Dodaj do ulubionych

Delfinarium w Warnie

IP: *.centertel.pl 08.07.13, 11:03
Czy ktoś może mi powiedzieć czy w delfinarium w Warnie można płacić za bilety wstępu kartą kredytową? Jaka jest cena biletów? Wie ktoś może, czy w pobliżu znajduje się jakiś strzeżony parking?

Z góry dzięki za info!
Obserwuj wątek
    • Gość: fankaBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.31.18.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 15:47
      Jeżeli mogę się podłączyć do pytania...:-D Ile kosztuje bilet do Delfinarium i taxi z Albeny do Warny?
      • Gość: Fan Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 08.07.13, 15:59

ceny są na stronie ale niestety nie ma info czy można kartą płacić

18 lewa za dzieciaka do lat 12
        25 lewa za dorosłego
        5 lewa za możliwość robienia zdjęć

100 lewa za możliwość pływania z delfinem po uprzednim umówieniu telefonicznym

www.dolphinarium.festa.bg/bg/index.html
        czy wie ktoś coś na temat możliwości płacenia kartą?
    • Gość: FanBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 09.07.13, 13:32

dostałem odpowiedź na mail, jest możliwość płatności kartą
      • des4 Re: Delfinarium w Warnie 10.07.13, 08:02
        jak dla mnie to żałosne miejsce, basenik otoczony rzędami krzesełek i męczenie tresowanych zwierzaków ku uciesze gawiedzi
        • Gość: FanBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 10.07.13, 17:16
          des4 z pewnego punktu widzenia masz rację (tak samo zoo, cyrk itd)

a w skrajnych przypadkach jedzenie mięsa to barbarzyństwo

jak jednak jestem sadystą i zamierzam zapłacić za bilety by popatrzeć na męki tych zwierząt :D

w wielu miejscach, np przystań przy hotelu Marina Royal Palace w Duni, można wybrać się na rejs w poszukiwaniu delfinów, płatne za rejs tylko w przypadku ich odnalezienia

Rejsy
          • des4 Re: Delfinarium w Warnie 11.07.13, 08:46
            powodzenie, dla mnie było to widowisko żałosne, podobnie moich dla dzieci, które pytały się dlaczego delfiny zamiast pływać w morzu pływają w kółko zamknięte w basenie w basenie (rok wcześniej pływały z delfinami w morzu w Egipcie)
            • Gość: Adam Re: Delfinarium w Warnie IP: *.brewet.3s.pl 11.07.13, 11:08
              No to do Arabów ...
    • Gość: Pan Tofel Re: Delfinarium w Warnie IP: *.248.246.130.skyware.pl 12.07.13, 21:34
      Witam
      Byłem tam rok temu. Od początku byłem sceptycznie nastawiony na tę atrakcję i niestety nie pomyliłem się. Sam obiekt malutki, ciaśniutki(szczególnie basen) czasy świetności dawno ma już za sobą. Kartą można płacić, występy są o określonych godzinach więc wcześniej trzeba sprawdzić, parking jest częściowo dziki-niestrzeżony. Sam pokaz mocno cyrkowy. 4 tresowane delfiny bawią się głównie piłkami, tańczą ze sobą i chlapią wodą. Na więcej po prostu brak tam miejsca. To nie jest delfinarium z Florydy czy Kalifornii które ogląda się czasem na filmach.
      • Gość: FanBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 13.07.13, 17:34
        wiem wiem że kicha, za czasów komuny byłem tam, ale wtedy rodzice płacili stąd pytanie

przejeżdżam tamtędy w każde wakacje i zamierzam na początek to zaliczyć, (oraz wesprzeć biedne zwierzęta pieniążkami z biletu)

oprócz tego są świetne rejsy z hotelu do którego od kilku lat jeżdżę (Marina Royal Palace) , do których tutaj jest ulotka ULOTKA
        • Gość: Maniek Re: Delfinarium w Warnie IP: *.kolporter.com.pl 13.07.13, 19:54
          my też jedziemy do tego kompleksu tylko ze do Marina Beach 22 sierpnia , ale jak zaczołem czytać opinie otym hotelu to aż się wystraszyłem - duzo osob narzeka tam na jedzenie - możesz napisać o nim coś więcej?
          • Gość: FanBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 15.07.13, 12:30
            Generalnie w kwestii jedzenia rzeczywiście się popsuło. Ale czy bardzo......., w tym roku jedziemy ponownie. Właściwie w Bułgarii jesteśmy raz w roku i od kilku lat tylko tam.

W 2012 byłem w Marina Royal Palace i jedzenie względem 2011 roku było mniej urozmaicone. Osoby, które nie były w tym hotelu wcześniej, nie narzekały. Wręcz były zachwycone.
            Wprowadzono więcej dań z kurczaka było mniej dań duszonych z warzywami z mięsa niedrobiowego.

O dziwo w 2012 większy wybór żarełka był w Marinie Beach w związku z tym w 2013 wybrałem Marinę Beach.

Generalnie standard pokojów Mariny Beach niczym się nie różni od Mariny Royal Palce. Są takie same.

Royal Palace ma świetny taras gdzie rewelacyjnie je się śniadanka i kolacje. Fajny widok na zatoczkę. Obiadki ze względu na słońce zawsze w klimatyzowanej restauracji. Ciężko było o parasol ustawiony tak by zacienić stolik.

Natomiast Marina Beach jest lepsza pod względem lokalizacji. Mniej się człowiek nachodzi po schodach na plażę niż w Palace.

Maniek, będziesz zadowolony. Szykuj się na piątkową kolację..... szczegółów nie zdradzę, ale będziesz dobrze wspominał ten dzień w Marinie Beach.

Polecam również odpuścić kolacje i wybrać się wieczorem do Sozopolu na jedzonko w restauracjach przy porcie. Tam serwują prawdziwą kuchnię bułgarską przy muzyce live.

pozdrawiam
            Bułgarski Obżartuch
            • Gość: Maniek Re: Delfinarium w Warnie IP: *.kolporter.com.pl 15.07.13, 21:42
              z tego co piszesz musi być ok :)

napisz jakąś szczegółową relację jak wrócisz :)
              • Gość: FanBG Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 15.07.13, 22:43
                Hmm

szczegółowej relacji raczej nie ma sensu pisać :)

raczej mało kto chciałby czytać o tym jak rano jem pancake'ki z nutellą :D

Trzeba spróbować wszystkiego. Warto zrobić rezerwacje w restauracji MEXANA. Koniecznie trzeba poświecić jeden wieczór na żarełko w Sozopolu. Bo hotelowe ma się nijak do tego co serwują Bułgarzy.

sporo napisane zostało już tu forum.gazeta.pl/forum/w,789,140847301,,Hotel_Duni_Royal_Marina_Beach_pytania_.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka