marek20000 25.04.09, 07:00 no tak...pan doktor w stylu Kłopotka - nigdy nie powie niczego wprost. Podziękowania dla p.Nowatorskiego i wystarczy!!!!! Sitwę należy rozbić a może to zrobić jedynie ktoś z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antek Re: Dziura w sercu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 08:36 Pan Wanecki najprawdopodobniej się myli pomimo całej widocznej tu jego sympatii dla dr Nowatorskiego. Pierwszego skutecznego zeszycia serca uszkodzonego nożem dokonał Pan dr Białecki około 30 lat temu z asystentem w czasie ostrego dyżuru. Była to kobieta. Pan dr Białecki jest teraz dalej czynnym zawodowo emerytem chirurgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
miki_z_afryki Wzruszająca wypowiedź... 25.04.09, 19:19 Wzruszająca wypowiedź. Dowodzi tego w jakim oderwaniu od rzeczywistości funkcjonuje jakaś część płockiego środowiska lekarskiego. Szkoda, że wypowiedź jest tak pełna niedopowiedzeń, dlatego pozostaje mi jedynie opieranie się na własnej interpretacji. Zacznijmy od tego, że pan Nowatorski ani nie umarł, ani nikt go nie pozbawił prawa wykonywania zawodu, żeby pisać, aż tak wzniosłe słowa. Po prostu jego przełożony i osoba, która odpowiada za prowadzenie szpitala uznała, że czas dokonać zmiany. I to nie na jakiegoś pierwszego lepszego kolesia, który tkwił w takim, a nie innym układzie, tylko na zupełnie niezależnego fachowca. Tym czasem pan Jarosław Wanecki pisze jakby panu Nowatroskiemu przydarzyła się jakaś niegodziwość i niesprawiedliwość dziejowa. Chciałem przy okazji napisać, że koteria, czy też sitwa to nie musi być układ korupcyjny. Najczęściej koteria przejawia się w takich zachowaniach jakie prezentuje pan Wanecki. Czyli nacechowany emocjami związek kolegów po fachu. W czymś takim ginie profesjonalizm, obiektywność, konkurencja, rywalizacja, itd. Czyli wszystko to co powoduje, że każdy człowiek czuje potrzebę doskonalenia się w każdym zawodzie. Ginie też funkcja kontrolna w zawodzie, co jest wyjątkowo niebezpieczne. Ordynatorem nie jest się, a w każdym razie nie powinno być się za zasługi i trwać do spokojnej emerytury. Ordynatorem powinien być najlepszy dostępny specjalista. W żadnej normalnej organizacji, czy też firmie nie pełni się funkcji kierowniczych tylko ze względu na zasługi z przeszłości. Jeśli na takie stanowisko pojawia się ktoś potencjalnie lepszy, to każdy sprawny prezes, czy właściciel dokonuje takiej zmiany. Teraz ktoś może napisać, że szpital to nie firma. I ja mu przytaknę, rzeczywiście szpital to nie firma. Tu chodzi o życie i zdrowie. Dlatego tym bardziej nie powinno być tu luksusu piastowania stanowisk przez zasiedzenie. Panu Nowatorskiemu z pewnością należy się szacunek i podziękowanie za całe dobro i wszystkie sukcesy, które w swojej karierze osiągnął. Szacunek ów byłby niewątpliwie dużo większy, gdyby potrafił on i jego najbliższe środowisko z klasą przyjąć decyzję swojego przełożonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wzruszająca wypowiedź... IP: *.109.c94.petrotel.pl 25.04.09, 21:05 drodzy poprzednicy piszacy swoje przemyślenia na forum.Czy któryś z was był leczony na II chirgii.Tylko w swym sumieniu powiedzcie prawdę.Ja byłem pacjentem II chirurgii.To tam uratowano moje kruche życie.Było bardzo ,bardzo żle z moim zdrowiem.Po ciężkiej operacji doszedłem do zdrowia.Póżniej druga konieczna operacja i znów wielki sukces lekarzy i personelu średniego.Dziś jestem w pełni sił i do końca życia będę świadczył o wielkim profesjonaliżmie pani doktor Małgorzaty Czerniak i pana doktora Grzegorza Kamińskiego.Wielką rolę spełnia na tym oddziale średni personel pod kierunkiem pani magister Katarzyny Witkowskiej.To im zawdzięczam ,że żyję.I niech sobie piszą wielkie mądrale forumowe co chcą o II chirurgii.Piszcie sobie do sądnego dnia aż zagrzeją się wasze klawiatury.Wylewajcie tony żółci.Nic a nic mnie , moich najbliższych i przyjaciól to nie obchodzi.Ale gdy traficie do tych lekarzy to nie będą się o nic pytać tylko was będą operować.A panu Kwiatkowskiemu życzę pomyślnych wyborów do europarlamentu.Wcześniej zaś proszę by był skuteczny w wymianie łóżek na drugiej chirurgii.Ja pana oceniam po tym jakie są łóżka w szpitalu jakim pan zarządza.Lekarzy oceniam jak leczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: średni Re: Wzruszająca wypowiedź... IP: *.lab.ics.p.lodz.pl 26.04.09, 10:21 Wielką rolę > spełnia na tym oddziale średni persone ten średni personel ma pokończone studia i w tej chwili personel średni nazywa się ogólnie personelem medycznym. To tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakaś Re: Wzruszająca wypowiedź... IP: *.plock.mm.pl 26.04.09, 15:15 Pielegniarka to nadal tylko pielegniarka,nawet po studiach, one je robia by nie wyleciec z pracy, wyznaja zasade "zakuc,zdac,zapomniec" zaliczyc by miec swiety spokoj, nadal to panie o malej inteligencji,zapominalskie,malo profesjonalne, z nizszych warstw spolecznych, co slychac po slownictwie w wypowiedziach. Majac co jakis czas do czynienia z plockimi pielegniarkami ciagle utwierdzam sie w swojej opinii o nich. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wzruszająca wypowiedź... IP: *.182.c88.petrotel.pl 26.04.09, 16:31 szanowna "jakaś" a z jakich to warstw społecznych pochodzisz.Po wpisie sądzę,że z tych najniższych pogardzanych przez Ciebie.Wszyscy z dawnych wyżyn społecznych mieli wpojone szanowanie godności człowieka.Każdego człowieka.Ja po przeczytaniu tego twojego"jakaś" wpisu utwierdzam się w swoich przekonaniach ,że atakując pielęgniarki leczysz swoje kompleksy.Niestety atakując innych pokazujesz swoje prawdziwe obnlicze.Smutny ten twój wpis.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pacjętka Dziura w sercu IP: *.195.c83.petrotel.pl 26.04.09, 19:40 ja zbyt miło nie wspominam pobytów na korytarzu szpitala co do obsługi, personelu i decyzji lekarzy a raczej czekanie na wyrok bossa Nowatorskiego też wiele życzeń .Cieszę się że to ci lekarze odchodzą a nowy ordynator zaprowadzi nowy ład jak obiecuje tak jak jest w innych miastach. a wszystkim czytającym wpis życzę Zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś