Dodaj do ulubionych

Jolcia Adam's Tour- Alanya

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:57
Witam. Pare dni temu wróciłam z rodzinką z pieknej Tureckiej miejscowości-
Alanyi. Nie wykupowaliśmy wycieczek u rezydenta, gdyż trafiliśmy do
miejscowego biura podróży, które moge wszystkim polecic -Jolcia Adams Tour.
Wiem, że w Alanyi jest dużo miejscowych biur , my akurat trafiliśmy do tego
prowadzonego przez Polke. Jestesmy bardzo zadowoleni z wycieczek min. do
Pamukkale, czy Kapadocji, gdzie przewodnikiem była rownież Polka. Zdecydowanie
nie opłaca sie kupowac wycieczek u rezydenta, sa potwornie drogie.
Zainteresowanym podaję adres ich strony internetowej:
www.jolcia-adams-tour.com Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jackie_brown Zgadza się 13.06.05, 15:37
      Dwa lata temu byliśmy z moim chłopem w Alanii i niestety zaraz po przyjeździe
      kupiliśmy wycieczkę do kapadocji w biurze podróży z którym przyjechaliśmy. I
      przepłaciliśmy 3-krotnie!!!! A na dodatek nasza wycieczka była 2-dniowa, a
      znajomi wykupili 3-dniową - za 1/3 ceny!!! Nie kupujcie wycieczek
      fakultatywnych w biurach podróży. Kupujcie u lokalnych operatorów.
      • Gość: Mirek popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:45
        Tez w tym sezonie korzystaliśmy z ofert tego biura i jestesmy bardzo zadowoleni
        bo zobaczylismy Kapadocję 2dniowa tylko z polską grupą i Pamukkale 1 dniowe
        również się nam podobało,ze biuro J.A.Tour nie robi grup mieszanych i czulismy
        sie jak w Polsce na wycieczce do Malborka.Miła atmosfera i nikt nas nie ciągnął
        po fabrykach ,aby dodatkowo na nas zarabiać.Polecamy wszystkim pakiety min 3
        wycieczki wtedy ceny sa duzo nizsże niż na stronie internetowej czy w
        katalogach tego biura.
        • Gość: Kamila Bez przesady IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 06.07.05, 20:00
          Ja równiez w czerwcu byłam w Alanya i wykupiłam w tym biurze 5 wycieczek i
          byłam bardzo zadowolona. Ale co do nie mieszania narodowości to nie moge się z
          tym zgodzoć. Na wycieczce do Pamukkale cały autokar rosjan, para słowaków i ja
          z mężem jako polacy - naszczęście przewodniczka ( rosjanka ) świetnie mówiła po
          polsku i po tym jak skończyła opawiadać rosjanom to wszystko nam powtarzała po
          polsku ( było bardzo fajnie). Wycieczka K.A.S. - ja z mężem, dwoje anglików,
          dwoje niemców , dwoje holendrów i dwoje węgrów, w związku z tym przewodnik
          turek mówił po niemiecku i po angielsku. Również świetnie wspominam ta
          wycieczkę , ale dobrze mówię po angielsku więc nie stanowiło to dla mnie
          problemu, ale jeżeli polak kupiłby u nich wycieczkę tylko dlatego , że
          maja "polskich przewodników" to mógłby się zdenerwować. A co do odwiedzania
          różnych fabryk i sklepów to tyło tego sporo. Reszta wycieczek nie wymagała
          polskiego przewodnika (rejs statkiem, aquapark, rafting). Podsumowując:
          świetnie wspominam te wycieczki, ale proponuje żeby nikt się nie nastawiał , że
          na 100 % bedzie polski przewodnik, bo tego nigdy nie wiadomo.
          • Gość: Gregor Re: Bez przesady IP: *.crowley.pl 07.08.05, 21:23
            Ja już trzeci rok spędzałem wakacje w Alani i trzy razy korzystałem z biura
            Jolcia, jednak nigdy nie widziałem żeby pracowała tam żadna Rosjanka. Z tego co
            wiem to pani Jola zatrudnia tylko Polaków i chyba jeden Turek pracuje dla niej.
            Pierwszy raz też słyszę, aby były robione przez to biuro grupy mieszane. Może
            pani Kamila pomyliła biura... Wiem, że w Pacho pracuje niejaka Lena, która jest
            Rosjanka.
            • kacha45 Re: Bez przesady 08.10.05, 11:16
              Własnie wróciłam ze znajomymi z Turcji i byliśmy na czterech wycieczkach z
              biura Jolcia & Adams. I niestety musze się zgodzić ze są tam pewne
              niedociągnięcia informacyjne. Jedynie w Kapadocji i Pamukale jest polski
              przewodnik. W pozostałych wycieczkach możemy o tym zapomnieć gdyż są to
              wycieczki organizowane przez turków a biuro pani Jolanty tylko z nimi
              współpracuje. Poinformowano nas ze tylko na statu nie bedzie polskojęzycznego
              przewodnika, a okazało się inaczej. Mówiono ze na raftingu i jeep safari
              bedziemy w grupie polskiej, co równeiż okazało się nieprawdą. Ja potrafią się
              porozumieć po angielsku i rosyjsku ale osoby z mojej grupu nie. Zawsze człowiek
              się czuje bardziej komfortowo gdy wie co się do niego mówi. No i została
              najbardziej istotna sprawa - ubezpieczenie. Pani Jola usilnie wmawiała nam że
              posiada swoje, dodatkowe ubezpieczenie. Kiedy jednak dopomnielismy się o kopie
              poli to własnei była w sejfie a klucz u męza, a męża nie ma. Obiecała że na
              najbliższej wycieczce bedzie u przewodnika. Niestety nei było , na kolejnej
              również itd. Biuro bazuje na ubezpieczeniu który wykupujemy w biurze z kórym
              przylatujemy do Polski. A wiem to od przewodnika, turka na raftingu, gdyż
              wypisując u neigo pewne dane osobowe trzeba było wpisac właśnie biuro z kórym
              przybyło się na wakacje. Ja jestem z wycieczek bardzo zadowolona, bo nei było
              żadnych problemów ale wydaje mi się że powinno się udizelać pełnych i
              wiarygodnych informacji.
    • Gość: smieszny Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: *.icpnet.pl 13.06.05, 23:09
      My byliśmy z biurem Jolcia Adam's na raftingu - super sprawa Nie jest to wcale
      taka niebiezpieczna wycieczka, jak myslelismy. Smiało moga się na nią wybierać
      całe rodziny. A jesli chodzi o to polskie biuro, to też bardzo pozytywnie je
      oceniamy - pełen profesjonalizm. Pozdrawiamy!
      • Gość: tramp Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:45
        Polecamy J.A.i dziekujemy za obsługe naszej duzej grupy.Uwazamy,że firma ta to
        co robi robi to naprawde dobrze.Konkurencja jest bardzo duza na tamtym
        terenie,ale oni są naprawde najlepsi.Jeszcze raz dziękujemy spotykamy się we
        wrzesniu z kolejną grupą i mamy nadzieje,że wszystko wypadnie tak jak
        ostatnio.Katowice pozdrawiaja cała firme Jolcia-Adams -tour osobne
        podziękowanie dla Adama,który robi dobrą organizacyjną robotę.
        • Gość: ELIOCIK Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: 85.98.175.* 29.07.05, 16:02
          POLECAM BIURO OK!!!!
    • Gość: Boogie Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: *.crowley.pl 26.08.05, 22:30
      Ja też korzystałem z usług tego biura i jestem bardzo zadowolony. Polska
      przewodniczka, zero sklepów. Pełen profesjonalizm. Polecam.
    • Gość: paździoch Pacho jest tańsze - porównajcie sami np rafting IP: *.bpl.vectranet.pl 26.08.05, 22:45
      w Jolci (wg strony www) rafting kosztuje 18 Euro a w Pacho - 15
    • Gość: dika Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 27.08.05, 07:51
      My tez korzystaliśmy z usług tego biura. Ceny mają nieco wyższe od innych i w
      zależności od imprezy jaka sę wykupuje może się to nie opłacać. Rafting np. -
      tu biuro jest tylko pośrednikiem a na pontonie są ludzie, którzy wykupili w
      różnych biurach. Na raftingu nasz ponton "prowadził" Kazach, który znał również
      trochę Polski ale rozumiał wszystko bardzo dobrze. Z ekipy na naszym pontonie
      my za 3 osoby płaciliśmy u Jolci 48euro, z innych biur (tureckich) za 4 osoby
      płacili 60dolarów i kolejna ekipa również za 4 osoby 48euro. Niby niewielka
      różnica a jednak. No i wszyscy byliśmy na jednym pontonie, bo z tego co
      zauważyłm rafting prowadzą tylko 2 firy reszta to pośrednicy
      • Gość: Justyna Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: *.acn.waw.pl 27.08.05, 21:31
        Ja również będąc w Alanii wykupiłam wycieczki u Jolci. Polecam. Wszystko ok.
        • Gość: DORKA Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: 81.214.183.* 31.08.05, 09:31
          POWIEM-POLECAMY.J.A
        • Gość: ZIUK Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya IP: 85.98.173.* 04.10.05, 14:59
          BIURO
          POLECAM!

• adamp54 Re: Jolcia Adam's Tour- Alanya 01.09.05, 11:02
      Obawiam się że część postów w tym wątku to ponownie kryptoreklama ...

Opisałem szczegółowo swoje wycieczki z "Jolci" w :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=27500207

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka