Dodaj do ulubionych

Sealanya - delfinarium

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 08:12
Czy warto jechać do tego delfinarium z 3 letnim dzieckiem. A może
wogóle warto zobaczyć te delfiny i foki - bo fajna jest zabawa?
Doradzcie, pomóżcie bo nie wiem czy powinnismy tam pojechać.

pozdrawiam drodzy forumowicze
Obserwuj wątek
    • olin1980 Re: Sealanya - delfinarium 29.04.09, 08:58
      Warto,za małe pieniądze niezapomniane wrażenia i piękne widoki-
      Sealanya jest położona nad samym morzem.
      • Gość: mikkka30 Re: Sealanya - delfinarium IP: *.icpnet.pl 29.04.09, 19:17
        a gdzie dokladnie jest to delfinarium? Ja bede w okolicy
        Alanyi.pozdrawiam
        • Gość: alunia12 Re: Sealanya - delfinarium IP: *.35.28.78.cable.petrus.pl 29.04.09, 20:35
          www.sealanya.com/ to strona tego delfinarium.

bylam tam w zeszlym roku, ale szczerze mowiac dzieciaki siedzace w
          kolo nas sie nudzily. badz co badz pokaz byl malo atrakcyjny -
          oczywiscie patrzac z perspektywy tych dzieci. mnie tez nie rzucil na
          kolana.
          po pokazie mozna zrobic sobie zdjecie z delfinem, ktory wyplywa na
          brzeg basenu lub chwile posiedziec z nimi w wodzie.
          co do polozenia to rzeczywiscie pieknie - nad samiutkim morzem, na
          niebie mnostwo paralotni :)
    • loola_kr Re: Sealanya - delfinarium 29.04.09, 21:46
      Mój 2,5-latek nudził się na pokazie. Ożywił się jak poszliśmy robić zdjęcie z
      delfinem. Natomiast starszej bardzo się podobało.
      zanim pokaz się zaczął trochę sie umęczyliśmy przed wejściem, po otwarciu to
      prawdziwy maraton, żeby zajać miejsce blisko i w cieniu. Ogólnie to fajnie ale
      ze starszymi dziećmi.
      • jusytka Re: Sealanya - delfinarium 29.04.09, 23:09
        Z racji tego, że biura nie chcą dawać zniżek dla dzieci, myślę o indywidualnej
        wycieczce do delfinarium. Czy muszę tam przybyć o określonej godzinie? Czy taki
        pokaz odbywa się kilka razy w ciągu dnia, pamiętasz może kiedy?
        • Gość: alunia12 Re: Sealanya - delfinarium IP: *.35.28.78.cable.petrus.pl 29.04.09, 23:45
          www.sealanya.com/en/sayfalar.aspx?Sealanya=park tu sa ceny
          biletow

niestety na stronie nie ma jeszcze planu pokazow na sezon 2009. my w
          zeszlym roku bylismy w poniedzialek bodajze, show o godzinie 9 lub
          10.
          • grazynanowa Re: Sealanya - delfinarium 29.04.09, 23:56
            Plan na sezon 2009 w jez.tureckim show z pokazem fok i delfinow
            poniedzialek - sroda
            piatek - sobota o godz 14.30

www.sealanya.com/sayfalar.aspx?Sealanya=ackapa
            • jusytka Re: Sealanya - delfinarium 01.05.09, 00:11
              Dzięki :)
              Ciekawy przelicznik zastosowali: na angielskiej wersji strony cena za wstęp dla
              dziecka do lat 9 wynosi, 14 Euro, na tureckiej 20 lirów. Wygląda na to, że
              miejscowe biura oferują taką wycieczkę 100% drożej, a konkretnie za 20 Euro!
              Niestety nawet na tureckiej wersji tej strony nie znalazłam adresu tego
              delfinarium. Nie wiesz może gdzie dokładnie się znajduje?
              • isabeau Re: Sealanya - delfinarium 01.05.09, 09:53
                Lokalizacja i trasa dojazdu jest widoczna na mapce, którą naszkicowałam:
                maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=111752485194245768462.000468d4df8f5ae8b8b42&ll=36.569218,31.914253&spn=0.130147,0.306244&t=h&z=12
                • jusytka Re: Sealanya - delfinarium 01.05.09, 18:19
                  Dzięki :)
                • jusytka Auapark Sealanya ? 01.05.09, 19:35
                  Na twojej mapce jest informacja, że jest tam również największy na świecie
                  aquapark. Poszperałam w sieci i niestety nie mogę znaleźć strony internetowej
                  tego parku. Na zdjęciu satelitarnym wcale go nie widać. Może jest tylko
                  planowany/budowany?
                  • isabeau Re: Auapark Sealanya ? 01.05.09, 20:06
                    Tutaj jest na ten temat artykuł po angielsku:
                    www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=143881
                    Z info na stronie samej Sealanya wynika, że oprócz delfinarium mają tam kilka
                    innych atrakcji (tropikalna rzeka, basen z rekinami). Reszta, zapewne jak to w
                    Turcji często bywa, jest trochę na wyrost, w planach na najbliższą przyszłość :)
                    Podobnie jak lotnisko w Gazipasa...
                    • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 02.05.09, 10:25
                      Przeczytałam ten angielski artykuł dokładniej i jest tam napisane, że będzie to
                      czwarty co do wielkości park wodny na świecie, trzy największe są w USA i
                      Japonii oraz:
                      "He noted that there are 15 pools at Sealanya, six of which will be used for
                      dolphin shows"
                      Wynika z tego, że aż sześć basenów jest wykorzystywanych przez delfiny, a jest
                      ich łącznie 15.
                      "there are 12 dolphins in this section
                  • grazynanowa Re: Auapark Sealanya ? 01.05.09, 20:32
                    www.sealanya.com/en/seasayfalar.aspx?Sealanya=park
                    • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 02.05.09, 09:17
                      No właśnie, widziałam tę podstronkę, ale nie jest to dla mnie jednoznaczne z
                      jednym z największych na świecie parków wodnych, o którym mowa w artykule
                      powyżej. A może się mylę?
                      Oferta nurkowania z rekinami? ;)
                      • Gość: dorota Re: Auapark Sealanya ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 18:05
                        Warto,warto! organizacja rewelacja, pokaz cudo!delfiny sa
                        fantastyczne a wrazenia niezapomniane!!!!!!!!polecam goraco!sama z
                        nimi plywalam! tego ie da sie zapomniec!
                        • Gość: szczęśliwy Re: Auapark Sealanya ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 09:07
                          Myślałem że mam hotel na zadu....a tu patrzę Eftalia Village tuż obok
                          delfinarium jest!!!
                          • visita Re: Auapark Sealanya ? 17.05.09, 09:29
                            czy z Side a dokładnie z Titreyengol jeździ dolmusz bezpośrednio
                            do Avsallar ?
                            • grazynanowa Re: Auapark Sealanya ? 17.05.09, 09:49
                              Bezposrednich polaczen z Side i Titreyengol do Avsallar nie
                              ma ,trzeba dojechac dolmuszem do Manavgatu do koncowej stacji i tam
                              sie przesiasc .
                              • Gość: lila Re: Auapark Sealanya ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.09, 16:03
                                A czy z Konakli można dostać się do delfinarium i parku wodnego
                                dolomuszem? Czy poradzę sobie sama zorganizować wyjazd do
                                delfinarium nie znając żadnego ( prócz polskiego) języka, czy w
                                takim wypadku lepiej skorzystać z oferty biura?
                                • Gość: fati75 Re: Auapark Sealanya ? IP: *.microchip.net.pl 19.06.09, 19:40
                                  wlasnie wrocilem z 2-tygodniowego pobytu w turcji.. bylem z rodzina
                                  w hotelu w konakli i wybralismy sie z biura znajdujacego sie pare
                                  metrow od hotelu.. zabrano nas z hotelu i odwieziono.. wszystko
                                  perfekcyjnie zoorganizowane.. wynioslo nas to taniej niz mielibysmy
                                  jechac dolmuszem i kupowac bilety w kasach, za dziecko 4-letnie nie
                                  placilismy nic.. pokaz bardzo fajny, choc moglby byc dluzszy, trwal
                                  niespelna godzine.. jednak mysle ze warto sie wybrac.. najlepiej
                                  zajac miejsca w pierwszym rzedzie, wtedy (jesli zostanie sie
                                  wybranym) mozna brac aktywny udzial w show.. na dzien dzisiejszy w
                                  pokazie uczestnicza trzy foki i szesc delfinow..
                                  • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 19.06.09, 22:16
                                    Na jakiej podstawie piszesz że wyszło was taniej? Konkrety poproszę.
                                    • Gość: fati75 Re: Auapark Sealanya ? IP: *.microchip.net.pl 20.06.09, 09:33
                                      zaplacilismy tylko za 2 osoby dorosle 40euro, dziecko 4-letnie
                                      gratis.. z tego co sie orientuje, choc nie wiem na ile ceny na
                                      stronie inter. delfinarium sa aktualne musielibysmy zaplacic
                                      wiecej.. a tak pojechalismy z biura, zoorganizowana grupa i bylo
                                      naprawde fajnie..
                                      • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 20.06.09, 09:45
                                        Tak wiec przepłaciliście ...
                                        Tu jest cennik w lirach, bo można płacić albo w euro albo w lirach:
                                        www.sealanya.com/sayfalar.aspx?Sealanya=park
                                        Z cala pewnością biuro, w którym wycieczkę kupiliście waszego dziecka nie
                                        zasponsorowało, widocznie do ograniczeń wiekowych w samym delfinarium nie
                                        podchodzą zbyt restrykcyjnie...
                                        • Gość: fati75 Re: Auapark Sealanya ? IP: *.microchip.net.pl 20.06.09, 10:47
                                          z transportem w wlasnym zakresie w dwie strony wyszloby na to samo..
                                          poza tym takie kalkulowanie, 3-4euro wiecej lub mniej.. przy takim
                                          podejsciu do sprawy to najlepiej w domu siedziec..
                                        • marek.dumle Re: Auapark Sealanya ? 20.06.09, 11:35
                                          Dziwnie wyglądają te cenniki.

Wg tego cennika na 2008:
                                          www.sealanya.com/en/sayfalar.aspx?Sealanya=park
                                          Cena wynosi 18 euro

Wg tego cennika na 2009:
                                          www.sealanya.com/en/seasayfalar.aspx?Sealanya=park
                                          Cena wynosi 50 euro

Wzrost o ponad 150%?!
                                          I co dziwniejsze Jolka i Mariolka mają tę wycieczkę wciąż za 25 euro jak wynika
                                          z ich stron.
                                          • Gość: fati75 Re: Auapark Sealanya ? IP: *.microchip.net.pl 20.06.09, 13:16
                                            bylismy dokladnie 12.06.2009 z lokalnego biura w konakli.. cena 2os
                                            dorosle i 4-letnie dziecko 40 euro..wszystko tak jak pisalem..
                                            naprawde warto.. polecam
                                        • Gość: Fred Re: Auapark Sealanya ? IP: *.enterpol.pl 20.06.09, 13:32
                                          No tak, nie wiem jak pogodzę się z tą porażką,przepłaciłem jakieś 7 Euro,
                                          zakładając że doszedłbym na piechotę. Przy takim podejściu najlepiej byłoby
                                          zostać w domu albo wybrać wczasy agroturystyczne w Wąchocku. Na pewno będzie taniej.
                                          • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 20.06.09, 14:10
                                            Naprawdę nie rozumiesz czy tylko udajesz?
                                            Nie ważne ile przepłaciłeś, ważne że zapłaciłeś więcej, co do tego
                                            jak dużo też można dyskutować...
                                            Nie uprawnia cię to do kłamania i wprowadzenia innych w błąd
                                            twierdzeniem, że za wycieczkę organizowaną prze biuro płaci się
                                            mniej, albo tyle samo co w kasie.
                                            • Gość: Fred Re: Auapark Sealanya ? IP: *.enterpol.pl 20.06.09, 14:38
                                              Kończ kobieto wstydu oszczędź. Czepiasz się o jakieś parę Lirów. Wczasy nie
                                              polegają na tym żeby uciułać parę groszy. I potem chwalić się na forum ile się
                                              zaoszczędziło i wytykać komuś ile przepłacił. Potem się dziwimy czego Polaków za
                                              granicą traktują jak sknerów.
                                  • Gość: Fred Re: Auapark Sealanya ? IP: *.enterpol.pl 19.06.09, 23:43
                                    Ja korzystałem z lokalnego biura, za 2 osoby dorosłe + dziecko 5 lat zapłaciłem
                                    46E. Byliśmy w Alanyi tylko 6dni, nie było czasu na jakieś prowizorki typu
                                    przesiadki, dworce, dolmusze itp. Zapłaciłem, zabrali nas z pod hotelu, odwieźli
                                    żadnej improwizacji, szybko, sprawnie i tanio. Też uważam że nie warto jeździć
                                    na własną rękę. Dodam też że nikogo nie musiałem oszukiwać co do wieku dziecka,
                                    w biurze poinformowali mnie że dziecko jedzie Gratis. Z tego co wiem od 5 lat za
                                    dziecko pobierają ok.10E.
                                    • jusytka Re: Auapark Sealanya ? 20.06.09, 09:47
                                      Co do tego, że z biurem wygodniej - oczywiście się zgadzam, ale nie taniej...
    • monjan ja nie polecam 18.05.09, 10:03
      jak ktoś już widział inne show, niech nie ejdzie, szkoda kasy
      my byliśmy w Sharm wcześniej i to tutaj to porażka
      może na pierwszy raz, jak ktoś nie widział delfina to ok, ale ja byłam
      rozczarowana a 2,5 latek się wynudził(rok temu siedział oczarowany)
      • jusytka Re: ja nie polecam 18.05.09, 10:25
        A możesz napisać co konkretnie ci się tam nie podobało?
        • Gość: Victoria Travel plywanie z delfinami IP: *.spray.net.pl 25.08.09, 23:03
          Mozecie przeczytac relacje naszego klienta z plywania z delfinami w tym
          delfinarium
          wyprawy.victoriatravel.pl/turcja-wyjazd-na-plywanie-z-delfinami-maj-2009
          Jezeli macie ochote pojechac do delfinarium i poplywac z delfinami zapraszamy
          www.plywaniezdelfinami.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka