Gość: jumper IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.07, 17:00 Czy ktoś już wrócił z tego hotelu? Jeżeli tak, to proszę o krótką relację. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:13 my 6 czerwca na 2 tyg więc sie spotkamy na miejcu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.07, 13:00 18. września z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:59 15 sierpnia na 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:14 Hej może ktoś coś napisać jeszcze o tym hotelu i o okolicy. My lecimy do niego 15.08. Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 19.05.07, 14:42 Opowiem ci wsztsyko co wiem o tym hotelu bo niedawno z niego wróciłem. Jeśli bedziesz miał dodatkowe pytania wal śmiało :) A więc: W Tuvannie byłem od 2.05 do 16.05. Hotel położony jest około 4km od centrum w dzielnicy Oba. Do plaży jest jakieś 300 metrów. Znajduje się on w spokojnej okolicy. Obok w innym hotelu trwają prace budowlane ale nie jest w ogóle głośno. Jedyne co jest wkurzające (ale po jakimś czasie)to imam (ksiądz) który 5 razy dziennie a czasami więcej śpiewa modlitwe z pobliskiego meczetu. Sam hotel jest wspaniały-czysty, schludny, dobrze urządzony. Sprzątaczka codziennie sprząta w pokojach a co 3-4 dni wymieniana jest pościel i ręczniki.Nie ma co się obawiać o kradzieże ze strony sprzątaczki. My na początku zamykaliśmy wszystkie cenne rzeczy w torbie, ale potem wystarczyło komórke czy portfel schować do szuflady i byliśmy pewni że nikt tego nie weźnie. Na stole możecie zostawić mniej drogocenne rzeczy ale i tak bądzcie pewni że sprzątaczka nic nie weźnie a nawet nie przesuniete!!! Pokoje wyglądają tak jak w katalogach. Czyli jest pokój z TV, lodówką, stołem i krzesłami, wersalkąi aneksem kuchennym gdzie blat i umywalka są zrobione z MARMURU!!! Tam większośc rzczy jest w marmurze bo jest BARDZO tani. Jest atkże sypialnia z dwoma łóżkami, kilkoma małymi szafkami i jedną dużą szafą, indywidualnie sterowana klima; łazienka z prysznicem (wanny chyba nie maw innych pokojach) oraz balkon. W niktórych pokojach są nawet 2 balkony (jeden mniejszy a drugi większy). Fajne pokoje z 2 balkonami i super widokiem na góry są te które mają 5 na końcu, czyli 105, 205,305. Ale numery tych pokoi tyczą sie budynku gdzie jest recepcja. Basen jest czysty, woda ciepła, troche za mały ale w sąsiedztwie znajdują sie gorsze baseny. Ten jest dobrze rozplanowany bo wokół całego basenu można się opalać(co nie można powiedzieć o innych hotelach). Co do obsługi to jest po prostu boska-przemili ludzie, życzliwi, można z nimi porozmawiać i pożartować, jesli macie problem to idziecie i mówicie i problem macie z głowy. Super kelner (nazywa się Sulima)po kilku dniach będzie np. wiedział że jak idziecie na basen to od razu pusci wam muzyke jaką chcecie. A jak chcecie żeby nalał wam takiego drinka czy wodke jak przed chwilą piliście wystarczy powiedzeć "To samo". Zrozumie bo sam go tego nauczyłem :) Jak my byliśmy był jeszcze jeden kelner - taki sztywniak i lekko nadgorliwy ale to chyba dlatego że ja my byliśmy to dopiero zaczął prace. All inclusive obejmuje : śniadanie, obiad i kolacje oraz napoje soft i alkoholowe lokalne(czyli raki, turecki gin i wódkę). Pozostałe importowane alkohole są płatne. Śniadanie składało się z: chlebo-bagietka bo tak wygląda ich chleb ale jest bardzo dobry, masło, dżem, miód,kilka rodzai wędlin, ser żółty i biały, pomidor, ogórek, płatki śniadaniowe z mlekiem i chyba to wszystko Obiad i kolacja:z zamkniętmi oczami możecie wziąć każdą zupę bo są pyszne a poza tym jest ryż, kus kus, zapiekane ziemniaki z dodatkiem oliwy lub bez, pieczone lub gilowany kurczak, kurczak w panierce, pizza taka jak u nas lub ich lokalna, gotowane mięso, mięso mielone w bakłażanie, parówki, sałatki chyba z 8 różnych rodzai, surówek podobna ilość, a na deser są ich ciastka nasączone w syropie(jak dla nmie troche za słodkie), ciasto ryżowe (bardzo dobre) w polewie czekolawowej lub truskawkowej, coś podobne do rafaello z orzechami włoskimi w środku(mniam), małe bajaderki ale nie tak słodkie jak u nas, babki w czekoladzie(też pycha)oraz bardzo odbre puddingi. Oczywiście nie dają tego wszystkiego naraz tylko wymieniłem wam wszystko to co jedliśmy przeż 2 tygodnie. Co do herbaty to jest strasznie mocna (to chyba jest esencja) więc radze wlać troche na dno do filiżanki a reszte dolac wody. Kawę z mlekiem jest pyszna. Oprócz tego były 2 rodzaje soków, woda i napoje typu fanta, cola. Nie ma problemów też ze zrobieniem jakieś małej imprezki ale trzeba o tym powiedzieć wcześniej jednemu panu(skapniecie się któremu). Aha nie bierzcie wycieczek fakultatywnych od rezydentki bo strasznie zdziera kase tylko idzcie do biur lokalnych, których jest tam pełno. Ja brałem z biura CAY Tours gdzie pracuje sympatyczny facet(nazywa sie Roma). Np. za wycieczkę do Kapadocji płaciłem 40 euro a u pani rezydent jest za 89!! i polecam też rafting - płaciłem 16 euro, nie pamiętam ile z biura. Targujcie się bo cena którą wam propoują jest ceną wyjściową. Dają też zniżki gdy weźnie się od razu kilka wycieczek. I nie obawiajcie się że was wyrolują. Przyjadą pod hotelo umówionej godzienie klimatyzowanym autokarem , zawiozą na miejsce i przywiozą pod hotel. W Kapadocji mieliśmy świetnego przewodnika Oktaja a na raftingu warto bys w pontonie razem z Maxem! Jeśli macie jeszcze jakieś pytania odnośnie hotelu lub Alani piszcie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 18:17 Hej Kuba mam pare pytań :) Przede wszystkim jaką mieliście pogodę? Czy warto brać coś z długim rękawem? Czy wieczorem można posiedziec z drinkiem przy basenie? Czy byliscie na Nocy Tureckiej jeśli tak to czy Wam sie podobała? Czy korzystaliscie z plaży? jeśli tak to jak ona wygląda, ile kosztuje wypożyczenie leżaka i czu potzrebne są specjlane buty do chodzenia aby sie nie pokaleczyć czy poprostu mozna boską stopą? Czy byliscie na własną rekę w aquaparku? jesli tak to jak wrażenia? Pozdr kika Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 19.05.07, 18:36 Pogoda była świetna (no oprócz 4 dni kiedy było pochmurno) ale i tak było ciepło bo z krótkim rękawem chodziłem.Najchłodniej było może ze 22 C a najcieplej - ponad 30, ja nie mogłem na basenie się długo opalać bo było tak upalnie. Jedna osoba z hotelu mówiła że w słońcu było ponad 40!! Co do długiego rękawa to przydał mi się może ze 2 razy (raz w Kapadocji bo na pierwszym postoju w górach o 7 rano jest troche zimno), a tak naprawde to jest on potrzebny jak się leci tam i z powrotem bo w Polsce było troche zimno :) Na basenie można posiedzieć ale do 23 natomiast w basenie można się kąpać do 18.30. Noc turecka z biura jest cienka! Lepiej pojechać na nią podczas pobytu w Kapadocji jeśli się wybieracie. Można wtedy obejrzeć taniec (a raczej modlitwe) derwiszy. Na plaży leżaki z parasolami kosztują 1 euro na dzień, ale my poznaliśmy kolege Turka i mieliśmy free. Możesz spróbować pójść na plaże numer 7 i zapytać o chłopaka imieniem Isa. Spróbuj powołać się na mnie i powiedz że byłem z 3 koleżankami a jedna z nich to Ania- powinien pamiętać. Plaż ajest w zasadzie piaszczysta. Kamienista robi się dopiero jakieś 5 metrów od morza i wtedy wystarczą zwykłe klapki. Tam gdzie my się kąpaliśmy było troche kamieni więc radze iść troche dalej w strone centrum tam prz takich pomarańczowych leżakach (są one jakieś 100 metrów za znakiem JetSki) jest piasek i można bez obaw o skaleczenie kąpać się. W aquqparku nie byliśmy . Zamiast tego pojechaliśmy na rafting i wcale nie żałujemy- było po prostu świetnie. Jak chcesz moge ci przesłać mapke z zaznaczonym biurem podróży z którego wykupowaliśmy wycieczki. Przesłać ci go na maila?? Piszcie jeśli jeszcze czegoś chcecie się dowiedzieć :) Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 20:01 Mam jeszcze parę pytań, a w związku z mapką odezwę sie do Ciebie na agzetowego @. Czy leciałeś do Turcji liniamii Sun Express? Jesli tak to jak wygląda sytuacja z wnoszeniem picia do samolotu i czy podczas lotu jest posiłek i napoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.07, 06:36 jak wygląda kwestia dojazdu z Tuvanny do centrum Alanyi? Jaki koszt? Równiez proszę o mapkę biura:lookingforyou@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 07:25 Jeżeli chodzi o linie Sun Express to na pokładzie nie ma darmowego posiłku, za free jest tylko kawa i herbata. Pozostałe napoje są płatne, można kupić jakieś jedzonko za 5 euro ale nie bierz bo się nie opłaca. Co do dojazdu to od rana tak do 23-24 jeżdżą dolmusze a w nocy tylko taksówki. Koszt dolmuszem to w zależności 0,75 lub 1 lira od osoby. Za taxi 5-10 euro! Dolmusze nie mają rozkładu jazdy ale jest ich sporo więc długo się nie czeka. Nie trzeba nawet czekać na przystanku bo można go zatrzymać gdzie się chce. A z resztą to oni będą na was trąbić :) Jeżeli jedziesz do hotelu z centrum to na dworcu szukaj dolmuszy z napisem Banana, ANannas, Ibo lub Oba. One jadą bardzo blisko Tuvanny a czasami trzeba tylko dojść 50 metrów i jest się na miejscu. Dobrze jest zapytać czy jedzie przez Ibo bazar, to wtedy wysiądziecie bardzo blisko hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 217.153.164.* 21.05.07, 08:20 Na pokład nie można wnosić butelek do 100 ml., czyli jak masz równe 100 ml. to nie wniesiesz!! Tak jest na Okęciu natomiast w Antaliyi można wnieść ile się da :) Własne jedzenie można wnosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:25 A teraz przyjemne pytanie ... Jakie drinki polecasz serwowane w hotelowym barze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 13:05 Polecam wódkę z colą bądź z fantą, sama wódka też jest dobra mimo że jest ciepła nie piecze tak jak nasza polska :) Jeśli chodzi o wino to nie bierz białego- straszny smak, natomiast dobre jest wino czerwone z tym że jest wytrawne. Raki- jak dla mnie ochyda - wylałem tak szybko jak spróbowałem. Mają jeszcze lokalny gin ale nie miałem przyjemności. Aha- jeszcze jedna informacja odnośnie telefonowania do Polski- darujcie sobie komórki ( ja za odbieranie telefonów płaciłem 5 zł/min., a jeśli zadzwonisz na turecki numer komórkowy to 10zł/min :( ) a smsy kosztuja niecałe 2zł. Polecam kupić karte w sklepach post office albo z napisami phone cards. Za 50 impulsów płaci się 5 lirów a za 100 - 10 lirów. Jak sobie przeliczyłem to koszt połączenia do POlski na telefon stacjonarny wynosi 25gr.!!!!! nie wiem jak jest z komórką. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:47 Kuba masz moze jakies zdjecia tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 217.153.164.* 21.05.07, 14:16 Mam kilka ale pokoju w którym mieszkaliśmy, natomiast mam filmik 12mb calego hotelu. podaj maila to prześle i ustaw sobie możliwość odbierania tak dużych plików a jeśli nie to spróbuje go podzielić albo spakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:50 Kuba masz wiadomość na gazetowym @ Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:58 Hej kubaa6 czy ja bym mogła również poprosić o przesłanie zdjęć na maila agunia.kow@wp.pl. Mam jeszcze pytanie czy wiesz może jak jest z wypożyczeniem samochodu i czy są jakieś miejsca które się tym zajmują. Bo planujemy wypożyczyć auto i zwiedzać samemu. pozdr. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 19:44 Jasne że można wypożyczyć auto. Miejsc gdzie można to zrobić jest dużo. O ile pamiętam to koszt wypożyczenia małego jeepa(4-0s.) to 19 euro dziennie. Ale przed podpisaniem umowy dowiedz się dokładnie czy auto ma ubezpieczenie i czy nie ma dziennego limitu kilometrów. Bo czasami tak robią i po przyjeżdzie trezba dopłacać jeśli zrobiło się więcej. Zdjęcia już wysyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:31 Dzięki serdeczne za info. Jak coś jeszcze mi się przypomni to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
magda685 Re: Tuvanna Apart. 25.05.07, 11:29 Hej Kuba! Dzięki za cenne informacje.Mam jeszcze kilka pytań: - jak wygląda sprawa zwiedzania Alanii (baszta,jaskinie)można to zrobić na własną rękę czy lepiej wykupić tzw.wycieczkę? - jak wygląda sprawa napiwków w hotelu - ręczniki są wymieniane bez względu na zostawiane napiwki? - w ofercie all inc. mamy podany jeszcze jeden posiłek tzw.podwieczorek około 17:00 - (kawa,ciastka,lody)U WAs tego nie było? - i jeszcze plaża - czy jest możliwość otrzymywania tam czegoś do picia (niektóre hotele mają na plażach swoje budki),czy można wynosić ręczniki hotelowe czy lepiej zabrać swoje,czy jest przydzielone konkretne miejsce dla tego hotelu? - jak oceniasz Kapadocje - trud podróży,atrakcje (oprócz wiadomych) - i jeszcze wrócę do wyżywienia - czy spokojnie to co było można dawać małym dzieciom?Nie mieliście żadnych kłopotów żołądkowych? - bazar -coś interesującego, wartego uwagi? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady.Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 89.174.171.* 31.05.07, 13:29 Sorki że nie odpowiadałem ale nie było mnie przez jakis czas. -Alanie można zwiedzić na własną rękę, jeśli nie wiecie gdzie znajduja sie rzeczy warte zobaczenia to zapytajcie rezydentki. -napiwki są twoja indywidualna sprawą. Ręczniki i pościel i tak są wymieniane co 3-4 dni. -ten powieczorek był ale nie byliśmy na nim bo nie przesiadywaliśmy wtedy akurat w hotelu. -wiem że plaża nr.13 jest w jakimś porozumieniu z Tuvanną i tam trezba powidzieć że jest się z tego hotelu i leżaki są free. Ręczników hotelowych natomiast nie można wynosić na plaża a nawet na basen. Trzeba mieć swój. Drinki można kupic na plaży bo przy każdej gdzie są leżaki jest budka z napojami itp. -Kapadocję warto odwiedzić mimo trudów wycieczki. Co do samej podróży to rano się śpi natomiast później rozmawialiśmy z naszym przewodnikiem i pytaliśmy o Kapadocje oraz o inne sprawy związane z Turcją. Dla mnie atmosfera była wspaniała!! A widoki wynagrodzą czas podróży -wyżywienie jest dobre nie mieliśmy żadnych problemów żołądkowych(większe miałem po przyjeździe jak przyzwyczajałem się do naszego jedzenia :) ). Podczas naszego pobytu była chyba ze 2 razy inspekcja sanitarna i nie mieli żdanych zastrzeżeń. - bazar- no cóż - dużo ubrań butów itp. trzeba się przyjżećale my nic nie kupowaliśmy. Aha wszystkie ubrania z napisami typu adads, puma... to podróby, więc nie sugeruj się ceną! Ps. Nie chcielibyście mnie wziąć ze sobą bo ja tam bym z chęcią wrócił(np. w bagażu ale jakimś sporym bo ja wysoki jestem ;) miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:48 Witam. My wybieramy sie do Tuvanny 11 lipca, tkże jakby co możemy Cie zabrać;) Dzięki za informacja, pozwoliłam sobie tez poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
magda685 Re: Tuvanna Apart. 31.05.07, 14:08 Dzięki za wszystkie informacje,bardzo mi pomogły.Chętnie zabierzemy Cię ze sobą, bo pewnie dozwolonego ciężaru bagażu nie osiągniemy.No,chyba że przez te nieplanowane wcześniej ręczniki kąpielowe... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:39 Magda kiedy jedziesz do Tuvany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:40 oj sorki juz przeczytałam :) ja wybieram sie 6 czerwca, spotkamy się na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna19481 Re: Tuvanna Apart. 09.06.07, 13:31 Czy w tym hotelu są suszarki do włosów?Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calypso Re: Tuvanna Apart. IP: 87.105.22.* 09.06.07, 13:40 taaaaa - są suszarki, a specjalnie dla Ciebie - w jednej z szuflad znajdziesz komplet wałków do włosów i papiloty :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda685 Re: Tuvanna Apart. 09.06.07, 16:29 Suszarka w hotelu to żaden specjalny luksus,bo w większości właśnie tam są. Nie wiem po co Calypso taaaaakie złośliwości.Czyżby dopadła Cię nuda? A może to coś zupełnie innego?!Pozdrawiam wszystkich używających suszarki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calypso Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.07, 18:20 owszem, dopadła mnie nuda, ale jak widzę takie posty, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera - kobieto, zastanów się - czy suszarka jest najważniejszą rzeczą w Turcji? A jeżeli aż tak Tobie na niej zalezy, to kup taką małą turystyczną za kilka złotych i po krzyku. Poza tym wątpię, czy w tamtejszym klimacie jest ona niezbędna do życia :) Pozdrawiam i życzę udanych suszarkowych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 do calypso IP: *.lodz.msk.pl 12.06.07, 07:41 z tym scyzorykiem to uważaj żebyś sobie co nieco nie pochlastał, a co do pytania o suszarke to widać że nie znasz kobiet- one pytają o takie rzeczy bo jest to dla nich ważne. Nawet takie błahostki! A jak chcesz się powyżywać to nie na forum bo tylko posty nabijasz, tylko idź powal głową w mur podobno przechodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: 88.226.160.* 11.06.07, 19:02 Magda jak przygotowanıa do wylotu? pozdrowienia z Tuvany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: *.lodz.msk.pl 12.06.07, 07:37 Nie ma suszarek w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 12:14 Witam mam dwa pytania - Czy jest czysta woda - I czy jest sens amatorskiego nurkowania tam Pzdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: *.lodz.msk.pl 19.06.07, 14:44 Woda jest bardzo czysta, widoczność to kilka ładnych metrów. Czasami jednak jak są większe fale to woda jest wzburzona co przekłada się na bardzo ograniczoną widoczność. Nurkować można wystarczy sprzęcik ABC i nie ma problemu. Ale niestety nie ma jakiś super widoków, no może jeśli popłyniesz do jaksini fluoroscencyjnej(wejście jest od strony cyplu od zachodniej strony), ale to kawałek jest do przepłynięcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 16:03 Aha spx dzieki za szybka odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy szbyko robi sie głeboko czy mozna isc i isc a dalej woda do kolan ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:09 hej czy ktoś już wrócił z Tuvanna Apart i może wyrazić swoją opinię. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.07, 10:17 Ja wrocilem co chcesz wiedziec dokladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 17:30 Witam! Mozesz napisać jak jest z dojazdem do centrum miasta? Jak z urozmaiceniem posiłków, co wchodzi w opcję All ( z Itaką), jak sprawuje się rezydent/rezydentka i o której godzinie byliście na miejscu po przylocie oraz kiedy (godzina) Was wykwaterowano. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś