Gość: ola IP: 91.210.237.* 09.07.09, 10:34 Zauważyłam że wszystkie loty z Warszawy są najwcześniej o 15.30. O której godzinie jest się w Alanyi przy takim popołudniowym wylocie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Belian z Ibelinu Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 194.42.116.* 09.07.09, 10:58 zależy od hotelu, ale myślę, że od przylotu możesz sobie doliczyć spokojnie 3-4 godziny (bagaże, odprawa, wiza, czekanie na innych uczestników, postój na parkingu, rozwożenie ludzi po różnych hotelach) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 09.07.09, 11:10 My w hotelu byliśmy ok 23, strasznie długo czeka się na lotnisku na wszystkich pasażerów danego autobusu. Potem 15 minutowy postój w zaprzyjaźnionym sklepie:)i rozwożenie po różnych hotelach. Najgorsze była to,że po zakwaterowaniu nie dostaliśmy nic do jedzenia ani picia. Trzeba było zaopatrzyć się w pobliskim sklepiku jednak płacąc euro mało się to opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 91.210.237.* 09.07.09, 11:22 Dziękuję za obie odpowiedzi:) Szkoda, że nie dostaliście nic do jedzenia ani picia...pewnie zależy to też od hotelu...6-7h od wylotu to strasznie długo, żeby tak o suchym pysku:) A czy do bagażu rejestrowanego można zapakować np. butelkę wody lub coś do jedzenia? Czy otworzą mi walizkę i to wyjmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 194.42.116.* 09.07.09, 12:56 6 godzin od zbiórki to MINIMUM jeśli nie ma problemu z wylotem. W liniach Sky Airlines dawali w ubiegłym roku poczęstunek, nie wiem jak w tym roku. Ja bym na Twoim miejscu wziął jedzenie do torby, sam tak zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 09.07.09, 14:18 W samolocie dostaliśmy kanapkę mały kubeczek napoju jakieś ciastko i kawę ew. herbatę. W bagażu możesz mieć jedzenie i picie ale nie w podręcznym. Co do hotelu to akurat do naszego jechało tylko 5 osób. Mogłam co prawda kupić coś w sklepie po drodze ale nie spodziewałam się że w opcji All 4*hotelu tak nas oleją. Podobno osoby,które leciały następnym samolotem dostały mała bułeczkę i jakąś wędlinę oraz plaster pomidora. Do picia też nic. Tak się zastanawiam bo wyjazd na 15 dni a posiłki tylko przez 13hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 91.210.237.* 09.07.09, 14:19 Tak właśnie zamierzałam zrobić:) Tylko boję się żeby mi nie rozczłonkowali walizki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 194.42.116.* 09.07.09, 14:32 Jak to mówi mój ojciec: "Przestań się bać własnego cienia". Kanapka nie kokaina, napój to nie kompot z maku. Co do przyjazdu do hotelu w nocy. Nikt Ci nie da żarcia o 23, nomen omen o tej godzinie w wielu hotelach kończy się all in. My przyjechaliśmy koło 24 i dali nam jakieś warzywa. W każdym razie dali nam jedzenie, które można było uznać za w miare bezpieczne w tym klimacie i o tej godzinie. Druga sprawa jest taka, że nie jedziesz na 15 dni tylko wyjazd trwa 15 dni. Założę się, że w umowie nie jest przewidziane, że masz zagwarantowany posiłek w trakcie czarteru i dojazdów. All in. dotyczy tylko zakwaterowania w hotelu. Także pozostaje tylko bagaż, ja tam biorę i mam gdzieś co powiedzą. Możesz zapytać isabeau czy żarło można wwieźć do Turcji. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ksie Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 09.07.09, 14:52 Gość portalu: Belian z Ibelinu napisał(a): Założę się, że w umowie nie jest przewidziane, że masz zagwarantowany posiłek w trakcie czarteru i dojazdów. All in. dotyczy tylko zakwaterowania w hotelu. Także pozostaje tylko bagaż, No nie do końca tak jest bo w dniu wyjazdu osoby lecące nocnym lotem miały posiłki cały dzień my tylko śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 194.42.116.* 09.07.09, 16:19 Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem. Możesz wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
44ulala Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 09.07.09, 23:07 Wtrącę się, ale chodzi o to, że np. W-wa wylatuje w południe, czyli opuszcza hotel po śniadaniu, a dajmy na to, Poznań wylatuje nocą tego samego dnia co Wa-wa, ale posiłki ma do końca. Takie dziwne układy, Wa-wa ma zawsze gorzej. Polecam kanapki zapakować w podręczny, nieważne jak dużo. Ja dzięki temu wyżywiłam 6 dorosłych osób. Pomijam już fakt, że w napoje bez ograniczeń zaopatrzyliśmy się na lotnisku i mogli pomóc innym. Bo było smutno, gdy w autokarze dzieci/ 9, 10 lat/ prosiły rodziców o picie. Ludzie nie byli przygotowani, nie myślą... W drodze do Turcji wylot o 15.30, ale do hotelu w Avsallar dotarliśmy po 23ej.... Nie licząc w liniach SKY cienkiego posiłku, kanapki ciagnacej się jak guma, ciasteczka i napoju. Na szczęscie w hotelu od 23ej do pierwszej w nocy serwują codziennie ichnią zupę. Było coś gorącego, do tego pieczywko i nasi panowie odżyli. Uważam, że należy wczesniej troche poczytać w katalogu o hotelu, troche na forach, troche z doświadczenia, czyli zainteresować się odpowiednio wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 09.07.09, 23:24 44ulala napisała: > Wtrącę się, ale chodzi o to, że np. W-wa wylatuje w południe, czyli opuszcza hotel po śniadaniu, a dajmy na to, Poznań wylatuje nocą tego samego dnia co Wa-wa, ale posiłki ma do końca. Takie dziwne układy, Wa-wa ma zawsze gorzej. Niestety Okęcie jest zamknięte dla lotów pomiędzy 23, a 5 rano. To powoduje, że godziny lotów są czasem dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) IP: 194.42.116.* 10.07.09, 08:36 Warszawa ma gorzej, chyba żartujesz. Ma najlepsze godziny. Z Poznania to porażka, pomijając, że w ubiegłym roku leciało się w nocy to samolot potrafił mieć kilka godzin opóźnienia. Uważam, po analizie tabeli wylotów, że najlepsze godziny dla rodzin z dziećmi mają Bydgoszcz, Łódź i Warszawa. Wtedy w południe wychodzisz z domu, a po śniadaniu opuszczasz hotel. W hotelu zawsze możesz poprosić o śniadanie kontynentalne - prowiant na wynos. Dla mnie wyloty nocne to porażka. Niby masz dzień w plecy, ale leć sobie np. o 23. Według rozkładu 3 godziny lotu + zmiana strefy czasowej. Na miejscu o 3, odprawa i inne pierdoły, rozwożenie po hotelach, kolejne 3, 4 godziny. Na pewno by mi się chciało wstać, pójść o 8 rano czy nawet 10 na śniadanie. Oczywiście każdy lubi inaczej. Dla mnie wyloty warszawskie są optymalne. Niestety co roku staje się to loterią. Ale w ubiegłym roku był podobny rozkład. Odpowiedz Link Zgłoś
44ulala Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 10.07.09, 09:34 Zgadzam sie z Tobą, ale pisałam tak dla zorientowania w sytuacji. Najbardziej chodziło mi o DZIEŃ WYKWATEROWANIA z hotelu i powrót do Polski. Miałam doświadczenie, gdy wyjazd z hotelu był dajmy na o 3ej nad ranem i bez śniadania, a dla innych wylotów dopiero po obiadku. Nie chodzi tu bardziej o jedzenie, tylko o to, że mam dzień urlopu w plecy! Napisałam o takiej sytuacji w ubiegłym roku do biura SKY CLUB, ze jestem rozczarowana takim podejsciem do klienta i biuro zwróciło mi kasę za jeden dzień z przeprosinami. Byłam bardzo mile zaskoczona takim ppozytywnym podejsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolix Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 12.07.09, 17:20 > A czy do bagażu rejestrowanego można zapakować np. butelkę wody lub coś do > jedzenia? Czy otworzą mi walizkę i to wyjmą? 2 lata temu na Okęciu wyjęli mi butelkę z bagażu głównego - zorientowałam się dopiero po przylocie. Odpowiedz Link Zgłoś
margo271 Re: Do tych co wrócili (WAW - TRIADA) 12.07.09, 09:29 19.30 ich czasu ( naszego 18.30 ) lot trwa niecałe 3H Odpowiedz Link Zgłoś