Dodaj do ulubionych

Historyczne przekłamanie

28.04.09, 10:51
Szukając śladów powstańców, dotarliśmy do więziennego muru, na
którym umieszczona jest pamiątkowa tablica poświecona generałowi
Zygmuntowi Padlewskiemu. To tu został osadzony, a następnie skazany
na śmierć naczelnik powstania w guberni płockiej. Dotarliśmy także
do miejsca egzekucji generała, która odbyła się 15 maja 1863 roku.
Obecnie w tym miejscu stoi drewniany krzyż wzniesiony w 1916 roku
oraz głaz granitowy, postawiony w setną rocznicę śmierci
generała, z napisem „Zygmunt Padlewski 1835 -1863. Naczelnik
Powstania Styczniowego w Województwie Płockim”.
--------------

Taki tekst znajduję się na stronie internetowej III LO im. Marii
Dąbrowskiej.

Niby wszystko się zgadza - krzyż stoi tylko to już trzeci z kolei.

W 1916 r. postawiono krzyż na miejscu straceń Powstańców
Styczniowych, usunięty został już po kilku dniach

Kolejny krzyż postawiono w roku 1923 - przetrwał 40 lat, ustawiony
przez harcerzy został wykopany przez komunistów

Kolejny krzyż postawiono w roku 1998, umieszczono na nim replikę
tablicy z nazwiskami powstańców styczniowych. Istnieje do dziś.

Można wyciągać różne wnioski z wydarzeń które przechodzą do
historii,
czy można fałszować historię już na początku nauki? Fałszywe
nauczanie historii to fałszywe wnioski w przyszłości.
Obserwuj wątek
    • kwisniewski Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 11:09
      Zapomniany w Płocku - znany na ziemi sieradzkiej

Powstaniec Styczniowy rodem z Płocka to porucznik Józef Oksiński.
    • miki_z_afryki Bardzo dobrze, że zwróciłeś na to uwagę... 28.04.09, 12:13
      Bardzo dobrze, że zwróciłeś na to uwagę. Niby szczegół, a rzeczywiście ma znaczenie. Warto zwracać uwagę na takie niuanse, bo rzeczywiście za kilkanaście czy kilkadziesiąt lat młodzież nie będzie już wiedziała niczego złego o systemie w jakim Polska była pogrążona przez 45 lat.
      Niektórzy dojdą jeszcze do wniosku, że była to kraina powszechnej szczęśliwości gdzie wszyscy mieli pracę, spokojnie sobie żyli i nagle jakiś podstępny agent Bolek to wszystko niepotrzebnie obalił.

Dlatego też jestem zdania, że warto zwracać uwagę na takie pozornie mało istotne rzeczy.

Szkoda tylko, że opatrzyłeś to typowo oszołomskim komentarzem. Musiałeś przy okazji kogoś pomówić o fałszowanie historii.

Gdybyś miał w sobie trochę dobrej woli, to zwróciłbyś uwagę, że artykuł napisał prawdopodobnie uczeń tej szkoły. O fakcie usuwania krzyża mógł zwyczajnie nie wiedzieć, zapomnieć, albo po prostu skrócił sobie artykuł. Pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy z ewentualnej wymowy tego "niedopatrzenia".

Przyszło Ci też może do głowy, że dobrze byłoby wysłać do nich e-mail z Twoją cenną przecież uwagą historyczną?
      Może by podziękowali, poprawili błąd i przy okazji dowiedzieli się czegoś.
    • ensta Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 14:24
      Podzielam opinię mikiego.Trudno zgodzić się z zarzutem o falszowaniu
      historii skoro cały twój post dotyczy dziejów krzyży na miejscu
      stacenia gen.Padlewskiego.Żaden z autorów tej notatki nie podważa
      ani miejsca kaźni,ani niczego co byłoby sprzeczne z kontekstem
      samego wydarzenia.Wyslij odpowiednie sprostowanie i na tym
      poprzestań.Cieszyć się wypada że wsród licealistów są tacy dla
      których przeszłość coś znaczy.Wielkie słowa o Fałszu są w tym
      przypadku są krzywdzące i dla nauczycieli i dla samych uczniów.
    • reumat Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 16:37
      Można wyciągać różne wnioski z wydarzeń które przechodzą do
      > historii,
      > czy można fałszować historię już na początku nauki? Fałszywe
      > nauczanie historii to fałszywe wnioski w przyszłości.
      całe życie uczymy się na błędach.
      • Gość: dalia Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 17:51
        miki, czemu nie masz krzny kultury,nie rozumiesz ze ublizajac innym
        kompromitujesz siebie ?
        • reumat Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 18:23
          a czemu to piszesz do mnie?
          Idź do mikiego
          • Gość: dalia Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 19:19
            przepraszam
        • miki_z_afryki Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 19:36
          > miki, czemu nie masz krzny kultury,nie rozumiesz ze ublizajac innym
          > kompromitujesz siebie ?

Żeby tak było, to musiałbym najpierw komuś ubliżać, a jakoś tego nie widzę.
          Jeśli więc ktoś tu się kompromituje to chyba prędzej Ty brakiem umiejętności
          czytania ze zrozumieniem.

Poza tym zwróć uwagę na jedną rzecz. Temat jest w sumie dość ciekawy, a Ty swoim
          debilnym wpisem spowodowałaś, że pojawiły się już w sumie cztery zupełnie
          niepotrzebne i nieistotne dla tematu wpisy.
          Jeśli o mnie chodzi, to nie zamierzam tego kontynuować, a Tobie proponuję (jeśli
          mi wolno) na przyszłość wykazać się jakimś pomyślunkiem.
          • reumat Re: Historyczne przekłamanie 28.04.09, 20:46
            ki_z_afryki napisał:

> > miki, czemu nie masz krzny kultury,nie rozumiesz ze ublizajac innym
            > > kompromitujesz siebie ?
            >
            > Żeby tak było, to musiałbym najpierw komuś ubliżać, a jakoś tego nie widzę.
            > Jeśli więc ktoś tu się kompromituje to chyba prędzej Ty brakiem umiejętności
            > czytania ze zrozumieniem.

czytanie ze zrozumieniem, wbrew pozorom nie jest czynnością prostą.
            • Gość: rodak Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 20:51
              wierzę ci, ale próbuj
              • Gość: płocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 28.04.09, 21:11
                zaiste ogromna wiedza i dyskusja.

Od: zenondylewski2 <zenondylewski2@o2.pl>
                Do: 3lo-plock@wp.pl
                Temat: Losy gen.Z.PAdlewskiego.
                Data: 16 kwietnia 2009 19:58
                Dzień Dobry . Jestem opiekunem MPNarodowej i człowiekiem "od Padlewskiego".
                czytałem Waszą stronę w internecie . Krzyż o którym piszecie , postawiłem ja w
                1998r. Napisałem 3 książki o generale, są wszędzie w Instytucjach płockich.
                Padlewskim zajmuje się 28 lat a widzę, że wiedza o nim jest niewielka. U Pani
                dyr. E.Adasiewicz zostawiłem 5 różnych filmów na dvd o MPN. Jest też i
                Padlewskim. Przykro , doprawdy przykro.
                • Gość: weźta go Re: Historyczne przekłamanie IP: *.211.c77.petrotel.pl 28.04.09, 21:22
                  A Ty tu czego? Chcesz ugrać swoje 5 groszy cudzym kosztem? Po co się
                  pakujesz między wódkę, a zakąskę? .... Co za podły typ
                  • Gość: płocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 28.04.09, 21:50
                    Sympatyczny forumowiczu. Jestem tym , który postawił omawiany Krzyż a nosi
                    nazwę Bohaterów Powstania Styczniowego. tak Go nazwałem.

Jestem autorem 3 Opracowań dotyczących gen.Z.Padlewskiego. Dobry
                    człowieku, powiedziałeś ...cudzym kosztem?..ale co?
                    Co w twoim języku znaczy ..ugrać?

A co znaczy w twoim języku...wódkę i zakąskę?

I co znaczy w twoim języku...weźta go....

Tak się złożyło, że posiadam rozległą wiedzę o o gen.Z Padlewskim o czym nie
                    masz najmniejszego pojęcia. a wiesz dlaczego?

ponieważ zajmuję się Miejscami Pamięci Narodowej od 28 lat.

Opublikowany mail odpowiedział na życzenie dyskutanta w tej pouczającej
                    dyskusji o Temacie Historyczne przekłamania. WW szkoła milczy nadal i nie
                    odpowiada na z\zadane pytania.

Ale zajrzyjcie jeszcze na stronę GIM.5. Piszą również nieprawdę o swoim
                    Patronie.
                    • Gość: Long John Re: Historyczne przekłamanie IP: *.ultra-dns.org 30.04.09, 11:53
                      לך לעזאזל
                      • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 12:33
                        Jakiś Arab coś napisał . Może ktoś przetłumaczy?
                      • Gość: soli Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:36
                        Bo w tym Gi5 czerpia wiedze z jakiś bubli napisanych przez
                        niedouczonych historyków z jakimiś profesorkami uniwersyteckimi na
                        czele.Bryluje wsrod nich swoja ignorancja jakis Kiniewski czy
                        Kiniewicz,cos tak od kina.Zapamiętałem.W pogardzie maja w tej szkole
                        doniosłe odkrycia powstałe w stanie najwy zszej nirwany plocczanina
                        i jego książki liczace po 150 stron wydane na kserokopiarce z
                        własnych srodkow w 5 egzemplarzach do wyłącznego uzytku wybranych
                        płockich placówek.
                        • Gość: belfer Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:45
                          Zenonie ty taki znawca,fanatyk i sympatyk narodu izraelskiego nie
                          poznaleś,że to w jidysz?Żle swiadczy to o tobie jako historyku i
                          badaczu dziejów.Tak jak nie odróżniasz zupełnie różniacych sie liter
                          a nawet ukladem tekstu alfabetu arabskiego i jidysz tak merda ci sie
                          wiedza na temat Gen Padlewskiego i w pomrocznosci jedziesz jak po
                          burej suce po najwiekszych autorytetach historykow zajmujących sie
                          tym okresem dziejów w Polsce.Tak dostalo sie nawet od ciebie osobie
                          zacnosci i uczciwosci wszelkiej jaka był Św.P Prof.Kieniewicz-moj
                          wykladowca akademicki
                          • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 13:14
                            miły formowiczu, to On nauczył ciebie MERDAĆ? Daj sobie spokój. Ubliżasz
                            pamięci profesora. Kieniewicz nie znał losów Rodziny Padlewskim. Ja tak.

Wypełniłem tylko lukę wiedzy w zakresie opisanym przeze mnie. Ale i to
                            mogło powstać tylko wyłącznie poprzez kontakty osobowe z Rodziną i gdyby
                            nie Oni, nie miałbym co opisać. Poprzez obrót informacji z całego świata,
                            zostały zgromadzone dane o których prof. Kieniewicz nie wiedział.
                            Nastąpiła wymiana fotografii, opisów, dokumentów. Co było zniszczone u
                            jednych, było dobre u innych z Rodziny.

Polska otrzymała nieznane fakty historyczne. Moje Opracowania z pewnością
                            posłużą polskiej społeczności. Instytucje, które otrzymały moje prace,
                            wiedzą, co z nimi robić. I z wiedzy tej korzystają.
                            Patrz ostatnie wydanie Dziejów Płocka.
                            Ty , uczeń znanego historyka z pewnością wydałeś już nie jedna
                            publikacje. A może odsłonisz Losy Gustawa Ćwirko...

Czy uważasz , że jestem tak skolonizowany , że zygzaki muszę rozpoznawać
                            jako pismo?

To obcy krąg cywilizacji. Niestety nie znam .
                            • Gość: mojsze d Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:27
                              Skolonizowany nie jestes,ale sam napisales ze jakis arab cos napisal
                              wiec nie wypieraj sie teraz tego ze cos takiego napisałes.Zreszta
                              jako znawca i odkrywca macew musiałes chyba zwrocic uwage na napisy
                              na nich sie znajdujące,a są one napisane w tym samym alfabecie.Nie
                              replikuj ,że to wynik twojej sklerozy.
                      • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 22:27
                        Uprzejmie proszę Moderatorów o przetłumaczenie tych hieroglifów. Jak pisze
                        tu forumowicz, w piśmie mi nieznanym , Obcy , ubliża mi.
                    • Gość: uczń Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 12:53
                      Musisz sprawdzic bo pewnie w tym GIM5 stronę układaja jacyś wrogowie
                      MPnarodowej.Jeśli tak to do sadu ,albo jeszcze lepiej do sądu,z
                      nimi.Przecież to Polska a nie strefa Gazy.
                      • Gość: arabistaamator Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:23
                        Znam slabo arabaski ale z tego co zrozumiałem,prosze sie na mnie nie
                        gniewac,jest napisane ze ktos jest głąb i jełop.Nie jest tam wprost
                        napisane ze to sie pana dotyczy ale w/g mnie komus zaszedles pan za
                        skore rzeczywiście i chcial pana obrazic.
                        • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 13:39
                          Jestem Polakiem .We własnej Polsce. Naprawdę nie muszę znać znaków nie
                          łacińskich. Jeżeli jakiś z Palestyny mi ubliża, to znaczy tylko , że
                          jest gorzej jak myślałem . czyli macki rozszerzają się.
                          skąd na Boga , mogę widzieć, że coś tam faluje i z tego wychodzi , żem
                          kiep?

A co do macew. WKZ. prosił o pomoc , a mieli osobę czytającą napisy. Ja
                          wypełniłem obowiązek wobec płocczan, Żydów i jestem z tego dumny. To,
                          ze mnie wyzywa jakiś Palestyńczyk, nic nie znaczy. Liczy się Pamięć o
                          zamordowanym narodzie. Wszyscy umrzemy a macewy pozostaną i to się liczy.

O wiele gorzej wynika z publikacji na Forum NN wpisów. Kiedy ja chciałem
                          napisać na Forum w Izraelu, to najpierw mnie sprawdzili w swojej
                          Spisach i... za parę godzin napisali, ze mi nie wolno u nich pisać o
                          Żydach z Płocka.

Jest gorzej jak wiedziałem. Ale co ma taki arab do Powstania
                          styczniowego? Nie wiem...smutne.
                        • Gość: belfer Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:40
                          Pański post w ktorym kpi pan w sposob ordynarny z przekazow
                          historycznych Prof Kieniewicza pozwoliłem sobie ściągnąć jako signum
                          temporis i na tn temat nie bede z panem polemizowal bo to dla
                          człowieka w moim wieku po prostu niegodne.Prosze mi tlko wyjasnic
                          dlaczego pomimo tego,ze żrodła historyczne powazne i powszechnie
                          uwazane za miarodajne pisza,że wkrotce po smierci zwloki generala
                          zostaly wykupione z rak carskich siepaczy,czy jak pan woli
                          rosyjskich siepaczy,przez rodzine generala i pochowane przez nich w
                          znanym tylko sobie miejscu upiera sie pan jak
                          nieparzystokopytny/przeprszam,lekko mnie pan poirytowal/,ze nadal
                          spoczywaju w domiemanym przez pana miejscu egzekucji?Praktyka
                          zarabiania przez moskali na sprzedaży cial straconych byla
                          powszechna.Po drugie dlaczego jesli jest tak jak pan sie upiera
                          przez dziesiatki lat wolnej Polski np tej z okresu miedzywojnia nikt
                          ze znanych panu czlonkow rodziny generala o to cialo.jego szczątki
                          sie nie upomial?Dlaczego nikt z jego bliskichna czele z jakims
                          znanym panu Panem Hubertem nie zrobił tego przez ostatnie 20 lat o
                          czasach komuny nie wspomne?
                          • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 14:16
                            Oj czuć tu wschodnią pasję i kalumnie. Skąd o dobry człowieku wziąłeś
                            sobie tego p.Huberta?

Nie wiesz NIC.

Nie potrafisz odnaleźć się w wiedzy . Piszesz jak profan. Ale zalecam
                            czytanie. Pójdź z tłumaczem do Książnicy, jak pisałeś, jest ci po drodze.
                            Poczytaj , nabądź wiedzę i gadaj, gadaj, gadaj. Już dawno podejrzewałem
                            ciebie o obłęd , stąd ten hubert.

Jest XXI wiek a ty brniesz w fałszowaniu historii.
                            Dobry człowieku. Pewnie i tego nie wiesz ale na Miejscu Straceń 1863r,
                            rozstrzelano i innych powstańców . Każdy był żywym człowiekiem . Miał
                            swoje marzenia i potrzeby. Ale miał od Boga dane prawo do życia.
                            Zginęli za Ojczyznę. Za Polskę , którą bez przerwy opluwacie.

Każdy z rozstrzelanych był ważny nie mniej, jak ich dowódca.

Ktoś powinien się upomnieć o Pamięć Narodu i nie zamieniać Bohaterów na
                            neokolonializm i zgubę ojczyzny.

Jest bardzo smutne, że jakiś Arab z dalekiego kraju poniża Opiekunów
                            Miejsc Pamięci Narodowej.
                            • Gość: Long John Re: Historyczne przekłamanie IP: *.ultra-dns.org 30.04.09, 14:27
                              I'm not Arab, I am a Jew and sorrow to look at your entries
                              • Gość: płocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 15:30
                                Long John .napisał tłumacz przetłumaczył ... *m* nie Arab (arabski), jestem
                                *Jew* i *sorrow* patrzyć na wasze wejścia? nie wiem o co chodzi.

ale w czym mogę ci pomóc no Arab?

Moze wiesz, jakie są Losy 3 siostry gen.Z.Padlewskiego? Może chcesz pomóc ?
                                • Gość: mlody Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:43
                                  Naucz sie angielskiego to bedziesz matole wiedzial i nie bedziesz
                                  sie kompromitowal
                                • Gość: mikos Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:46
                                  Z pewnością tego noArab okropnie interesuja losy trzeciej siostry
                                  generała.To dla niego sprawa życia i smierci.Czy nie lepiej spytac o
                                  to kuzyna generała pana Huberta?
                                  • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 15:59
                                    teraz na odmianę Pan Woźniak stał się kuzynem gen.Z.Padlewskiego?

a no Arab ma sprawę życia i śmierci? I to ode mnie?

• Gość: El Stupido Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 16:07
                                      What a stupid donkey .Really stupid old donkey....
                                • Gość: hehu Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:53
                                  Panie Zenku,niech Pan sie nie da prowokowac ,bo oni sie z Pana
                                  smieja i "robia sobie jaja",a uczciwie trzeba przyznac ,ze daje im
                                  Pan powod.
                                  Chwali sie Pani zaangazowanie w dbalosc o historie Płocka i Naszej
                                  Ojczyzny jaka jest Polska,ale czasem Panie Zenku lepiej sie ugryzc w
                                  jezyk ,albo "w klawiaturke" zani powie siecos albo napisze.A
                                  najlepiej wczesniej pomyslec.
                                  Niech Pan nie daje im najmniejszego powodu i tyle.
                                  A co do slow po angielsku Lon Johna czyli Długiego Dżona to nie
                                  trzeba bylo uzywac tlumacza z netu:
                                  On napisal "nie jestem Arabem,jestem Żydem,za kazdym razeem wchodze
                                  tu i patrze"-zapewne na to co Pan pisze.Przetlumaczylem tak mniej
                                  wiecej,ale sens jest ten sam.
                                  • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 16:36
                                    No Araba , czyli tam daleko jest inwigilacja tego, co robimy w Płocku .

A kiedy ja chciałem napisać o macewach, Tam, po paru godzinach, jak
                                    mnie pewnie znaleźli w Wykazie, zakazali..

Często się pytają, dlaczego piszę na Forum Odpowiedź jest taka. Nawet za
                                    lat kilkadziesiąt , następni po nas będą czytać o kulturze polskiej ,
                                    zabytkach, Miejscach Pamięci Narodowej i zobaczą nasze czyny i rozmowy.

A wtedy warto tu pisać.

Mam 158 mini filmow dokumentalnych na Googlach . klikało na nie z nudów
                                    , jak pisano, ponad 80 000 razy.

Teraz dodano mapę świata i widzę miejsca i na Alasce i Indonezji , wszędzie.

A moi prześladowcy są w moich książkach , jako tło dotyczące
                                    Dziedzictwa kulturowego naszych przodków. Ich cytaty ,
                                    ...gó... Papieża jako relikwia do sprzedania,

i inne nie piękne słowa

są już przekazane po całej Polsce.

wnuki będą czytać.

Teraz skończyliśmy plakat na 146 rocznicę stracenia gen.Z.Padlewskiego.
                                    Jest już po konsultacjach. Oprawcy nie widzieli go a już pisali, ze denny.
                                    I zawsze tak jest . Kiedy piszemy o MPNarodowej, zaraz ci sami atakują wg
                                    Spontana.

Ale czekajmy II WK.

• Gość: belfer Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 14:52
                              Prosze odpowiedziec na moje pytania.Chyba,ze nie zna pan na nie
                              odpowiedzi... to by tłumaczyło wszystko.Także wielką samotność pana
                              i pańskich pomysłów.Szczerze współczuje.A znojomościa z jakims
                              enigmatycznym panem Hubertem -krewniakiem Generała pan sie
                              wielokrotnie chwalil na łamach forum.Tu tez pamięć
                              zawiodła?Cóż,współczuje jeszcze bardziej,ale żeby juz w tak
                              stosunkowo mlodym wieku?Dla przypomienia mityczny pan Hubert ,jak
                              wynikało z pana nawet dosyc entuzjastycznych wpisów,
                              wielokrotnie z panem rozmawiał i zapraszal sie na rożne
                              organizowane przez pana te,jak to pan je nazywa?...aha ,uroczystosci
                              patriotyczne.Niestety nigdy nie dotarl.Prosze poszperać w panskim
                              internetowym archiwum i przypomiec swoje wpisy.
                            • Gość: filozof Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:15
                              A skąd ty wiesz co ten obcokrajowiec o tobie pisze jak ty raczej
                              polski masz opanowany co najwyżej dostatecznie i to z dużym
                              minusem.Języka obcego to raczej chyba nie znasz,a zapewniam cie ,że
                              ten obcokrajowiec nic nie pisze o tobie jako tym OMPN czy jakos
                              tak.Sądze,że wymyślona przez ciebie jakas funkcja jest mu poprostu
                              zupelnie obojętna,a nawet chyba ma ją nawet głęboko w ,piszac twoim
                              językiem,tyłku.Nikt cie nie obraża tylko wszyscy robia sobie z
                              ciebie jaja.Nie z twojej rzeczywistej czy wydumanej funkcji tylko z
                              ciebie osobiscie traktując cię jako dziwoląga czy szczegolnego
                              egzemplarza.Czasami dzieci tak bawia sie z malpa w zoo.Natomiast
                              jesli uwazasz,że jesteś utożsamieniem patriotyzmu,Ojczyzny i
                              najpiekniejszych ideałów lub wrecz Koscioła czy wiary....to był
                              kiedys taki film Sanatorium pod klepsydrą i drugi, Lot nad kukułczym
                              gniazdem.To były takie filmy troche jakby o tobie.Koniecznie
                              obejrzyj.Na pewno zrozumiesz.
                              • Gość: plocczanin Re: Historyczne przekłamanie IP: *.plock.mm.pl 30.04.09, 15:40
                                Czyli napisałeś , że Obcy ma polskie Miejsca Pamięci Narodowej w dupie?
                                ale śledzi co jest w Płocku? Czy mnie znajdą na ławce? jak po Monachium?

Przyda się do Sądu.

A rzeczywiście tematami historycznymi w Płocku przez wiele lat zajmował
                                się, również gen.Z.Padlewskim;

Pan Hubert Woźniak
                                znany każdemu płocczaninowi dziennikarz Gazety Płock.

Pan Hubert Woźniak jest Osobą , samą w sobie. Nie wiem , co masz przeciw
                                Niemu.
                                • Gość: xyz Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:51
                                  Pan Hubert Wożniak nie ma nic z toba wspolnego.Wszystkim belfer
                                  przypomial twoja opowiesc jak to spotkałeś kuzyna Padlewskiego pana
                                  Huberta,ktory wybieral sie do Płocka na jakąś twoja
                                  rocznice.Poszperaj sobie w archiwum forum.Przypomisz sobie łącznie z
                                  tym jak ktorys z forumowiczów dal ci pewien telefon mowiac ze to
                                  telefon do pana Huberta.Pisałeś jak zadzwoniles a to bylo do ....
                                • Gość: zenobiusz Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:53
                                  Jak sie nachlasz i zasniesz na lawce to na pewno znajdzie cie
                                  żona .Wpieprzy ci pare walków i budzac sie przekonasz sie ze to nie
                                  Monachium tylko miedzytorze Nie ryzykuj
                                  • Gość: Zyczliwy Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 16:22
                                    Zenku z tym noArab to juz powazna sprawa to spisek o charakterze
                                    miedzynarodowym.Jako historyk rozwaz to co robili prześladowani w
                                    czasach Polski stalinowskiej.Chronili sie oni przed swoimi
                                    przesladowcami korzystajac z pomocy lekarzy w szpitalach
                                    psychiatrycznych.czy nie powinienes tez ty skorzystac z takiej
                                    ochrony.Wyjdziesz jak Polska bedzie wolna.
                                    • Gość: pony Re: Historyczne przekłamanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 19:10
                                      Miejcie litość dla Zenona.
                                      • Gość: normal Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:50
                                        a dlaczego w wolnym kraju mam mieć litość dla idioty i kretyna,ktory
                                        w dodatku sam uprasza sie o to,żeby go jeb...ć Zenonie do psychiatry!
                                        • Gość: mienszaniec Re: Historyczne przekłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 22:56
                                          Fi donc'Czy nie wystarczy kretyn?Dlaczego się nad nim pastwicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka