Dodaj do ulubionych

program o Albanii

09.03.08, 16:11
niedziela 09.03.2008 TVP 2 20:10
W tym odcinku wyprawa do Albanii, w której czekają na podróżnych piękne widoki
i otwarci ludzie. Warto jednak pamiętać, że to kraj, w którym wciąż obowiązuje
krwawe prawo zemsty. Muzyczną gwiazdą wydania będzie jedna z
najpopularniejszych albańskich grup hip-hopowych z Tirany, West Side Family. O
przygodach przeżytych w Albanii opowiedzą aktorzy Anna Nehrebecka i Łukasz
Nowicki, dziennikarze i podróżnicy Michał Fajbusiewicz, Piotr Górecki i Tomasz
Kostrzewski. Gościem specjalnym będzie honorowy konsul Albanii w Polsce
Jarosław Rosohacki.
Obserwuj wątek
    • e_dashur program o Albanii - powtórka 09.03.08, 22:25
      a jeśli ktoś przegapił (tak jak ja) to program ten jest powtarzany
      we wtorek 11 marca o 14.00 smile
      pozdrawiam
    • nertila skoro nie boję się mówić co myślę.. 10.03.08, 08:58
      to powiem :
      Program beznadziejny i żenujący... texty prowadzących mało
      zabawne,wiedza na temat Albanii znikoma,widac że panienka oparła
      swoją wiedzę na jednej ksiązce Kadarego "Krew za krew"
      .. West Side Family to ja w tym programie nie widziałam...podobnie
      jak biegających po Albani mężczyzn wymachujących rewolwerami...
      Ale zobaczcie sami to się przekonacie..
      Dla mnie generalnie było do bani..
      • maddock Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 10.03.08, 11:55
        Zgadzam się. Nie chciałbym oglądać w telewizji albańskiej programu o Polsce, w
        którym wiedza prowadzących opierałaby się na "Misiu" i "Samych swoich". Tak też
        odebrałem pierwszą (porażająco śmieszną) scenę, w której "bohaterowie" wychodzą
        z bunkra, z podniesionymi rękami.

Poza świetną muzyką, ciekawym i chyba najzabawniejszym elementem programu była
        sonda uliczna. Ujawniły się tam ciekawsze osobowości telewizyjne niż prowadzący
        duet.

W konkursie "nie mam pojęcia o Albanii czyli mam dużo do powiedzenia" pierwsze
        miejsce dla Pawlikowskiej, której dziarsko dotrzymywali kroku Skiba i Fajbusiewicz.
      • balkandriver Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 10.03.08, 19:54
        Święte słowa, nertila.
        Dorzucę tylko swoje 3 grosze.
        Powracanie z uporem maniaka (a może pijaka) do wątku rakiji nijak ma się do
        rzeczywistości.
        West Side Family nie przyjechali, może znali scenariusz programu. Jeśli tak, to
        wszystko jasne.
        A stroje , które miał zespół na sobie, wiesz, nertila chyba najlepiej ile mają
        wspólnego z ludowością albańską.
        Mieliśmy być w tym programie, ale nie byliśmy. I całe szczęście.
        Ale mogło być gorzej.
      • arushi Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 12.03.08, 15:04
        Miałem tą wątpliwą przyjemność być w trakcie realizacji programu w studiu i
        zdradzę Wam że było jeszcze bardziej żenująco. Nożyczki dużo poprawiły.
        Z drugiej strony obcięto sporo pana Konsula i Pawlikowskiej nie była taka
        beznadziejna jak wyszła. Skiba tragiczny. A sonda widać że strasznie sztuczna.

Inna sprawa że dobór gości z kosmosu. z Cyklu Albania w 24h.
        Tylko konsul i ewentualnie rowerzysta coś widzieli. No ale Cięcia

Dobrze że był ten filmik. Który coś pokazywał uczciwie.

Ale z rozmów z paroma osobami wynikało że scenariusz był jeszcze gorszy i w
        sumię unikneliśmy tragedii.

• nertila Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 12.03.08, 16:50
          Dokładnie sonda była sztuczna i beznadziejna, a text obrażający
          Albanki był poprostu żałosny..czyżby organizatorzy nie wiedzieli że
          mama zaproszonego Konsula była Albanką? i jak potem śmiać się z
          takiego żartu miał sam Konsul? Skiba to blokers i jego głupawe
          wstawki śmieszyć mogą takich jak on, bo nie należy do ludzi o zbyt
          wysokim IQ..
          • shoqja Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 12.03.08, 17:06
            taka jest formuła programu (że głupkowaty, to głupkowaty).
            W "Pieprzu i wanili" pokazaliby to pewnie inaczej. Tyle. Według mnie
            nie powiedzieli nic, co nie byłoby w jakiejś części prawdą. Chyba,
            że ktoś zna Albanię tylko od tej "słodszej" strony, wtedy może się
            to wydać rażące. Mnie osobiście kilka rzeczy rozbawiło do łez, a
            znam nieco Albanię i szanuję i bardzo lubię Albańczyków jako naród;
            do swojego IQ też nie mam większych zastrzeżeń wink
            • nertila Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 12.03.08, 17:25
              Mnie do łez rozbawił kostium panny spiewającej w programie... co to
              niby było?Japońskie kimono?mistrzyni czerwonego pasa<hahaha>
              • shoqja Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 12.03.08, 17:37
                bluzkę miała ok - tradycyjna kosowska. CO do reszty - pewnie
                chodziło o złagodzenie efektu "folklorystycznego" wink Właściwie to
                bardziej przypominało męski strój ludowy Serbów kosowskich. Mnie
                niestety nie porwała ani muzyka, ani jej głos (fałszowała). Zespół
                nierewelacyjny. Szkoda, że nie zaprosili naszego toruńskiego
                chórku "Bałkany śpiewają" (szkło w kamerach by popękało smile
        • rozafa Re: skoro nie boję się mówić co myślę.. 14.03.08, 21:42
          hej arushi to milo znow Cie widziec, moglbys sie przypadkiem kiedys
          do mnie odezwac? a ja zaluje ze przegapilam nie tyle film co caly
          ten scenariusz bo moze tez moglabym sie wtracicsmile w koncu jako jedna
          z niewielu Polek mieszkalam kilka lat w Albanii
    • aka85 Re: program o Albanii 10.03.08, 15:07
      Mnie też nie za bardzo podobał się ten odcinek, ale czego można wymagać od telewizji komercyjnej...sad Szkoda też, że nie dali za dużo dojść do głosu Panu Konsulowiuncertain

Dla tych, którzy nie widzieli ani niedzielnych "Podróży z żartem", ani powtórki - można oglądać na www.itvp.pl/event/podrozezzartem/

pozdrawiam!!!
      • aka85 Re: program o Albanii 10.03.08, 15:13
        aka85 napisała:

"czego można wymagać od telewizji komercyjnej...sad"

od razu się wytłumaczę, żeby nie spadły na mnie grrrromywink nie chodzi mi tu o oficjalny status TVP, ale o jakość emitowanych programów...hehee booziolekiss
        • bleona Re: program o Albanii 11.03.08, 16:49
          ...ale o co wam chodzi, obejrzalam ten program i mnie się podobał....
          to jest cos w stylu tekstu o albanczykach ktory nertila dodala w jednym z postow - potraficie sie smiac z "samych swoich" czy tez "misia" a nie potraficie się śmiac z albani......
          • nertila o co nam chodzi? 11.03.08, 19:41
            a chociażby o jeden z wielu powodów dla których żarty w tym
            programie były poniżej krytyki, uwaga bede cytować Skibę : "Jak
            Albanka się tak długo patrzy w oczy facetowi to znaczy trzecia
            godzina gratis" jak dla mnie mało zabawne...bez komentarza...
            • llydiaa-82 Re: o co nam chodzi? 11.03.08, 20:11
              tak ogółem program podróże z żartem jest"do bani" zawsze jak na niego trafiłam w
              tv to się tylko wkurzałam bo z niego naprawde człowiek nijak nic się nie może
              dowiedzieć o omawianym kraju a już najgorzej irytujące są komentarze skiby który
              jak dla mnie to bardzo żałosny i żenujący prowadzący ale druga strona medalu
              jest taka że mieli pełne prawo zrobić ten program właśnie tak gdyż jak sama
              nazwa mówi są to podróze z żartem a więc podjęcie tematu z przymróżeniem oka i
              tak też zrobili choć szkoda że prócz żartów mijali się też z prawdą no ale każdy
              ma chyba pilota w domu...wink
              pozdrawiam
              ps.my i tak swoje wiemy te które tam były smile
          • shoqja Re: program o Albanii 12.03.08, 01:10
            przed chwilą go sobie obejrzałam. mnie też się podobał. sonda wśród
            Polaków była niezła. Wszystko było owyolbrzymione, ale o to chyba
            chodzi w programie satyrycznym. Mam tylko jedno, ale: można było dać
            lepszą albańską muzykę.
      • arturbasha u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptare??? 11.03.08, 20:10

cfare programi pa pike kuptimi, ajo torrollakja se cfare ngaterron
        me ate punen e kafes me te ngrejte komet une per vete se kuptoj, kto
        e kane menjen vetem te e ngrejtmja e komeve .ajo tjetra per punen e
        femrave shqiptare , polaket mund te jene te fundit ne europe qe mund
        te vijne ne shqiperi e te gjejne vajza shqiptare, po keto plehra as
        nuk e dine se me ke kufizohet shqiperia , a kemi ne kufi me serbt ?
        po cfare pret nga keto sllave jane dhe keto si puna e serbeve
        • katamarana Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 11.03.08, 23:20
          Ju lutem shkruaj ne polonisht. Faleminderit smile
          • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 00:13
            generalnie chodzi o to, że panu Bashy nie podobał się program wink
            osobiście nie oglądałam, więc się nie wypowiadam. Ale faktycznie
            wiedza o Albanii w Polsce jest znikoma. Sami Albańczycy nieco więcej
            potrafią powiedzieć o Polsce.
            • katamarana Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 11:35
              Tyle to i ja zrozumiałam; zresztą sama nie byłam zachwycona
              programem. Ciekawie byłby poczytać na forum wypowiedzi rdzennych
              Albańczyków. Nie tylko zresztą na temat "Podróży z żartem".
              Arturbasha wypowiadał się już kilkakrotnie, ale niestety tylko po
              albańsku sad To ogranicza krąg jego słuchaczy. A może niech pisze po
              angielsku?
              • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 12:32
                To uczyć się albańskiego, uczyć wink
                Tak na poważnie to to, co napisał arturbasha było trochę obraźliwe
                dla Polaków, nie bardzo chce się to tłumaczyć. Obejrzałam program.
                Myślę, że nie było tam nic, co byłoby nieprawdą. A klimat dowcipów z
                tego programu jest faktycznie porównywalny z dowcipami o
                Albańczykach zamieszczonymi na tym forum. (to Was śmieszyło).
                Zresztą w ogóle nie rozumiem, czemu Polki na tym forum tak bardzo
                się oburzają na ten program; bo Albańczyka to jeszcze potrafię
                zrozumieć wink Taka jest rzeczywistość albańska. Poza tym uważam, że
                dobrze, że cokolwiek mówi się w Polsce o tym Albanii (w końcu). Może
                po tym programie więcej Polaków będzie wiedziało, co znaczy
                słowo "Tirana" ...
        • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 12:40
          A nuk ke vërrejtur se ishte programi satirik? Pohoj se kanë tepruar
          në disa shaka, por kështu e ka ky program (shiko emisione të
          mëparshme për vende të tjera). Unë personalisht kam shumë qejf edhe
          Shqipërinë edhe kombin shqiptar por duhet të pohoj se nuk kanë thënë
          asgjë që nuk do të ishte e vërteta në ndonjë përqindje. Edhe ne
          polakët nuk e dimë të tallemi nga vetvetja (për fat të keq), por
          shiko si për ne polakët tallen p.sh. gjermanët.
          Edhe një gjë - të lutem, mos na krahaso me serbët , ok?
          Çdo të mirë dhe ju uroj më shumë distancë për të metat e veta.
          Me simpati - sh.
          • arturbasha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 20:50
            (shoqja) i am sorry but i didnt try too hurt anyone, i was nervos at
            the time and thats it .have a good time
            • e_dashur Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 12.03.08, 22:21
              thank you for using English smile
              • arturbasha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 13.03.08, 13:13
                maz sie troche chyba zagalopowal w swoim niesmaku patrzac na polska
                interpretacje swego kraju, albanczyk tak to juz ma w swojej krwi najpierw cos
                zrobi a potem pomysli.pozdrawiam wszystkich na forum
                • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 13.03.08, 13:30
                  zdarza się smile my też się chyba nie potrafimy za bardzo śmiać z
                  siebie (jako Polacy).
                  • arturbasha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 13.03.08, 14:02
                    Z moich obserwacji wnioskuje,ze umiejetnosc smiania sie z siebie jest wynikiem
                    akceptacji siebie, brak kompleksow. My Polacy pomalu wyzbywamy sie ich i uczymy
                    sie smiania z siebie natomiast w Albanii jeszcze duzo czasu uplynie zanim
                    mieszkancy-narod pozbedzie sie kompleksow.
                    • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 13:29
                      Zgadza się. W grę wchodzi tu też prawdopodobnie duma narodowa, z
                      której nie da sie wyleczyć wink
                      • aga.berisha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 15:27
                        a czy ten narod ma z czego byc dumny, moj maz wstydzi sie swojego kraju, jego koledzy takze, dlaczego przy zapoznaniu, mowia ze sa wlochami, grekami lub jeszcze kims innym
                        • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 15:54
                          Oczywiście, że ma. Mają przepiękny kraj, z cudowną naturą. Tylko
                          zamiast zająć się swoim krajem i go budować, łatwiej im wyjechać za
                          granicę. Osobiście znam jednak wielu Albańczyków (większość jednak
                          nie mieszkających w Albanii), którzy są dumni ze swojej albańskości
                          i obnoszą się z tym na prawo i lewo.
                          • aga.berisha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 16:01
                            no wlasnie - tylko to maja - piekny kraj z cudowna natura, i co z tego jak turysci nawet nie chca slyszec o tym kraju, tylko wybieraja inne panstwa
                            • nertila Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 16:18
                              Oj niestety ale od jakiś 4-5 lat turystyka w Albanii zaczyna stawać
                              na nogi i turystów z roku na rok jest i będzie coraz więcej...
                              Nie znam żadnego Albańczyka który przedstawiłby mi się jako Włoch
                              czy Grek, znam za to mojego męża który jest dumny ze swojego
                              pochodzenia, histori i narodowości. Nie ma żadnych kompleksów pod
                              tym względemsmile
                              • e_dashur Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 17:27
                                a ja i owszem moje słońce przedstawiło mi się jako Włoch na
                                początku, niezłe z tego zamieszanie było smile
                                • nertila :) 14.03.08, 17:32
                                  a nie zastanowiło Cię dlaczego tak się przedstawiał? TU nie chodzi o
                                  wstydzenie się swojego pochodzenia i bycia Albańczykiem tylko o
                                  jeden prosty fakt : Bo "na Włocha" można wyrwać nie jedną
                                  panienkę wink zwłaszcza Polkę..
                                  • arturbasha Re: :) 14.03.08, 17:39
                                    nie spotkalam jeszcze w moim zyciu bardziej dumnych i odwaznych ludzi jak
                                    Albanczycy, Polacy moga sie w tym temacie bardziej podciagnacsmile
                                  • e_dashur Re: :) 14.03.08, 17:42
                                    zrobił tak nie dlatego że się wstydzi swojej narodowości ani nie
                                    dlatego zeby Polka na niego poleciała(nawet nie wiedział skąd
                                    jestem). Jest po prostu świadomy tego jakie opinnie krąża o
                                    Albańczykach -bał się ze jak sie dowiem skąd jest to ucieknę i nie
                                    bedzie miał nawet szansy ze mną porazmawiać.
                                    • nertila Re: :) 14.03.08, 17:45
                                      To dlaczego nie uciekłaś skoro już wiesz kim jest?smile
                                      • e_dashur Re: :) 14.03.08, 17:49
                                        bo ja nie z tych którzy żyją w zamkniętym świecie stereotypów ja je
                                        zwykle przełamuje smile
                                        • bleona Re: :) 14.03.08, 18:12
                                          hehe mój też sie przedstawił jako włoch, i gdyby mi wtedy powiedział że jest albańczykiem w życiu bym z nim nie byla tylko uciekłabym gdzie pieprz rośnie, jak się dowiedziałam kim jest to minelo juz pół roku jak byliśmy razem, a pozatym poznaliśmy sie w niemczech więc nikt w polsce nie wiedzial kim on jest i do tej pory nikt do końca nie wie, a minęło juz 5 lat naszej znajomości
                                  • bleona nertilaa !!!!!!!!! 14.03.08, 18:18
                                    nie uważasz ze obrażasz teraz polki???????? co to znaczy zwłaszcza Polkę????????? a czy albanki nie lecą na włochów??????

nertila napisała:

> a nie zastanowiło Cię dlaczego tak się przedstawiał? TU nie chodzi o
                                    > wstydzenie się swojego pochodzenia i bycia Albańczykiem tylko o
                                    > jeden prosty fakt : Bo "na Włocha" można wyrwać nie jedną
                                    > panienkę wink zwłaszcza Polkę..
                                    • nertila Re: nertilaa !!!!!!!!! 14.03.08, 18:29
                                      nie uważam smile Napisałam "Zwłaszcza Polkę" ponieważ jeśli poznaje się
                                      Albańczyka we Włoszech to Włoszce Albańczyk nie przedstawi się jako
                                      Włoch bo by go odrazu przejrzała,podobnie Angielce w Angli..to komu
                                      się tak przedstawiają?wink
                                      Nie napisałam też że wyłącznie Polki lecą na Włochów.
                                      • bleona Re: nertilaa !!!!!!!!! 14.03.08, 18:45
                                        sorry tak to zabrzmiało, ale zadałam pytanie czy albanki nie lecą na Włochów, bo wiem ze Wloszce nie wkręcisz takiej rzeczy, a Angielek nie znam, tam jeszcze nie byłam.... wink
                                        a komu moim zdaniem się tak przedstawiają - prawie wszystkim pozostałym dziewczynom bo niemkom również suspicious
                                        • nertila :) 14.03.08, 19:01
                                          Co do Albanek to wiem że znajdą się i takie które wolałby Włocha od
                                          Albańczyka, bo chcą za wszelką cene wyrwać się z domu.Ale nie można
                                          generalizować. Mi się tak nikt ze znanych mi Albańczyków nie
                                          przedstawiał. Gdyby ktoś miał mi kłamać w oczy na dzień dobry
                                          miałabym o nim nienajlepsze zdanie...
                                          • bleona Re: :) 14.03.08, 19:23
                                            czyli nie można mieć najlepszego zdania o albańczykach, bo nie on był pierwszy który w ten sposób mi się przedstawił, potem się okazało że wszyscy Ci chłopcy którzy przedstawiali się że są Włochami, tak naprawdę są albańczykami.......
                                            oj tila czy wiesz ile razy nie przyznawałam się do tego kim jest mój facet? a czy wiesz ile razy nie przyznawałam się do tego że jestem Polką? tak jest za granicą, powinnaś o tym wiedzieć, bo bywasz tam czasem. W niemczech do Polaków nie zawsze się nie przyznaję, bo wstyd mi za ich zachowanie, jak mnie ktoś pyta czy to Polacy - odpowiadam że pewnie pochodza z Rosji, ale widziałam również jak niejednokrotnie albańczycy nie przyznają się do tego kim są, np dlatego żeby wejść do dyskoteki. W niemczech na każdej szanującej się dyskotece albańczycy mają zakaz wejscia - a Polacy NIEEE - pytanie dlaczego??? wink chyba wszyscy wiemy dlaczego wink
                                            • nertila Re: :) 14.03.08, 19:43
                                              Wiesz skoro o Niemczech mowa to pewnie czytałaś sobie w niemieckich
                                              sklepach napisy w toalecie "Polaku nie kradnij" ...
                                              Ani ja ani mój mąż czy nasi znajomi Albańczycy nigdy nie mieliśmy
                                              takiej sytuacji by ktokolwiek z nas nie przyznał się do swojej
                                              narodowości. ani ja nigdy nie zaprzeczałam że jestem Polką ani oni
                                              że są Albańczykami. Jak wogóle mogłabym wyprzeć się Polski?! To co
                                              myślą o nas Niemcy powinnaś mieć głęboko gdzieś a nie udawać kogoś
                                              kim nie jesteś..Nie przyznawałaś się tez kim jest twój facet? wiesz
                                              co w takim wypadku myślą inni : "no to tylko pogratulować faceta
                                              skoro taki wstyd się do niego przyznać", a przecież tak nie jest
                                              skoro z nim jesteś. Kiedy ktoś mnie we Włoszech pyta skąd jestem nie
                                              jąkam się i nie patrzę na buty szapcząc ,że jestem Polką.Ja się
                                              wtedy uśmiecham i odpowiadam z dumą z jakiego kraju pochodzę.
                                              Podobnie mój mąż. Może ja się obracam w jakimś innym Albańskim
                                              towarzystwie niż Ty?Może faktycznie on jest taaaaki wyjątkowy,bo
                                              szanują go Włosi i cenią jego zdanie,jego porady na treningach. Mój
                                              mąż odmówił reprezentowania Włoch,bo nie jest Włochem i nie chce nim
                                              być.Jest Albańczykiem i reprezentować będzie zawsze barwy swojego a
                                              nie innego kraju. Odrzucił pomysł włoskiej nacjonalizacji i jestem
                                              naprawdę z niego dumna, bo wszytko to do czego doszedł zawdzięcza
                                              wyłącznie swojej postawie.
                                              • shoqja Re: :) 14.03.08, 21:07
                                                Gratuluję męża wink Prawdziwy patriota. Nie brakuje dumnych ze swojego
                                                pochodzenia Albańczyków. Dzięki nim przez tyle wieków przetrwała
                                                kultura albańska i ich język (opierając się okupacji rzymskiej,
                                                najazdom słowiańskim czy potem - tureckim). Tylko na plus dla nich,
                                                i faktycznie my Polacy moglibyśmy się od nich co nieco nauczyć.
                                                Szczególnie wtedy, gdy chcąc wypaść za granicą "lepiej", nie
                                                przyznajemy się skąd jesteśmy. (Kto w takim razie ma łamać
                                                stereotypy o Polakach, jeśli nie my sami własnym przykładem???
                                              • bleona Re: :) 14.03.08, 21:15
                                                nigdy nie widzialam takiego napisu o polakach
                                                nie wstydze sie przed niemcami kim jestem, bo oni nas bardziej szanują niż albanczyków, co wiecej nigdy nie spotkalam sie osobiscie z pogardą ze strony niemca!!! nie wypieram się Polski źle mnie zrozumiałaś, w sytuacji kiedy widze jak sie zachowują Polacy, mówię albańczykom że to nie są polacy, żeby nie myśleli o nas jak najgorzej, chcę choć trochę uchronić naszą mniejszość za granicą.
                                                Nie przyznałam się w Polsce kim jest moj facet tylko po to by uniknąć plotek, a jestem osobą rozpoznawalną i nie chcę aby pisały o tym lokalne gazety, bo dobrze wszyscy wiemy co myślą Polacy o Albańćzykach.
                                                najwidoczniej ja się obracałam w złym towarzystwie, bo tylko Twoi znajomi są tak wspaniali i maja wielkie poszanowanie, tylko powiedz mi moja droga dlaczego pary polsko albanskie muszą sie tyle nacierpiec zeby byc razem (wizy) czy to tylko ja obracam sie w takim towarzystwie tych złych albańczyków, jakoś mało jest państw które honorują narodowość albańską, sama przyznaj - ja mam tylko wiadomości z tego forum, bo nigdy nie byłam w sytuacji zalatwiania jakiegokolwiek dokumentu dla albanczyka i podejrzewam ze nie bedę. teraz do polski 20 marca przyjezdza do mnie do Wrocławia dwoch albanczykow i nic nie musiałam dla nich załatwiać, ale szczerze wspolczuje przedzierania się przez biurokrację.
                                                Tak wiec, nie tylko ja mam zle towarzystwo, ale oni są tak rozpoznawani w swiecie i nic z tym nie zrobimy, juz wczesniej tu na forum poruszany byl temat narkotyków, rozbojów i handlowaniu żywym towarem, bo taką właśnie mają opinię albańczycy na świecie. Sama byłam świadkiem jak albańczycy potrafią szybko wplątać sie w bujki, są tacy porywczy...
                                                A wiesz jakie albanki sa wyzwolone za granicą??? moze właśnie dlatego SKiba tak powiedział.

temat rzeka, o każdej narodowości można coś złego powiedzieć - tyle!

• nertila Re: :) 14.03.08, 22:37
                                                  cytat z twojego poprzedniego postu :"czy wiesz ile razy nie
                                                  przyznawałam się do tego kim jest mój facet? a czy wiesz ile razy
                                                  nie przyznawałam się do tego że jestem Polką?" ... no więc ja z tego
                                                  wnioskuje że wstyd Ci że jesteś Polką i dlatego dziwnie piszesz w
                                                  kolejnym poscie "nie wstydzę sie przed niemcami kim jestem" ... może
                                                  już czas spać bo cos się tu plączesz w wypowiedziachwink
                                                • arturbasha Re: :) 15.03.08, 17:03
                                                  i start read u comments and some people here make me laught.tell me 1 albanian
                                                  in the world who is not proud too be albanian? i am soo happy who some people
                                                  here know too mutch about albanian tradits and albanian culture .but some people
                                                  here know 0% about albanian culture and tradits
                                  • flutura Re: :) 15.03.08, 15:56
                                    Dokładnie sie z toba zgodze jak ja byłam pierwszy raz we włoszech to poznałam
                                    mnustwo albanczyków dla mnie byli grekami czechami włochami i wszystkim co im
                                    tylko przyszło do głowy. Wcale sie nie dziwie bo jak tylko przyjechałam to
                                    pierwsze co usłyszałm to trzymaj sie zdala od albanczyków. brak jakiejkolwiek
                                    szanszy zaprezentowania siebie, dobrze ze zaczyna sie to zmieniac.
                                    • nertila Re: :) 15.03.08, 16:03
                                      flutura jak na razie wygrywasz konkurs na założyciela najbardziej
                                      popularnego wątku na tym forumwink Jeszcze tu takiego nie było!
                                      • flutura Re: :) 15.03.08, 17:10
                                        dzięki.
                                        Nie wiedziałam ze odbije sie takim echem, chciałam tylko poinformować.
                                        Dziewczyny pamiętajcie, że Albania nas łączy a nie dzieli i niech tak zostanie.
                                        • nertila Re: :) 15.03.08, 17:10
                                          amen
                              • shoqja Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 20:56
                                Tak jest. Turystyka albańska rozwija się, powoli, bo powoli. Coraz
                                więcej wycieczek do Albanii organizuje kilka polskich biur podróży.
                                Zainteresowanie Albanią jest coraz większe i oby tak dalej, bo mają
                                co pokazać! Wybrzeże albańskie (szczególnie na południu kraju) nie
                                ustępuje w prawie niczym plażom Grecji (patrz np: Saranda).Trzeba
                                tylko przekonywać ludzi, że Albania to nie koniec świata, ani żadna
                                Afryka, gdzie chodzą wielbłądy itd. wink
                          • flutura Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 15.03.08, 15:49
                            Ja wam dziewczyny powiem jak mi powiedział moj. cytuje " ja nie jestem dumny z
                            mojego kraju z tego jak to wszystko tam wyglada. Ja jestem dumny z tego ze
                            jestem Albanczykiem. ja nie nosze karju jako ziemi w sercu ja nosze w sercu
                            albanskość."
            • deshmoret Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 14.03.08, 21:06
              arturbasha

Moze i nie chciales nikogo obrazic ale twoj tekts w sposob
              jednoznaczny wyrazil co myslisz o Polakach. Uwazasz, ze jestesmy
              glupi bo nie wiemy czy Albania graniczy z Sebia, ze jestesmy
              slowianami jak Sebowie to wynika z tego ze to my mordowalismy
              Kosowarow..... ? To ty jestes glupi, ze tak sadzisz. Myslisz, ze
              zaden polski facet nie ma szansy z albanska dziewczyna ... a
              ogladales chociaz program ?? Bylo malzenstwo Valbona i Wojtek, znasz
              Ine z forum i wiele innych. Widzisz jestes w bledzie ... a twoj
              komentarz byl zalosny.
              • arturbasha Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 15.03.08, 09:20
                deshmoret /////what ever u say it dosent make any sense too me,who
                are u too judge my opinion???
              • kris.79 Re: u bone ne polaket me qesh me trditat shqiptar 15.03.08, 10:09
                przeciez sprostowal juz swoja wypowiedz i powiedzial ze nie chcial
                tym nikogo skrzywdzic. to samo powiedziala jego zona, ze sie
                zagalopowal, kazdemu sie zdarza w nerwach...wiec po co to znowu
                rozgrzebywac ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka