Dodaj do ulubionych

kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa ?

08.06.14, 16:44
Witam,

Czy ktoś leci w lipcu do hotelu Onyria Claros w Ozdere?

Obserwuj wątek
    • Gość: MASK Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.sejm.gov.pl 01.07.14, 13:29
      Lece z rodzina 8 lipca
      • Gość: Wojtek Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 00:04
        Lecimy 29.07 z bliźniaczkami w wieku 5 lat w WWAW
    • Gość: luea Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.centertel.pl 24.07.14, 23:10
      Jest moze ktos kto leci we wrzesniu 2014 do tego hotelu ?
      • tynia71 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.07.14, 21:50
        Lecimy z 4 latkiem 9 września, powracających bardzo proszę o relacje
        • luea Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.07.14, 22:11
          Ja tez 9 wrzesnia z Warszawy z 2 latkiem. Rowniez czekam na najswiezsze opinie.
      • Gość: Ilcia Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.beskidmedia.pl 24.08.14, 00:19
        Ja lecę do tego hotelu z rodziną. 09.09.-16.09
        • luea Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 24.08.14, 13:08
          A skad wylot ? Troche sie boje po opiniach jak tam naprawde jest.
          • Gość: ilcia Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.beskidmedia.pl 25.08.14, 15:03
            My mamy lot z Katowic. Dzieciaki mam w wieku 6 dziewczynka a chłopak lat 10. Też się trochę obawiam czytając te wszystkie opinie. Ale prawda jest taka, że nie dogodzi się wszystkim.

• tynia71 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 26.08.14, 18:52
              Dokładnie, ostatnie opinie są bardzo niepokojące i niestety jest ich dużo więcej niż tych pozytywnych
              • Gość: ilcia Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.beskidmedia.pl 26.08.14, 19:51
                Trzeba myśleć pozytywnie, tym bardziej ,że lecimy poza okresem wakacyjnym.
                • luea Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 26.08.14, 22:24
                  Mam nadzieję, że pogoda dopisze ;) Nie jestem zbyt wymagajaca więc może jednak nie będzie aż tak zle. Poprostu biore na stolowke/restauracje paczke mokrych chusteczek i przecieram stol nie czekajac az obsluga łaskawie to zrobi. Bedzie dobrze, w koncu to wakacje ;) :)
                  • Gość: ilcia Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.beskidmedia.pl 27.08.14, 01:17
                    I super! A co do pogody ciągle sprawdzam, chociaż zmienia się z dnia na dzień. Wiec trzeba jeszcze poczekać, aż będzie trochę bliżej wylotu.
                    • piela12 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 27.08.14, 20:03
                      Byłam w tym hotelu na przełomie lipca i sierpnia w ubiegłym roku i z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Również poznani na miejscu Polacy nie narzekali. Mieliśmy pokój w budynku głównym z widokiem na ogród - taki jak wykupiliśmy, w pokoju były jednorazowe kapcie, a do lodówki codziennie dodawana 1,5 litrowa woda mineralna, a raz na tydzień napoje typu cola i fanta,więc nie rozumiem komu brakowało wody butelkowanej, zresztą takowa była dostępna w lobby barze, również piwo w butelce na wynos. Znajomi mieli pokój w najbliższej willi od hotelu z widokiem na ogród - taki pokój wykupili i również byli super zadowoleni, bez zarzutu, pokoje duże i czyste. Poleciliśmy ten hotel znajomym, którzy wrócili dwa tygodnie temu - wykupili pokój w bungualach z widokiem na morze i taki dostali - w pierwszej linii brzegowej, tuż przy zejściu na plażę dla dorosłych, również byli bardzo zadowoleni. Teren hotelu to naprawdę olbrzymi kompleks z mnóstwem atrakcji dla dzieci, dodatkowo jeśli w sezonie nie było walk o leżaki, to nie sądzę, żeby we wrześniu był z tym problem. Opinie negatywne biorą się stąd, że w większości tyko malkontenci rozpisują swoje żale na forach, a ci zadowoleni polecają hotel wśród znajomych. Oczywiście znalazłyby się minusy, ale po co sobie psuć wypoczynek i szukać dziury w całym, typu stwierdzenie, że "piasek jest za gorący i nie można chodzić po plaży bez klapek" (cyt. niezadowolonej pani) - polecam Bałtyk i "oliwki są za małe, a pani chciała jeść takie jak jadła w Grecji, albo takie jakie może kupić w Lidlu" - polecam schabowego w Rowach, albo najlepiej zostać w domu, samemu sobie sprzątać i gotować, wtedy nie będzie na co narzekać.
                      • Gość: Aneta Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.14, 21:28
                        Ja wróciłam tydzień temu i nie polecam, niestety.
                        Nie jestem czepialska staram się ocenić obiektywnie ten hotel i wychodzi mi znacznie więcej minusów niż plusów. Była to moja czwarta wizyta w Turcji i niestety najmniej udana. Mogę ocenić ten hotel jedynie na 3 ***. Mimo ciekawej infrastruktury, leniwa obsługa jest bolączką tego obiektu.
                        - hotel ładnie położony, wspaniałe widoki, szczególnie z lobby
                        - wifi tylko w lobby - w pokoju już brak zasięgu
                        - po za hotelem nie ma nic, wszędzie trzeba jeździć taxi, najbliżej do Ozdere 12 Euro w dwie strony. Tam tylko skromne zakupy, do Efezu taxi 60 Euro, a do Kusadasi 70 Euro.
                        - fajna infrastruktura - baseny szczególnie kompleks "statek" dla dzieci.
                        - wieczorne animacje dla dzieci ok, fajne opiekunki z Polski.
                        - animacje dla dorosłych także niezłe
                        - restauracje a'la carte powiedzmy że są, ale dostanie się do choćby jednej z oferowanych restauracji graniczy z cudem, podczas tygodniowego pobytu poszłam na trzeci dzień rano i nie było już możliwości rezerwacji do żadnej z restauracji
                        - Pani rezydent kiepska, infantylna i nieuprzejma, zainteresowana tylko sprzedażą wycieczek.
                        - ogólnie panujący bród w całym hotelu - w restauracji, przy plaży oraz przy basenach, brudne leżaki, pełne popielniczki ( zapewne z poprzedniego dnia), nam trafił się pokój w ogóle nie posprzątany, z brudną toaletą i brudnymi ręcznikami, dopiero po interwencji w recepcji ktoś przyszedł i ogarnął,bo trudno "pięciominutowe ogarnięcie" nazwać porządkiem,
                        - w restauracji głównej totalny bałagan, kelnerzy bardzo leniwi, mało uprzejmi, dania nie opisane, a w sałatkach zdarzają się muchy, brr. Proszę uważać na podłogę podczas śniadań, w miejscu gdzie pani smaży naleśniki, gdyż jest tam rozlany olej i jest ślisko. Potworne kolejki po wszystko, nawet do frytek, jedzenie: mało urozmaicone, brak obrusów w restauracji, brudne stoły i krzesła.
                        - brudne filiżanki do kawy, brudne stoliki w restauracji, brak obrusów, jedynie stare wytarte podkładki
                        - w ubikacjach przy restauracji oderwana tapeta, grzyb.
                        - wieczorami w barach i lobby często brakowało czystych szklanek,
                        - przy basenie bałagan, stoliki ciągle brudne. Pety przez tydzień nie powyciągane z "śmietników" przy parasolkach. Kelnerzy mają w zwyczaju wylewać resztki napojów, piwa między leżaki przy basenie.
                        - ręczniki na leżaki plażowe proponuje wziąć swoje. Te hotelowe zniszczone, podarte i poplamione niedoprane, jednym słowem obrzydliwe. Do tego strasznie niemiła pani, która ręczniki wymienia. Po zapachu określa czy dziś ręcznik wymieni czy nie;)
                        - Przy dużych zjeżdżalniach pontonowych jedna z ratowniczek ciągle z papierosem - masakra, częste kolejki (nawet 20-minutowe) żeby zjechać z dzieckiem pontonem
                        - schody prowadzące na zjeżdżalnie w strasznym stanie.

Może gdyby nie był to hotel pięciogwiazdkowy nie raziłaby skala fatalnej obsługi i dramatyczny poziom czystości w obiekcie. Ja niestety, nie polecam hotelu. Powyżej przedstawione fakty są rzeczywistym odzwierciedleniem stanu faktycznego panującego w hotelu.
                  • Gość: moni-la Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa IP: 185.48.168.* 27.08.14, 23:53
                    Lecieć na wakacje do hotelu 5* i czyścić sobie stól przed posiłkiem,to jakaś paranoja.
                    Ja byłam w Turgutreis w Hotelu 5* ale był tam dosłownie luksus a czysto jak w pudełku zapałek.
                    Olbrzymia laża o której mona marzyć z białym piaskiem z cudownie wygodnymi leżakami,wszystko nowiutkie a hotel oddany w tym roku w Kwietniu.
                    • luea Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.08.14, 14:57
                      Może i to paranoja ale teraz już nic nie zrobię - kupione zapłacone więc nie mam wyboru. Staram się dlatego nie robić sobie z tego powodu ciśnienia. Zresztą każde 5 gwiazdek jak widac jest inne i nie ma co porównywać. Mam nadzieję, że te opinie naprawdę piszą sami pedanci i ludzie nastawieni, że muszą mieć wszystko cacy i podane na tacy bo zapłacili z 4 tyś.
                      • tynia71 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.08.14, 19:33
                        Dziękujemy za pocieszające opinie, też mam nadzieję że wakacje będą udane.
                        Uważam,że szkoda wakacji na stres, również zabiorę chusteczki :-)
                        Do zobaczenia na miejscu
                        • piela12 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.08.14, 20:27
                          Opinie nie są pocieszające, są to rzeczywiste odczucia mojej rodziny i znajomych, a zapewniam, że od 8 lat co najmniej raz w roku wyjezdzamy na wczasy na różne kierunki "nie arabskie". Nie ma co porównywać obsługi w hotelach arabskich, a np. kanaryjskich. Znajomi w tym roku byli bardzo zadowoleni ze sprzątania w ich bungualowie - pani jak się spóźniła, bardzo przepraszała i prosiła żeby nie donieść na nią w recepcji (a miała bardzo dużo do posprzątania w poprzednim domku po wymeldowanych Belgach). Cena z hotel również ma znaczenie, narzekającym proponuję np.Palomę Pashe, nieopodal Onyrii, tylko cena nie ta..., no i dzieci byłyby zdecydowanie mniej szczęśliwe. Co do nierealnych rezerwacji do restauracji a la carte, to w ubiegłym roku wystarczyło przyjść 10 min. przed rozpoczęciem zapisów, tj. o 8.50, a było się pierwszym w kolejce, a ręczniki o każdej porze wymieniał przesympatyczny pan. I jeszcze jedno: my w paszport nie włożyliśmy nic, mieliśmy pokój w budynku głównym i wszystko było ok., znajomi włożyli 20 euro i dostali super pokój blisko budynku głównego w bungualowie, w tym roku znajomi mieli wykupiony pokój w bungualach z widokiem na morze i takowy dostali w pierwszym rzędzie na 1 pietrze, również nie dając ani grosza.
                          • tynia71 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 28.08.14, 20:44
                            Mam pytanie, czy korzystaliście z wycieczek fakultatywnych
                            Jeżeli tak to co Pani poleca
                            • piela12 Re: kto leci do hotelu Onyria Claros Beach & Spa 29.08.14, 18:19
                              Byliśmy z TUI w Pammukale, bardzo udana wycieczka, przy czym zrezygnowaliśmy z kąpieli w basenie Kleopatry, a skupiliśmy się na tarasach i w Efezie w niedzielę wraz z domkiem Maryji (wyjazd ok 9.15 powrót okolice obiadu). Sami, tzn wraz z poznanymi znajomymi byliśmy dolmuszem w Kusadasi, - polecam w piątek, kiedy jest targ warzywny. Do Ozedre nie warto jechać, typowa turystyczna miejscowość, nic tam nie ma oprócz drogich sklepików.
                              • tynia71 Wycieczki 29.08.14, 22:02
                                Bardzo dziękuję za odpowiedź. W Pamukkale byliśmy w zeszłym roku i podobnie jak Państwo też zrezygnowaliśmy z basenu :-). Czy dolmusze odjeżdżają z okolic hotelu?
                                • piela12 Re: Wycieczki 30.08.14, 16:20
                                  Jak najbardziej spod hotelu - trzeba wypatrywać na tabliczkę dokąd jadą i zamachać, żeby się zatrzymały. W Kusadasi do hotelu odjeżdżają z tego samego punktu co nas wysadzili - przystanku końcowego przy targu.
    • tynia71 Opinie wracających z Onyria Claros Beach & Spa 30.07.14, 08:05
      Bardzo proszę o wasze zdanie...
      • Gość: Agnieszka Re: Opinie wracających z Onyria Claros Beach & Sp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.14, 09:03
        Byłam w Onyria Claros w czerwcu i ... ogromne rozczarowanie. Były to moje trzecie wakacje poza granicami kraju, drugie w Turcji i niestety najgorsze jak do tej pory.
        Hotel to porażka... ci, którzy mieli pokój w głównym budynku narzekać raczej nie mogli, ale ci którzy mieli pokój w "villach", zwłaszcza w skrajnym rzędzie po prawej stronie (najniższe numery 2400-3300) to już naprawdę porażka, gdyż wychodziły na szklarnię i plac budowy hotelu obok!!!!!!! hałas od godz. 7-22...kilku osobom udało zmienić pokoje za co dopłacili po 105 Euro (na budynek główny), ale nie wszyscy mieli taką możliwość, bo już lepszych pokoi zabrakło... Niespotykaną dla mnie do tej pory rzeczą był brak wody mineralnej... w całym hotelu była tylko jedna lodówka z wodą (przy głównej plaży), która zwykle świeciła pustami, a było jeszcze przed sezonem...barmani w większości nie znający angielskiego i mieszali "koktajle" według własnego uznania, raz lepsze raz gorsze, jeśli tylko mieli je do czego nalać... przy głownej plaży tylko piwo lali w kubeczki plastikowe (ok. 200 ml) , a całą reszte w papierowe kubeczki kawowe (ok. 100 ml), a pod koniec to nawet piwo lali w te małe... zdarzyło mi się nie dostać drinka poł godz., przed zamknięciem baru przy basenie, bo nie miał kubka!!!! następnego dnia cały dzień chodzilam po drinki z jednym i tym samym kubeczkiem platikowym, bo taki udało mi się zdobyć... teoretycznie wymiana reczników plażowych raz dziennie - faktycznie cały tydzień ten sam ręcznik, bo ich po prostu nie było... nowym gościom zdarzało się stać w kolejce nawet godzinię, bo nie wiadomo jakie były godz. otwarcia punktu wymiany reczników...
        O jedzeniu i bałaganie w restauracji nawet nie warto wspominać - ogólny chaos i nikt nawet nie starał się go opanować...Jedzenie bardziej dla tych, którzy wolą dania wegetariańskie, oczywiście mięso było, ale mój mąż twierdził, że nie miał co jeść. No i fatalna czystość w restauracji głównej. Stoły były czyste tylko dla pierwszych gości, potem już tylko czasem przecierane, mnóstwo niedomytych filiżanek, szklanki ze śladami szminek, okropność! Szczytem wszystkiego była kolejka do ciepłych posiłków ok.10 metrów (a było to przed szczytem sezonu).
        Pokoje sprzątane naprawdę po łepkach, bo muchy które zabiłam i leżały w kąciku pokoju, leżały tam do końca naszego pobytu przez bite trzy dni, weźcie klapki do chodzenia po pokoju, boso nie da rady, podłoga się lepi. Ogólnie były to bardzo nerwowe wakacje i naprawdę hotel nie zasługuje na tak dobre oceny, które też braliśmy pod uwagę wybierając hotel, na pewno nie jest to hotel w standardzie 5 gwiazdkowym, ja przyznaję mu jedynie w porywie 3...
        Osobom, które mają już zarezerwowany wyjazd moja opinia już nie pomoże, ale może będzie ostrzeżeniem dla innych. Na pocieszenie dodam, że zaletą hotelu jest położenie i piękne widoki, które jednak nie rekompensują niedociągnięć, brudu i tragicznej obsługi w tym hotelu.
        Ja ZDECYDOWANIE NIE POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka