Dodaj do ulubionych

Z kim do TURCJI - pomóżcie

IP: *.ghnet.pl 28.06.11, 20:48
Witam,
Z jakim biurem najlepiej polecieć do Turcji ?
Wybieram się po raz pierwszy na tydzień. to moje jedyne wakacje, nie chce przykrych niespodzianek. Mam doświadczenia afrykańskie ( Egipt,Tunezja) z EXIM i Rainbowtours.
Obserwuj wątek
    • Gość: MechaniK Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 21:37
      > Z jakim biurem najlepiej polecieć do Turcji ?

Frosch Touristik GmbH (FTI) z Niemiec.
      • Gość: anka Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.ghnet.pl 28.06.11, 21:59
        Dzięki. :))
        Pytałam o polskich organizatorów.
        • Gość: MechaniK Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.internetia.net.pl 28.06.11, 22:25
          Dlaczego z polskim biurem?
          Jak poczytasz forum, to okazuje się że wszyscy to oszuści i złodzieje ;)
          My kupujemy wyloty z Drezna lub Berlina, dojazd fakt kosztuje, ale na miejscu nie użeramy się o pokój nad śmietnikiem ani o inne duperele tylko wypoczywamy.
          Różnica jest tak duża, że jak raz pojedziesz to zrozumiesz :)

PS: nie jestem opcją kryptoniemiecką.
    • Gość: paula Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 10:22
      Ja lecę w piątek z ITAKI, ale myślę że wszystko zależy od towarzystwa i hotelu, który możesz sprawdzić w googlach...
      • Gość: anka Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 12:54
        Paula,
        Napisz po powrocie, koniecznie. Jaki hotel wybrałaś ?
      • Gość: olusia Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 14:20
        witam,

wylatujesz może z Warszawy ? Pytam bo my wylatujemy w piatek w Warszawy do Side
    • Gość: Ewcia Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.rdpoland.eu 29.06.11, 10:35
      Ja zawsze latam z TUI, mają bardzo fajne hotele w Turcji i ceny wbrew pozorom też nie najwyższe.
      • Gość: ussssmazona polecam smialo GTI IP: 193.105.35.* 29.06.11, 10:38
      • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 29.06.11, 10:49
        a co to znaczy w brew pozorom, bo ja jak sprawdzam ich lasty to zawsze są droższe od konkurencji. Być może przy 2 dzieci są jakieś upusty w związku z dostawkami w pokoju, ale przy 2 osobach oferty TUI nie bywają atrakcyjniejsze cenowo, powiem więcej hotele które maja w swej ofercie często w niższej cenie i o tym samym standardzie można znaleźć u konkurencji. A gdy porównać turoperatorów pod względem sprzedaży to okuję się, ze TUI plasuje się dopiero na 3 miejscu, w niosek z tego, że albo nie każdego stać na ich atrakcyjną ofertę, albo jesteśmy kompletnymi idiotami i wolimy wybierać oferty o niższym standardzie i wyższej cenie. Prawa rynku są bezlitosne, a zwłaszcza w kraju który nadal jest na dorobku, cenimy sobie przedrzymskim ekonomiczność oferty, ale i jakość nie jest bez znaczenia odkąd swobodne możemy przekraczać granice RP, tak wiec TUI ze swymi ofertami plasuje się na 3 pozycji nie bez przyczyny, ale nie wątpliwie to godna polecenia 3 pozycja.
        • Gość: Ewcia Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.rdpoland.eu 29.06.11, 11:09
          No nie wiem, dla mnie cena 1497 zł dla osoby dorosłej w hotelu z all inclusive (pobyt 7-13/07/11), to nie jest jakaś bardzo droga oferta, a taka właśnie cena jest w TUI na hotel Sural Garden (ocena na holidaychecku 5).
    • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 29.06.11, 10:38
      Cóż to za pytanie z jakim biurem?
      Wybierz najatrakcyjniejszą dla siebie ofertę, sprawdź opinie o hotelu (a przy okazji o touroperatorze, który ten hotel ma w swojej ofercie) na holydychek, oceniaczu, wakacjach czy easygo i dokonaj wyboru.
      • Gość: anka Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.ghnet.pl 29.06.11, 12:53
        Forum jest miejscem porad i wymiany doświadczeń, nie uwag dotyczących pytań. Wszystkim uczestnikom dyskusji na temat dziękuję.
        • Gość: bryza65 Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 13:11
          Z mojego skromnego doświadczenia wiem, że każde biuro (mam na myśli bp w Polsce) ma większe lub mniejsze wpadki. Trzeba liczyć na to, że w czasie Twojego wypoczynku wpadek nie będzie. Jednak od rzetelności bp moim zdaniem ważniejsze żeby do walizki zapakować mnóstwo uśmiechu, sporo optymizmu, trochę wyrozumiałości a będzie dobrze, wszak człowiek jedzie na urlop aby odpocząć i zrelaksować się :))))Życzę udanych wakacji.
          • voyager747 Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 29.06.11, 14:19
            My byliśmy z Jet Touristik, z GTi, 3 razy z Itaką, zawsze było ok, zgodnie z ofertą.
        • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 29.06.11, 15:48
          > Forum jest miejscem porad i wymiany doświadczeń, nie uwag dotyczących pytań.
          Droga Aniu, dałam Ci najlepsza poradę jaką mogłam, czyli abyś zaczęła od poszukiwania oferty hotelu, potem sprawdziła ocenę tegoż hotelu , a co za tym idzie i uwag na temat konkretnego turoperatora, podłam Ci rownież adresy stron, na których możesz znaleźć oceny.
          Nie krytykuje a dopytuję, bo dość nie precyzyjne jest postawione przez Ciebie pytanie: z jakim biurem do Turcji. Praktycznie wszyscy touroperatorzy liczący się na polskim rynku maja w swej ofercie Turcję i wszystkie maja wystawione dobre i złe opinie. Gdybyś doprecyzowała pytanie czyli zaznaczając na czym Ci zależy czyli , z kim tanio, z kim lukusuowao, z kim na rodzinny wczasy, z kim do kameralnego hotelu, z kim na riwierę, a z kim do Cesze czy Bodeum, z kim na objazdówkę itd. Doprecyzowane pytanie pomogło by Tobie uzyskać precyzyjną odpowiedź. Puki Co mogę ze swojego doświadczenia polecić Itakę, ale rodziny z dziećmi wybierają chętniej TUI, zaś ci co jada na urlop w terminie 5,9,10 dni wybiorą wezyr lub przedstawicielstwa niemieckich biur w Polsce. Z kolei Ci którym bliżej do Berlina czy Frankfurtu wybiorą atrakcyjniejsze ofert bezpośrednio z Niemiec. Jak widzisz , nie zadałam sobie tyle trudu, aby skrytykować twój wpis , a żeby pomóc Ci poznając lepiej Twoje oczekiwania i preferencje co do bura.
          • Gość: Elka Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 16:19
            Rumianku, jeszcze niech poda rozmiar miseczek ;)
            Może wtedy uda się konkretniej odpowiedzieć.
            • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 29.06.11, 17:13
              Niech sobie poszuka oferty, która ją zaciekawi, a potem zweryfikuje opinie na temat biura. Nie łatwiej???
              Po tak zadanym pytaniu, nie ma żadnej konkretnej odpowiedzi, od kilkoro forumowiczów powiedziało z kim pojechało i się im udało:) I tyle sam wie co wiedziała przed zadaniem tego pytania:)
              Otrzymała bowiem polecenie
              Frosch Touristik GmbH (FTI) z Niemiec, co ją nie zadowoliło bo wszak chodziło o biura polskie
              kolejna osoba pochwaliła się, ze wylatuje niebawem z Itaką, a ania poprosiła aby po powrocie zdała jej relacje, czyli de facto odpowiedzi nie uzyskała:). Choć nie ma żadnego powodu by sadzić , ze wybrany przez jedną osobę hotel będzie spełniał oczekiwania drugiej, ale najważniejsza jest rekomendacja na forum:). Kolejna rekomendacja okazała się reklamą strony www.taniepodruzowanie.pl:), w końcu ktoś napisał że on zawsze z TUI bo i cenowo i jakościowo oferta TUI ich zadowala. No i na koniec dostaje informacje, ze i z Jet Touristik i z GTi jest ok, ale najfajniej bo aż 3 razy byli jest z z Itaką. No i proszę a ja napiłam, ze sama korzystam z Itaki, oraz, ze z pośród tak wielu turoperatorów polskich należy wybierać lidera na rynku czyli biuro, z którego korzysta najwięcej Polaków i nie jest nim TUI, bo to zajęło 3 miejsce. Liderem od 2 lat jest Itaka. Mimo to uważam, że mając tak bogata ofertę hoteli i destynacji w Turcji oraz biur, które tam mają swoje destynacje warto skorzystać z możliwości jakie daje forum i doprecyzować swoje pytanie. Moje pytania o doprecyzowanie są logiczne i nie są, żadna impertynencją. Wystarczy przejrzeć forum, aby zobaczyć, ze służę radą, diale się doświadczeniami i pomagam. Można liczyć na pomocy i doświadczenie innych forumowiczów i uzyskać odpowiedzi rzeczowe i precyzyjne o ile samemu się zada precyzyjnie pytanie. Pozdrawiam.
              • matt.cobosca Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 30.06.11, 10:18
                Witam, ja byłem na wczasach z Itaki. Z tego co czytałem przed wyjazdem było dużo zastrzeżeń do nich. Ja jedyne co się mogę przyczepić to powrotny samolot opóźniony o 2 godziny. Reszta wszystko tak, jak opisują w katalogu. Hotel Marmaris Resort - 5 gwiazdek i faktycznie tak było. Polecam
                • Gość: Miko Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.11, 11:14
                  Rozsądne kryterium to kierowanie sie wielością touroperatora ale nie w polskiej skali ale europejskiej. Prawdopodobieństwo, ze coś nie zagra w tej sytuacji radykalnie maleje. Zapewne płacisz extra fee za tzw. brand. Ogólnie płacisz mniej - ryzykujesz więcej
                  • annevada Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 30.06.11, 13:13
                    Czytam i czytam... Jedno pytanie, kokretnie - czy ktoś w tym roku był z Wezyrem ???
                    • voyager747 Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 30.06.11, 14:09
                      my byliśmy w zeszłym, ale na Rodos z Wezyrem. A to jakaś różnica w tym, w tamtym ?
                    • Gość: navone Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 09:50
                      Byłam z Wezyrem w Side na przełomie kwietnia i maja.
                      Bez zastrzeżeń, chociaż w tym okresie nie było dyżurów rezydenta w trakcie pobytu. Rezydentka, która nas eskortowała przy przyjeździe udzieliła po drodze wielu praktycznych informacji i pomogła w meldunku.
                      Podróż liniami Enter Air, w cenie kanapka i napoje.
                      Małe opóźnienie samolotu przy powrocie (ok. 1 godziny).
                      Miejsce i hotel wybraliśmy idealnie, ale to wynik poszukiwań w internecie przed wyjazdem warunków dla nas odpowiednich . Co jeszcze chcesz wiedzieć?
                      • annevada Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 01.07.11, 11:28
                        Dziękuję :))
                    • joanna_poz Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 22.07.11, 09:13
                      > Czytam i czytam... Jedno pytanie, kokretnie - czy ktoś w tym roku był z Wezyrem
                      > ???

ja w tym roku byłam w Turcji z Ecco Holidays - zasadniczo bez zastrzeżeń.
                      Za to w poprzednich latach 3 razy jeżdziłam z Wezyrem - 2 razy do Turcji, raz do Egiptu. Jęsli chodzi o Turcję - wszystko perfekcyjnie, w Egipcie przesunięto nam wylot o 9 godzin wczesniej (w dodatku z miedzylądowaniem) więc ciut to zmąciło mi czar wakacji, ale gdyby nie to to również o samym Wezyrze zlego słowa nie powiem.
    • marza71 Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 01.07.11, 11:49
      byłam kilka razy z GtI, jeśli chodzi o Turcję dla mnie to biuro jest ok. Zresztą działają również na rynku niemieckim i holenderskim. Byłam tez z Alfą i Wezyrem, Wezyr miał niezbyt korzystne godziny wylotu i powrotu, proszę tez na to zwrócić uwagę
    • chwilka9 Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie 01.07.11, 12:24
      My jak na razie co roku z innym biurem jedziemy tj. TUI, Itaka, Alfa Star, BEE FREE i właśnie wróciłam z Turcji z Wezyrem. Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów. Rezydenci tylko przywieźli do hotelu, rano jakies spotkanko (czyli zapisy na wycieczki) i odbór z hotelu. O pokoje samemu sie trzeba kłócic jak nie takie. Opóźniony samolot - przeciez to nie zależy od nich.
      Szukamy ciekawej oferty i nie przejmujemy sie z kim. Chociaz miałam do wyboru Wezyra i Sun&Fun za całą rodzinę ok 300 zł. taniej było to wybrałam Wezyra bo "wydał mi sie stabilniejszy
    • Gość: palisander Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.toya.net.pl 02.07.11, 09:38
      Itaka źle traktuje klientów - mimo atrakcyjnych cen warto rozważyć też oferty konkurencji
      Tekst linka
    • Gość: mm Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 09:47
      ze znajomymi!
      ja nie wiem kto takie debile pytania wymyśla - zawsze ktoś będzie mówił że ta firma zła a ta dobra i na odwrót
      • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 02.07.11, 12:55
        :)
        • Gość: mysz Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: 91.218.208.* 21.07.11, 22:01
          co myślicie o Neckermannie
          • Gość: rumianek Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.jjs-isp.pl 22.07.11, 07:29
            drogie biuro, które wcale nie oferuje wyższego standardu usług niż inne.
            Tu masz opinie Necermannie : opinie-turystyczne.pl/opinie_biura_podrozy/ot/szczegoly/27/neckermann_polska_biuro_podrozy
            • Gość: Joanna Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 10:10
              Ja co roku wyjeżdżam z Neckermannem-byłam 2 razy w Tunezji,na Korfu,teraz wróciłam z Fuerteventura-zawsze wracam zadowolona,oferty kupuję z firstminute,myślę że w przyszłym roku znowu wybiorę to biuro.Polecam!
    • Gość: mysz Re: Z kim do TURCJI - pomóżcie IP: 91.218.208.* 22.07.11, 10:22
      wiem że drogie...ale jak porównałam ceny z innymi biurami do tego hotelu to było najtaniej :) nie wychwalam ani nie narzekam powakacjach się dowiem !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka