myślałem, że masz na myśli ten link do gry.
                A czy istotne? Losy miasta ani tym bardziej świata od tego nie zależą. :)
                Jednak lepiej mieć więcej informacji o osobie publicznej niż mniej. :)
                • Gość: *** Re: Może ważne, może nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 10:36
                  W wyborach na prezydenta Polski kandydował jakiś bezdomny, chyba,że
                  coś mylę. Chyba dobrze mu szło :).
                  Chyba nikt nie zwraca na to uwagi, co kto skończył, byle był nasz.
                  • miki_z_afryki Uznajmy, że to taki malutki wkład... 13.02.09, 10:50
                    > Chyba nikt nie zwraca na to uwagi, co kto skończył, byle był nasz.

Uznajmy, że to taki malutki wkład w to, żeby to zmieniać... :)
                    • Gość: *** Re: Uznajmy, że to taki malutki wkład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:56
                      miki_z_afryki napisał:

> > Chyba nikt nie zwraca na to uwagi, co kto skończył, byle był
                      nasz.
                      >
                      > Uznajmy, że to taki malutki wkład w to, żeby to zmieniać... :)
                      >
                      Ja kiedyś słyszałam dowcip, tylko ,że ja to na pamięć znam jeden
                      dowcip(o zajączku)(śmieszny), a resztę to tak z grubsza. No i w tym
                      dowcipie było , w tym innym nie o zajączku, żeby nie podnosić na
                      łące placków, chyba chodziło o krowie kupy.
                      Nie jestem pewna, czy to dobry dowcip.
                      • zauberin-1 Re: Wkład czy krowi placek? 13.02.09, 14:22
                        To chyba dowcip z serii abstrakcyjnych :) Skoncentruj się i spróbuj
                        jeszcze raz. Pomimo najszczerszych chęci nie "łapię" go i nie widzę
                        żadnego związku z wątkiem.
                        • Gość: *** Re: Wkład czy krowi placek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:30
                          zauberin-1 napisała:

> To chyba dowcip z serii abstrakcyjnych :) Skoncentruj się i
                          spróbuj
                          > jeszcze raz. Pomimo najszczerszych chęci nie "łapię" go
                          Następnym razem opiszę dowcip o zajączku
                          :)
      • Gość: Magda Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:37
        super ta gierka. Kto to zrobił?
    • Gość: aaron Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 16:02
      miki, specjalny nick, specjalne zadanie
      kolejny zawiedziony po stracie stołka?
    • Gość: grochu Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.plock.mm.pl 12.02.09, 20:37
      dziwna ta Twoja "inicjatywa". Czy nie lepiej żebys zwrócił się bezpośrednio do bohatera, o którym masz pisać?
      • miki_z_afryki Chyba wyraźnie napisałem... 12.02.09, 20:44
        Chyba wyraźnie napisałem, że do zainteresowanego też zamierzam się zwrócić, a
        dyskusja na forum jedynie to poprzedza, bo dzięki temu może danych, pytań i uwag
        będzie więcej.
        • Gość: grochu [...] IP: *.plock.mm.pl 12.02.09, 21:21
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mat58 Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! 12.02.09, 22:53
      INTERESUJĄCE
    • kiedys_plock Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! 13.02.09, 01:37
      Proponuję porównać z życiorysem prezydenta Radomia:
      pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Kosztowniak
      miasta.gazeta.pl/radom/1,35223,3623620.html
    • ba_t Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! 13.02.09, 11:03
      miki_z_afryki napisał: ...

Przymierzasz się do napisania biografii? ;->

Cegły to z tego nie będzie ;-)
      • zauberin-1 Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! 13.02.09, 11:21
        ba_t napisał:

> Przymierzasz się do napisania biografii?

Mnie zaś naszła taka myśl, że Miki chce porównać swoją karierę
        zawodową i przygotowanie do niej z "obecnie nam panującym". A tym
        samym wyczuć swoje szanse w następnych wyborach. Czyżby miał chrapkę
        na stołek prezydenta?
        • Gość: sen Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 13:19
          zbyt cienki na to miki by kandydować na prezydenta,
          niech napisze biografie prezydentów z Sopotu, Gorzowa Wlkp.Olsztyna
          długo by wyliczać ale miałby co pisać
        • miki_z_afryki Tak - chcę kandydować... 14.02.09, 10:47
          > Mnie zaś naszła taka myśl, że Miki chce porównać swoją karierę
          > zawodową i przygotowanie do niej z "obecnie nam panującym". A tym
          > samym wyczuć swoje szanse w następnych wyborach. Czyżby miał chrapkę
          > na stołek prezydenta?

Tak - chcę kandydować na prezydenta. Rozszyfrowałeś mnie. :o
          • Gość: mo nie zmieniaj tematu, nie rób burdelu z tego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 11:20
            tylko po to tu jesteś
            • miki_z_afryki Widziałeś kto jest autorem tego wątku? 14.02.09, 11:38
              Widziałeś kto jest autorem tego wątku?
              • kwisniewski Re: Widziałeś kto jest autorem tego wątku? 14.02.09, 11:43
                I love Płock! Tu nie znajdziecie pitu-pitu o Płocku, jego zabytkach,
                atrakcjach turystycznych i tego typu pierdołach - chyba, że od święta

kto jest autorem tych słów?
                Słowa świadczą o poglądach autora = już wiemy jaki jest ....
                • miki_z_afryki Szkoda, że manipulujesz... 14.02.09, 11:57
                  kwisniewski napisał:

> I love Płock! Tu nie znajdziecie pitu-pitu o Płocku, jego zabytkach,
                  > atrakcjach turystycznych i tego typu pierdołach - chyba, że od święta
                  >
                  > kto jest autorem tych słów?
                  > Słowa świadczą o poglądach autora = już wiemy jaki jest ....

Szkoda, że wyrwałeś to z kontekstu i nie zacytowałeś dalej, bo jest tam napisane
                  tak:
                  "Adresatem tego blogu są mieszkańcy Płocka. Będę starał się pisać o sprawach nie
                  tylko z Płockiem związanych, ale również tych bardziej uniwersalnych, jak
                  relacje społeczne, ludzkie zachowania, itp. Nie ręczę za regularność
                  prowadzenia, ale postaram się, żeby było ciekawie. Zapraszam!"

A w słowach przywitania jest wyraźnie napisane jaka jest intencja powstania blogu:
                  iloveplock.blox.pl/2009/02/Slowo-przywitania-czyli-blog-kolejnego-megalomana.html.
                  Jest tam np. taki fragment:
                  "Ten blog będzie o tym w jakim Płocku chcę mieszkać i o tym w jakim nie chcę
                  mieszkać. O tym jakich chcę mieć sąsiadów i współmieszkańców i jakich wolałbym
                  nie mieć. O tym jakie wybrałbym władze tego miasta, a na jakie głosu nie
                  oddałbym choćby mnie przypalali gorącym żelazem."

Łapiesz już teraz o czym jest ten blog, a o czym nie jest?
                  Czy może nadal jedyne co Ci dzwoni w uszach to zwroty "pitu-pitu" i "pierdoły"?
              • Gość: celnik roman Re: Widziałeś kto jest autorem tego wątku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 11:44
                co to ma do rzeczy dziecko
                masz sie stosować do prawa i regulaminu oraz netykiety
                a nie robic tu burdelu, a w ogóle won z tego forum,
                czytałem ze podali cie i bekniesz nieźle za pomawianie i ublizanie
                • miki_z_afryki Ubliżanie, pomawianie? 14.02.09, 12:04
                  > czytałem ze podali cie i bekniesz nieźle za pomawianie i ublizanie

Ubliżanie, pomawianie?
                  A możesz podać jakiś przykład, bo sobie nie przypominam, żebym komuś ubliżał, a
                  już tym bardziej kogoś pomawiał.
                  • Gość: er Re: Ubliżanie, pomawianie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 12:06
                    poda ci sąd
                    • miki_z_afryki Chyba Anny Marii... 14.02.09, 12:24
                      > poda ci sąd

Chyba Anny Marii Wesołowskiej. :)
                    • zauberin-1 Sprawa się rypła ! 14.02.09, 12:24
                      miki_z_afryki napisał:

> Tak - chcę kandydować na prezydenta. Rozszyfrowałeś mnie. :o
                      >

Nie trzeba było tak od początku ?
                      A Ty się krygujesz, czarujesz jak prawiczek. Teraz wiele Twoich
                      poczynań na forum zaczyna (jak dla mnie) być zrozumiałe :)
    • Gość: do "miki_z_afryki" Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 00:05
      Nie uważam ,że jesteś wścibski. Mnie również brakuje odpowiedzi na
      podobne do Twoich pytania dotyczące naszego "włatcy" .A zatem
      przeanalizujmy przypuszczalny życiorys Milewskiego w oparciu
      o dostępne informacje. Urodził się 25 kwietnia 1966 r. jest więc
      zodiakalnym bykiem . Pewnie stąd ta małostkowość , mściwość, upór
      i kochliwość. Szkołę podstawową( prawdopodobnie w Trzepowie)
      w przepisowym terminie powinien ukończyć w 1981r. Prawdopodobnie
      również w Trzepowie w 1986r.ukończył technikum . No i w 1986r.
      poszedł do pracy w Rejonie Dróg Publicznych w Płocku. Od 1989r.
      pracował w Fabryce Maszyn Żniwnych , a od 1990r został adnym .
      Wynika z tego ,że studia w Szkole Głownej Handlowej kończył zaocznie
      i może nie mieć żadnego tytułu lub wcale ich nie dokończył, jeśli
      tak skrzętnie ukrywa informacje dotyczące ukończonych studiów.
      Należał najpierw do Porozumienia Centrum, a potem z kolesiami
      przekształcili się w PiS.
      Do władania naszym miastem przyuczał się u swojego starszego
      partyjnego kolegi T.Kolczyńskiego , wieloletniego radnego, mającego
      swój duży dorobek w nietrafionych inwestycjach płockich.
      To tyle , mam nadzieję, że inni forumowicze dopiszą dalsze szczegóły
      i nareszcie będziemy znali nagą prawdę.
      • Gość: asia czerwona Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 08:23
        napisz życiorys niedawno aresztowanego przez CBA zarządu miasta
        • Gość: ob.serwator Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 08:42
          masz tu materiał prawdziwy do z GW i zaczynaj
          miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,6233022,CBS_w_mieszkaniach__zarzad_w_prokuraturze.html
          • Gość: fmż Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.09, 10:49
            Zatrzymali i wypuścili , teraz poczekamy kogo naprawdę zamnkną.
            Dzięki za przypomnienie tego forum , bo GW dobrze go ukryła, chociaż
            to "świeży" temat.
            A swoją drogą widać ,że "nożyce " pana prezydęta czuwają od rana.
            Tak trzymać parobczaki.
            • Gość: goj Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 11:16
              ciebie Jacuś ?
              • Gość: jaa_klaudiusz Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.gprs.plus.pl 15.02.09, 11:28
                odpie...się od mojej osoby, bo nie mieszam w tym wątku, uważam go zresztą
                durny i nie wiadomo czemu służący
        • miki_z_afryki Nie CBA... 16.02.09, 09:06
          > napisz życiorys niedawno aresztowanego przez CBA zarządu miasta

Nie CBA, tylko CBŚ i nie aresztowany, bo aresztować to może jedynie sąd na
          wniosek prokuratury, a zatrzymany w celu postawienia zarzutów.

Warto czasem wiedzieć o czym się pisze.
      • miki_z_afryki Dziękuję za dodatkowe informacje... 16.02.09, 09:03
        Dziękuję za dodatkowe informacje...
        Jak widać same niedomówienia w tym życiorysie, które można bardzo różnie
        interpretować.

Wygląda jakby autor wstydził się pewnych faktów.
      • Gość: bat Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: 194.177.100.* 16.02.09, 10:24
        Gość portalu: do "miki_z_afryki" napisał(a):
        > Urodził się 25 kwietnia 1966 r. jest więc
        ...
        > To tyle

I tylko tyle?
        A nie mówiłem/pisałem, że cegły z tego nie będzie ;-)
        • Gość: saturn Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.09, 19:56
          Nie ma facet życiorysu, pochodzi znikąd, to może spadl z księżyca
          i to tłumaczyłoby jego poczynania i mistrzostwo w obłudzie.
          • Gość: ja-col Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 22:53
            mówisz o sobie ?
            który to juz twój wpis w tym watku ?
            • Gość: ooo Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 23:53
              źle o was świadczy że słabo znacie życiorys najlepszego Prezdydwnta
              w historii Płocka, Prezydenta Milewskiego
              • Gość: aldo Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 10:57
                popatrz na swój życiorys, zapewne nie skąpy
    • voiceinthedesert1 Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! 20.08.14, 13:26
      Dla mnie w życiorysie funkcjonariusza publicznego liczy się tylko jedno: czy jest moralny i czy pije wódkę! Co do niemoralnych i pijących wódkę mam tylko jedną radę: usunąć ich natychmiast!
      • Gość: skąpiec Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 14:19
        Czy porzucenie żony i niepełnosprawnego dziecka jest moralne czy nie?
        • Gość: wypych Wiki jest niewiarygodna, nie warta uwagi IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.14, 11:36
          w sam raz dla starego trolla miki
    • Gość: ach Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.14, 23:52
      doucz sie miki, warto
      • Gość: oset Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.plock.mm.pl 14.09.14, 11:04
        Kto odgrzewa te stare chu....winy? Kto promuje Milewskiego,który niczego nie zrobił dla miasta.NICZEGO poza finansową klapą pn.molo!
        • Gość: manio Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.14, 11:47
          On sam sie promuje. wziął się za biznes i splajtował. Nie potrafi nic to chce znowu być prezydętem
          • Gość: oset Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.plock.mm.pl 14.09.14, 18:40
            Milewski niech idzie na emeryturę polityczną i siedzi w zarządzie ogródków działkowych.Tam jest jego miejsce.Nieudacznika!
            • Gość: ciamciara Re: Skąpy życiorys Milewskiego. Proszę o pomoc! IP: *.plock.mm.pl 15.09.14, 17:06
              a gów-no kogo obchodzi jego życiorys..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka