9krystian9 24.03.09, 18:35 Mam z żoną wykupione wczasy do Bułgari / Słoneczny Brzeg - hotel Fiesta Beach wylot z Katowic 26.06.2009 i miło byłoby poznać kogoś w Polsce, zawsze to raźniej . Może ktoś leci w tym samym terminie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaporzeczka2602 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 14.04.09, 11:57 Ja wlasnie wykupiłam od 12 sierpnia wiec sie nie spotkamy ale bede wdzieczna za opinie po powrocie :) z jakiego biura lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Girnek Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 18:41 Ja też się chce wybrac do tego hotelu, jak tam jest ogólenie? Nie za daleko do wszystkiego? Jak z plaza przy hotelu, szeroka czy waska? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 14.04.09, 18:43 Gość portalu: Girnek napisał(a): > Ja też się chce wybrac do tego hotelu, jak tam jest ogólenie? Nie za daleko do > wszystkiego? Jak z plaza przy hotelu, szeroka czy waska? a z jakiego biura chcesz jechac? ja planowałam alfa star ale juz nie maja w tym terminie :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 9krystian9 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:03 Wita serdecznie dowiedziałem się że Hotel naprawdę piękny jest całkiem dobrze położony pokoje ładnie,duże.Smaczne i urozmaicone posiłki w dużej restauracji hotelowej Największym plusem jest położenie - bezpośrednio przy szerokiej plaży, obok długiej promenady na której będzie można znaleźć niemal wszystko: restauracje, bary, salony tatuażu czy sklepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 18.04.09, 06:05 9krystian9 a mógłbys podać jakieś namiary na siebie? Wy jedziecie pierwsi więc chętnie skorzystalibyśmy z waszego doświadczenia :) z jakiego biura jedziecie? i jakie wykupiliście wyrzywienie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: 193.219.126.* 18.04.09, 08:46 Tak,tak,tak,promenada w SB super,SB super,pod warunkiem ze ktoś lubi "plastikowy kurort",hotel na hotelu,na promenadzie pełno ludzi, szum i hałas gwarantowany prawie do rana,no i oczywiście jak przystało na kurort ceny kosmiczne,jak tam bedziecie proponuje zrobic sobie wycieczke do Obzoru czy Śv.Vlas,kursują autobusy bilet bodaj 1 lub 2 levy,i nie szukajcie gdzie kupic bilet,poprostu wsiacci i zajmijcie miejsce siedzace lub co bardziej prawdopodobne stojące,pani lub pan z biletami sami was znajdą nie musicie sie do nich przepychać,te miasteczka mają jeszcze "klimat" a i ceny znacznie przystępniejsze,bedac w SB i robiąc jakies zakupy takze oddalajcie sie od promenady ,ceny mniejsze nawet o 50%,ale Bułgaria super życze wam milego pobytu bo pogoda i ciepla woda to jest gwarantowane Odpowiedz Link Zgłoś
9krystian9 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 18.04.09, 19:11 Odpowiedź dla czarnaporzeczka2602 my jedziemy z biura ITAKĄ Wyżywienie mamy 2 posiłki i warto dopłacić w biurze podróży pokój z widokiem na morze .... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 18.04.09, 19:52 Ja mam wykupione z alfa star tez 2 posiłki, wykupiłam 3 ostatnie miejsca i czekamy na odpowiedz z hotelu czy da sie zarezerwować coś z widokiem na morze. A czy orientujesz się czy do śniadań lub obiadokolacji są również napoje? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaporzeczka2602 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 18.04.09, 19:57 tak z ciekawości, dużo wynosi ta dopłata za pokój z widokiem na morze? Odpowiedz Link Zgłoś
9krystian9 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 18.04.09, 20:58 Dopłata za widok na morze 200 zł od osoby,napoje do obiadokolacji płatne .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia1718 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.09, 15:40 Witam. My też zarezerwowaliśmy wczasy w fiesta beach od 24 lipca, więc po powrocie prosimy o jakieś wskazówki i przydatne inforamcje. A jeśli ktoś w tym terminie też się wybiera z Itaką tam to proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 10:37 jakimi liniami lecicie?bo ja centralwings z itaka a przeciez tych linni juz nie ma bo upadly? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Karol i Ania Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 14.06.09, 14:05 Tez lecimy w terminie ale z Poznania. Pozdrawiamy. Karol(30)Ania(24)Adas(3) Odpowiedz Link Zgłoś
9krystian9 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 14.06.09, 23:02 Witam z jakiego biura jedziecie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania i karol Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 15.06.09, 01:03 Itaka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania i karol Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 15.06.09, 01:24 Itaka termin 26.06.2009 do 10.07 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania i karol Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 15.06.09, 01:16 Witamy Napewno sie spotkamy! prosze o kontakt na forum nasz mozna rozponac bardzo latwo! Z nami leci nasz synek 3,5r ,,Adaś'' wesoły blondynek! Pozdrwiamy Odpowiedz Link Zgłoś
9krystian9 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 15.06.09, 18:46 Witam Anię i Karola Ja lecę z żoną na pewno spotkamy się na miejscu lecimy z Katowic o godz 12:40. Pozdrawiam Ewa i Krystian Odpowiedz Link Zgłoś
elwiraalfa Ania i Karol 15.06.09, 22:55 Też witam, my właśnie dziś wykupiliśmy lasta na wyjazd od 19 czerwca do 3 lipca z Itaki, więc spotkamy się:) też jedziemy z wesołym maluchem, nasz ma prawie 2 i pół roku, ale wygląda na dużo więcej;) no i jak wy dojedziecie to my już "czekoladki" będziemy:) pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turystka wakacje 09 IP: *.icpnet.pl 23.06.09, 13:02 Czy 26.06.09r. jedzie ktoś do hotelu Fiesta Beach z 11 - 15 letnim dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gocha-Ad Re: wakacje 09 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 10:41 Hejka! My lecimy 29.07 z Alfa Star. Mamy 10l córkę i tak się składa, że chcielibyśmy żeby miała się z kim bawić. Myślę, że się spotkamy, tylko musimy umówić się na jakiś znak rozpoznawczy. Pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fasolka Re: wakacje 09 IP: *.multimo.pl 17.07.09, 23:27 Turystyce chyba chodziło o czerwiec/ Odpowiedz Link Zgłoś
martamale Re: wakacje 09 27.07.09, 12:31 Lecimy do Fiesty pojutrze z synem 11 lat. Lecimy z WarszawyCzy wiecie coś więcej na temat hotelu - na forach pojawiły się ostatnio bardzo złe opinie... Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 23.06.09, 19:36 Wylatuję z synem z Poznania 22 lipca.W SB będę już 6 raz( ach te ciepłe morze i zimna Zagorka).Mam nadzieję,że i ten wyjazd będzie ok.Szkoda tylko,że Euro tyle kosztuje...Ale ceny i tak są mniejsze jak np. w Poznaniu.Już nie mogę doczekać się wylotu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:00 a mozesz cos powiedziec o sb?jest duze?duzo restauracji czy jest co robic?i cos wiesz o hotelu fiesta beach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 24.06.09, 19:41 SB to bardzo rozrywkowy kurort.Same hotele( dość wysoki standard-większość nowych),restauracje,bary i dyskoteki.Więc jeżeli ktoś szuka spokoju,może się rozczarować.Do SB przyjeżdża mnóstwo młodzieży gdyż imprezy są super.Kilka lat temu turyści przyjeżdżali na(hm hm)dobre i tanie picie.W tamtym roku już nie było tak tanio ale i turyści reprezentowali sobą wyższą kulturę.Restauracji w SB jest full,zróżnicowane cenowo(stara zasada im bliżej promenady tym drożej),ale myślę,ze warto odżałować trochę kasy i posiedzieć w barach zwłaszcza na deptaku(wystroje knajp fantastyczne).Na pewno takich restauracji i barów,rozrywek dla dorosłych i dzieci nie ma w wielu dużych miastach.SB to miasto dla turystów którzy lubią rozrywkę . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 28.06.09, 15:06 Ja również wybieram się do tego hotelu, ale dopiero 17 lipca. Czy ktoś może wyrazić swoją opinie na jego temat. Jestem trochę zaniepokojona,bo znalazłam kilka negatywnych zdań o pokojach, wyżywieniu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lukasz2406 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.eeft.com 30.06.09, 11:40 My lecimy 15.07 z dwiema coreczkami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukasz2406 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.eeft.com 01.07.09, 10:21 My tez lecimy - z coreczkami 15 lipca z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sylwia i ela Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 01.07.09, 17:35 My również lecimy do fiesta beach tylko, że 7 sierpnia z Katowic:) Z tego co wiemy to nasza znajoma która tam była w zeszłym roku była bardzo zadowolona i nie mogła się nachwalić. Hotel spełniał wszystkie standardy, obsługa również. Gorąco poleca:) Odpowiedz Link Zgłoś
wacek77 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 04.07.09, 10:37 > Ja również wybieram się do tego hotelu, ale dopiero 17 lipca. Czy ktoś może > wyrazić swoją opinie na jego temat. Jestem trochę zaniepokojona,bo znalazłam > kilka negatywnych zdań o pokojach, wyżywieniu itd. Właśnie wróciłem z SB z hotelu Fiesta. I tak: największym plusem Fiesty jest położenie - hotel jest położony na północnym skraju deptaku, między dużymi i luksusowymi hotelami Majestic i Helena Park, przez co wygląda jak bardzo ubogi krewny. Centrum jest oddalone o około 2 kilometry, ale idąc promenadą nawet się nie czuje tej odległości. Mieliśmy pokój z widokiem bocznym na morze. Tak po prawdzie więcej było widać Helna Park, niż wody, ale dobre i to. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, klima działała bez zarzutu. Jedzenie raczej mierne. Śniadania to standard angielski, czyli jajka, bekon i obowiązkowa fasolka, obiadokolacje nie rzucały na kolana. Raz w tygodniu jest kulinarny wieczór bułgarski, kiedy dają potrawy regionalne. Radzę skorzystać, bo 90% knajp w SB jest spod znaku hamburgera, steku i spagetti. W restauracji obsługa sprawiała wrażenie, jakby pracowała za karę, wyjątkiem był zawsze uśmiechnięty kucharz. Potwierdzam problem z donoszeniem brakujących potraw. Szczególnie irytujący był brak masła (kto pierwszy, ten lepszy) i szklanek do napojów przy śniadaniu. Niewiele jest też leżaków, jeżeli ktoś liczy że znajdzie miejsce po śniadaniu, srodze się zawiedzie. Z drugiej strony ciężko o to winić Fiestę, po prostu teren na którym można je rozstawić nie jest zbyt duży. Ogólnie hotel zasługuje na bułgarskie 4 gwiazdki, ale porównując standard hotelu do na przykład standardów hiszpańskich to nie dałbym mu więcej niż 3 gwiazdki. Aha, odradzam zorganizowany wyjazd do Stambułu, lepiej jechać na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gocha-Ad Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 11:17 Dlaczego odradzasz zorganizowaną wycieczkę do Istambułu? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia1718 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 21:28 Witam szybkiego405. Spotkamy się na miejscu, wylatujemy 24.07 z Katowic. kasia(25),dawid(27) Pozdrawiamy. A może jeszcze ktoś będzie w FB w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fasolka Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.multimo.pl 02.07.09, 22:28 ja lecę do FB z Warszawy 22.07.09 z alfa star i z tego co wiem to u nich nie można dopłacić za pokój z widokiem na morze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kadusik Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.strazgraniczna.pl 21.07.09, 10:13 fasolko mam prośbę czy po powrocie możesz zdać relację z pobytu - Ja lecę 19. 08 też z Alfą do tego hotelu - naczytałam się różnych opinii i Twoja "świeżutka" może być bardzo przydatna . Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ona Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 22.07.09, 09:26 Witaj ja też lecę .19.08 z Alą i ze zdobytych informacji wiem ,że z hotelem JUŻ jest Ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ona Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 22.07.09, 09:29 Witaj, ja też lecę 19.08 z Alfą i ze zdobytycvh informacji wiem,że juz jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kadusik Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 21:10 A mogłabyś coś przybliżyć. Chodzi mi głównie o klimę, czystość i jedzenie. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
martamale Re: Bułgaria / Fiesta Beach 26.07.09, 16:52 Czy możesz coś więcej napisac o tych zdobytych informacjach? Lecę tam za 2 dni i jestem przerażone tym co czytam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 25.07.09, 12:34 Heloo Ja wróciłam wczoraj z Fiesty Beach M. Jechałam z Itaką. Ludzie piszą ze jedzenie jest monotonne, no jest monotonne bo codziennie jest wszystko. Zawsze można znaleźć coś dla siebie. Po kolacji są lody, ciasta, owoce. Obsługa w hotelu miła. Kelnerzy cały czas sprzątają. Pokój czysty, suszarka do włosów w łazience. Polecam drinki w hotelowym barze a nie na promenadzie. Te przy promenadzie maja max lodu min. alkoholu :) Jeżeli macie wykupiony pokój z widokiem na morze to możecie się zdziwić, że widać je przez jakaś szparę miedzy dachem innego hotelu a ściana jakiegoś budynku. Ja tez zmieniałam pokój :) można się dogadać w recepcji. Lokalizacja hotelu jest super 2 min na plażę. Ale jest tam maskara z tymi leżakami które są płatne (2 leżaki i parasol = 21 BGN co daje jakieś 45 zł dziennie) a jak chcesz się położyć na ręczniku z własnym parasolem to musisz za strefą leżaków. Basen hotelowy ok, ale oczywiście o 7 rano już ludzie rzucają ręczniki a potem idą na plażę i nie ma ich przy tym basenie. Generalnie oceniam na 3 gwiazdki, ale i tak było bardzo fajnie. Pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.217-171-51.tkchopin.pl 25.07.09, 12:44 A co z ręcznikami w hotelu? Przeczytałam na innym forum, że są "zabierane". Hm to świeżych nie dają? Nie rozumiem tego. Wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 25.07.09, 15:18 Ręczniki były dwa na głowę. Mały i duży. Raz czy dwa podczas pobytu były wymieniane na czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 21:43 Ja lece z Katowic 28.08 z ITAKI czy jest mozliwosc wykupic karnet na lezaki na plazy???moze było by taniej??Czy ktos cos wie? Jaki jest kurs EURO? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 27.07.09, 12:02 O karnetach nie słyszałam, kors euro w hotelu 1.90. na promenadzie trzeba uważać bo w kantorach oszukują. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:12 A ogolinie jak odebrałas hotel i pobyt tam Justi?Napisz cos wiecej.Pozdrawiam.Ja lece z Itaki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 27.07.09, 12:36 Raczej co mogłam to opisałam. Na pewno nie zasługuje on na 4 gwiazdki. ale nie jest najgorszy. Leży pomiędzy najlepszymi hotelami na wybrzeżu wiec wygląda w porównaniu do nich gorzej. Zresztą ile siedzi się w pokoju hotelowym cały dzień na plaży,a wieczór na promenadzie itd. warto sobie podjechać do Nesebyru autobusem. Rezydentka wszystko wam wyjaśni za ile i jakim. Rezydentka ma dyżur w hotelu w poniedziałki i w czwartki. W recepcji można się dogadać po polsku. Nie martwcie się będzie dobrze. Karaluchy nie biegają, jedzenie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 12:56 Czy w Bułgarii tez są przymusowe napiwki tak jak to jest w np.w Turcji? Bo napoje do obiadokolacji sa płatne dodatkowo prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 27.07.09, 17:12 Napoje są płatne ale nie drogie. Dużo piwo 2,5 lewa, lampka wina 4 lewy, sprite 0,5 l - 3 lewy. Napiwków nie trzeba dawać, ale z reguły kelnerka jak wydaje to tylko całe lewy nie wydaje już ich tych drobnych grosików. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:18 Wiedziałaś wczesniej o podziale tego hotelu?Tak rozne opinie czytam o tym..:-/ Dzieki za wszystkie wczesniejsze cenne dla mnie informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 10:29 A czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak to jest z leżakami i parasolami na plaży przed hotelem FB? Czy jest obowiązek płacenia za nie? Czy można też wziąć własny ręcznik i się na nim położyć? Nikt nie wyprosi z plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.broker.com.pl 28.07.09, 19:56 Lecę teraz 31.07.2009 z Katowic z Itaką do Fiesty.Jak oceniasz organizację Itaki i czy byliście z nimi na wycieczkach fakultatywnych? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 07:17 Jak wroci Pan z urlopu proszę napisac wrazenia z pobytu w tym hotelu bo ja lece 28.08 do FIESTY z ITAKI:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pan Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.broker.com.pl 29.07.09, 22:09 Zdam relacje zaraz po powrocie. :)Jesteśmy pozytywnie nastawieni :). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oni Poznań Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: 95.108.23.* 25.07.09, 11:47 Lecimy 19.08 z Alfą,czytamy tegoroczne opinie o FB i włos nam się jeży...Ona,skąd wiesz,że się poprawiło??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.217-171-51.tkchopin.pl 25.07.09, 12:40 Witam, ja lecę z rodzinką do FB z Alfy 12.08 na tydzień. Byłabym wdzięczna o informację nt Hotelu. Przeczytałam wiele różnych opini i niewiem co myśleć. Czy ktoś kto leciał tam niedawno i wrócił mógłby wyrazić swoje zdanie? Myślę, że bardzo by to wszystkim zainteresowanym pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maroo Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: 213.17.128.* 26.07.09, 10:12 Witajcie, my też lecimy 19,08 do FB z alfy - wylot z Katowic. Również troszkę się niepokoimy przeczytanymi opiniami o podziale hotelu. Mam nadzieje że nie będzie aż tak źle. Kontaktowaliśmy się z biurem Alfa Star i czekamy na odpowiedź mailem ale coś się nie śpieszą. Jak coś będziemy wiedzieć damy znać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Justi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.mmj.pl 27.07.09, 11:59 To jest to samo. Jedna strona hotelu to fiesta beach druga fiesta beach M maja tylko inne restauracje przy czym fiesta beach ma mniejszą. pokoje są takie same. Rezydentka z itaki p. Asia ok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 05.08.09, 18:29 Witam.Właśnie dzisiaj wróciliśmy z SB hotelu Fiesta Beach.Faktycznie hotel jest podzielony na dwie części-jedna to Fiesta B.-druga to Fiesta Beach M.Co mogę napisać o hotelu.Na pewno są to dobre 3,5*.Położenie hotelu super(choć przy innych hotelach ten trochę"mizerny").Czystość w pokojach b.dobra,są codziennie sprzątane,ręczniki wymieniane co trzy dni.Jedzenie dobre.Każdy znajdzie coś dla siebie.Potrawy regularnie uzupełniane.Do kolacji napoje płatne. Mały basen i jest problem z leżakami,są dość wcześnie zajmowane.Dziwię się tylko turystom,że większość przez cały czas pobytu w hotelu nie korzysta z morza tylko z basenu.My przez dwa tyg.pobytu nie byliśmy ani razu nad basenem tylko kąpaliśmy się w cudownie ciepłym morzu(27st).Jeżeli chodzi o ceny,na pewno od tamtego roku poszły nieznacznie w górę.W knajpach przy promenadzie piwo koszt.ok 2,5-4 lewa,choć zdarzają się promocje 1,5lewa za 0,5 oczywiście bułgarskiego. Kebaby w budkach 6 lewa,pieczone ziemniaki z dodatkami 5 l.Piwo w supermarketach np kamienica ok,1,4 l za 0,5.Ogólnie hotel jest w droższej części SB ale i w bardziej luksusowej.Ogólnie byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu.Pogoda super,hotel dobry szkoda,że to tylko dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
malwit1412 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 10.05.10, 22:32 Czy wiecie może jak (czy można) załatwić sobie dobry pokój ( z widokiem na morze chociaż troszkę) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:57 Był ktoś z was w Fiescie z Alfa star w terminie od 15.07-22.07 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 06.08.09, 06:37 Byliśmy z Alfa Star w Fieście Beach.Jeszcze jedna uwaga co do biura.Naprawdę biuro zaskoczyło mnie(mile)organizacją.Wszystko sprawnie i szybko np.transfer z i na lotnisko.Swobodnie można jechać i z Alfa Starem i do Fiesty Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 14:31 Szybki- czy mógłbyś napisać coś o plaży przy Hotelu FB? Jest czysta? Czy trzeba zakupić parasol i leżaki czy można np. tylko parasol i mieć własny ręcznik? Ile trzeba zapłacić za leżak i parasol? Czytałam, że są tam różne insekty... to prawda? Wziąć coś np. na komary? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 07.08.09, 08:15 Plaża przed hotelem jest bardzo czysta,choć przez dwa tygodnie pobytu raz zdarzyły się w wodzie glony( wystarczy przejść 5 m dalej i już jest czysto)Na plaży w srefie przy morzu są płatne leżaki i parasole(7 lewa za każdy leżak i 7 za parasol).Za strefą płatną jest plaża gdzie każdy może się rozłożyć z własnym sprzętem.Widziałam też że niektórzy leżeli na piasku na swoich ręcznikach pod płatnym parasolem.W sklepach są parasole plażowe za 10-13 lewa.Jak ktoś chce leżeć przy morzu i nie korzystać z leżaków to wystarczy przejść w stronę pierwszego pomostu(naprzeciw hotelu Viktoria Palace) i tam można leżeć przy samym morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gwiazdka Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.centertel.pl 07.08.09, 17:12 A mógłbyś mi powiedzieć czy strefa gdzie można mieć swój leżak i parasol jest daleko od hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 07.08.09, 21:45 Swój leżak i parasol możesz mieć na przeciwko hotelu tylko za leżakami płatnymi.Przy morzu można leżeć z 200 m od hotelu.Nie martwcie się,dacie sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 19:24 Ile wynosi opłata klimatyczna.Kiedy i gdzie nalezy zapłacic? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:09 bylam z itaka .oplata klimatyczna to 12 lewa platna u rezydentki na spotkaniu organizacyjnym. Co do hotelu to bylam w czesci fiesta m,pokoje jak dla mnie na 4 gwiazdki to strasnzie skromne,wlasciwie samo lozko i malo co pozatym. Jedzenie moze i tego nawet duzo ale wszystko sredniej jakosci.I zdziwily mnie frytki podawane na sniadanie.Bylam pod koniec lipca i pogoda byla typowo polska czyli prawie cale 14dni chmury 4 dni padalo,i tylko z 4 dni byly bezchmurne,myslalam ze z pogoda bedzie lepiej.W hotelu czekac mozna z dobre 10minut na winde wiec to bylo mja zmora,oraz brak klimy na korytarzu i w windzie,a winda sie 3 razy zepsula wiec jak ktos w niej utkwil to wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 12.08.09, 08:30 My również byliśmy pod koniec lipca(22-5.08) i bardzo dziwię się opinii o pogodzie.Przez 14 dni była super,30-33 st,do 12 godz.ani jednej chmurki na niebie,później nieliczne które dawały trochę wytchnienia.Opaleni jesteśmy na maxa(chyba od tej "polskiej pogody).Na podstawie takich komentarzy o pogodzie widać podejście turystów do wyjazdów.Bo co jak co ale pogoda była fantastyczna..No ale woda w morzu za ciepła,dwie chmurki na niebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:59 Akurat ja piszac ze nie bylo fantastycznie mialam na mysli to,ze jesli place za to zeby bylo cieplo bo po to jade nad morze gdzie dwa lata temu przez 14dni nie bylo zadnej chmury,to teraz sie zawiodlam,bo przez 4 dni padalo,tylko 4 dni byly bezchmurne,a tak to wszystkie dni byly pokryte chmurami,ktore czesto zakrywaly slonce,a ze wy sie opaliliscie to tylko pewnie widocznie dlatego,ze byliscie bladzi wiec was to i przez chumury pewnie opalalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szybki405 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.net.inotel.pl 14.08.09, 11:29 Bladzi to nie byliśmy,bo w połowie czerwca byliśmy przez tydzień w Side w Turcji i jakiś tam podkład słoneczny był.Zastanawiam się tylko jeśli była tak "kiepska"pogoda(skąd te cztery dni gdzie padał deszcz?)to inni wczasowicze też powinni być bladzi(a nie byli)Chmurki naprawdę dawały ulgę spieczonej skórze .Na plaży nie szło wyleżeć na słońcu przez 20-30 minut.W zeszłym roku byliśmy w SB na początku lipca i było chyba ciut chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 17:43 no widzisz dla ciebie bylo problemem wysiedziec na sloncu 30 minut ja kocham sie piec i moglabym lezec 8godzin na mocnym sloncu,dlatego nie bylo mi to dane wiec napisalam ze pogoda nie byla taka jak powinna byc czyli bezchmurna,a jesli dla ciebie deszcz w wakacje jest ok to twoj problem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:05 Lece do SB z ITAKI czy ktos wie jaki jest limit bagazu?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: megi Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 22:38 jest 18kg ale ja mialam 24 i bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: manisha13 Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.3s.pl 19.08.09, 23:11 Balkan Holidays Air (BH): Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Bagaż podręczny Waga: 5 kg Wielkość: 50 x 35 x 20 cm Catering: Brak cateringu, możliwość skorzystania z usługi typu SKY BAR Nadbagaż: W przypadku nadbagażu, waga bagażu na jednego pasażera nie może przekraczać 32 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobia Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.217-171-51.tkchopin.pl 21.08.09, 12:52 W środę wróciłam z rodziną z tygodniowego pobytu w Hotelu Fiesta Beach, Słoneczny Brzeg, Bułgaria z Alfa Star. Było bardzo słonecznie ok 25-30 stopni, ani razu nie padało ani się nie zachmurzyło. Woda w morzu ok 27 stopni. Gdzie niegdzie pojawiały się wodorosty, muszle ogromne. Zero komarów, much, os, itp. Hotel bardzo ładny, zasługuje na swoje 4,5 gwiazdki, basen przy hotelu spory (woda chłodna). Pokoje czyste, sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane każdego dnia. Śniadania i obiado-kolacje pyszne i obfite. Każdy znalazł coś dla siebie. Jedzenie nie było monotonne! Blisko Hotelu FB znajduje się Supermarket Zora - ok 8 min (do Mlodost ok 50 min na pieszo promenadą lub ulicą). Obsługa hotelowa uprzejma. Można porozumieć się po angielsku, niemiecku lub rosyjsku. W butikach nie wypada się targować. Wycieczkę zaliczam do udanych. W katalogu Alfa Star są podane ceny napoi, owoców, itp w zł a nie levach! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G.L. Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 13:37 Wsród tylu roznych informacji na temat FB ta jest budująca. Mam nadzieje,ze tez spedze miły urlop.Lece 28.08. Jak wroce to opowiem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oni Poznań Re: Bułgaria / Fiesta Beach IP: 95.108.23.* 26.08.09, 19:43 Witamy! Wróciliśmy dziś z FB z biurem Alfa Star.Wszystko było w porządku.Hotel,opieka rezydenta,cołodobowa opieka lekarska(na miejscu),wszystko zgodne z opisem.Jedzenie do przyjęcia,na pewno nie monotonne.Czystość o.k.codziennie sprzątany pokój,ręczniki wymieniane na życzenie(trzeba je rzucić na podłogę jak w każdym hotelu).Słoneczny Brzeg,szczególnie promenada i centrum bardzo drogie.Zakupy radzimy robić w pobliskim supermarkecie Zora.Polecamy wybrać się do aqua parku ale nie w SB tylko podjechać Neseberu,super zabawa!Jeśli ktoś naczytał się tyle negatów o FB co my niech będzie spokojny i przygotuje się na miłe wakacje:) Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pimkaa pytanie o opieke medyczna 27.08.09, 00:42 dzwonilam dzis do itaki i poinformowali mnie ze takowej (calodobowej na miejscu) nie ma. a tu czytam w kilku watkach ze jest. cholera czy ta itaka nie zna dokladnych warunkow jakie panuja w rezerwowanych przez siebie hotelach? ps. ciesze sie na te ostatnie pozytywne opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
malwit1412 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 13.05.10, 18:43 Czy ktoś w tym roku wybiera się do Fiesta Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
malwit1412 Re: Bułgaria / Fiesta Beach 04.06.10, 22:24 Ponawiam Czy ktoś w tym roku wybiera się do Fiesta Beach? Odpowiedz Link Zgłoś