Gość: Marcin 2 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.01.07, 20:46 Czy warto pojechac na wycieczkę będąc np.W Bodrum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemas Re: Kos i Rodos IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.07, 14:24 Warto. Ja miałem wycieczkę na Kos w cenie, ale i tak warto wydać ok 25 euro na wodolot. Kos jest bardzej kameralne. Rodos o wiele większe, ale i bardziej atrakcyjne. Na Kos de facto można obejść wszystkie atrakcje w około 2 h. Przy wyjściu z portu mozna wziąć mapkę z zaznaczonymi zabytkami. Ogólnie polecam. Samo Rodos to zupełnie inna bajka. Można chodzić po mieście kilka dni i jeszcze nie zobaczyć wszystkiego co warto - ja byłem tam dwa tygodnie i jeszcze nie wszędzie trafiłem gdzie chciałem. Jedyny minus przy wycieczce na Kos to dosyć długa odprawa ok. 1 h. Turcy jakoś strasznie wolno sprawdzali paszporty. Za to w Grecji przechodzi się od ręki - tylko wystarczy pokazać paszport. Obie wyspy to strefy wolnocłowe. Kos jest tańsza. W razie potrzeby podam inne szczegóły. Pytaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś