Dodaj do ulubionych

Dokumenty.

27.07.16, 21:44
Mam pytanie dla osób wybierających się na dniach do Turcji, czy biura podróży informują o konieczności noszenia przy sobie paszportów oraz wydruków wiz ? Bo wiem od osób tam mieszkających oraz od obywateli innych krajów(np.Anglia) ,że jest taki wymóg ze względu na stan wyjątkowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Dokumenty. IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.07.16, 23:43
      Byłam w trakcie "zamachu stanu" i wprowadzenia stanu wyjątkowego. Nikt nas o takim fakcie nie informował, paszporty były w sejfie dla bezpieczeństwa. W zasadzie spacerowałam po Gumbet i Bodrum bez dokumentów. Ale to co piszę o moim pobycie, nie powinno być wyznacznikiem dla następnych turystów. Tak wyszło, co nie znaczy, że dobrze postępowaliśmy.... Pewnie wynikało to z niewiedzy. Być może Twoja wiedza obecna jest większa niz rezydenta, którego mielismy
    • Gość: pawło Re: Dokumenty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.16, 07:23
      Paszporty tak (szczególnie jeżeli jedziemy na jakąś wycieczkę), o wizach nic nie słyszałem - przecież turyści z niektórych krajów nie muszą mieć wiz do Turcji. W kurortach nikt nie legitymuje turystów, podczas mojego pobytu (wróciłem przedwczoraj) nie widziałem na mieście żadnego policjanta czy wojskowego (Kusadasi), życie toczy się normalnym wakacyjnym rytmem, nie ma żadnych oznak stanu wyjątkowego.
      • Gość: gośc Re: Dokumenty. IP: *.tktelekom.pl 28.07.16, 14:07
        Czyli Turcja "cud malina", szczególnie dla polskich turystów, a że ludzie idą do więzień za swoje poglądy. Kogo to obchodzi jak są wakacje w normalnym rytmie.
        Czasami można mieć wrażenie, że niektórzy mają swoje "ośrodki umysłowe" na niekończących się wakacjach.
        • Gość: gość Re: Dokumenty. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.16, 14:21
          Od tego są wakacje, żeby koncentrować się na nich. A swoim głupawym tekstem o "szczególnie Polakach" strzeliłeś jak kulą w płot. Polaków jest mniej niż zwykle, za to mnóstwo turystów ze wszystkich krajów europejskich (i nie tylko).

ps. jaką rolę widzisz dla turystów w sprawie zamykania ludzi w więzieniach?? mają się biczować czy umartwiać w inny sposób? przecież taki nadęty osobnik twojego pokroju musi komuś dowalić, tak dla zasady - żeby poczuć się lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka