Dodaj do ulubionych

Marmaris i hotel Semara-kilka pytan

IP: *.access.telenet.be 15.07.11, 23:55
Szukalam w archiwum tematow,ale za wiele info nie znalazlam i dlatego pozwalam sobie na otworzenie nowego tematu.
Kilka pytan:
1/czy ktos z was byl lub moze cos napisac (opinie) o hotelu SEMARA (Halici holiday village) najlepiej opinie z tego roku, gdyz wiem,ze do zeszlego sezonu przez kilka ostatnich z powodu zlego zarzadzania zle tam bylo. Podobno nowy (od tego sezonu) dyrektor i personel bardzo staraja sie i jest oki
2/poszukuje info ogolne o Marmaris. Podobno dolmusze staja blisko tego hotelu,ale dokad jezdza? Czy tylko do Marmaris i w druga strone do Icmeler czy gdzies dalej?
3/A moze ktos z was samodzielnie organizowal sobie wycieczke np do Efezu lub w inne miejsce i dojezdzal autobusami z Otogar
4/czy korzystaliscie z ofert polskich biur na miejscu czy z ulicznych? Jakie sa ceny wycieczek? Czy jak jest 2 doroslych+2 dzieci to sa jakies znizki na wycieczki?
5/A moze ktos jezdzil wypozyczonym samochodem? Choc wielokrotnie pozyczalam samochod na wakacjach to tym razem moj maz ma obawy (nasluchal sie programow typu reed mijn vakantie-ratuj moje wakacje),ze bede musiala doplacac ogromne pieniadze, bo ktos celowo moze porysowac samochod. Czy to moga byc sluszne obawy?
6/Co robic wieczorami w Marmaris (podobno hotel nie ma programu rozrywkowego) i do ktorej godziny jezdza wieczorem dolmusze?

ps. Poraz pierwszy spotykam sie z taka sytuacja,ze w Belgii do 24/7 nie ma zadnych wolnych miejsc na wyjazdy (zadne,nie tylko promocyjne)bo choc miejsca w hotelach sa to brakuje miejsc w samolotach przez co ceny sa jak z kosmosu (za 3-4* tygodniowy pobyt za 2+ 2dzieci all in ceny sa od 3700€, czy w PL tez jest taka sytuacja?
Obserwuj wątek
    • Gość: asik.p Re: Marmaris i hotel Semara-kilka pytan IP: 94.75.114.* 27.07.11, 21:01
      witam, mnie również interesują opinie o tym hotelu, wylatuję 1.08.11r
      • anbxl Re: Marmaris i hotel Semara-kilka pytan 28.07.11, 21:55
        Ja wlasnie wrocilam stamtad.Poznalam fajnych Polakow z Wroclawia,ktorzy byli z Alfa Star w pokojach -domkach 2 osobowych i byli zadowoleni. Wy wylatujacy z PL placicie duzo mniej, bo i macie blizej. Ja zaplacilam sporo kasy i to nie bylo warte tego hotelu. Bylam w bloku przed wejscieml do hotelu w tzw pokoju rodzinnym. Przyjechalismy do hotelu o 22.20h, rezydentka zapewniala nas ze dostaniemy kolacje, bo doba hotelowa zaczela sie o 12h. Nie tylko nie bylo jedzenia,ale nawet picia, choc normalnie w all in jest do 23h. Na miejscu okazalo sie,ze nasz pokoj 4 os nie jest gotowy. Po 15 min dali nam pokoj -totalny syf i kurz,w jednym pokoju lozko 2 os, w drugim 2 tapczany,w tym jeden wogole bez poscieli (pozniej dowiedzialam sie,ze go doniesli,rozwalony, dlugosci 160 cm,corka ma 172 cm), brud, airco tylko w jednym pokoju i nie dzialalo,naprawili po 3 dniach po reklamacjach,w drugim pokoju wcale nie bylo airco,a wiec ze to byl pokoj na samej gorze bylo w nim 52°.Pierwsza noc-nieprzespana,za to rano super widok z tarasu i w dzien mozna bylo dostrzec wiele innych uszkodzen w pokoju. Jedzenie-monotonne, praktycznie ciagle w tym samym tonie,a to co nie zjedzone na kolacje to podaja na sniadanie np frytki na zimno w sosie. Raz na 2 dni byl wiekszy wybor na sniadanie,sporo jarzyn ,2 rodzaje sera,1 rodzaj kielbasy,napoje-z pudru niedobre, drinki-oki choc te gratisowe nie za duzy wybor,raz pol godziny byl wieczor turecki (tance i pare stoisk, basen -bylam tylko raz, sporo ludzi,ktorzy,najczesciej Anglicy maja zero kuoltury-rozwalone pelne popielniczki, puste kubki po napojach, talerze z niedojedzonymi ciastami,ciasta,patiserie-PYCHA, personel-super sympatyczny, na stolowce -stazysci-kelnerzy (15 letni chlopcy, pracuja od 6.30 do 22.30h), sympatyczne pokojowki (moja miala 67 lat), sympatyczny personel na recepcji. Niestety ten resort (HALICI) nie jest w najlepszym stanie,bo poprzedni wlasciciel doprowadzil do ruiny. Obecny stara sie to zmienic,ale potrzebuje na to czasu,ale i na miejscu cena jest atrakcyjna-al in 10€/ osobo doba, hhhmmmmmmmmm ja placilam 16 razy wiecej i dlatego juz na miejscu to zglosilam rezydentowi,on przyznal racje, bo wie jak tam jest. Interent mial byc gratis,a kosztuje 1h-6€.Ale w hotelu to tylko nocujesz, w dzien polecam wycieczki z biura DONATELLA (namiary znalazlam tutaj na tym forum i Esen-wlasciciel jest super sympa, polecam Dalyan www.youtube.com/watch?v=lhflAFbPUBI i jeep safari www.youtube.com/watch?v=mwq910Be_Gs , w czwartek wielki rynek -bazar i zakupy w halach na przeciwko pomnika Ataturka. Bedzie oki, bo Polacy (najczesciej pary z pokoi w domkach ) byli zadowoleni. Jak masz pytania to pisz na maila gazetowego (specjalnie zalogowalam sie) tylko jestem dostepna do soboty (pozniej nastepne wakacje)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka