Gość: oktawian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 21:54 Kto był w rejonie Kemer proszę o wrażenia - czy warto wybrać ten rejon? Czy prawdą jest że jest to rejon atrakcyjny widokowo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
travelmax Re: Rejon Kemer - kto był ? 11.01.09, 08:54 Rejon jest wyjątkowo piękny i napewno warto tam pojechać. Kemer to takie połączenie 'Zakopanego z Bałtykiem'. Podczas mojej podróży cały samolot pojechał do Alani a tylko my do Kemer. Jeśli liczysz na piękne widoki, ciszę i spokuj to polecam tą okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMDER Re: Rejon Kemer - kto był ? IP: 83.168.106.* 11.01.09, 11:05 Byłem, widziałem - gorąco polecam. Jest tak jak pisze poprzednik. O ile są dodatkowe pytania postaram się odpowiedzieć - pozdrawiam - ROMDER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Rejon Kemer - kto był ? IP: 213.77.64.* 11.01.09, 18:15 My wybieramy się do Kiris gdzie można pojechać by zobaczyć coś ciekawego Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Rejon Kemer - kto był ? 11.01.09, 19:30 O Kemer: www.karawana.fora.pl/turcja,9/kemer-i-okolice,343.html O pobliskiej Antalii nieco: www.karawana.fora.pl/turcja,9/antalya-i-okolice,330.html Kemer jest naprawdę ładne i nie mozna sie tam nudzic. A takiej bliskości gór z morzem nie ma na całej chyba Riwierze. Zobaczycie juz piekno tamtych rejonów jadąc z lotniska serpentynami wzdłuż morza. A za Kemer jakie widoki? Hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
marioz67 Re: Rejon Kemer - kto był ? 12.01.09, 12:32 Kiris jest bardzo dobrym miejscem na kilka ciekawych wypadów: - najbliżej znajduje sie piękne Tahtali ( wklejam link ze stronka i cenami www.tahtali.com/deutsch/luftseilbahn.htm#fahrpreise) które mozna połączyć ze zwiedzaniem antycznego miasta Phaselis obydwa obiiekty leżą w odległosci kilkunastu kilometrów. Kolejną ciekawą atrakcją, którą ze świeczką szukać w przewodnikach to rózne restauracje położone bezpośrednio w potokach górskich i kaskadach skalnych. Serwuje sie tam smażone pstragi( pycha). Przepięknie to wyglada szczególnie wieczorami gdyz potoki są podswietlane spod lustra wody. Znajduja się one w okolicach zjazdu do kolejki górskiej na Tahtali i ciagna się na dług. ok 10 km. - Przepiekna wycieczka z ok.Kemeru to wyprawa do Kekowej - Simeny ok. 200km - czas jazdy ok. 4godz. Jest to stare zatopione miasto, piekne widoki, człowiek cofa sie w czasie. Dojazd trwa dosyc długo ale widoki z górskich dróg wspaniałe. Gorąco polecam wszystkie miejscowści na zachód od Kemeru, naprawdę warto i dojazd z lotniska to ok. 40 - 60min. marioz67 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktawian Re: Rejon Kemer - kto był ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:31 Czy z rejonu Kemer daleko jest do Kapadocji, czy są z tamtąd wycieczki do Kapadcji? Może ktoś był? Odpowiedz Link Zgłoś
marioz67 Re: Rejon Kemer - kto był ? 15.01.09, 10:16 Do Kapadocji z ok. Kemeru to ok.600km i 10-12 godz. podróży. Jak najbardziej biura oferują takie wycieczki.Zdecydowanie bliżej jest do Pamukkale 270 km i 4,5 jazdy.Mozna spokojnie jechać na 1-dniową wycieczkę. Byłem i polecam. W poprzednich postach zapomniałem dodać,że w samym Goynok (dokąd jedziesz) jest bardzo ciekawy górski kanion (pod warunkiem że w okresie letnim wystepuje w nim woda).Musisz zapytać o to w lokalnych biurach ,gdyz hotele nie mają tej atrakcji w ofercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Rejon Kemer - kto był ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 19:50 Szczerze mogę polecić Kemer i okolice. Widoki są super, woda bardzo czysta.Z jednej strony wysokie góry z drugiej morze! Polecam wycieczkę do Myry oraz delfinarium w Kemerze. Na Thatali nie byliśmy, ale według tych,którzy się zdecydowali warto. My byliśmy na początku czerwca i było super. Samo miasteczko jest ładne, piękny park i port. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paryżanka Re: Rejon Kemer - kto był ? IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.09, 20:05 Marcin a wycieczkę na Thatali organizują biura lokalne? Wiesz ile to kosztuje moze? Pytam z ciekawości bo ja byłam we własnym zakresie niedługo po otwarciu kolejki i chciałabym wiedziec ile kosztuje to teraz. Pariss Odpowiedz Link Zgłoś
murena79 do pariss 11.01.09, 21:28 Mogłabyś napisać jak tam trafić na własną rękę? Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania w.1 Re: do pariss IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.09, 08:08 wycieczka z biura lokalnego 50 $,a sam wjazd kolejką 40$ Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: do pariss 12.01.09, 10:17 To sporo. W 2007 r we wrzesniu wjazd byl za ok. 40 lirów wiec wyszłoby cos po 80 zł. A teraz wychodzi 120 zł. Nie ma na stronie Tahtali teraz cenników - kiedyś były. Ja jechałam z kolegą, ale można zaliczyć Tahtali wypożyczając samochód i przy okazji zwiedzania rejonów podjechać. Na ich stronie jest mapka. Trzeba jechać kawałek za Kemer na zachód i wypatrywać w lesie na górce takiej budki strażnika. Pozniej jedzie sie kawałek do góry serpentynami. Mysle, ze juz teraz jest dobrze oznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOLLZA kemer IP: 195.47.201.* 15.01.09, 09:59 Hej ja byłam we wrzesniu w 2008. Też cały samolot do Alany a z 5 osób do Kemer. Na góre nie wiechliśmy gdyż była taka wilgotnośc powietrza że nic nie było widać, ale polecam duzo biur lokalnych oferuje wycieczke. Byliśmy w Kapadocji z Wezyrem fakt podróż 2 dniowa i jedzie się ok 10 godzin z przystankami na zwiedzanie ale polecam gorąco. W Kemer dużo Rosjan, widoki przepiękne jak pisali poprzednicy. Piękny port z ktorego można wybrac sie na wycieczkę. Samo miasteczko małe ale bardzo urocze... Jedynie byłam rozczarowana wąską plażą ale to zalezy kto co lubi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memario Re: kemer IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.03.09, 20:17 Rzeczywiście Kemer to tak jakby Tatry leżały nad Bałtykiem. Ja byłem z Itaką we wrześniu 2008 w hotel Alatimya Village. Samo miasto zadbane, zabytków jednak się nie spodziewajcie, ale są w niewielkiej odległości np. w Phaselis (to tylko kilkanaście km). Jeśli jedziecie z małym dzieckiem to nie problem wszędzie dojedziecie wózkiem - chodników w Kemer nie brakuje. W samym centrum ładny, zadbany park OLBIA z placykiem zabaw dla dzieci - niedaleko mariny. Powyżej na malowniczym cyplu turecki skansen Park Yoruki, a w dole malownicza zatoczka z plażą MOONLIGHT. Plaże żwirkowe z kamyczkami, dno opada stosunkowo szybko, ale woda czysta. Przewaga Rosjan - to nie problem są przyjaźnie nastawieni. W mieście dwa sklepy Carrefour i wiele bankomatów więc zakupy to nie problem. Wycieczki warto kupować na mieście a nie w Biurze - taniej, a standard nie musi odbiegać. Jeśli martwiecie się o opiekę medyczną - w Kemer jest niewielki szpital. Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne. Reszta zależy od biura, hotelu jaki wybraliście i Waszego nastawienia. Życzę udanego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś