Dodaj do ulubionych

Tysiące fanów zjadą na święto metalu

31.08.09, 07:47
>>A w naszych głowach już krążą nazwy zespołów, które chcielibyśmy
>>sprowadzić w przyszłości. Wśród nich jest holenderski Within >>Temptation
czy fiński Nightwish. Wierzymy, że nam się powiedzie.

No no no , co ja czytam. Jeżeli takie są plany to mam nadzieję ,że oba
wymienione zespoły pojawią się w Płocku.Szczególnie Nightwish zgromadził by tu
tłumy.To dopiero był by temat z gatunku niemożliwe staje się możliwe.Wreszcie
mamy pierwszoligowy festiwal.Dobra robota - oby tak dalej.
Obserwuj wątek
    • lucky.man Tysiące fanów zjadą na święto metalu 31.08.09, 09:37
      Znakomicie, oby tak dalej!! W Polsce brakuje dobrego festiwalu muzyki gotycko
      i power - metalowej. Oprócz Nightwish i Within Tempation chętnie zobaczyłbym
      powermetalowy bardzo popularny Edguy i legendę tegoż gatunku - Helloween;-))))
      Szkoda tylko, że Płock nie ma dobrych połączeń kolejowych - do dużych miast
      większość widzów przyjeżdża pociągami, a do mniejszych np. Kostrzynia,
      podstawiane są dodatkowe pociągi. Może Płock powinien we współpracy z Kolejami
      Mazowieckimi uruchomić festiwalową Mazovię bis z Warszawy .
      • Gość: menel Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 10:24
        lucky.man napisał:

> a do mniejszych np. Kostrzynia, podstawiane są dodatkowe pociągi.

Nieprawda !!! do Kostrzynia nie dojeżdżą żaden pociąg, tam nawet nie
        ma linii kolejowej
        • Gość: Marek Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.tktelekom.pl 31.08.09, 11:02
          Jest nawet bezpośredni pospieszny z Warszawy do Kostrzyna, z Berlina tez są
          bezpośrednie, co za bzdury wypisujesz.
          • Gość: menel Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 11:25
            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Jest nawet bezpośredni pospieszny z Warszawy do Kostrzyna, z
            > Berlina tez są bezpośrednie, co za bzdury wypisujesz.

Do KostrzyNa (,KostrzyN, w KostrzyNIE) - tak, właśnie tak!
            ale nie "w Kostrzyniu" bo to nie KostrzyŃ,( do KostrzyNIA)!
            Pisząc o K trzeba wiedzieć jak się miasto K nazywa, jak się mówi,
            jak się pisze !
            Kto wypisuje bzdury?

PS. Ten sam błąd popełnia się nagminnie w odniesieniu do KwidzyNa bo
            KwidzyN a nie KwidzyŃ.
      • ciffan Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu 31.08.09, 14:42
        lucky.man napisał:
        > Znakomicie, oby tak dalej!! W Polsce brakuje dobrego festiwalu
        muzyki gotycko i power - metalowej.

Nie jestem w temacie, ale co z Castle Party w Bolkowie?
        Co prawda power tam raczej nie występował, częściej gothic...?
        • Gość: mhhhroczny Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.mos.gov.pl 01.09.09, 10:49
          Castle Party to nie jest impreza dla metali, mój drogi.
          W Bolkowie króluje rock gotycki (Bauhaus, Sisters of Mercy i te klimaty) i
          pokrewne, a nie gothic metal.

Regards,
          nez
      • Gość: do lucky.mana Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.c158.petrotel.pl 08.09.09, 11:07
        jak chcesz mieć festiwal metalowy to jedz do huty lub na
        złomowisko.Tam spotkasz swoich znajomych i sporo metalu.Złomowisko
        dla nich najlepsze miejsce.
    • plocek.pl Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu 31.08.09, 12:30
      Bardzo dobrze, że ktoś wpadł na pomysł zorganizowania w Płocku Cover Festiwalu.
      Ogólnie mamy bardzo mało dużych imprez, mimo, że Płocka plaża może pomieścić
      dużą liczbę osób. Jak do tej pory był tylko festiwal dla fanów muzyki
      elektronicznej i reggae, aż wreszcie od zeszłego roku na listach koncertów
      znalazło się coś dla fanów trochę ostrzejszej muzyki. Oby tak dalej...fani są
      wdzięczni :)
      • Gość: towwieslaw Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:30
        w zasadzie nic dziwnego bo wszystko co jest w Plocku robione to w zasadzie jest
        jeden wielki cover, czyli powtarzanie czegos kto juz ktos zrobil w innym wydaniu
        , uczestniko festiwalu zycze zeby to bylo przynajmniej tak dobre lub lepsze niz
        oryginal bo z tym co obserwujemy w innych dziedzinach juz tak dobrze nie jest ,
        zwykle mamy wydanie drugie niepelne, pogorszone, obciete lub spieprzone,
        taki hamlet we wsi glucha dolna, co do zalu nad tym ze nie mamy wiecej duzych
        imprez to bym tak nie lamentowal bo na to nie ma po prostu warunkow, inna rzecz
        co znaczy "duza" , duzo gosci, duzy wymiar artystyczny , organizacyjny , czy
        duza jak na plock, tak wiec na sezon chlodniejszy nie ma co liczyc , duza ilosc
        ludzi moglaby sie w namiotach przeziebic
        • Gość: widz Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.c158.petrotel.pl 02.09.09, 17:26
          pytania do władz miasta i wielbicieli łomotu/silna grupa w ratuszu/
          które pozostaną pewnie bez odpowiedzi.Drodzy państwo dlaczego
          katujecie mieszkańców naszego miasta łomotem ,który jest niezdrowy
          dla ludzkiego organizmu i dla przyrody.Dlaczego na siłe wciskacie
          swoje fgusta innym.Dlaczego wydajecie nasze pieniądze.Dlaczego nie
          wydajecie tych pieniędzy na inne cele.Dlaczego łamiecie ustawy o
          ochronie środowiska.Tych pytań jest więcej.Wiem ,że zostaną bez
          odpowiedzi.Dlaczego wiem.To bardzo proste.Bardzo często gdy poruszam
          ten temat to słyszę,że to promocja Płocka.To ja wam powiem drodzy
          spece od promocji wy nie wiecie co znaczy to słowo.To jest
          antypromocja.Wy bazujecie na lenistwie społecznym naszego
          społeczeństwa.Ten płocki lud ma was gdzieś i nie będzie się z wami
          użerał.Ten płocki lud wie ,że i tak odejdziecie prędzej niż
          myślicie.Tylko ten biedny i leniwy społecznie lud nie wie jak dużo
          złego czynicie tymi waszymi promocyjnymi tzw wydarzeniami
          kulturalnymi tak w świadomości jak i zdrowiu tychże mieszkańców.Wy
          też tego chyba nie wiecie.Jeśli wiecie to jest to cynizm.Jeśli nie
          wiecie to jest to głupota.
          • Gość: Mhhhroczny Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: 188.33.77.* 02.09.09, 19:51
            Będzie krótkimi zdaniami i prostymi słowy, bo odnoszę nieodparte wrażenie, że mam do czynienia z człowiekiem, któremu trzeba tak tłumaczyć.

Po pierwsze: to jest promocja. Dzięki występom gwiazd światowego formatu (w swojej kategorii Therion, Blind Guardian czy Ritchie Blackmore są gwiazdami światowego formatu) Płock trafił na koncertową mapę Europy (wątki na Last.fm, ludzie zjeżdzający na te koncerty z dalekich stron). Jak mi nie po drodze z przyczyn politycznych z ekipą pana Milewskiego, tak uważam, że ludziom odpowiedzialnym za promocję i kulturę w mieście akurat płaci się za dobrą robotę.

Po wtóre: chwała tym samym ludziom, że mają szerokie horyzonty i nie ograniczają się do jednego słusznego gustu. Może nie jest tego aż tak dużo, ale mimo wszystko wielbiciele różnych rodzajów muzyki itd. moga w Płocku znaleźć coś dla siebie. Jeśli nie lubię hiphopu czy elektroniki, nic mnie zmusi, żebym pojawił się na takim koncercie. Na szczęście ludzie odpowiedzialni za promocję/kulturę zdają sobie z tego sprawę i organizują także imprezy o innym klimacie. Tobie się to nie podoba? Nie idź! Ale postawa psa ogrodnika/samozwańczego trybuna ludowego zaprezentowana w Twoim poście to już zwykłe polackie gó...arstwo spod znaku "byle inni mieli gorzej". Idź sobie na festiwal kaszanki - smacznego! A od Cover Festivalu się odstosunkuj, skoro to nie Twoje klimaty.

Po trzecie: co to za bzdury o ochronie środowiska? Agencja organizująca koncert _musi_ mieć wszystkie niezbędne zezwolenia. A skoro je ma, to znaczy, że problemu nie ma. Wszystko zgodne z normami. Poniał? To zejdź z tego tematu.

Podsumowując: idź i nie drażnij mnie więcej.
            • Gość: do Mhhhrocznego Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.c158.petrotel.pl 02.09.09, 20:07
              nigdzie nie pójdę i nie mam zamiaru tego zrobić bo tak tobie się
              podoba.Nie będe ciebie drażnił bo ty tak chcesz.Czy takie zezwolenia
              mieli podczas organizacji łomotu w dniach 7,8, i 9 sierpnia nie
              wiesz.Skąd ta pewnośc,że mieli.Nie wszystko było z normami.Mieli
              zezwolenie prezydenta i to wszystko.Nie poniał?Festiwalu kaszanki
              nie lubię.I nie mam zamiaru z tobą dyskutować bo tylko ty masz
              rację.Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i to
              naprawdę duże.Czy to poniałeś.
              • Gość: tool Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 16:06
                1 moze dla ciebie to lomot, ale dla mnie i innych tak nie jest, wiec sie nie
                udzielaj na sprawy o ktorych nie masz pojecia, ja sie nie wypowiadam na temat,
                ze koscioly ktore stoja na terenie plocka to marnotractwo pieniedzy... ktos ma
                ochote isc sie pomodlic to idzie, ktos ma ochote poszalec na koncertach to tez idzie

2 jaka ochrona srodowiska znowu, co tam mozna dzwiekiem odstraszyc, wisle??? czy
                moze piach.. pozatym nie przypominam sobie zeby plock byl rezerwatem, a jak juz
                to znajdzie sie tysiace gorszych rzeczy dla srodowiska niz halas w centrum miasta.

3 promocja miasta, oczywistym jest ze miasta sie miedzy innymi promuja przez
                festiwale. Przyjezdzaja fani, dowiaduja sie ze takie miasto istnieje, zostawiaja
                troszke pieniedzy zawsze, i w przyszlosci chetniej wroca na inna impreze jak juz
                wiedza jak to wszystko wyglada. Zreszta troszke smutne to ze jedyna rzecza przez
                ktora ludzie w polsce plock moga kojarzyc to petrochemia, wiec dobrze ze
                kulturalnie tez moze sie jakos rozwijac.

4 pieniadze, fakt, niemalo to kosztuje, ale sa pieniadze przeznaczone na pewne
                rzeczy i sa na kulture, a lepiej zrobic cos pozadnie za konkretne pieniadze, niz
                za polowe tego, cos, co nikogo nie bedzie obchodzic

I podsumowywujac, skoro ci sie nie podoba zgielk miasta, to wyprowadz sie na
                jakas wies, bedziesz miec swoja cisze i spokoj. W ten sposob oszczedzisz nerwow
                sobie, nam i organizatorom ktorym zapewne dupe trujesz... a ciekawe czy sam poza
                narzekaniem zrobiles cos dobrego dla tego miasta
                • Gość: do toola Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.c158.petrotel.pl 07.09.09, 08:46
                  nie masz pojęcia co to promocja.Nie mam zamiaru wyprowadzać się z
                  mojego mista bo tak sobie życzysz.Już kiedyś pewien "panek"
                  proponował mnie i moim znajomym wyprowadzić się z mojego kochanego
                  Płocka.Wiatr historii wywiał go z pamięci mieszkańców.Wywieje też
                  ciebie i twoich chlebodawców co walą kasę na to bezguście i
                  łomot.Mocne słowa ale się sprawdzą.Płoccczanie nie są tacy głupi by
                  dłużej to tolerować.I nie truj dupy ciągle tym swoim bełkotem o
                  wyższości tzw festiwali nad normalną kulturą.Kasa jest bardzo duża
                  więc taka walka o przetrwanie tego badziewia.
                  • ciffan Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu 07.09.09, 12:32
                    Gość portalu: do toola napisał(a):
                    > ciebie i twoich chlebodawców co walą kasę na to bezguście i
                    > łomot.

Dopuszczasz do siebie w ogóle możliwość, że na świecie istnieją
                    ludzie, którzy mają inne preferencje muzyczne od twoich własnych?

A może napisz, co wg ciebie byłoby dobrą promocją i "prawidłową"
                    kulturą? Mówię poważnie...

Acha, taka rada na przyszłość - nie jedź do żadnego z krajów
                    skandynawskich. Nie spodoba ci się. Nie ma kultury...

> Płoccczanie nie są tacy głupi by
                    > dłużej to tolerować.

Jestem zupełnie odwrotnego zdania.

> I nie truj dupy ciągle tym swoim bełkotem o
                    > wyższości tzw festiwali nad normalną kulturą.

To jest kultura - to co pokazujesz? Chyba z bramy na Tumskiej...
                  • Gość: tool Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 05:45
                    > nie masz pojęcia co to promocja.Nie mam zamiaru wyprowadzać się z
                    > mojego mista bo tak sobie życzysz.Już kiedyś pewien "panek"
                    > proponował mnie i moim znajomym wyprowadzić się z mojego kochanego
                    > Płocka.Wiatr historii wywiał go z pamięci mieszkańców.Wywieje też
                    > ciebie i twoich chlebodawców co walą kasę na to bezguście i
                    > łomot.Mocne słowa ale się sprawdzą.Płoccczanie nie są tacy głupi by
                    > dłużej to tolerować.I nie truj dupy ciągle tym swoim bełkotem o
                    > wyższości tzw festiwali nad normalną kulturą.Kasa jest bardzo duża
                    > więc taka walka o przetrwanie tego badziewia.

a czy ty wogole umiesz czytac ze zrozumieniem? co do promocji, to napisalem ze
                    to jedna z form promocji, i tak jest, czy to ci sie podoba czy nie.
                    co do twojej wyprowadzki na wies, napisalem to, bo usilnie chcesz z plocka
                    zrobic wies, wiec zamiast zmieniac na sile tysiace ludzi to moze bys zrobil nam
                    przyjemnosc i zniknol, uwierz mi ze o tobie pamiec w tym miejscu tez bardzo
                    szybko by przeminela...

> Płoccczanie nie są tacy głupi by dłużej to tolerować.
                    a no wlasnie to slaby punkt tego miasta, mala tolerancja, gdzie racje
                    coniektorzy nadal chca przekazywac za pomoca maczugi, ale swiat poszedl troszke
                    do przodu jak by nie wszyscy zauwazyli.

> I nie truj dupy ciągle tym swoim bełkotem o wyższości tzw festiwali nad
                    normalną kulturą.Kasa jest bardzo duża więc taka walka o przetrwanie tego badziewia.

ja nie twierdzilem ze jakas czesc kultury jest lepsza od innej, ale miejsca nie
                    powinno zabraknac na zadna z nich. A o kasie juz pisalem, dobre rzeczy
                    kosztuja.. spruboj kupic ferrari po cenie malucha...
                    • Gość: do toola Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.c158.petrotel.pl 08.09.09, 06:45
                      proszę jeszcze więcej poparcia i tej propagandowej nowomowy za tzw
                      łomotami.Śmieszą mnie te argumenty za tzw festiwalami.Kiedy nie ma
                      na chleb to się nie kupuje bułek.Przykład z ferrari i fiacikiem jest
                      chybiony.Pisz co sobie chcesz o promocji.Specjaliści w ratuszu nie
                      mają o niej zielonego pojęcia.Powtarzam drogi forumowiczu to jest
                      kasa i trudno niektórych oderwać od kranika z cieknącymi
                      milionami.Twierdzę,że lobby festiwalowe robi w konia naszego
                      MM.Biedny nawet chyba o tym nie wie.Jeśli wie to tym gorzej dla
                      niego.
                    • Gość: t Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu IP: *.iam.pl 08.09.09, 09:56

a wlasnie niestety tak jest ze pewna czesc kultury jest lepsza od
                      innej , kultura jest struktura hierarchiczna a nie plaską jak
                      naleśnik , w kulturze nie ma demokracji pewna czesc konsumentow
                      kultury po prostu jezdzi tym ferrari reszta musi dopylac maluchem,
                      od czasu do czasu ci dopylajacy maluchami krzycza ze nie wolno
                      wyprzedzac , ze maluch tez samochod i ze oni wcale nie sa gorsi , i
                      nie sa , sa inni ... to jednak nie upowaznia ich do zadania zeby
                      wydac dekret iz maluch jest tak samo dobry jak ferrari bo to im
                      zapewni dobre samopoczucie , no niestety w sensie kultury lokalna
                      wladza i jej spece od kultury nie zapewnia wam autka z modeny i tyle
                      swoja droga czy moze ktos zakazac buremu realizowania swoich
                      prywatnych zainteresowan za publiczna kase
                  • roman_j Re: Tysiące fanów zjadą na święto metalu 08.09.09, 08:57
                    Gość portalu: do toola napisał(a):

> Płoccczanie nie są tacy głupi by dłużej to tolerować.

Obawiam się, że tutaj się niestety mylisz... :-))
    • Gość: fan juan dżan Było Straschydło w Ciechanowie w tym roku ,ale ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 12:52
      chyba publiczność nie dopisała .
      • Gość: widz Re: Było Straschydło w Ciechanowie w tym roku ,al IP: *.c158.petrotel.pl 02.09.09, 17:28
        jeśli dobrze wiem to nie publika nie dopisała tylko radni w
        Ciechanowie zakęcili kranik z forsą.Prawda jakie to proste.Tylko
        czy nasi radni są tacy odważni?
        • Gość: grv [...] IP: *.c158.petrotel.pl 07.09.09, 09:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: menel promocja? IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 14:51
            Mhhhroczny i tool napisali: >promocja<

Przed którąś z odbytych w Płocku niedawno imprez zabrałem w drodze
            do Płocka 4 autostpowiczek jadących, jak się okazało już w
            samochdzie, na tę właśnie imprezę.
            W ostatnimn tygodniu wracając do Płocka, gdy jakoś tak przed
            wieczorem zaczynał się ostry deszcz, zatrzymałem się z zabrałem
            chłopaka - okazał się być fanem reagge jeżdżącym po festiwalach tej
            i podobnej muzyki po Polsce.
            Kilka słów z każdym z tych ludzi uświadomiło mi, kto w większości na
            te festiwale przyjeżdża, do kto trafia ta "PROMOCJA" i kto w
            gruncie rzeczy jest nośnikiem tej "PROMOCJI".
            Nie będę się znęcał i podsumuję:
            JAKI TARGET TAKA PROMOCJA, JAKA PROMOCJA TAKI JEJ RESULTAT.
            Czy jest jakośc mierzony stopień osiągnięcia założonych efektów
            promocji i oceniania efektywność wydawania pieniędzy na promocję.
            Nie wiem na jakie efekty i w ogóle co liczą opowiedzialni za
            tę "promcję", ale ja na ich miejscu, nie liczyłbym na nic prócz
            wielkiego rozczarowania.
            • Gość: dp menala Re: promocja? IP: *.c158.petrotel.pl 09.09.09, 06:32
              nasi spece od promocji wydają nie swoje pieniądze.Tym samym okradają
              nas płocczan.Tak twarde słowa.Ale czy nie prawdziwe?Na jakie efekty
              możemy liczyć.Powiedzą w ratuszu,że to długofalowe działanie a
              efekty będą póżniej.Drodzy państwo.Wasze krótkofalowe efekty są
              takie jak widzimy na codzień.Podobnie będzie z tymi
              długofalowymi.Nie oszukujcie nas.Tu chodzi o kasę i tylko o
              kasę.Boicie się postawić grupce ludzi od dojenia forsy bo mogą was
              ocenić jako ciemnogród i inne tego typu określenia.Tak boicie się im
              powiedzieć,że dość tego.Jesteście bojażliwymi bez swego zdania
              ludzmi.Tylko ,że ta bojażń drogo nas kosztuje.I jeszcze słówko do
              radnych.Jesteście naszymi przedstawicielami i wy powinniście dbać o
              stan płockiego budżetu.Jak wy dbacie to widać.Wydawajcie swoje a nie
              nasze pieniądze.Na was nie liczę,że się poprawicie.Może w przyszłym
              roku już was nie będzie to może coś się zmieni.
              • Gość: widz Re: promocja? IP: *.c158.petrotel.pl 13.09.09, 01:19
                ciekawi mnie co będzie pisała gazeta na temat tego wielkiego
                wydarzenia jakim miał być tzw festiwal 12 września.Patrzyłem na te
                ogromne tłumy ,które miały być/ale nie były/ i śmiałem się z
                organizatorów.Gdzie te tłumy panie redaktorze i drodzy/bo za nasze
                pieniądze/organizatorzy z silnej grupy ratuszowej speców od
                łomotu.Może wreszcie poznamy nazwiska tych fanów łomotu wydających
                budżetowe pieniądze.Mam nadzieję,że radni przynajmniej opozycyjni/na
                koalicyjnych nie liczę/postawią panu prezydentowi pytanie o efekty
                promocji naszego miasta przez chory pomysł o nazwie Festiwalowy
                Płock.Gdzie są ci inwestorzy co to mieli przyjeżdzać do Płocka.Gdzie
                są tysiące miejsc pracy w PPPT.Drodzy państwo odpowiedzialni za
                promowanie naszego miasta nic z tych waszych promocyjnych pomysłów
                nie będzie.Prawdziwy inwestor nie będzie balował na plaży nad
                Wisłą.Poważny inwestor chce innych rzeczy.Chce kompetentnego
                partnera do rozmów.Chce porządnych dróg dojazdowych.Chce
                infrastruktury i szybkich decyzji w ratuszu.Czy to wszystko mamy w
                Płocku.Sami sobie odpowiedzmy.I na koniec podsumowanie.Nie łomoty i
                Festiwalowy Płock nam potrzebny tylko kompetentne władze.Jeśli od
                kilku lat nie potraficie zrozumić ,że ludziska chcą załatwiać swoje
                potrzeby fizjologiczne w cywilizowany sposób a nie w krzakach na
                koronie skarpy przy ulicy Piekarskiej i ciągle zapominacie o
                postawieniu tam toalet to o czym wy myślicie.Niestety wy tak prostej
                rzeczy nie pojmujecie.I jeszce uwaga do Straży Miejskiej.Czy na czas
                trwania koncertu przestał obowiązywać kodeks drogowy na
                Piekarskiej.Kierowcy jeżdzili jak chcieli.Czy kierowcy bezkarnie
                mogą parkować na terenie zielonym na koronie skarpy.I rzecz ciągnąca
                się od 9 sierpnia.Kiedy organizatorzy tzw festiwalu w dniach 7,8,9
                sierpnia posprzątają bałagan ,który pozostawili uczestnicy tego
                zbiorowiska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka